2019-07-04 5372 瀏覽
話說我身邊有個火鍋男,曾經同佢一星期食兩三次火鍋都可以未厭倦。今次佢話有好西推介,係位於佐敦地鐵站附近。一開電梯門已經聞到好香的氣味。星期五位於佐敦的樓上火鍋站,都可以坐得滿滿的,就知道餐廳唔會差得去邊。由於大廳的位置已經坐滿人,所以我們被安排係旁邊的小廳內。現時香港愈來愈多的餐廳都用了QR Code落單。我覺得呢D落單夠曬方便,不求人就可以準確落單。我們叫了半自助海鮮火鍋,佢半自助其實係會有一盤「一次性」的海鮮,再可以任食其他肉類、蔬菜等的配料。呢盤海鮮已經值回票價!佢有龍蝦、長蟹柳、扇貝、大蝦、鮑魚、蜆、花蛤。龍蝦有膏,扇貝大大隻又厚肉,鮑魚又彈牙。雖然只有一盤,不過份量夠大,可以由頭食到尾。本身想食鴛鴦湯底,但原來鴛鴦要加$48,所以叫左芝士鮮茄容海鮮湯。入面煮煮下食材,都會有芝士痴左上去。加上個湯好香,食到咁上下,我都飲左兩碗湯。大家仲可以到餐廳的一旁的自取區拎蔬菜。不過肉類及腸丸就要用QR Code下單了。我好鍾意呢到的粟米,食落的每粒粟米粒都飽滿多汁,咬落去仲咇汁添!另外,鮮墨魚仔煮完都唔會縮得好厲害,而且入口彈牙,我自己就幾鍾意。魚腐味道唔會腥,吸了湯底的精華,就變得好J

海鮮拼盤

魚腐味道唔會腥,吸了湯底的精華,就變得好Juicy。

冰糖雪燕任食!係呀,任食呀!\(//∇//)\ 我打邊爐前即啪一樽,打完邊爐再食兩樽!佢入面的燕窩都唔算食,每啖都有燕窩的存在,甜甜地真係好正!

餐廳的放題仲有燒烤,我見大家不停咁燒瀨尿蝦、花甲、串燒,攪到我有D後悔無加錢要埋燒烤!

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
海鮮拼盤