2019-06-11 813 瀏覽
早排同幾個朋友去打邊爐💲238位另加一勁多款醬料依家好似係火鍋店基本😂可惜冇寫明係咩 好多都黑忟忟唔知咩來🤔飲品有幾大個雪櫃既包罐裝任飲另外都有果汁熱茶等等都多選擇🍵餐廳用QR code自助落單勝在唔駛叫人來 而且唔會錯😁👍湯底我地揀左人蔘湯 可惜比較淡🙁/食物方面除左自助任點既肉呀丸呀出面仲有一整排雪櫃既菜類隨便拎🌽海鮮拼盤就冇得refill既🦐不過跟人頭俾大大盤 肯定夠食👩👧🧑👨另外仲有熟食類春卷呀涼拌青瓜呀之類食飽飽就有甜品冰糖雪燕同紅豆沙當然仲有時下火鍋店標配既自助雪糕機🍨/餐廳位置方便 地鐵站出左5分鐘內到🚆最重要係冷氣充足 唔會食到出晒汗😅不過可能因為同場仲有網燒通風稍嫌不足 煙霧迷漫仙氣左少少🧝/佐敦 - 蒲頭島#Hanako_佐敦🌻#Hanako_火煱

早排同幾個朋友去打邊爐💲238位另加一
#Hanako_佐敦🌻
#Hanako_火煱
2019-05-29
2019-05-31 2465 瀏覽
最近食到一間質素唔錯,價錢又OK嘅火鍋放題😋呢間主打特色fusion火鍋湯底,千奇百趣嘅組合又出奇地夾加好食😳💕推薦佢哋嘅招牌蒲頭鍋🤘🏻出面未見過呢個組合本身我揀佢係因為有大量我好鍾意嘅紫菜🤩野味十足又唔會好重口味,湯底配料嘅章魚估唔到好好食🐙不過會越煮越乾柴,要食趁早!!套餐包括嘅龍蝦鮑魚海鮮拼盤,入面嘅海鮮相當新鮮!龍蝦肉質爽彈,鮑魚嫩滑唔韌!自助區有綠茶芋頭餅,呢個芋泥唔太甜,口感微脆又鬆軟!甜品區就有自助雪糕,雪糕係雲呢拿味,有唔少配料可以DIY自己加任點款式唔算多,但勝在質素幾好,對對得住價錢有餘~推薦佢哋嘅丸類!平時火鍋好少食魚丸之類嘅嘢🤭但呢間嘅全部都幾好食!尤其係芥末鱈魚丸(有餡)、蝦丸、魚丸、蝦滑(超多蝦肉)、百花釀冬菇(蝦滑),做得真係幾出色❤️冰糖雪燕可以任飲lol超好,雪燕=平價燕窩💕質感濃稠,雖然無乜味,但飲落幾滋潤~

最近食到一間質素唔錯,價錢又OK嘅火鍋放題😋

推薦佢哋嘅招牌蒲頭鍋🤘🏻出面未見過呢個組合
本身我揀佢係因為有大量我好鍾意嘅紫菜🤩

套餐包括嘅龍蝦鮑魚海鮮拼盤,入面嘅海鮮相當新鮮!
龍蝦肉質爽彈,鮑魚嫩滑唔韌!

自助區有綠茶芋頭餅,呢個芋泥唔太甜,口感微脆又鬆軟!

