蘑界野生菌石鍋雞

MUSHROOM FEAST
2025-06-02 175 瀏覽
沙田都食到深圳好出名既蘑界🍄啦!食物好多種類,瀘水的豬耳同牛腱肉都好入味!好食。溏心皮蛋酸辣開胃。  千層肚個麻醬好惹味🍄 金耳菌刺身+四季菌雙拼:清甜同幾香。🐔 文昌雞細嫩多汁,鷄肉好滑  🐂牛肉都幾好食,爽既!🍚火腿野生菌炒飯:呢個幾個fd都話好食!值得叫。另外有免費生果,黃瓜好甜!想食得健康都值得試下呢間~🥢蘑界野生菌石鍋雞 🌏沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期1樓A123號舖
千層肚個麻醬好惹味
🍄 金耳菌刺身+四季菌雙拼:清甜同幾香。
🐔 文昌雞細嫩多汁,鷄肉好滑
🐂牛肉都幾好食,爽既!
🍚火腿野生菌炒飯:呢個幾個fd都話好食!值得叫。
另外有免費生果,黃瓜好甜!
想食得健康都值得試下呢間~

🥢蘑界野生菌石鍋雞
🌏沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期1樓A123號舖
2025-06-01 162 瀏覽
鮮菌火鍋靚湯底既蘑界,開到黎香港沙田啦價錢合理,平過香港好多本地火鍋店好多,而且係香港少見既菌菇火鍋,一定要黎試下!我地叫左個高原野生菌土雞湯底,鮮甜靚湯真係飲多兩啖先開始打邊爐呀係香港好少打邊爐飲到咁鮮甜既鮮菌靚湯,成日都要返深圳都有d遠,可以就咁係沙田就食到真係好方便呀!佢地最正既一定係刺身金耳菌,估唔到食菌都可以食到刺身感覺點埋刺身豉油,加Wasabi,即刻滿滿既刺身feel呀食落好有象拔蚌咁既口感,而且都好鮮甜食菌類火鍋真係健康又好味道呀!依家蘑界仲有個特別菜市場活動只要係現場拍摄三张相片,係社交平台同朋友圈等等發表話題,#香港蘑界#高品質野生菌就選蘑界,就可以同店員換取三個套圈,玩套瓜果蔬菜,套中就可以帶蔬果返屋企啦消費後同樣可憑單換取三個套圈,仲唔快d約埋朋友黎食個解菌火鍋同帶蔬果比家人?高原野生菌土雞湯底四季菌雙拼(黃牛、美味)新一代見手青・當季刺身金耳菌麻醬甄選千層肚鮮椒溏心皮蛋鮮鹵金錢肚鮮鹵豬耳鮮鹵牛腱肉山林土雞片火腿野生菌炒飯手打檸檬茶高原七彩土豆板藍根香水油麥菜#香港蘑界 #香港第一野生菌火鍋 #刺身金耳菌 #大自然甄選官
鮮菌火鍋靚湯底既蘑界,開到黎香港沙田啦

佢地最正既一定係刺身金耳菌,估唔到食菌都可以食到刺身感覺
點埋刺身豉油,加Wasabi,即刻滿滿既刺身feel呀
食落好有象拔蚌咁既口感,而且都好鮮甜

食菌類火鍋真係健康又好味道呀!

