2021-11-24 427 瀏覽
都講左呢間餐廳,我會食過返尋味😂😂今次依然有好多新鮮海鮮食返飽!黎呢到緊係要食蝦啦🤣🤣啲蝦依然好跳動,不過個人都係鍾意出去揀d海鮮食😳個人好鍾意食元貝同埋鮑魚🤣真係可以食十隻🤣可以加自己鍾意既調味!今次都試佐好多肉類,個人都幾鍾意黃黃地既咖喱肉串,調味唔錯食到咖喱香唔會太鹹,豬肉又唔會太柴!另外雞軟骨都係一個好好好好😂既選擇,每台都有唔同既調味料,我最鍾意加d孜然粉同辣椒粉,把握到個火候感覺自己可以做串燒師傅啦🤣最後就係牛柳粒,長期得返幾串就知佢好受歡迎~記得唔好燒太耐,如果唔係咬唔開😂蔬菜今次鍾意燒菠蘿,烤到咁上下有紋路咬開啖啖果汁,好甜唔會酸😝食到飽飽地咬一舊又有返胃口😂另外就係節瓜同埋茄子,茄子可自己剪開再加以調味~另外佢有好多丸類同埋雪糕野飲揀~~總括而言呢間我覺得好抵食🤣選擇有多,同埋d海鮮refill得好快,次次出去都成座山咁堆出黎~係尖沙嘴覓食唔好錯過~

另外佢有好多丸類同埋雪糕野飲揀~~

2021-11-02
1 分鐘 (堂食)
1K
2021-11-22 644 瀏覽
一直知道這間店人氣好高,評價亦相當不錯這晚特地六點到,已經半滿場,非常誇張一上去就看到整齊排列的海鮮,很多選擇有大大隻帶子、活鮑魚、蠔、黃立倉飲品亦有好多選擇,無限供應大部份坐位都鄰近流水道,伸手一夾就可以夾到生猛大蝦店員亦會先提醒,要先預備冰筒,再凍暈大蝦拿去燒入座後每枱會按人頭每人一份白鱔,一份牛油大頭蝦,而爐上也有一份鹽燒大頭蝦不得不說白鱔燒到四邊焦香,夠肥美超好食,可惜每人只有一串出邊亦有不少熟食,也有台灣腸,雞翼,雞腎,翠玉瓜,菠蘿,金菇牛肉卷等等食物種類相當豐富除了枱面上有調味粉,外面更有蒜蓉,牛油,辣椒,蔥等可以調味爐夠熱,有兩層可以燒,不怕等太耐先有得食我們就主打食海鮮,海鮮夠新鮮加上蒜蓉牛油落去燒更加惹味鮑魚要先剪殼,店員也會主動幫忙大頭蝦即夾即燒,蝦肉帶點蝦膏,鮮甜爽口啖啖肉的確好食又好玩兩個半鐘任飲飲食,好滿足
一直知道這間店人氣好高,評價亦相當不錯
這晚特地六點到,已經半滿場,非常誇張

一上去就看到整齊排列的海鮮,很多選擇
有大大隻帶子、活鮑魚、蠔、黃立倉
飲品亦有好多選擇,無限供應

大部份坐位都鄰近流水道,伸手一夾就可以夾到生猛大蝦
店員亦會先提醒,要先預備冰筒,再凍暈大蝦拿去燒

不得不說白鱔燒到四邊焦香,夠肥美超好食,可惜每人只有一串

食物種類相當豐富

除了枱面上有調味粉,外面更有蒜蓉,牛油,辣椒,蔥等可以調味

爐夠熱,有兩層可以燒,不怕等太耐先有得食

我們就主打食海鮮,海鮮夠新鮮
加上蒜蓉牛油落去燒更加惹味

鮑魚要先剪殼,店員也會主動幫忙

大頭蝦即夾即燒,蝦肉帶點蝦膏,鮮甜爽口啖啖肉的確好食又好玩
兩個半鐘任飲飲食,好滿足
2021-11-22 321 瀏覽
市面有幾間以燒蝦作招徠的燒烤放題店今次黎到佐敦呢間一入到門口一大堆海鮮擺係你面前有珍珠貝、扇貝、蜆、鮑魚、生蠔、馬友及魷魚等另外仲有一大埋肉類同蔬果俾你燒不過入屋叫人 入廟拜神小編當然要拜會下主人家-大頭蝦每張枱旁都有一個長條形的蝦缸入面好多隻大頭蝦 隻隻都好生猛起開會有兩款大頭蝦俾大家先超多蝦膏 勁好食之後就可以捉蝦環節 捉到的蝦蝦可以放入冰水等佢凍暈佢燒嘅時候 佢就冇咁痛蝦肉係好彈牙新鮮 食完蝦當然係燒海鮮鮑魚係生勾勾 仲郁緊小編食左十幾隻鮑魚另外 珍珠貝都係勁好食 又係十幾隻生蠔 🦪扇貝魷魚蜆等等都係幾鮮味蜆入面仲有一泡海水 充滿鮮味食完海鮮 食番少少蔬果就啱啱好燒菠蘿同燒番薯都係非常好食

