2023-07-25 130 瀏覽
上星期同朋友一齊嚟咗牛頭角嘅「薑媽」用餐。呢度係一間家庭式經營嘅cafe,佢哋嘅餐牌都係定期會有啲變化嘅。👍🏻我同朋友揀咗兩份唔同嘅菜式,第一份係和風牛油果漢堡扒飯加埋核桃小女子,仲有啲味噌湯同漬物。嗰個牛油果漢堡真係特別,肉質彈牙多汁,加上牛油果嘅鮮甜,真係好好味!核桃小女子都係新鮮香脆,飲嘅味噌湯都係咸淡啱啱好,啲漬物令飯食更開胃。😋另一份係韓風甜醬油炒豬肉便當,加埋胡麻醬沙律同醬油溏心蛋,韓風甜醬油炒豬肉味道唔錯,肉嫩多汁,搭配胡麻醬沙律同醬油溏心蛋,真係好滿足。我仲叫咗杯香濃嘅美式朱古力,朱古力嘅香甜令整個飯餐完滿!❤️「薑媽」嘅環境唔算豪華,但係好舒適,啲員工都好友善。佢哋嘅家庭式經營令我地感覺好親切。如果你喜歡多元化嘅選擇,「薑媽」係一個值得嚟試吓嘅地方,我肯定會再嚟呢度啦!‼️

2023-07-07
2023-07-03 110 瀏覽
今日朋友帶我去咗喺牛頭角嘅「薑媽」食午餐,真係唔錯😋!佢係一間唔算太大但係好舒服嘅餐廳,裝潢簡約又有啲日式風格🍱。餐廳好簡潔舒服!🍻 不過午市真係好多人等位呀😝我哋叫咗烤日本赤魚粕漬,呢個真係好正呀!魚肉好鮮美,一咬就可以感受到魚嘅鮮味同埋油香味,實在令人回味無窮啊!🍴🐟 定食配有飯、湯、漬物、飲品,正👍🏻❤️韓風甜醬油炒豬肉,個豬肉煮得好嫩滑,加上啲韓式甜醬油嘅味道,真係好好味呀!加上仲有啲胡麻醬沙律,清爽又唔會太鹹,可以感受到新鮮嘅滋味!🍲🥢 醬油溏心蛋,個蛋煮得啱啱好,蛋黃仲係流心嘅,真係好味啊!😍🍳蒜茸燒汁牛肉,個牛肉切得好薄,燒得啱啱好,啲蒜茸嘅味道又好香,一啖下去就可以感受到牛肉嘅鮮味同埋蒜茸嘅香味,真係好好味呀!🥩🧄 日式便當蛋啦,好特別,係加入左豆去煎,加埋啲麻油拌紫椰菜,清爽又健康,好味🤤🍱總括而言,「薑媽」真係係一個好正嘅餐廳,食物好好味,環境舒適,服務又好好,真係值得推介俾大家嚟呢度試吓呀!👍🏻👍🏻👍🏻

2023-06-30 84 瀏覽
呢間準備時間好耐,送餐時間要一小時⋯⋯食物送到已經凍晒,而且杯凍飲溶冰,整到用紙袋入住嘅多士濕晒,紙袋亦都爛埋⋯⋯另外,飲品係十分甜的,杯Vanilla Latte冇vanilla味但又勁甜喎,凍檸茶又係好甜好甜⋯⋯仲有個香蕉蛋糕真係離譜,唔知擺左幾耐幾多日,又乾又硬,咁都照賣比客係咪想食壞人⋯⋯從來未食過咁難食嘅蛋糕⋯⋯Order兩個早餐~$150完全唔值,簡直係搵笨,買左成堆垃圾,咁嘅質素仲好意思開門做生意⋯⋯
呢間準備時間好耐,送餐時間要一小時⋯⋯