依家蘑界仲有個特別菜市場活動

高原野生菌土雞湯底
四季菌雙拼(黃牛、美味)
新一代見手青・當季
高原七彩土豆
板藍根
香水油麥菜

2025-05-20
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
2025-05-31 257 瀏覽
呢間雲南菌菇火鍋真係大開眼界!首先個高原野生菌土雞湯底一上枱就香到暈,飲落去鮮甜到不得了,完全唔係味精湯嗰種死鹹,阿Yan飲咗三碗都話要encore! 重點推介刺身金耳菌真係第一次見菇可以當刺身食,口感爽脆得嚟帶啲清甜,點少少wasabi豉油,味道居然有啲似象拔蚌,超驚喜!仲有新一代見手青,店員好細心教我哋點淥先安全,煮夠15分鐘後食落滑溜溜,帶住陣獨特嘅木香,難怪雲南人為咗佢連命都唔要(笑)。 肉類方面,鮮鹵牛腱肉同麻醬千層肚都係必點!牛腱肉滷得入味又唔韌,千層肚吸晒菌湯嘅精華,再點埋濃郁嘅芝麻醬,食到阿Ken話要追加多份。最後仲嗌咗個,火腿野生菌炒飯,飯粒炒到乾身有鑊氣,仲有啲火腿粒同菇粒,香口到停唔到筷子! 環境方面,成間店裝修得好有雲南風情,坐得舒服,侍應又夠細心,成日過嚟幫我哋加湯同換碟。唯一要彈嘅係鮮鹵豬耳有啲硬,可能我哋掛住影相淥耐咗。整體嚟講,兩個人食到捧住個肚走都係$500左右,喺香港食到咁高質嘅野生菌火鍋,真係好抵食!一定會再嚟試其他季節限定嘅菌菇!

用天然野生菌同每日現熬湯底,味道濃郁到飛起!招牌菜有「刺身金耳菌」,爽脆鮮甜,薄切到似刺身咁,蘸少少Wasabi食,口感好似食緊啲蚌咁,都幾鮮。仲有「山林土雞」,肉質嫩滑,煮落湯底超入味。想再豐富啲?試下佢哋嘅野生菌拼盤,有羊肚菌、牛肝菌等多款珍貴菇菌,食得出大自然嘅鮮味。配上墨脫石鍋,熱氣鎖住曬營養同香氣,暖胃又滋補。價錢上係少貴嘅不過唔洗上去食都ok la可以download gulu 去拿飛排定隊都得

價錢上係少貴嘅不過唔洗上去食都ok la
可以download gulu 去拿飛排定隊都得
2025-05-30 224 瀏覽
員工同經理都非常親切,樂於助人。坐位夠寬敞唔會逼夾,三五知己慢慢傾計都無壓力,係聚餐既好選擇。食物方面,手工扯麵口感彈牙、有咬口,熱辣辣上枱,咬落好QQ。雞肉份量足,肉質嫩滑唔乾柴。最大驚喜係椒香炸豆腐——外層酥脆、內裡軟滑,加少少辣椒粉,十分惹味,係成餐飯嘅高光位!飲品點咗檸檬茶同楊枝甘露,份量大方,甜度調得啱啱好——唔會過酸亦唔死甜,仲有果肉添。成餐飯食得chill爆,唯一係蒸氣有啲猛,中途開咗陣風扇降溫🤣。掛住傾偈淨影左碟黑豆腐。總結:食物好味,環境舒服,服務貼心,下次一定會再嚟 😙!

掛住傾偈淨影左碟黑豆腐。

總結:食物好味,環境舒服,服務貼心,下次一定會再嚟 😙!
  • 椒香青岩豆腐
  • 柴火黑豆腐
  • 鮮腐竹
2025-05-29 181 瀏覽
👉🏻高原野生菌土雞湯底湯底鮮香,雞肉鮮嫩,菌類的香氣增添了風味。👉🏻新一代見手青有趣 好大舊 岩曬打卡。👉🏻刺身金耳菌金耳菌質地滑嫩,搭配的醬汁恰到好處,讓整體味道更為突出。👉🏻四季菌雙拼黃牛和美味的雙拼菌類,適合菌類愛好者。👉🏻鮮鹵牛腱肉牛腱肉鮮嫩,鹵味濃郁。👉🏻鮮鹵豬耳口感脆嫩。👉🏻鮮鹵金錢肚金錢肚彈牙 有嚼勁。👉🏻鮮椒糖心皮蛋皮蛋搭配鮮椒,口感特別,增添了層次感。👉🏻火腿野生菌炒飯炒飯粒粒分明,火腿和菌類的搭配讓人驚喜。👉🏻手打檸檬茶檸檬茶清新解膩。👉🏻山林土雞片雞片鮮嫩,6一分鐘便可以進食 簡單卻不失風味。👉🏻高原7彩土豆土豆色彩繽紛。👉🏻板藍根這款菜肴健康,增添了一份清新感。👉🏻香水油麥菜油麥菜新鮮,清脆可口。
👉🏻高原野生菌土雞湯底
湯底鮮香,雞肉鮮嫩,菌類的香氣增添了風味。

