2019-07-18 672 瀏覽
同事食過一次評價幾好,成班同事一於黎食飯,餐廳改左型式,除左火鍋仲可以燒烤,不過咁樣就出事啦。大家係相片唔知感唔感受到大煙的程度,火鍋加燒烤真係煙霧瀰漫,四個人對住坐可以望唔清對面嘅人,連煲入面食物都睇唔到,抽風系統好有問題大煙到眼睛有啲乾有啲痛講到野食,其實都幾好,好多選擇,湯底幾好味,甜品仲有冰糖燕窩以一個平民價錢有呢個質素真係唔錯。海鮮都新鮮,肉唔霉,凍肉都無雪藏味。敗筆係餐廳抽風,希望可以改善。

大煙到眼睛有啲乾有啲痛
敗筆係餐廳抽風,希望可以改善。
2019-07-17 493 瀏覽
食物質素好一般,種類唔多,食物又唔係好新鮮,唔知係唔係老細但應該係主管服務態度超差,問佢收费解答完全唔耐煩,情願食日本野比多$300-400都好過食呢間,絕對唔會有下一次,千奇唔好推介俾朋友,真心好嬲😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2019-07-17
試食活動
2019-07-15 550 瀏覽
黑洞唔係第一次嚟開餐依家越來越多款式唔單止打邊爐 仲有網燒同鐵板燒今次食龍蝦鮑魚海鮮拼盤加任食火鍋坐低冇耐海鮮拼盤就係上菜全部幾大隻 入口味道鮮甜特別一讚 鮑魚好冧身仲有超長蟹柳 正火鍋湯底同配料全自助手機下單 好方便揀咗芫荽皮蛋湯底 比較下火任食配料款式好多 黑洞極推介手打丸類 非常爽口彈牙魚腐同炸魚皮都係我的最愛清清地嘅可以食菜 菇 南瓜片出邊仲有自助區有熟食小食 飲品同甜品咁樣每樣試少少 食幾轉都已經飽曬真係唔夠既話可以食埋公仔麵同烏冬埋單人均二百幾蚊 唔算貴
黑洞唔係第一次嚟開餐

咁樣每樣試少少 食幾轉都已經飽曬
真係唔夠既話可以食埋公仔麵同烏冬
埋單人均二百幾蚊 唔算貴
2019-07-15 336 瀏覽
~~~☞餐廳名稱:蒲頭島 (佐敦)☞餐廳地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場10樓~~~大舊的同事說這間蒲頭島火鍋選擇頗多 可以食火鍋 可以食網燒和鐵板燒 感覺幾有趣 所以前幾天下班 大舊和小Q便去這間店鋪吃晚飯🤩~~~去到之後大概7點多 雖然不是週五 整間餐廳也非常爆滿 看了餐牌 覺得畢竟是第一次嘗試 我們最後還是選擇了比較便宜 淨食火鍋的套餐 沒有加錢食網燒和鐵板燒 我們叫的C1套餐包含了 龍蝦鮑魚海鮮拼盤及任點任食火鍋套餐 🤩~~~龍蝦鮑魚海鮮拼盤上面的海鮮全部都大大件 煮完之後十分鮮味 不過是固定份量 不能任食的 火鍋材料大部份都是經自助點餐系統 自己掃QR code 之後自己在手機上面點的 會有專人送到你桌上~~~除了手機系統上面有的食物之外 外面還有一個自助吧 自助吧有蔬菜 前菜 飲料 還有一些炸物 例如響鈴炸魚皮等等 還有一個小Q喜歡得不得了的芝麻芋頭餅 大家如果會去 記得一定要試試 (大舊說我每次吃任食的餐廳 都總要選很飽肚又便宜的食物👉🏻👈🏻可是人家就是愛吃啊🤪)~~~火鍋料的味道都還可以 儘管未到驚艷但亦不錯海鮮尤其出色 而甜品他們則有冰糖燉官燕任食雖然不知道那些是

~~~
☞餐廳名稱:蒲頭島 (佐敦)
☞餐廳地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場10樓
~~~
火鍋料的味道都還可以 儘管未到驚艷但亦不錯海鮮尤其出色 而甜品他們則有冰糖燉官燕任食雖然不知道那些是否真的是燉官燕 但入口口感確實非常似官燕 最緊要是味道的確很不錯 冰糖香甜得來不會太甜 冰冰涼涼 作為火鍋後的甜品很舒服😚
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥(5🔥為最高)
2019-07-13 196 瀏覽
It’s such a wonderful all you eat hot pot here.At first, I quite like their soup based, I chose the Chinese medicine with chicken soup. It’s full of ingredients. Apart from the soup based, the seafood platter is so amazing, it had lobsters, abalone, scallops etc. They are so fresh and so match with the soup based.They also have some ready food like the deep fried fish skin which is so crispy and tasty. After all, you can choose the dessert you like, like the Goji berries jelly. The dinner price

The dinner price of this hotpot restaurant is quite reasonable. That’s why you need to wait for a long time if you come in perk hour (weekend evening). In short, the quality is quite high and I may come back again soon!!