市面有幾間以燒蝦作招徠的燒烤放題
今次黎到佐敦呢間
一入到門口
一大堆海鮮擺係你面前

有珍珠貝、扇貝、蜆、鮑魚、生蠔、馬友及魷魚等
另外仲有一大埋肉類同蔬果俾你燒

食完海鮮 食番少少蔬果就啱啱好
燒菠蘿同燒番薯都係非常好食
2021-11-07
2021-11-21 223 瀏覽
今日同朋友第一次到🦐🦐燒燒烤,感覺好多食物,有海鮮一堆,燒肉一堆,丸類一堆,嘢飲一堆,熟食一堆。尚算整齊方便易見嘅。最開心當然係見到任食大頭蝦!🦐🥰🦐其實價錢未必係最抵食,如果第一次過嚟都係尚算有新鮮感嘅!海鮮都有鮑魚,貝殼類,生蠔,仲可以燒成條魚。如果有細路嚟嘅話都係一個開心有趣嘅BBQ,因為又可以食又可以玩又可以捉大頭蝦,新鮮煮食原來經openrice book位係有折扣我上次walkin 入去收我正價😭
其實價錢未必係最抵食,如果第一次過嚟都係尚算有新鮮感嘅
!海鮮都有鮑魚,貝殼類,生蠔,仲可以燒成條魚。

原來經openrice book位係有折扣
我上次walkin 入去收我正價😭

2021-11-20 288 瀏覽
以前有得去旅行嘅時候經常喺泰國見到呢啲流水蝦餐廳😌疫情冇得出國 發現原來香港都有得食✨.喺佐敦有間佔地6000尺即夾即燒既🦐🦐餐廳仲有100款海鮮串燒任食 仲有飲品、熱食同埋甜品🧁要讚既係海鮮好生猛新鮮 鮑魚係原隻識郁🤗大蜆好有海水味🌊而大頭蝦會係枱旁邊既水缸遊黎遊去🦐💧💦💦要食既時候就夾起放入冰桶凍暈先再烹調🙂加上唔同既調味粉同醬汁 食足2.5 小時都唔厭😆仲會額外送鱔肉串 燒完皮脆肉多汁🤤🤤🤤總結餐廳食物種類款式好多全部都好新鮮乾淨💛💛💛💛💛 值得一試😇
以前有得去旅行嘅時候經常喺泰國見到呢啲流水蝦餐廳😌
仲會額外送鱔肉串 燒完皮脆肉多汁🤤🤤🤤
總結餐廳食物種類款式好多
全部都好新鮮乾淨💛💛💛💛💛 值得一試😇
2021-11-19 215 瀏覽
同朋友行完山,做完運動梗係獎勵下自己啦😌呢間之前食過一次覺得好唔錯,今次帶埋朋友一齊再黎😋因為上次8點都幾多人,不過個場係好大架,只不過人真係多嘅,今次約早啲,約左6點鐘,真係無咁多人,拎食物都唔洗同人逼$358 加一任飲任食2.5小時出面係超多食物選擇,海鮮、肉類、蔬菜全部都refill得好快👍🏻地方都好整潔上次海鮮無乜點食過,今次黎就係要狂食海鮮😋座位旁係一大缸蝦可以任夾,夾完放落預先準備嘅冰桶凍暈佢地就可以攞黎燒,啲蝦一夾就跳起,好生猛😂有得玩有得食,我地夾左四轉蝦 🙈朋友超鍾意食雞皮,拎左好多串😂😂我自己就最鍾意鮑魚、魷魚鬚、台灣腸、菠蘿同埋南瓜。呢度嘅職員好nice,會時不時走過黎教我地啲嘢點燒,可能見我地唔識燒🙈原來鮑魚係要燒之前剪走啲唔要嘅嘢先放上去燒,同埋菠蘿點樣可以燒到有焦糖,會好味啲😋啲菠蘿好大舊好甜最後緊係燒返啲飽肚嘅,我真係不得不讚下自己手藝🙈個蒜蓉多士燒得金黃鬆脆,超好味😌仲有雪糕可以食架,不過我地食下食下,食到最後5分鐘仲燒緊,已經唔夠時間,所有無食到😂😂不過都已經好滿足✌️