任點款式唔算多,但勝在質素幾好,對對得住價錢有餘~

2019-05-31 1541 瀏覽
蒲頭島已經係我最愛嘅火鍋放題之選今次黎到有新嘅套餐令我心心眼😍有龍蝦鮑魚海鮮拼盤加任點任食火鍋都係只需要$208咋!由於我當日腸胃麻麻地 所以揀咗珍味雜菌鍋而MY BOSS就要香辣鍋 話要辣下🌼咁話🤣一嚟到龍蝦鮑魚海鮮拼盤 發現好新鮮淨係食呢個海鮮拼盤已經值回票價個菌湯清甜得黎又好多菇 帶出海鮮嘅鮮味而其他配料好似牛肉同羊肉都好正配上香辣鍋個湯底 更加惹味😛其他配料都好出色 飲品選擇都多整體來講性價比真係好高呀👍🏻_________________________裝修環境:✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
蒲頭島已經係我最愛嘅火鍋放題之選
今次黎到有新嘅套餐令我心心眼😍
有龍蝦鮑魚海鮮拼盤加任點任食火鍋
都係只需要$208咋!
由於我當日腸胃麻麻地 所以揀咗珍味雜菌鍋
_________________________
裝修環境:✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
Hot Pot🥘 Fusion Hot Pot🥢 Seafood & All You Can Eat💫..一間火鍋放題,有齊自助餐`網燒`鐵板燒 任君選擇 食足2小時 仲開到凌晨2:00am。蒲個頭 黎個燒肉🍢打邊爐🥘 來聚聚都係一個選擇吧。今次點選 火鍋]。原隻開邊龍蝦🦞 肉質彈牙;帶子🐚 雪白厚肉大大粒;虎蝦🦐 多膏啖啖肉;鮑魚🐚 爽彈不韌;蚌類`蜆類`青口🐚 都新鮮有光澤。價位只是$2xx,就算淨食海鮮拼盤也算超值。另外肉類 (雞🐥牛🐮豬🐽海鮮🦑) 更可隨意點選。配料如:丸類🍢`雲吞餃子🥟`蔬菜🥬`麵食🍜 亦無限添加呢。小食:炸雞🍗 是推薦的 嫩嫩的。甜品有自助雪糕機🍦吃過火鍋降降溫 不能不吃吧。要是不追求好高質素,這個價錢 吃盤海鮮拼盤是亮點✨。蒲個頭 打個邊爐 滾滾吧。..

今次點選 [龍蝦🦞鮑魚🐚海鮮🦐拼盤 +任點任食火鍋]。原隻開邊龍蝦🦞 肉質彈牙;帶子🐚 雪白厚肉大大粒;虎蝦🦐 多膏啖啖肉;鮑魚🐚 爽彈不韌;蚌類`蜆類`青口🐚 都新鮮有光澤。價位只是$2xx,就算淨食海鮮拼盤也算超值。

⁣⁣夏天雖然嚟到,但係邊度會阻到香港人打邊爐嘅意欲。🤭 一於開大冷氣打邊爐。⁣🥳⁣C1套餐:龍蝦或蟹膏海鮮火鍋拼盤 (正價:$238/優惠時段:$208)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣今次揀咗呢個套餐,除咗有基本嘅任點任食火煱放題同埋任食自助餐區所有食品飲品之外,額外仲有個龍蝦海鮮火鍋拼盤,但係就唔包燒烤。🤔 加埋網燒就要叫套餐C2,但係啲海鮮淨係落火鍋都好好味。⁣⁣⁣⁣⁣⁣😙⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢度放題嘅湯底有好多款選擇,當時就揀咗呢個嘅川味香辣豬骨湯。🧐 真係非常之驚喜,豬腳湯好入味,唔會比個辣味完全冚晒。🥰 但係同時又幾辣得幾刺激。🥵 最重要係佢唔係一浸死辣,湯底味道好濃沃,同啲食材都好夾。⁣⁣⁣⁣😝⁣⁣⁣⁣海鮮拼盤係非常之新鮮,龍蝦、元貝、鮑魚、蜆、扇貝每樣都真係好鮮甜。😋 以呢個價錢食到咁高質量嘅海鮮真係超抵。🤩 而且,佢基本嘅火煱放題⁣⁣⁣包嘅海鮮都唔錯架。⁣⁣⁣😆⁣⁣⁣⁣⁣⁣肉類嘅種類都幾多,淨係牛都可以揀本地牛同埋美國牛肩胛或者牛柳粒。🐄 牛肩胛肉質特別結實同埋細嫩極具彈性,肉汁豐富,牛味濃郁。😚 肥紋呈現均勻,油脂比例完美,唔太heavy。🤫 當然,雞肉、豬肉同羊肉都可供選擇,我見