2023-06-30
60 分鐘 (外賣送餐)
$80 (早餐)
2023-06-25 63 瀏覽
牛頭角越來越多新的商業大廈,人多了在那邊工作,餐廳配套當然也是必然。 今天去牛頭角見新客人,見完後梗係要醫肚。 客人介紹我和我老細去大業街一間上樓餐廳<薑媽>,佢話好値得試!上到餐廳門口,見到好full,我們都要等一陣才能入座!😁餐廳裝修以日式木系為主題,清雅舒適!👍入座後,店員好有禮貌地介紹他們的特色食物和飲品給我們!服務態度非常好!👍👍💢芒果燈籠鬼椒炸蝦堡配薯條 $138(可+$18加餐湯或沙律)這是手作漢堡,所有饀料都是自家制……包括中間的大蝦堡😋, 炸到脆卜卜,一咬落去蝦餅好 juicy 蝦肉十足,鮮味無比。再配上沙律菜、芒果芫茜椰菜沙律、牧場沙律醬和芒果燈籠鬼椒醬。食到芒果和燈籠鬼椒的甜香帶少少辣味,好有層次感😋😋中間蝦餅好厚好juicy💢一汁三菜定食- 韓式安東燉鷄 $122/set所謂一汁三菜定食是1個湯+三個餸菜(1主菜,1副菜+漬物1份)餐廳共有4個主菜,8個副菜供選擇。 我選擇了韓式安東燉雞和黃金蟹肉忌廉餅。 韓式燉鷄,鷄肉好入味,肉質好焾身好滑。還有韓國粉絲墊底,粉絲索哂啲汁,配白飯好正!😋😋😋黃金蟹肉忌廉餅,炸到金黃酥脆,蟹肉配上忌廉汁,外炸

上到餐廳門口,見到好full,我們都要等一陣才能入座!😁

餐廳裝修以日式木系為主題,清雅舒適!👍

中間蝦餅好厚好juicy

💢一汁三菜定食- 韓式安東燉鷄 $122/set

餐廳共有4個主菜,8個副菜供選擇。

我選擇了韓式安東燉雞和黃金蟹肉忌廉餅。

黃金蟹肉忌廉餅,炸到金黃酥脆,蟹肉配上忌廉汁,外炸內軟!👍👍👍

最後一定要介紹一下特飲!超級正😚😚

💢維也納鮮忌廉咖啡 $21

買相好得,香濃咖啡配上滑滑忌廉,喝一口感覺絲滑無比,咖啡味濃郁,好好飲!這款咖啡也可當作飯後甜品, perfect!😋👍😋😍

💢 蝶豆花檸檬特飲$16
一睇買相都已經夠吸引,味道酸酸甜甜,甜度適中。買相和味道一樣掂!👍👍

2023-06-13
  • 芒果燈籠鬼椒炸蝦堡
  • 維也納鮮忌廉咖啡
2023-06-20 60 瀏覽
[ 薑媽 ]今日下晝嚟到呢間食日式料理嘅舖頭,店舖裝修走日式風格,配搭木系傢具,令人感覺舒適🪵🪵。一汁三菜定食🍱🍱每份定食選用日本國產米,配有味噌湯,漬物及飲品。主菜✿ M1. 和風牛油果漢堡扒 $128漢堡扒牛味濃厚,肉質嫩口,醬汁餸飯一流。牛油果🥑夠新鮮,熟度剛好。✿ M4. 烤日本赤魚粕漬 $125赤魚烤得皮脆肉嫩,另外可沾沙律醬食,更滋味。副菜✿ S1. 椒麻涼拌帶子裙邊✿ S4. 中華涼拌雞絲海蜇兩款涼伴小食啱哂炎炎夏日食,帶子裙邊少少辣,椒麻味突出;海蜇爽脆,加上芝麻、青瓜、雞絲,好香口。✿ S3. 黃金蟹肉忌廉餅傳統日式忌廉餅,炸得酥脆,咬開仲熱辣辣。飲品✿ 蜂蜜西柚紅茶 $18西柚加上蜂蜜味道酸酸甜甜,用上迷迭香,味道清新🌱。✿ 宇治抹茶拿鐵 $21宇治抹茶即點即製,由店員用茶刷沖製而成,茶味份外香濃🍵。總結🫦估唔到工廈都可以食到質素唔錯嘅日式料理,而且種類選擇多,連手作漢堡包都有得食,有機會都要嚟再食吓😋。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿薑媽地址: 牛頭角大業街29號海洋工業中心1樓A室電話: 27772332✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 薑媽 ]