👉🏻新一代見手青
有趣 好大舊 岩曬打卡。

👉🏻刺身金耳菌
金耳菌質地滑嫩,搭配的醬汁恰到好處,讓整體味道更為突出。

👉🏻四季菌雙拼
黃牛和美味的雙拼菌類,適合菌類愛好者。

👉🏻鮮鹵牛腱肉
牛腱肉鮮嫩,鹵味濃郁。

👉🏻鮮鹵豬耳
口感脆嫩。

👉🏻鮮鹵金錢肚
金錢肚彈牙 有嚼勁。

👉🏻鮮椒糖心皮蛋
皮蛋搭配鮮椒,口感特別,增添了層次感。

👉🏻火腿野生菌炒飯
炒飯粒粒分明,火腿和菌類的搭配讓人驚喜。

👉🏻手打檸檬茶
檸檬茶清新解膩。

👉🏻山林土雞片
雞片鮮嫩,6一分鐘便可以進食 簡單卻不失風味。

👉🏻高原7彩土豆
土豆色彩繽紛。

👉🏻板藍根
這款菜肴健康,增添了一份清新感。

👉🏻香水油麥菜
油麥菜新鮮,清脆可口。

2025-05-28 155 瀏覽
💡精選美味推薦  - 金耳菌刺身:清爽滑嫩,菌香純淨,展現自然鮮美。  - 千層肚:濃郁麻醬搭配彈脆口感,層次豐富。  - 溏心皮蛋:酸辣鮮椒提升蛋黃滑潤口感,刺激味蕾。  - 滷牛腱肉:肉質軟嫩,滷香濃厚,隱約透著菌菇幽香。  - 豬耳:鹹香酥脆,帶淡雅菌香,清新解膩。  - 見手青:熟後變色,入口鮮嫩,是視覺與味覺的雙重享受。  - 四季菌雙拼:黄牛菌與牛肝菌香氣濃郁,鮮甜醉人。  - 文昌雞:細嫩多汁,湯底濃香,滋味深刻。  - 吊龍肉:燙煮後鮮味四溢,香氣濃郁,是火鍋中的肉類佳品。  - 七彩土豆:柔滑細膩,湯汁滲透,是火鍋的絕佳配角。- 火腿野生菌炒飯:粒粒分明的米飯吸附菌香,火腿鹹香點綴,層次豐富。

💡精選美味推薦
- 金耳菌刺身:清爽滑嫩,菌香純淨,展現自然鮮美。
- 千層肚:濃郁麻醬搭配彈脆口感,層次豐富。
- 溏心皮蛋:酸辣鮮椒提升蛋黃滑潤口感,刺激味蕾。
- 滷牛腱肉:肉質軟嫩,滷香濃厚,隱約透著菌菇幽香。
- 豬耳:鹹香酥脆,帶淡雅菌香,清新解膩。
- 見手青:熟後變色,入口鮮嫩,是視覺與味覺的雙重享受。
- 四季菌雙拼:黄牛菌與牛肝菌香氣濃郁,鮮甜醉人。
- 文昌雞:細嫩多汁,湯底濃香,滋味深刻。
- 吊龍肉:燙煮後鮮味四溢,香氣濃郁,是火鍋中的肉類佳品。
- 七彩土豆:柔滑細膩,湯汁滲透,是火鍋的絕佳配角。

2025-05-28 186 瀏覽
深圳長期人氣排隊王香港首店登陸沙田,從鍋底到食材都非常講究,裝修環境時尚雅緻,以綠色& 木為主非常舒適,服務亦很貼心到位。⭐️高原野生菌土雞湯底⭐️用非遺墨脫石鍋熬煮,煮湯更香濃!鍋底集合多種野生菌精華,湯頭鮮甜,瀰漫着濃郁菌香好好飲,一定要先喝兩碗湯再放其他材料下去。🔶文昌雞皮滑肉質肥美的文昌雞加入菌湯煮,令湯底飲落更豐富,每一口都滋補養生。🔶貴州鮮切吊龍吊龍肉質鮮嫩又彈牙,牛肉味香濃多汁的味道。🔶新一代見手青終於見識到傳說中會變色的見手青,煮熟後口感嫩滑,又帶少少彈性,營養價值豐富所以忍不住不停吃😁🔶刺身金耳菌金耳菌晶瑩剔透,吃起來像果凍質地,蘸芥末醬油吃竟然好似食象拔蚌的鮮脆感,完全刷新我味覺認知!🔶四季菌雙併黃牛、美味牛肝菌加入湯煮,吸飽雞湯後再食,咬下去還很多菌汁。🔶麻醬千層肚🔶鮮滷牛腱肉🔶鮮滷豬耳🔶鮮椒溏心皮蛋千層肚蘸滿麻醬吃很爽口好吃。鮮滷牛腱肉& 豬耳吸收了滷汁的精華,口感軟嫩入味,麻辣汁辣得很惹味過癮。溏心皮蛋很有驚喜,流心蛋黃加上剁椒辛香很喜歡。🔶火腿野生菌炒飯炒飯粒粒分明,火腿咸香加上菌粒脆嫩,吃起來口感更豐富。🔶板藍根🔶香水油麥菜🔶高原七彩土豆蔬菜很新鮮,吃點菜也有

