BBQ 其實可以嘆住冷氣慢慢燒,正👍🏻人客入坐已見十多隻蝦上架燒緊,坐低一陣就有得食,好窩心🥰🥰例行檢視一下,嘩!形形式式嘅海鮮,鮑魚、帶子、元貝、三文魚鮫、一條條嘅魚⋯⋯牛丸、墨丸、火腿丸⋯⋯豬、牛、羊、雞、牛仔骨都有、飲品櫃大過7-11,啤酒都有好幾款任飲👏🏻👏🏻自己捉蝦好刺激緊張,先凍暈才可放爐上燒,每樣海鮮都好新鮮,食材擺放整齊清潔,食得相當安心!雪糕、雪條都有好多款,總有幾款啱口味😍😍二個半小時,任飲任食,不停吹水!一樂也😋😋
BBQ 其實可以嘆住冷氣慢慢燒,正👍🏻
人客入坐已見十多隻蝦上架燒緊,坐低一陣就有得食,好窩心🥰🥰
雪糕、雪條都有好多款,總有幾款啱口味😍😍
二個半小時,任飲任食,不停吹水!一樂也😋😋

• 海鮮
  • 白鱔
  • 流水蝦
  • 肉類
  • 大頭蝦
  • 扇貝
位於荃灣大鴻輝全層 位置寬躺 任飲任食2.5小時✨海鮮位置旁邊有個養蝦嘅水缸 可以自己動手夾蝦 佢哋都好生猛 夾嘅時候都幾刺激😂 每位送鱔串一條 好肥厚 肉質鮮嫩無細骨 😋海鮮檔多款貴價食材 有十款左右 扇貝幾大隻 蟹多肉 鮑魚彈牙 蠔新鮮無腥味 貴妃蚌幾鮮甜 推薦主攻海鮮回本菜 食左好多轉😆✨串燒區另外自位區有50多款串燒 有肉類、丸類、菜類 肉類加上孜然粉好惹味 推薦翠玉瓜 白蘑菇 燒烤特別好食🤭✨酒精、無酒精飲品及甜品有各款汽水、茶 啤酒 韓國燒酒 不用加錢 啱晒酒鬼🤭 甜品有多款杯裝雪糕 整體性價比高 爐仔細細個但係分兩層 食物都好快熟 好適合約埋三五知己 有得玩有得食 重有得打卡😬😬分時段收費 晚市收費如下:👉🏻星期一至四 成人$348/位 小童$198/位 👉🏻星期五至日 公眾假期及前夕 成人$378/位 小童$228/位🍽️ 蝦蝦燒 #荃灣sis📍 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
位於荃灣大鴻輝全層 位置寬躺 任飲任食2.5小時

✨海鮮

✨串燒區

✨酒精、無酒精飲品及甜品

分時段收費 晚市收費如下:

👉🏻星期一至四
成人$348/位 小童$198/位

👉🏻星期五至日 公眾假期及前夕
成人$378/位 小童$228/位

🍽️ 蝦蝦燒 #荃灣sis
📍 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
2023-05-21 157 瀏覽
今日見五一假期,同小朋友去試下香港的蝦蝦燒 ~ 流水蝦 + 海鮮 + 串燒自助午餐,一入去的接待都十分有善,小朋友是計高度收己,我仔掛住玩,基本都無乜點食嘢,感覺有啲浪費,不過唔係成日食,就算啦海鮮方面都算不錯,鮑魚,帶子,貴妃螃那些都不錯,但第一轉餐廳替我們預備啲蝦,就鹹咗啲,魷魚都係。。。不過其他食物都算多選擇,飲品種類都多,價錢包埋有酒任飲,覺得還可以,如果午餐時有折扣就合算啲,同埋今日唔算多人,幾好坐服務員都快手快腳,食了一個鐘左右要埋單先,最後半小時再溫馨提示基本用餐都愉快!
基本用餐都愉快!
用餐優惠
優惠券
  • 白鱔
2023-05-19 152 瀏覽
放題真係令人非常興奮,唔需要再將就個價錢,食到肚皮脹卜卜咁樣確係非常幸福。🤪而家嘅放題店講求款式多選擇多,不過今次發掘到蝦蝦燒呢一度更加係海鮮愛好者嘅福音。😚實現真正嘅海鮮自由,呢度環境非常闊落。周圍都佈滿左一剛剛嘅活蝦以及喺自助吧,見到源源不絕嘅新鮮海鮮。🤤叫得蝦蝦燒當然主打嘅就係佢哋嘅蝦,🦐喺水入面見佢哋係一層淺藍色,佢哋幼長嘅螯亦都係一大特徵。🦐夾嘅時候都要小心比佢哋生猛嘅身體抖動易整濕自己。🦐呢一款嘅蝦,因為係新鮮自己燒,同樣都係肉質結實,味道上就稍為清淡少少,所以就非常需要靠調味料架所見灑上自己鍾意嘅口味。 🦐有辣椒粉有孜然粉,經典嘅燒烤風味。🦐之後出到去海鮮區就絕對令人非常驚嘆。🐚有帶子有蠔有鮑魚有貴妃蚌仲有一系列嘅原條鮮魚,🐚源源不絕咁樣供應,確保食到滿足先好離開🐚以我自己當然最鍾意就係佢哋嘅帶子,🤍新鮮切開殼,露出潔白嘅帶子肉同埋肥美嘅膏,燒嘅時候就可以放下層避免個殼燒到裂開。🤍最緊要配埋牛油同埋蒜蓉,燒完之後,變得更加緊致,大大嚿膏,又鮮甜又軟滑實在令人難以抗拒,🤍帶子肉亦都係千絲萬縷,同樣原味或者加埋調味料咁樣食都可以得到一樣嘅新鮮🤍至於鮑魚,🩵都係另外一個搶手貨,