一汁三菜定食🍱🍱
每份定食選用日本國產米,配有味噌湯,漬物及飲品。
主菜
✿ M1. 和風牛油果漢堡扒 $128

✿ M4. 烤日本赤魚粕漬 $125
赤魚烤得皮脆肉嫩,另外可沾沙律醬食,更滋味。

副菜
✿ S1. 椒麻涼拌帶子裙邊
✿ S4. 中華涼拌雞絲海蜇

✿ S3. 黃金蟹肉忌廉餅
傳統日式忌廉餅,炸得酥脆,咬開仲熱辣辣。

飲品
✿ 蜂蜜西柚紅茶 $18
西柚加上蜂蜜味道酸酸甜甜,用上迷迭香,味道清新🌱。

✿ 宇治抹茶拿鐵 $21
宇治抹茶即點即製,由店員用茶刷沖製而成,茶味份外香濃🍵。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
薑媽
地址: 牛頭角大業街29號海洋工業中心1樓A室
電話: 27772332
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
今次放假約左朋友過黎食個tea傾下計,發現牛頭角工廠大廈呢間隱世家庭式餐廳。呢間餐廳無論門面招牌乃或餐廳內既氣氛都比人一種親切舒適感,柔和式既設計,再配上偏日系既感覺,透光度令你坐低感覺舒服又寫意。餐廳下午茶幾抵食,分別有6款唔同既TEA SET跟餐飲,有主食有三文治亦都有甜品比大家選擇。食店職員介紹我地可以試下三文治同窩夫,都係店內非常熱門既餐點。吉列豬扒蛋沙律牛油三文治配薯條 $78呢個份量同吸引度真係好出色,淨係見到都已經覺得好好食既感覺。牛油煎香既麵包夾住一層吉列豬扒,一層蛋沙律,一層新鮮蔬菜,望落顏色超級豐富。入口鬆脆,麵包既牛油香好濃,吉列豬扒完全唔硬但係表皮炸得夠乾身好脆,包住蔬菜同蛋沙律酸酸地既味道愈食愈開胃。另外薯條份量夠多,粗薯炸得夠脆,呢個味道同份量同朋友一齊share食完全無得輸。薑媽招牌窩夫 $82新鮮即整既窩夫,配上鮮忌廉,香蕉,士多啤梨,朱古力醬同加拿大楓糖漿,香熱噴噴既窩夫整得好香脆,自行配上忌廉同糖漿切落去既時候個脆感好正,食落既感覺係外脆內鬆,配埋所有配料一齊食非常好食。蜂蜜西柚紅茶美式朱古力(凍) +$6朋友話杯紅茶好好飲好清新,而且加左西柚同ro