Soup  based
Grass  Carp
Deep  fried  beancurd  rolls
Seafood  platter
2019-07-09 474 瀏覽
7點上到去,餐廳人流唔多,價錢最平$178起,任食火鍋+象拔蚌2小時,入到餐廳裏面好大烟同燒烤味,餐廳抽氣唔多好,服務員放下食品係掉落台面,好似好趕時間咁,食物完全冇質素可言,牛肉有1碟變壞左,賣相又非常唔掂,出面雪櫃d菜類又小,其他食物唔知放左係雪櫃幾耐,水份都抽乾曬,根本就好有問題,餐廳真係要正視下問題,食物唔掂就會令生意變差,生意差食物更加要睇緊d ,係一個循環,成餐飯只有兩樣野係ok,一係出前一丁,二係樂天忌廉溝鮮奶,唔會有下次囉!
今次去咗蒲頭島既佐敦分店,佢係一間放題既火鍋店🤰🏿冷氣開得好足,唔怕打邊爐既時候食到流哂汗🤣〰️👉🏻套餐C:龍蝦鮑魚海鮮拼盆+任食火鍋$238👉🏻鴛鴦鍋底+$48小編覺得以放題來講價錢都算抵食👍是關佢碟海鮮都幾大碟,而且龍蝦都好新鮮🤪而且仲有鮑魚同元貝🤣如果唔鍾意海鮮可以叫其他餐,佢都有幾款唔同既套餐湯底方面我地叫咗個木瓜紅棗養生鍋同蕃茄薯仔牛肉鍋,木瓜果個幾正,好重既木瓜甜味😍用來洽枝竹超入味😋薯仔鍋就比較普通🤔火鍋料方面,幾所賞佢既牛肩胛,肉味濃而且爽口😄其他既配料都係正常水準😆最正係佢有任食雪糕🍨同雪燕🐦食放題竟然有燕窩食真係未試過幾特別😍
今次去咗蒲頭島既佐敦分店,佢係一間放題火鍋店🤰🏿冷氣開得好足,唔怕打邊爐既時候食到流哂汗🤣
〰️
👉🏻套餐C:龍蝦鮑魚海鮮拼盆+任食火鍋$238

👉🏻鴛鴦鍋底+$48

2019-07-03 469 瀏覽
香港人無論一年四季都會去打邊邊,除了食物可以新鮮滾熱辣外,仲有同朋友打成一遍的開心時刻。朋友早排帶我去到位於佐敦地鐵站的火鍋店,去到餐廳已經人頭擁擁,十分旺場。價錢分四個價位,同我有一樣想食海鮮的大家,可以揀套餐C/D:C係淨火鍋、D係火鍋加網燒。我們揀左芝士鮮茄蓉海鮮湯,果然湯底無我們失望,佢的茄味夠曬香,而且有少量的芝士。(不過要小心處理,如果唔係會有D痴底)餐廳仲有不同的火鍋配料可以任食,蔬菜、墨魚仔、腸仔丸⋯⋯食呢個餐最吸引就係呢一大盤的海鮮!我們有三個人,每人都有齊7款海鮮,唔洗爭黎爭去。鮑魚夠曬大粒,佢的Size有3/4的紙包咁大,而且肉彈彈牙爽口,我自己就幾鍾意。龍蝦仲要有膏架\(//∇//)\ 肉又夠厚,加埋湯底的茄味,好滋味!餐廳有幾款不同部位的牛肉可以揀,如果唔知邊款好食就可以好似我咁,叫一份薄頭島牛拼盤。餐廳仲設有自助區,等大家自己拎不同的蔬菜及菇類。最攪笑的係,餐廳可以點小籠包。雖然比不上海菜的餐廳的手製小籠包,不過值得一試。大家放入湯底時要小心,一不小心就會穿架啦~我們三個女仔一見到冰糖雪燕就痴左線!佢的甜味剛好,而且唔會太甜。我們每人以秒速清曬一樽。除了有雪