大帶子
蠔/  活鮑魚

至於鮑魚,🩵都係另外一個搶手貨,新鮮程度仲可以見到佢哋郁動緊,🩵燒嘅時候就要剪走個殼先燒,大約幾分鐘就OK。🩵一口size啱啱好,非常彈牙又唔韌🩵

除咗海鮮耍家之外,肉類亦都表現得唔輸蝕。 強烈推薦羊架同埋牛肉串。🥩
牛肉串就有正宗燒烤嘅感覺,而每一粒嘅牛可以見到脂肪均勻分布,🥩燒嘅時候就會油香四溢更加香,一咬仲會爆油汁,適合配埋辣椒粉,加強口味。🥩

至於羊架,🥩更加係驚喜。一塊塊連骨一齊燒就更加香,樣嘅脂肪位,完全保護晒,肉質唔會變硬,🥩越燒越有火。肉質仲比想像中更加淋,絕對係高質。食多幾舊都唔怕Heavy🥩

飲品款式多,當然不在話下。🍶而呢一度更加推出埋韓國真露燒酒,呢個畫面更加有韓劇感覺。🍶而且仲有幾款味道,未試過嘅當然把握呢個機會盡情飲多幾杯食多幾round . 🍶享盡新鮮嘅海洋陸地放題🍶

蝦蝦燒 (佐敦)
佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
2023-05-08
5 分鐘 (堂食)
大帶子
  • 流水蝦
  • 肉類
  • 海鮮
2023-05-19 67 瀏覽
#推介‼️ 流水大頭蝦,時令海鮮mix燒烤,仲有估你唔到既各款新鮮海鮮配搭,好食又好玩,一開始店員會耐心講解,將捉起既大頭蝦放入冰桶令到佢乖乖訓覺,就可以燒架喇🦐 餐廳採用自助型式,海鮮區真係好多選擇牙😍懶懶地可以選擇熟食區,有大頭蝦配西蘭花、醉酒浸大頭蝦,不妨試試唔同煮法嘅大頭蝦,旁邊嘅雪櫃仲有大量已經串好咗嘅海鮮肉類任君選擇,羊架、羊肉串、菠蘿、魷魚、大雞翼....多到你食唔完❣️七點半左右全場就已經爆滿,有興趣嘅朋友可以預先訂位☺️🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🍔 蝦蝦燒📍佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓

🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡
🍔 蝦蝦燒
📍佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
2023-05-18 100 瀏覽
平時喺燒烤店就食得唔少蝦,但自己捉完即刻燒嘅都係第一次🤣 呢間位於佐敦嘅餐廳主打海鮮燒烤,特別之處在於每枱之間有個放滿流水蝦嘅魚缸,俾客人體驗夾蝦嘅樂趣,又玩得又食得,好推介大家過嚟試吓💖自助燒烤放題包2.5小時任食任飲,坐低後店員會先講解夾蝦同燒烤技巧,另外個爐上面已經放咗10幾隻醃好咗嘅蝦,食完唔夠喉就可以自己再夾~ 先講講主角流水蝦,有啲瞓咗覺,有啲就超級生猛,大大隻未食已經流晒口水🤤 肉質爽口彈牙,新鮮又鮮甜,唔使落調味粉都已經好好食海鮮類有好多選擇,生蠔、鮑魚、沙白、扇貝等等,估唔到仲有原條魚可以燒,外脆內嫩,唔腥,必點之選!整體嚟講都清潔得幾乾淨,而且會不斷refill,就算滿座都唔洗話要同人出去爭🤣 旁邊亦有調味粉、牛油、蒜蓉等,可按個人喜好烹飪食材,唔錯唔錯👍🏻第二邊有多款肉類、丸子同蔬菜,肚餓嘅話仲可以攞出邊嘅熟食頂住先,味道就正常發揮,不過一場嚟到建議都係留肚食海鮮啦~ 飲品方面都有幾個大櫃,值得一讚嘅係有得任飲啤酒,仲有香港品牌嘅雪糕杯,甜鹹交配,回本機會大大提升😃 時間鬆動,唔會燒到手腳唔停,會encore~

2023-05-13 157 瀏覽
朋友約左我黎呢間 "蝦蝦燒",流水蝦燒烤我真係頭一次試,即夾即燒新鮮生猛既大頭蝦食過夠。朋友食過,駕輕就熟,一夾起放冰桶,蝦凍暈左,就燒得。唔止大頭蝦架,仲有超多野食。不得不提,每個人都會送一串超肥美嘅白鱔,白鱔超juicy,好肥美,食到我舐舐脷。出去行過圈先,仲有熟食區添,有韭菜豬紅、西蘭花、煎餃子,仲有啲涼拌。⭐️海鮮類 海鮮樣樣都超新鮮,蜆、扇貝、帆立貝、蠔、大眼雞。🤤其實專攻海鮮已經好夠食,加埋蒜蓉,牛油,葱,辣椒去燒,更加惹味。⭐️肉類選擇太多,我都試唔哂。幾鐘意雞翼、牛仔骨,朋友話羊架都好正,可惜我已經食海鮮食到好飽。幾得意呢度仲可以淥野食👍點少得甜品,兩櫃雪櫃任你食🍨🍨兩層爐都好夠做,兩個半鐘食到棒住肚走。

朋友食過,駕輕就熟,一夾起放冰桶,蝦凍暈左,就燒得。

唔止大頭蝦架,仲有超多野食。

⭐️海鮮類

⭐️肉類

幾得意呢度仲可以淥野食👍

點少得甜品,兩櫃雪櫃任你食🍨🍨

兩層爐都好夠做,兩個半鐘食到棒住肚走。

2023-05-13 135 瀏覽
蝦蝦海鮮串燒放題🤩 餐廳主打2.5小時任飲任食新鮮流水蝦、海鮮、串燒燒烤 環境超大好闊落 係一個大型自助BBQ嘅地方 價錢每位$348起 仲做緊八折優惠🫣====所有食材都係出面自助區攞 衛生企理 選擇都好多 ᪥ 肉類肉類都經過調味 都有好多選擇 ᪥ 丸類᪥ 野菜類᪥ 海鮮類除咗蝦 仲有蠔、扇貝、沙白蜆、鮑魚、原條魚~ 任揀任攞🤫 ᪥ 飲品區᪥ 醬料區᪥ 雪糕而枱隔離就有原缸活蝦可以自己夾~====所有嘅海鮮都好新鮮🙈 鍾意食海鮮嘅唔好錯過!不過食完個身好大陣BBQ味🤣
價錢每位$348起 仲做緊八折優惠🫣
====
所有食材都係出面自助區攞 衛生企理 選擇都好多