⭐️高原野生菌土雞湯底⭐️

🔶文昌雞

🔶貴州鮮切吊龍
吊龍肉質鮮嫩又彈牙,牛肉味香濃多汁的味道。

🔶新一代見手青

🔶刺身金耳菌

🔶四季菌雙併

🔶麻醬千層肚
🔶鮮滷牛腱肉
🔶鮮滷豬耳
🔶鮮椒溏心皮蛋

🔶火腿野生菌炒飯
炒飯粒粒分明,火腿咸香加上菌粒脆嫩,吃起來口感更豐富。

🔶板藍根
🔶香水油麥菜
🔶高原七彩土豆
蔬菜很新鮮,吃點菜也有解膩感。最特別高原七彩土豆,煮不爛的粉糯口感。

2025-05-27 203 瀏覽
帶住兩老同個仔去食超放心!山林土雞片即叫即切,放落菌湯淥10秒,嫩過BB塊面,個仔搶住食!高原七彩土豆煮耐咗都唔散,紫色黃色睇見都開胃,老人家話香過普通薯仔十倍!四季菌雙拼嘅黃牛肝菌厚身過鮑魚,美味牛肝菌仲有陣杏仁香,侍應好好人主動幫我哋分生熟兩碟。環境夠靜又唔逼,仲送小朋友蘑菇造型饅頭!唯一彈嘅係鮮鹵豬耳有啲硬,但個辣椒麵蘸料好正宗。人均200+喺香港食到咁鮮嘅野生菌,抵到爛啦!有機會一定要去試吓!
2025-05-27 165 瀏覽
救命!呢煲高原野生菌土雞湯真係鮮到癲啊!一上枱就聞到成陣松茸香,個湯底金黃色仲要冇味精,飲落去喉嚨即刻潤晒~個侍應哥哥話用咗7種雲南野生菌煲足8個鐘,難怪飲完成個人暖笠笠!刺身金耳菌簡直係驚喜,薄到透光咁滯,點wasabi豉油食居然有象拔蚌嘅爽甜,完全唔似食緊菇囉!鮮鹵金錢肚滷得啱啱好,放落菌湯碌3秒,索晒啲精華又keep到爽口,正到爆!最後嗌個火腿野生菌炒飯,啲飯粒粒分明仲有鑊氣,仲要落足宣威火腿粒,食到lam lam脷~環境仲要好似去咗麗江咁,侍應仲會教你點淥見手青最安全,絕對會encore!
2025-05-27 125 瀏覽
終於試到傳說中嘅新一代見手青!阿姐全程睇實個timer,夠鐘先俾我哋食~一入口就明點解雲南人搏命都要食——滑過鵝肝但又帶住陣松木香,點埋佢哋特製腐乳醬,真係食到停唔到口!麻醬千層肚都係神級,個蜂巢紋吸晒菌湯之後再掛滿芝麻醬,脆得嚟又唔韌,正過出面啲冰鮮毛肚十條街!最估唔到係板藍根可以當打邊爐菜,食落清甜回甘,同香水油麥菜一齊食超解膩。朋友差啲將鮮瘦溏心皮蛋嘅流心蛋黃倒落湯度,好彩侍應姐姐眼明手快截住(笑)!杯手打檸檬茶酸到打冷震,但同濃郁菌湯出奇地夾,下次一定要試吓個會變色嘅藍菌湯!
2025-05-26
5 分鐘 (堂食)
宜家喺香港都食到蘑菇宴啦!蘑界野生菌石鍋雞📍沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期1樓A123號舖━唔想/懶得北上嘅朋友有福啦! 沙田新城市廣場都開咗間野生菌石鍋雞火鍋 有同內地一樣咁豐富嘅菌菇火鍋~叫得蘑界 菌菇類當然新鮮又多款 另外湯底與石鍋都有講究 雞用上山林土雞都十分有誠意新開張有菜市場活動! 拍攝三張圖片再上傳到社交媒體/憑消費單 就可以玩套圈遊戲 套中的瓜果蔬菜都可以帶返屋企~ 活動淨係到26/5就完記得快啲去!━ 🍲 高原野生菌土雞湯底▶︎ 就算唔煮嘢個湯底都很夠味 而食完菌菇類之後碗湯就係精華~ 鮮甜帶菌菇的濃郁感 我地大家都很鐘意!━🍄 四季菌雙拼🍄 新一代見手青 當季🍄 刺身金耳菌▶︎ 菌菇天堂來了! 我地試咗超多款 每款蘑菇的口感與鮮美程度都不同 建議all in🤣▶︎ 個人覺得金耳菌的口感超特別 喺香港好少見到!━🐔 山林土雞片▶︎ 雞肉嫩彈有雞味 與菌菇鍋底係絕配~━🐮 麻醬甄選千層肚▶︎ 千層肚大片爽口 裹滿麻醬大享受🥔 高原七彩土豆▶︎ 第一次見超幻彩紫色薯仔 勁特別!━🐮 鮮鹵牛腱肉🐮 鮮鹵金錢肚🐷 鮮鹵豬耳▶︎ 滷味們意外地出色 每樣嘢都幾入味 個人最愛金錢肚!━🥚 鮮
宜家喺香港都食到蘑菇宴啦!
蘑界野生菌石鍋雞
📍沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期1樓A123號舖