吉列豬扒蛋沙律牛油三文治配薯條 $78
薑媽招牌窩夫 $82

美式朱古力(凍) +$6
朋友話杯紅茶好好飲好清新,而且加左西柚同rosemary係入面飲落好新鮮好清香,同埋紅茶原先既濃味同西柚既酸味亦都因為蜂蜜而中和左,所以飲落好特別好舒服。
而杯朱古力係意想不到咁驚喜,多到流晒出黎既忌廉奶泡整得好濃厚,朱古力既味道好香濃,仲見到杯內有大量既朱古力漿,香滑又香濃既味道好值得飲。
2023-06-05
2023-05-19 121 瀏覽
無論係伴菜定主菜 所有食材都好新鮮同好味 賣相真係好加分同有好心機 擺盤好靚 啲顏色睇得出有襯過 有視覺的享受 味道更加唔洗講 啲豬肉好爽口唔肥膩 而條魚又煎得岩岩好 做到色香味俱全 同埋餐牌成日轉 有新鮮感 呢到長期多人 最好要book定位 想講啲姐姐真係勁好服務 誠懇有禮 其實無等好耐 都同我地講唔好意思啊 要你地等咁耐 又主動幫影相又剩 連拎抔水都細心問要凍定熱 來到仲要原來係檸檬水來 總結係呢間野少貴但值得 係九龍灣 牛頭角 觀點返工可以一戰
2023-05-08 1643 瀏覽
一呼百應嘅午餐聚會,除咗 #月巴 甩底,其餘九個準時到齊😎 因為公司附近無乜好嘢食,#工廈餐廳 居然成為同事聚餐嘅熱點😅 呢日 #小秘書 就跟大隊嚟到《薑媽》食lunch,順便試吓同事口中超讚嘅 crème brûlée #latte ☕️自從餐廳改革之後,我都好少嚟幫襯😅 其實環境大咗,又裝修得幾精緻,本來都係一個好選擇🤔 不過我就係怕咗佢哋一班員工嘅甩漏,所以都好少主動過嚟😅 一如以往,呢日又係三催四請先落到九個餐,侍應仲要好好吩咐我哋記住點咗啲咩嘢,到時要幫手安排😅 最搞笑嘅就係求其送咗杯 #咖啡 過嚟,問返個侍應杯 #咖啡 係咩口味/比邊個… 居然係無人知😅 最後原來係派錯枱🤪講到食物方面,味道同賣相都唔差,不過就真係的式咗啲囉🤭 我點嘅係 #醬煎日本黑豚肉眼 配 #小食 #牛油果八爪魚泡菜,#黑豚肉眼 上嘅醬汁帶點甜,味道比較香濃,配以 #五穀米 一齊入口,味道都幾夾😁 至於萬眾期待嗰杯 crème brûlée #latte ☕️ 比我預計嘅味道更甜,不過面頭嗰層厚厚嘅焦糖又真係幾特別,口感帶點焦香嘅味道,就好似食緊 #甜品 一樣… 哈 就當比個機會自己間中放肆

講到食物方面,味道同賣相都唔差,不過就真係的式咗啲囉🤭 我點嘅係 #醬煎日本黑豚肉眼 配 #小食 #牛油果八爪魚泡菜,#黑豚肉眼 上嘅醬汁帶點甜,味道比較香濃,配以 #五穀米 一齊入口,味道都幾夾😁 至於萬眾期待嗰杯 crème brûlée #latte ☕️ 比我預計嘅味道更甜,不過面頭嗰層厚厚嘅焦糖又真係幾特別,口感帶點焦香嘅味道,就好似食緊 #甜品 一樣… 哈 就當比個機會自己間中放肆一下啦🤭

📍 薑媽 (牛頭角)大業街29號海洋工業中心1樓A室
2023-05-05
2023-05-04 151 瀏覽
一間隱藏在工廠大廈裡的家庭料理。從視覺設計(包括店面招牌、餐單設計)就可看出主理人想要傳遞出賓至如歸的溫情感。櫻花蝦胡麻醬豆腐嫩滑爽口,味增湯濃淡合宜,比目魚鮮香,讓人回味。可以毫不誇張說是食過最好吃的甜辣炸雞。秘製甜醬淋上去,炸雞脆度剛剛好,果然美味的食物是會帶給人幸福感。馬鈴薯薄牛肉煮套餐,選了沙律作為副菜,可以讓整餐配搭更為營養健康。蝶豆花的紫配上橙汁的黃,撞色的食物美學。抹茶拿鐵上面撒些玄米茶顆粒,可以增加口感的對比度,味道也很正。