᪥ 肉類
肉類都經過調味 都有好多選擇

᪥ 丸類

᪥ 野菜類

᪥ 海鮮類
除咗蝦 仲有蠔、扇貝、沙白蜆、鮑魚、原條魚~ 任揀任攞🤫

᪥ 飲品區

᪥ 醬料區

᪥ 雪糕

而枱隔離就有原缸活蝦可以自己夾~
====

2023-05-12 66 瀏覽
本來對今次用餐都有期望,始終標榜新鮮蝦,但由於個爐唔熱,我完全無食飽就走。然後食物選擇不是很多。我係openrice訂咗檯出席埋都可以話我缺席。但都有值得讚,就係服務員態度OK。
但都有值得讚,就係服務員態度OK。
2023-05-10 98 瀏覽
今日朋友推薦帶咗我去呢間專食海鮮同蝦嘅大型bbq串燒場buffet 可以食到好多唔同種類嘅bbQ美食 而室內環境又大又舒服 仲正過傳統圍爐BBQ😆 首先店員幫我哋捉咗好多隻蝦,仲送咗兩條鰻魚俾我哋燒,燒嘅同時就可以出去攞嘢食出面有好多唔同嘢食攞,牛豬雞串燒、菜類、菇類、就連海鮮都係任攞!除咗燒嘅嘢食,仲有部份熟食、野飲同雪糕!真係好多選擇😄嘢食嘅質素都唔錯,海鮮好新鮮,好味道!而且時間仲有兩個半鐘,慢慢燒唔使急😀

2023-05-09 1605 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕好耐都冇食燒烤嘅嘢啦!係☺️時候為自己安排一餐放縱餐!😆每次想食室內燒烤嘅時候,都會諗起佐敦依一間!😍雖然佢哋嘅餐廳名叫蝦蝦燒,🤭但係依間餐廳又點會止係得蝦呢?😎一早打電話訂咗枱,所以好快就有得坐啦!😙呢度嘅環境真係好大,☺️食物選擇依然都係咁多,😌有好多肉類串燒同埋蔬菜類,😆當然唔少得海鮮啦!🤭全部都係自助嘅!😙任拎任食!🤪坐低咗,之後就會有店員為我哋預備用鹽醃過嘅蝦,😋唔夠食嘅話,😛當然可以自己夾啦!🥳一邊燒嘢食,一邊夾新鮮嘅蝦,😏真係好好玩!🤩海鮮真係好新鮮,😤特別係鮑魚同埋扇貝!😎呢度嘅服務態度比以前更加好,😏我哋拎咗鮑魚返埋位之後有店員幫我哋剪鮑魚殼,🤭令我哋燒嘅時候更加方便同埋食得更輕鬆😎肉類嘅部份我就好鍾意呢度嘅羊肉同埋牛仔骨,😝我都拎咗好多牛仔骨!🤤真係牛肉味好濃!😜如果想串燒嘅話,😙推薦大家拎雞翼同埋排骨串,😌都係啖啖肉,仲好好味!😋如果想食啲粉面嘅話,🤣都可以去到自助區!😜可以自己淥返一碗麵條!🤪去到尾聲嘅時候,唔可以錯過依度嘅雪糕!😍有唔同款嘅口味,仲有雪條啊!🥰🌕最後MoonMoon真係好滿意呢度,有咁多款嘅海鮮肉類蔬菜類任食,兩個半鐘真係
🌕Hello我係Moon🌕

海鮮
鮑魚

肉類
牛仔骨
羊架

排骨串

🌕最後MoonMoon真係好滿意呢度,有咁多款嘅海鮮肉類蔬菜類任食,兩個半鐘真係好夠食,會繼續回訪!🌕
2023-05-08
5 分鐘 (堂食)
海鮮
鮑魚
肉類
牛仔骨
羊架
排骨串
2023-05-08 91 瀏覽
如果你是一位海鮮愛好者,那麼你絕對不能錯過位於佐敦白加士街的永富大廈1樓的蝦蝦燒。這家餐廳提供海鮮放題任食,可以品嚐到各式各樣的新鮮海鮮,包括蝦、扇貝、鮑魚、生蠔等等,其中最受歡迎的當屬活蝦燒烤。首先,讓我們來談一下蝦蝦燒的環境和服務。餐廳的環境非常寬敞明亮,桌椅也十分整潔舒適,讓人感到非常舒適。服務員態度親切,經驗豐富,能夠為客人提供良好的服務體驗接著,我們來談談餐廳的菜品。蝦蝦燒的海鮮選擇非常豐富,包括了各種類型的海鮮,而且每一種都非常新鮮。其中最受歡迎的當屬活蝦燒烤,這裡提供的活蝦非常新鮮,肉質鮮嫩,口感極佳。此外,鮮味十足的扇貝也是一道不容錯過的美食,每一口都能夠讓人感受到海鮮的鮮甜。鮑魚、生蠔等也都非常美味,讓人口感滿足。