餐廳仲有不同的火鍋配料可以任食,蔬菜、墨魚仔、腸仔丸⋯⋯

餐廳仲設有自助區,等大家自己拎不同的蔬菜及菇類。

除了有雪燕外,餐廳仲有吱雪糕機 。雖然得一種味,但有3款配料同4款醬汁可以配。我自己就比較鍾意落Oreo碎配雪糕。

飲品有3個櫃,除了有汽水果汁外,仲無糖茶。種類唔算多,不過基本野都有齊。

整體水準都不錯,而且呢到的食材唔似一般的火鍋放題店,D野雪到硬邦邦,食落自然無咁重雪味。

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
2019-06-29 118 瀏覽
公司聚會 見到有邊爐同bbq 就簡左呢間一入到去,環境已經好大煙不過因為有bbq 都預左食完一定有味入到座位,餐廳採取電子化落單用電話scan 枱面QR code就可以落單有丸,肉,湯底菜類,麵就出去自助區拎點左人參同沙爹湯底,但味道十分清淡醬料自助區取,有很多選擇,但同樣味道頗淡,即使加左重量蒜,都無乜味落單後,食物5-10分鐘內就上,漏單情況未發現食到一半,bbq爐先上,但係係座地式爐最後同事很偉大 幫忙燒曬全枱食物食物方面,餃子🥟幾唔錯,飲品都多選擇,有各種茶類,忌廉鮮奶都有,但無可樂,無汽水重有!雪糕機壞左加上餐廳抽風系統極差重未試過打邊爐都可以咁大煙係大煙到望唔到個煲有咩食後期加上bbq爐既煙有同事因爲咁而嗆眼不停流眼水感覺窒息要出去外面透氣總括黎講無下次
公司聚會 見到有邊爐同bbq 就簡左呢間
一入到去,環境已經好大煙
不過因為有bbq 都預左食完一定有味

入到座位,餐廳採取電子化落單
用電話scan 枱面QR code就可以落單
有丸,肉,湯底
菜類,麵就出去自助區拎

點左人參同沙爹湯底,但味道十分清淡
醬料自助區取,有很多選擇,
但同樣味道頗淡,即使加左重量蒜,
都無乜味

落單後,食物5-10分鐘內就上,
漏單情況未發現

食到一半,bbq爐先上,
但係係座地式爐
最後同事很偉大 幫忙燒曬全枱食物

食物方面,餃子🥟幾唔錯,
飲品都多選擇,有各種茶類,忌廉鮮奶都有,但無可樂,無汽水
重有!雪糕機壞左

要出去外面透氣

總括黎講
無下次

2019-06-26 877 瀏覽
今日先知,大霧唔係春天嘅專利,夏日想浪漫啲就打邊爐啦,一樣如置身仙(煙)境之中係就大煙咗啲,不過9點後兩舊水多啲就有海鮮拼盤加任食,都算好抵吓㗎喇甜品唔一定留到最後嘅,見剩返唔多雪燕,即刻擸咗佢啦飲品選擇都夠多,想飲酒就要加錢喇肉嘅種類相當多,而且質素幾好𠻹嗌咗好健康咁嘅人蔘湯底餃子丸類一應俱全響鈴無限供應,係腍咗啲啫仲有好多其他配料喺雪櫃任拎蔬菜都唔係電子落單,而係要稍移肉步走出去拎仲有熟食供應㗎現場因為仲有人鐵板燒,所以吞雲吐霧就梗㗎喇,希望佢地改善吓濾氣系統啦

龍蝦海鮮拼盤+任點任食火鍋