$358 加一任飲任食2.5小時

朋友超鍾意食雞皮,拎左好多串😂😂
我自己就最鍾意鮑魚、魷魚鬚、台灣腸、菠蘿同埋南瓜。

2021-11-08
2021-11-19 192 瀏覽
尋晚同朋友再去佐敦嘅蝦蝦燒, 之前食過一次 一試難忘,事隔幾個月一於再嚟食下。呢度除左主角大頭蝦之外, 仲有好多款海鮮供應,有鮑魚,東風螺,魷魚,帶子,帆立貝,立魚,大眼雞等等...另一邊雪櫃就有多款肉類,串燒,雞翼,以及瓜菜類等等..真係好豐富!枱邊都有流水蝦道, 方便食客夾起來, 店員會提供一個冰桶給我們,夾起大頭蝦再放入冰桶冰暈,然後放上爐燒,可以按照個人喜好加入調味粉。隻隻蝦都扎扎跳咁, 真係要小心彈到周圍水🤭經過上次個肚幾乎爆炸😝所以我哋今次淨係主攻海鮮😬鮑魚好鬼新鮮 仲識郁㗎😬太滿足了! 無限海鮮任食, 而且時間都好夠2.5hr剛剛好👍
尋晚同朋友再去佐敦嘅蝦蝦燒, 之前食過一次
一試難忘,事隔幾個月一於再嚟食下。

呢度除左主角大頭蝦之外, 仲有好多款海鮮供應,

隻隻蝦都扎扎跳咁, 真係要小心彈到周圍水🤭

經過上次個肚幾乎爆炸😝
所以我哋今次淨係主攻海鮮😬

鮑魚好鬼新鮮 仲識郁㗎😬

太滿足了! 無限海鮮任食, 而且時間都好夠
2.5hr剛剛好👍
2021-11-19 121 瀏覽
Bookmark咗勁耐終於有時間食到呢間流水蝦,位置距離地鐵站行幾分鐘就到。一上到去個場比想像中大,坐低咗之後會有職員教你用冰桶裝冰用嚟整暈d蝦。蝦櫃就係我地位隔離,隻隻都好大隻好生猛 ,蝦肉同蝦膏都好鮮甜,齋食蝦都抵🤣!另外仲送咗每人一串鱔,肉勁厚同醃得好入味😋。除咗蝦任食之外,都仲有好種類嘅食物。海鮮方面有蜆,扇貝,螺,魷魚,鮑魚等等。職員有特登提醒鮑魚唔可以連殻燒,如果唔係會爆開。另外都有好多唔同肉類,丸類,蔬菜同熟食。其中我覺得係蒜蓉包可以一試,燒熱少少已經好脆,又有好香牛油味。而甜品方面除咗有雪糕仲竟然有窩夫。2個半鐘嚟講都食到好多野,下次一定會再嚟食🤪
另外仲送咗每人一串鱔,肉勁厚同醃得好入味😋。
職員有特登提醒鮑魚唔可以連殻燒,如果唔係會爆開。
另外都有好多唔同肉類,丸類,蔬菜同熟食。
甜品方面除咗有雪糕仲竟然有窩夫。
2個半鐘嚟講都食到好多野,下次一定會再嚟食🤪
早前,朋友生日,就帶佢食啲另類既餐廳,好彩12:00就入座,周未既午餐時候都相當滿場。環境 : 入到去好似海鮮夜市咁,多條長長既流水道映入眼前,加上生猛游緊水既大蝦🍤的確大開眼界!食物 :每台食客都會安排坐流水道旁,自由地往魚江夾,成個過程可以預備定相機影相,真係有得食之外仲好好玩。同大蝦幾分搏鬥之後,成功夾出,先用冰水浸暈佢,再剪走腳同鉗,就可以放爐上燒。燒出黎隻隻蝦頭都有滿滿既蟹膏,又新鮮又甜香。另外自助區既食物都包羅萬有,例如海鮮有:鮑魚、扇貝、帶子、沙白、螺、肉類、丸類等等,有殼既海鮮,基本上只要燒到離殼,就可以進食。文姐我特別喜歡鮑魚,記住先用鉸剪走鮑魚嘅殼同內臟,才放上去燒烤爐,咁樣會方便得多,鮑魚食落鮮香帶甜!至於扇貝可以先加上少少牛油同蒜蓉再放落爐,食落更加美味。當日入座,仲送咗兩串白鱔同一隻乳鴿,白鱔厚肉有魚脂香,食完會比較飽肚,所以建議晚一點才進食,至於乳鴿比想像中容易燒,可以加入適量嘅調味粉。文姐提提你,唔好唔記得留返15分鐘去燒食窩夫🧇加配雪糕。兩個半鐘嘅任食燒烤放題,有得玩又有得食,我就推薦大家可以去試一試啦~