比目魚西京燒

韓式甜辣炸雞

馬鈴薯薄牛肉煮

蝶豆花的紫配上橙汁的黃,撞色的食物美學。

2023-04-20
比目魚西京燒
韓式甜辣炸雞
馬鈴薯薄牛肉煮
2023-05-03 80 瀏覽
📍牛頭角 - 薑媽 @grandma.by.wom 今日同朋友去咗食牛頭角Cafe~ 覺得性價比幾高!想同大家分享吓♪( ´θ`)ノ🥩醬煎日本黑豚肉眼 $130近期成日都對豬肉有興趣🐖成日都想試唔同嘅豬肉!今日竟然見到日本黑豚肉眼 就即刻叫咗!我覺得最重點嘅係佢個沙律汁 離奇地同個豬扒好襯🥲🫶🏼同埋豬扒冇鬆肉粉 好好食😭😢生菜係平時食吉列豬扒旁邊伴菜嗰種 而佢嘅醬汁就酸酸美味好開胃😚🐾另外呢個餐都有跟一個飯素飯同麵豉湯🥹🥹正!🐙牛油果八爪魚泡菜跟餐會跟一個小食✨🫶🏼我覺得呢個小食幾開胃!🥑牛油果熟成程度啱啱好! 八爪魚好煙韌✨泡菜就普通啦(///▽///)🍵凍綠茶佢有四款唔使加錢嘅飲品 凍綠茶飲落去都幾解暑😆!———————————-📍薑媽 Grandma by W.O.M 地址:九龍牛頭角區大業街29號海洋工業中心1樓A室
📍牛頭角 - 薑媽 @grandma.by.wom

🥩醬煎日本黑豚肉眼 $130

另外呢個餐都有跟一個飯素飯同麵豉湯🥹🥹正!

🐙牛油果八爪魚泡菜

🍵凍綠茶

佢有四款唔使加錢嘅飲品 凍綠茶飲落去都幾解暑😆!
———————————-
📍薑媽 Grandma by W.O.M
地址:九龍牛頭角區大業街29號海洋工業中心1樓A室
2023-04-29 50 瀏覽
Lunch 同事介紹新開樓上鋪 試新野 GOGOGO!!🍴 南蠻炸雞 (Lunch Set) 配日式薯仔沙律+白桃茉莉綠茶🥗 沙律不過不失,清新有口感🍚 粒粒分明煙靭珍珠米上有少許飯素,淨食白飯都唔怕淡而無味🤣🍗 炸雞件啖啖肉都幾大件,肉質嫩滑且外脆內juice👍🏻 雞件上滿滿醬汁,應該系自制蛋黃醬(?)因為個汁入面有粒粒嘅蛋碎🥚加埋一齊食好惹味唔會覺雞件太油🍵 綠茶甜度適中,白桃味淡淡地唔太濃整杯感覺幾Fresh 整體食物質素、份量同環境都唔錯,可惜服務一般人手不足出菜較慢,性價比亦唔算高係牛頭角地區黎講價錢唔算平
Lunch 同事介紹新開樓上鋪
試新野 GOGOGO!!