甜品唔一定留到最後嘅,見剩返唔多雪燕,即刻擸咗佢啦

飲品選擇都夠多,想飲酒就要加錢喇

肉嘅種類相當多,而且質素幾好𠻹

嗌咗好健康咁嘅人蔘湯底

餃子丸類一應俱全

響鈴無限供應,係腍咗啲啫

仲有好多其他配料喺雪櫃任拎

蔬菜都唔係電子落單,而係要稍移肉步走出去拎

仲有熟食供應㗎

2019-06-25
$208 (宵夜)
龍蝦海鮮拼盤+任點任食火鍋
2019-06-24 845 瀏覽
不得不寫,從未試過咁差既打邊爐。呢度可以scan code 用自己電話落單,所以唔多野食擺出來,醬料區都有幾多選擇,野食都正正常常咁。但係最大問題係打邊爐最重要既通風系統都做唔好,好大煙!啲煙多到完全睇唔到自己夾緊咩野食,睇唔到坐對面個個係邊個🤷🏼‍♀️睇唔到都算,坐低左1個鐘都無,開始眼澀,好似入左廟宇咁,打邊爐打到流曬眼淚,完全係唔想睜大眼!簡直係貼錢買難受😣另一個問題,就係我地叫左打邊爐+燒烤。佢擺個燒烤爐係一旁,結果一個朋友全程就企係度負責燒烤,唔洗食野喇。個爐又慢,兩個鐘好快就過去,大家都食唔飽🤦🏼‍♀️黎呢度加燒烤你會好後悔🤢可能我地係房,通風係差啲,但真心建議改善下通風系統,咁大煙野食幾好食都無用啦😣
不得不寫,從未試過咁差既打邊爐。

,完全係唔想睜大眼!簡直係貼錢買難受😣

2019-06-19 865 瀏覽
一上到去已經好大陣味,抽氣極差,落左單坐左起碼20分鐘個鍋都未黎,叫個staff check下仲叫我地自己check睇下落左單未,野食先唔好提,個鍋唔看點解可以大煙到睇唔到個鍋入面有d乜,坐對面果個睇個樣都差d睇唔到有人係到,燒海鮮個爐仲垃圾,d火好似打火機咁細,仲有個好似經理既人親自教你點樣燒燒幾耐,聽佢講包你肚痾,時間到左d野都未熟,龍蝦殼有部分燒左廿幾分鐘都可以唔變色。唔明點解會有人話呢間野ok,好食,希望可以改善下,打咁多間邊爐感覺最差既一間,為左呢間野去註冊個會員,真心希望佢好好改善下。
2019-06-18 808 瀏覽
我在facebook foodie介紹 呢間舖頭, 小心中伏 有半價套餐, 我們四丁友 提 前一日訂座 以為可有半價 優惠, 但去到佐敦店 他們說有訂座 但是冇訂餐 所以沒有優惠 。她在facebook介紹 只要前一日訂座 便可 ,加上我訂座 時店員冇清楚說明 ,要訂餐才有半價優惠 大家小心 中伏 。依間舖食物少, 味道一般 ,油煙大 空氣差, 海鮮不太新鮮, 牛肉一般,、冇炒象拔蚌。 如果喜歡吃 牛丸類、腸仔、午餐肉、 蔬菜、 飲品 、雪糕、小食尚算滿足到你要求 。- 依間舖服務員 算高分 ,在放題來說服務態度算好 。希望下次facebook foodie不要誇張介紹, 令市民 食客中伏, 可能foodie收咗廣告費, 才誇張介紹。 小心!小心!小心 !中伏!中伏!中伏'!