━
🍲 高原野生菌土雞湯底

🍄 四季菌雙拼

🍄 新一代見手青 當季
🍄 刺身金耳菌

▶︎ 個人覺得金耳菌的口感超特別 喺香港好少見到!

🐔 山林土雞片
▶︎ 雞肉嫩彈有雞味 與菌菇鍋底係絕配~

🐮 麻醬甄選千層肚
▶︎ 千層肚大片爽口 裹滿麻醬大享受

🥔 高原七彩土豆
▶︎ 第一次見超幻彩紫色薯仔 勁特別!

🐮 鮮鹵牛腱肉

🐮 鮮鹵金錢肚

🐷 鮮鹵豬耳

▶︎ 滷味們意外地出色 每樣嘢都幾入味 個人最愛金錢肚!

🥚 鮮椒溏心皮蛋
▶︎ 皮蛋都溏心 濃郁味道再搭配鮮椒醬勁惹味

🍚 火腿野生菌炒飯
▶︎ 炒飯粒粒分明又香口 微帶菌菇香大愛!

🍋 手打檸檬茶
▶︎ 火鍋必備解膩飲品 酸甜開胃帶茶香~

2025-05-24 161 瀏覽
內地爆紅嘅野生菌終於火鍋開到嚟香港!!之前番深圳一直都好想試吓蘑界,自己都算係一個菇迷🍄‍🟫見佢哋嘅菇菌好特別,出面少見,沙田開咗之後第一時間就已經拉埋朋友過黎試新嘢☺️▪️高原野生菌土雞湯底 土雞湯底會包埋黃牛肝菌同美味牛肝菌,店員會幫手放落去計時⌛️,湯底夠鮮,好濃菇味,放埋啲菜落去食吸晒湯超正👍🏻▪️文昌雞 新鮮走地雞件,加落菌菇湯底烹煮15分鐘就食得,雞件嫩滑鮮甜,件件厚肉,建議搭配佢地調好嘅辣醬▪️鮮切三花趾三花趾帶豐富彈性,係牛嘅前腿肉,肉質爽口▪️刺身金耳菌見到相已經覺得呢隻菇好得意,所以好想試!!刺身食得多,菇菌刺身就第一次食,口感同雪耳有啲似,但係金耳菌會再軟身少少,蘸上芥末同豉油,真係有食緊刺身嘅感覺,口感Q彈▪️四季見手青呢隻菇真係未食過,係雲南都幾出名,口感好嫩,夠特別▪️鮮椒溏心皮蛋以紅油作底,皮蛋呈透明色,放上切碎左嘅青辣椒醬,香辣刺激▪️火腿野生菌炒飯炒飯粒粒分明,而且好有鑊氣,一份夠分4個人食,性價比幾高▪️麻醬甄選千層肚牛百葉蘸麻醬新食法,估唔到都幾夾,爽脆醒胃▪️鮮鹵牛腱肉 ▪️鮮鹵豬耳 ▪️手打檸檬茶▪️高原七彩土豆▪️板藍根