🍴 南蠻炸雞 (Lunch Set)
配日式薯仔沙律+白桃茉莉綠茶

🥗 沙律不過不失,清新有口感

🍵 綠茶甜度適中,白桃味淡淡地唔太濃整杯感覺幾Fresh

2023-04-06 146 瀏覽
📍 薑媽(牛頭角)牛頭角大業街29號海洋工業中心1樓A室朋友係附近返工,今日過嚟搵佢食晏🍱🍱🍱,朋友就帶我嚟呢度食。食店位於工廠區,一出𨋢已經見到,仲傳來陣陣聲音,一入門見成間日系式,好大間,坐滿食客,食物精美又好味,難怪要等位😃😃📍一汁三菜定食 (醬煎日本黑豚肉眼+椒麻涼拌帶子裙邊 )配味噌湯、漬物、飯素飯及飲品 💰$130😋😋😋😋.8/5賣相好吸引,先食個漬物,蘿蔔同青瓜好開胃,加上個帶子裙邊小小麻辣又爽口,當堂打開個味蕾。再飲個味噌湯,好濃好香,而且滿滿滑豆腐同海帶,飲唔停口。而黑豚肉就煮到好林好入味,😋😋😋醬汁唔會太濃,調得剛好,豚肉配埋飯素飯一齊食,籍直無得頂。飲品叫咗黑糖肉桂咖啡,好香肉桂味,飲落有淡淡黑糖散發,呢兩者又唔會蓋咗咖啡個味,面層仲有忌廉,全部一齊就好夾🫶🏾🫶🏾🫶🏾🫶🏾👉手作漢堡蜂蜜煙燻辣椒醬.牛油果芫荽沙律醬 配飲品 💰$128😋😋😋😋.5/5小有食漢堡包係不是牛肉,呢度就選用本地農場黑毛豬肉,肉扒非常有厚度,咬落去啲肉汁係咇出嚟,非常Juicy。麵包烘到兩邊金黃,香脆可口。配埋店舖特調醬汁,係非常之咁出色,小小辣得嚟又食到啲芫荽味,好味到唔識形容。用上粗直薯
📍 薑媽(牛頭角)
牛頭角大業街29號海洋工業中心1樓A室

📍一汁三菜定食
(醬煎日本黑豚肉眼+椒麻涼拌帶子裙邊 )
配味噌湯、漬物、飯素飯及飲品
💰$130
😋😋😋😋.8/5

👉手作漢堡
蜂蜜煙燻辣椒醬.牛油果芫荽沙律醬 配飲品
💰$128
😋😋😋😋.5/5
小有食漢堡包係不是牛肉,呢度就選用本地農場黑毛豬肉,肉扒非常有厚度,咬落去啲肉汁係咇出嚟,非常Juicy。麵包烘到兩邊金黃,香脆可口。配埋店舖特調醬汁,係非常之咁出色,小小辣得嚟又食到啲芫荽味,好味到唔識形容。用上粗直薯條,新鮮熱辣,好有口感。😍😍飲品叫咗宇治抺茶拿鐵,呢杯濃濃抺茶,用料十足,而且唔重奶味,飲得出係選用咗上盛嘅抹茶,抺茶愛好者就一定要叫喇😋😋

回頭: yesYesyes!!好坐之餘食物好食賣相又好,有機會要再去食下午茶同早餐😋😋🤭🤭🤭

#kermit食在牛頭角
2023-03-31 1248 瀏覽
早前聽朋友講話牛頭角開咗間叫「薑媽」嘅木系小清新 Café,據說食物做得唔錯,用料高質,所以今日就專登過嚟食餐晏。餐廳以日系和風設計為主調,店內面積頗大,空間寬敞,盡頭位置設有格仔屏風式玻璃窗,配以一室淺木裝潢,好有日本家庭式餐廳 feel。餐廳主打日式定食和便當,另外亦有兩款手作漢堡和一系列特色咖啡、果味手調茶等可供選擇。點咗兩個一汁三菜定食,套餐包主菜、副菜、味噌湯、漬物和茶飲。醬煎日本黑豚肉眼 ($130)、櫻花蝦胡麻醬豆腐、海鹽焦糖咖啡 (+$18)肉眼大大塊,煎得啱啱好,肉質富彈性,油脂分佈平均,入口滑嫩又無筋。米飯選用日本國產米,飯粒圓潤飽滿,食落軟糯又有甜味。櫻花蝦好鮮香,豆腐滑捋捋,配上惹味嘅胡麻醬,開胃醒神。跟餐點咗杯海鹽焦糖咖啡,入口鹹鹹甜甜,帶濃厚烘烤風味,非常高質。比目魚西京燒 ($128)、煙鴨胸蜜柑沙律、青檸冬瓜露 (+$10)魚肉肥美豐厚,肉質雪白嫩滑,香軟又唔嚡口,加上醬汁以白味噌做底,味道甘甜,但又無蓋過魚肉本身嘅鮮味,入口啖啖肉,好滋味。鴨胸份量十足,入口超 juicy,鮮嫩又多汁;沙律菜新鮮爽脆,配上酸酸甜甜嘅蜜柑,令人胃口大增。冬瓜露好 fres