2019-06-18 1548 瀏覽
我同老豆生日 見到海鮮任食火鍋燒烤就試下啦先講正常野, 我地只食了C1 (火鍋放題)1. 海鮮ok , 龍蝦 蝦 鮑魚味道都幾好2. 湯底都可以 ,我叫左人參果個3. 成間店只有receiption 果男人staff的態度係正常人狀況不斷,詳情如下1. 叫左鴛鴦火鍋湯底 , 但煮極都唔滾問左個女員工一次 佢爐都唔睇 就話等一陣 要慢慢滾 (當時已煮左30mins 以上) 再等10mins 都一樣 , 發現個爐成日跳掣叫佢黎再睇 , 佢應都無應走左去 我地再叫第二個員工 , 佢話 你咪叫左另一個女仔 佢咪拎梗爐比你點知係加一個gas 爐上去 高到咁, 我地夾都夾唔到 我地就話不如換番個單一個鍋啦 , 但拎番𥚃面d 野食先 , 女員工話 咁你地一係叫過 一係依家食左佢!我火都黎 d 野唔熟點食 , 海鮮係送一次又唔係放題我點叫過呀 ! 佢再講 「我都唔知你地想點!」最後叫佢拎個碟比我地撈起未熟的再煮男員工有過黎道歉再送一碟肥牛2. 仲未完 旁邊有食客燒烤 一下熱油彈到我爸爸的眼睛⋯⋯⋯食客當然無心的 但餐廳的人有無想過安全?抽風好差 其實睇唔到自己食梗咩旁邊的人做咩 彈到我地都唔知點算依間
我同老豆生日
見到海鮮任食火鍋燒烤就試下啦
先講正常野, 我地只食了C1 (火鍋放題
1. 海鮮ok , 龍蝦 蝦 鮑魚味道都幾好
2. 湯底都可以 ,我叫左人參果個

狀況不斷,詳情如下
1. 叫左鴛鴦火鍋湯底 , 但煮極都唔滾
問左個女員工一次 佢爐都唔睇 就話等一陣
要慢慢滾 (當時已煮左30mins 以上)
再等10mins 都一樣 , 發現個爐成日跳掣
叫佢黎再睇 , 佢應都無應走左去

點知係加一個gas 爐上去
高到咁, 我地夾都夾唔到

最後叫佢拎個碟比我地撈起未熟的再煮
男員工有過黎道歉再送一碟肥牛

2. 仲未完 旁邊有食客燒烤
一下熱油彈到我爸爸的眼睛⋯⋯⋯
食客當然無心的

但餐廳的人有無想過安全?
抽風好差 其實睇唔到自己食梗咩
旁邊的人做咩 彈到我地都唔知點算

依間餐廳再好食都無用
最後一肚氣的離開
2019-06-12 2089 瀏覽
咁啱有朋友生日,佢勁想食火鍋,咁我就提議不如去蒲頭島啦,任點任食,又有多款湯底選擇,咁我哋當日就好早上到去,大概下午5:00 ,食物齊全加上環境乾淨。點菜時用QR code數一數,所有菜式,湯底,配料,飲品都可以下單,當然也可以出去任君選擇啦。飲品選擇很多有韓國的罐裝飲品,也有綠茶和汽水,特別推介玻璃瓶裝的雪燕。醬汁選選擇也很多,湯底很快便到送到了,我們這次吃的是龍蝦海鮮拼盤,吃得出每樣海鮮都10分新鮮,清甜又很乾淨,大家都食得很開心。
  • 是日海鮮