▪️高原野生菌土雞湯底

▪️文昌雞

▪️鮮切三花趾
三花趾帶豐富彈性,係牛嘅前腿肉,肉質爽口

鮮切三花趾

▪️刺身金耳菌

▪️四季見手青
呢隻菇真係未食過,係雲南都幾出名,口感好嫩,夠特別

▪️鮮椒溏心皮蛋
以紅油作底,皮蛋呈透明色,放上切碎左嘅青辣椒醬,香辣刺激

鮮椒溏心皮蛋

▪️火腿野生菌炒飯
炒飯粒粒分明,而且好有鑊氣,一份夠分4個人食,性價比幾高

火腿野生菌炒飯

▪️麻醬甄選千層肚
牛百葉蘸麻醬新食法,估唔到都幾夾,爽脆醒胃

麻醬甄選千層肚

▪️鮮鹵牛腱肉
▪️鮮鹵豬耳
▪️手打檸檬茶
▪️高原七彩土豆
▪️板藍根

鮮切三花趾
2025-05-24 68 瀏覽
今日約咗幾個朋友係沙田新城市廣場地下食左一餐菇菌火鍋,真係好特別,一入到餐廳,就聞到濃濃嘅菇香,搞到鍾意食菇嘅我流晒口水,我地首先揀咗一個高原原野菌土雞湯底,味道好濃郁又鮮美,完全襯到我今日嘅order嘅食物,我地嘅order包括有麻辣千層肚,味道夠辣牛肚亦都好淋,食落去仲有d彈性,超開胃,鮮滷牛腱肉滑嫩可口,湯底一煮就吸收左香味,真係好正😋,再講講刺身金耳菌,口感脆口,配埋個麻醬一齊食更加鮮甜又唔油膩,火腿野生菌炒飯粒粒分明,香氣四溢,每一口都令人滿足,山林土雞片嫩滑,只係放入湯底1分鐘就即刻可以食,時間啱啱好,真係好好味😋,仲有高原七彩土豆,色彩靚,口感特別,食落去好有驚喜,四季菌雙拼更係5可以錯過,各種菇類味道豐富,搭配湯底真係一流👍🏿,我地仲order咗油麥菜同埋板藍根,至於服務方面,店員都非常熱情,更不時為我地加入新鮮菇菌濃湯感覺好貼心🥰,最後雖然價錢有d高,但食材質素真係一流,絕對值得,總括泥講,呢餐菇菌火鍋5單止好味,仲帶比我同朋友一齊聚餐嘅快樂,真係好推介👍🏿
2025-05-24 57 瀏覽
今日同屋企人黎打邊爐,平時一齊想番深圳食,但係又夾唔到時間。沙田原來最近開左呢間內地火鍋,主打菇菌,唔洗突登番上去都食到土雞湯底真係好好飲,唔小心飲多咗幾碗,鮮甜得黎又好重菇香,入面已經有兩款牛肝菌,呢度都幾啱素食人士,可以食到好多款菇仲叫左千層肚、皮蛋等等,味道幾正宗,辣得好過癮。火腿炒飯覺得幾抵食,又炒得好靚不得不提服務好似內地一樣咁高質,店員會不停幫手加茶加湯,同埋會問你有咩需要,面帶笑容,香港打邊爐嘅服務被比較下去,呢到係會令我encore嘅舖頭晚市好多人食,一定要早啲係app拎位,唔洗等咁耐

晚市好多人食,一定要早啲係app拎位,唔洗等咁耐
2025-05-23
30 分鐘 (堂食)