鴨胸份量十足,入口超 juicy,鮮嫩又多汁;沙律菜新鮮爽脆,配上酸酸甜甜嘅蜜柑,令人胃口大增。冬瓜露好 fresh,味道唔會過甜,加上微酸嘅青檸,清爽宜人。

見到鄰桌點嘅便當同手作漢堡,賣相亦非常吸引,下次有機會會再嚟試下。
2023-03-30 127 瀏覽
今日去牛頭角大業街海洋公園中心探客人…完事後客人話喺一樓有一間好好味嘅樓上餐廳…唔單止食物好味,而且招呼周到🤩🤩🤩我就特別去試吓睇吓有幾正🤨🤨🤨入到去你估都估唔到原來係一間工業大廈裏便會有一間幾別緻…而且寬敞嘅樓上餐廳😁😁😁我只係坐咗10分鐘之後已經有好多人入嚟😁😁呢度都有幾多特色嘢食尤其是而家幾點食都有幾多唔同種類嘅選擇下午茶都有幾多新頴既款色😄😄😄我愛你呀我就揀咗我最鍾意食嘅西京燒定食套餐…份量都好足夠有兩大塊肥嘟嘟脹卜卜嘅西京燒呢個西京燒肉質都好肥美,點埋沙律醬就好嘢味😆😆😆而且套餐小食…我就揀咗櫻花蝦胡麻將豆腐…凍凍地…幾好食,而且佢嘅豆腐唔會太林…有返一定嘅質感👍🏻👍🏻🎉另外套餐仲可以優惠價加特飲….我加咗芒果百香果茉莉綠茶…唔會太甜易入口😝😝😝總括嚟講…. 能夠喺一棟工業大廈食到有質素嘅日式午餐都係一個幾特別嘅選擇…最重要呢間餐廳既侍應哥哥姐姐都笑容滿面仲會向你推介餐廳之選…最後仲比我知道外賣有九折添下次我去探客人都會繼續幫襯
我只係坐咗10分鐘之後已經有好多人入嚟😁😁
呢度都有幾多特色嘢食
尤其是而家幾點食都有幾多唔同種類嘅選擇
下午茶都有幾多新頴既款色😄😄😄我愛你呀
我就揀咗我最鍾意食嘅西京燒定食套餐…份量都好足夠
有兩大塊肥嘟嘟脹卜卜嘅西京燒
呢個西京燒肉質都好肥美,點埋沙律醬就好嘢味😆😆😆
仲會向你推介餐廳之選…最後仲比我知道外賣有九折添
下次我去探客人都會繼續幫襯
這間CAFE很精緻,走日式定食路線🍱餐牌上的手繪食物插晝很可愛,每個套餐都有多種配菜/配菜,十分豐富🍤🥟🍘🥗🌯🐔蒜香照燒雞塊 / 豆腐魚餅 / 玉子燒(HKD 92)食物賣相十分吸引🤤味道也在水準之上。啖啖肉的照燒雞塊,配上蛋黃醬🍳口感很有層次,可惜醬比較多,有點偏甜。豆腐魚餅很驚喜,以為是魚蛋/魚片頭🧜🏻怎料口感像豆腐,還有粟米粒🌽甘筍🥕等餡料,軟綿綿入口即化🤤用日本國產米,很有嚼勁🍚值得一試🙆🏻‍♀️

🐔蒜香照燒雞塊 / 豆腐魚餅 / 玉子燒(HKD 92)