至於扇貝可以先加上少少牛油同蒜蓉再放落爐,食落更加美味。

文姐提提你,唔好唔記得留返15分鐘去燒食窩夫🧇加配雪糕。

2021-11-17 205 瀏覽
佐敦的蝦燒, 任食燒蝦, 啲蝦非常的新鮮, 紮紮跳, 要用凍水浸到佢暈左, 先可以燒, 燒到個殼非常的香, 微微既焦香味, 肉質非常之新鮮, 又彈牙除咗蝦之外, 其他嘢食都非常之多款選擇, 有鮑魚任食唔嬲, 同蝦一樣, 鮑魚都係活生生, 口感再加埋鮑魚獨有嘅香味另外佢仲有大眼雞, 大大條, 肉質鮮嫩, 都幾容易燒, 最鍾意就係食佢嘅鮑魚, 同埋佢嘅蜆, 鮮甜多汁味, 蜆肉質鮮嫩, 除咗海鮮之外仲有肉類嘅供應, 傳統嘅香腸, 魚蛋, 肉丸等等, 我最愛當然就係海鮮啦, 食盡所有海鮮, 值回票價

另外佢仲有大眼雞, 大大條, 肉質鮮嫩, 都幾容易燒,

2021-11-16 176 瀏覽
終於抽到時間食期待已久嘅蝦蝦燒🥳我地食星期六15:00呢個時間仲有8折❤️like 蝦蝦燒社交平台 post仲可以任飲啤酒添🍻佐敦呢間店個場超大,入到去忍唔住「嘩」咗一聲🤣店員安排我地坐流水蝦隔離嘅枱~已經細心咁預先幫我地燒住啲蝦先,仲剪晒鬚~另外仲有一兜焗蝦~姐姐話:枱面有2個桶,1個用嚟裝殻,1個用嚟加冰同水,夾起流水蝦要先浸落冰水浸暈佢先😯 燒烤爐雖然細但有2層,上下都用得,聽完講解就可以開始拎野食喇~每位客人送一串鱔球🥰非常厚肉嘅鱔加上秘製醃料,燒到微焦,皮脆肉嫩,非常好食🤤可惜每人只限送一串😮‍💨食物款式非常多,海鮮有魚、蠔、貴妃蚌、蜆、沙白、魷魚(仲可以揀身/鬚)、帶子、扇貝等等,樣樣新鮮encore得最多係貴妃蚌同沙白,一啲沙都冇,肉厚又多汁😋魚都食咗4條🤣🤣🤣🤣其他仲有勁多款肉類、蔬菜🥬、少量熱食、雪糕3百幾蚊任飲任食,環境寬敞坐得舒適,通風系統又好,燒完個身都冇乜味,抵😙😙

encore得最多係貴妃蚌同沙白,一啲沙都冇,肉厚又多汁😋
魚都食咗4條🤣🤣🤣🤣
其他仲有勁多款肉類、蔬菜🥬、少量熱食、雪糕
2021-11-16 134 瀏覽
旅行遙遙無期.. 扮下啦… 去左曼谷 啦✈️ ️~ 之前去曼谷 次次都會去食流水🦐蝦、鮑魚、貴妃蚌、大蜆、沙白、全條的魚, 等等海鮮任食比起曼谷嘅選擇更加多, 做香港人生意又真係唔可以求其。燒嘅爐好簡單,有兩層,兩小時嘅任燒任食時間都算足夠,我真係食到飽到行唔郁。仲有其他扒類肉食, 我淨係食海鮮已經飽到完全食唔到啦~ 各款海鮮都真係非常新鮮,尤其是蝦當然全部都係新鮮活游的。睇中邊隻夾邊隻,然後放上爐自己燒,別具風味。好適合一班朋友一齊玩。每人二百幾蚊,怪不得全場滿座。
旅行遙遙無期..
扮下啦… 去左曼谷 啦✈️ ️~