2023-05-08 79 瀏覽
鍾意食海鮮嘅我 經常嚟幫襯呢間位於佐敦白加士街嘅蝦蝦燒晚餐時間嚟到人唔太多,不過建議都預先book位被安排咗坐喺隔離有流中蝦道嘅餐枱 睇住啲蝦游嚟游去真係食指大動一隻隻新鮮嘅大頭蝦燒完之後 除咗甘香味美嘅蝦頭膏之外,肉質都非常鮮甜 夠晒爽口彈牙出邊嘅海鮮 仲有非常巨型嘅元貝 蠔 紅衫魚 鮑魚等等 可以任食任拎我就最鍾意扇貝啦 加埋蒜蓉牛油落去燒 超級好食,鮮味十足除此之外仲有唔少嘅燒烤配料 可以自取回本之選,當然係牛仔骨 羊架等等嘅貴價食材,加上孜然粉 胡椒等等嘅調味料就更加好味啦最後做有可以任食雪糕燒窩夫等等 大滿足

鍾意食海鮮嘅我 經常嚟幫襯呢間位於佐敦白加士街嘅蝦蝦燒

晚餐時間嚟到人唔太多,不過建議都預先book位

我就最鍾意扇貝啦 加埋蒜蓉牛油落去燒 超級好食,鮮味十足

除此之外仲有唔少嘅燒烤配料 可以自取

最後做有可以任食雪糕燒窩夫等等 大滿足
2023-05-08 66 瀏覽
放工同事們帶我嚟蝦蝦燒食飯,佢話有得玩,又有得食,果然食得好開心。餐廳以工業風格裝修,令人有輕鬆感~$348任食任飲,燒烤、熟食、啤酒🍻、汽水、雪糕🍦通通放題~。我哋嘅回本攻略,就係集中燒海鮮,有活大頭蝦🦐、鮑魚,扇貝、帶子,魚🐟等等;自已活捉大頭蝦,我哋鍾意食蝦膏,主力捉有膏嘅,鹽燒活大頭蝦,口感鹹香彈牙,好滋味,我食咗好多隻😆。燒蠔🦪,都幾大隻。燒扇貝加入牛油🧈及蒜蓉🧄,好香口。燒魚,成條燒,都係第一次。燒白鱔,啖啖肉。雪糕很很多種口味。我哋食咗2.5個小時,個個都飽飽🤰🤭。

燒蠔🦪,都幾大隻。

燒扇貝加入牛油🧈及蒜蓉🧄,好香口。
燒魚,成條燒,都係第一次。
燒白鱔,啖啖肉。

雪糕很很多種口味。我哋食咗2.5個小時,個個都飽飽🤰🤭。

2023-05-07 97 瀏覽
佐敦白加士街蝦蝦燒任食任飲2.5小時$348-$378有流水蝦+海鮮+串燒燒烤嘆住冷氣食串燒都幾爽皮😆嘩啲蝦好生猛!一陣又要開工啦!可能餐廳驚我哋肚餓,所以一早已經準備咗啲鹽燒蝦比我哋,一坐低即刻可以開餐🤤食完啲鹽燒蝦,即刻開工捉番啲流水蝦燒先。嘩蝦頭仲有好大舊膏😍蝦肉彈牙爽口,即捉即燒果然夠哂新鮮好食😋每位客人都會加送一串厚切大鱔。燒到佢外皮卜卜脆食落啖啖肉真係大滿足如果唔夠喉店員話可以加$20再追加多串。再燒吓啲扇貝、鮑魚、魷魚同大眼雞魚先呢啲海鮮全部可以係出面任攞。啲魚好鮮甜😋食埋兩杯雪糕都差不多啦!
佐敦白加士街
蝦蝦燒

任食任飲2.5小時$348-$378
有流水蝦+海鮮+串燒燒烤
嘆住冷氣食串燒都幾爽皮😆

嘩啲蝦好生猛!一陣又要開工啦!

食完啲鹽燒蝦,即刻開工捉番啲流水蝦燒先。

嘩蝦頭仲有好大舊膏😍
蝦肉彈牙爽口,即捉即燒果然夠哂新鮮好食😋

每位客人都會加送一串厚切大鱔。
燒到佢外皮卜卜脆食落啖啖肉真係大滿足
如果唔夠喉店員話可以加$20再追加多串。

再燒吓啲扇貝、鮑魚、魷魚同大眼雞魚先
呢啲海鮮全部可以係出面任攞。

啲魚好鮮甜😋

食埋兩杯雪糕都差不多啦!