之前去曼谷 次次都會去食流水🦐

蝦、鮑魚、貴妃蚌、大蜆、沙白、全條的魚, 等等海鮮任食
比起曼谷嘅選擇更加多, 做香港人生意又真係唔可以求其。

仲有其他扒類肉食, 我淨係食海鮮已經飽到完全食唔到啦~

各款海鮮都真係非常新鮮,尤其是蝦當然全部都係新鮮活游的。

每人二百幾蚊,怪不得全場滿座。
放咗工約埋幾個鍾意食海鮮嘅同事一齊到佐敦食流水蝦放題,呢間餐廳以自助餐形式供應食材,海鮮區有好多款時令海鮮包括鮑魚、扇貝、蠔、青口、魷魚及幾款鮮魚亦有不同種類的燒烤食物,包括牛扒、羊扒、雞翼、多款串燒、丸類、鮮菇及蔬菜,亦有幾款熟食提供,可以拿自己喜歡的食物回座位燒烤座位旁邊設有大型魚缸,缸內有很多扎扎跳的生猛大頭蝦,自己夾蝦自己燒,一嘗夾蝦的樂趣大頭蝦肉質爽甜加埋泰式海鮮醬好滋味大大隻嘅活鮑魚同大蜆鮑魚彈牙有口感白鱔很肥美,燒到外脆內軟乳鴿肉質鮮嫩味道也不錯

大頭蝦肉質爽甜加埋泰式海鮮醬好滋味

大大隻嘅活鮑魚同大蜆
鮑魚彈牙有口感
白鱔很肥美,燒到外脆內軟

乳鴿肉質鮮嫩味道也不錯

2021-11-15 123 瀏覽
星期六日拍拖搵到蝦蝦燒,地點都好近地鐵站, C2 出口行約2 分鐘就到

餐廳成6千呎,地方寬躺, 枱與枱之間唔迫, 而且每張枱係流水蝦隔離好方便有熟食區、海鮮區、串燒肉類區、蔬菜區、甜品區、飲品區除左流水蝦,海鮮區仲有好多唔同海鮮,有生蠔、鮑魚、魷魚、貴妃蚌、花螺、魚、帶子、蜆,見到海鮮好生猛!個人鍾意食鮑魚同貴妃蚌,仲無限添食,好正串燒肉區有羊扒、叉燒、金菇肥牛、丸類、素菜,肉類款式都好多款式熟食區選擇較少,不過都有齊涼拌菜、炒蔬菜、麻辣海鮮及港式小食每枱都會有椒鹽、辣椒粉、孜然粉、鹽調味料,可以自己調味,出面仲有蒜蓉辣椒、泰味醬汁點海鮮鮮甜無比魚缸蝦數量不少,隻隻蝦都生猛, 夾起蝦時仲跳緊舞水花四濺, 要放入冰桶整暈先燒得
入座安排一盤牛油蒜蓉蝦,店員都左啲蝦放烤爐上面180分鐘好玩好食值得推介

有熟食區、海鮮區、串燒肉類區、蔬菜區、甜品區、飲品區

入座安排一盤牛油蒜蓉蝦,店員都左啲蝦放烤爐上面

180分鐘好玩好食值得推介
2021-11-15 111 瀏覽
第二次嚟到蝦蝦燒,平日晚上一樣咁熱鬧。一坐低先夾幾隻生猛蝦。放咗落冰桶都係咁彈,彈到我成個袋濕哂。各位美女記得要有所準備。係等啲蝦凍暈期間,就出去拎海鮮。晚上8點半,都仲不停補充啲海鮮,非常大方。海鮮推介大蚌。我唔知係咩蚌,但係配個泰色醬真係好夾,仲增加鮮味。鮑魚唔算好大隻,但燒嚟食真係別有風味。螺,帶子,蜆都好好食。店家送嘅鱔都係必食項目之一。燒好之後魚皮好脆,啲魚肉又好肥美。海鮮以外,推介蒜蓉包。看似簡單,但即燒即食真係好香脆,食完又食。
第二次嚟到蝦蝦燒,平日晚上一樣咁熱鬧。

一坐低先夾幾隻生猛蝦。放咗落冰桶都係咁彈,彈到我成個袋濕哂
。各位美女記得要有所準備

2021-11-09