C1套餐:龍蝦或蟹膏海鮮火鍋拼盤

川味香辣豬骨湯

⁣⁣⁣⁣⁣⁣

肉類嘅種類都幾多,淨係牛都可以揀本地牛同埋美國牛肩胛或者牛柳粒。🐄 牛肩胛肉質特別結實同埋細嫩極具彈性,肉汁豐富,牛味濃郁。😚 肥紋呈現均勻,油脂比例完美,唔太heavy。🤫 當然,雞肉、豬肉同羊肉都可供選擇,我見menu仲有鴕鳥肉同埋田雞肉,不過可惜呢兩個都係售罄。😟 希望下次去會有啦⁣。⁣⁣⁣⁣⁣😇
⁣⁣⁣⁣⁣⁣
嘢飲選擇充足,都係任飲。🍹 仲可以加錢要啤酒任飲,亦都有單售供應。🍻 雪糕機可以唧雪糕,仲有好多醬料嘅配搭。🍨 最正係仲有冰糖雪燕可以任拎。⁣⁣⁣⁣⁣⁣😮
任唧雪糕

冰糖雪燕

順帶一提,呢度嘅電話落單系統實際操作上真係方便好多。👍🏻 以往落單要又要傾每樣嗌幾多,又要等使用人嚟收單,搞搞下都搞咗幾分鐘。😓 喺呢度自己用自己部電話各自碌個mon睇嘢,自己撳嘢食,然後送咗張單出去就得,慳時間又大大減低咗漏單嘅機會。😎 淨係呢點都令回頭率大增。⁣⁣⁣😂
⁣⁣⁣⁣

蒲頭島(佐敦店)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
其他評分⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
性價比(5/5)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
環境分(4.5/5)⁣⁣⁣⁣
C1套餐:龍蝦或蟹膏海鮮火鍋拼盤
川味香辣豬骨湯
任唧雪糕
冰糖雪燕
2019-05-26 908 瀏覽
一星期打三次火鍋,應該會有幾熱氣🤤,我唔理嚕!.🔺 c1 龍蝦或蟹膏海鮮火鍋拼盤 $238(任點任食火煱放題+ 任食自助餐區所有食品飲品).湯底選擇估唔到有咁多,我地選擇左黑蒜油湯底。.海鮮拼盤有好多種類,連龍蝦、鮑魚都有!一坐低就會直接送上。.另外小店使用2D barcode電話下單,夠曬環保♻️。.食物方面中意佢個豬肉栗米餃,栗米夠曬甜,咬落又有湯汁。.最中意係佢飲品選擇好多,好多韓式飲品🤤。.另外仲有自助熟食區,全部自助。.

一星期打三次火鍋,應該會有幾熱氣🤤,我唔理嚕!
🔺 c1 龍蝦或蟹膏海鮮火鍋拼盤 $238
(任點任食火煱放題+ 任食自助餐區所有食品飲品)
湯底選擇估唔到有咁多,我地選擇左黑蒜油湯底。
海鮮拼盤有好多種類,連龍蝦、鮑魚都有!一坐低就會直接送上。
另外小店使用2D barcode電話下單,夠曬環保♻️。
食物方面中意佢個豬肉栗米餃,栗米夠曬甜,咬落又有湯汁。
最中意係佢飲品選擇好多,好多韓式飲品🤤。
另外仲有自助熟食區,全部自助。
2019-05-24 582 瀏覽
突然間好想去打邊爐🍲就去左呢間係佐敦既👉🏻蒲頭島👈🏻 食下先🤩..點左個套餐C🦞龍蝦或膏蟹海鮮火鍋拼盤➕ 任點任食火鍋放題 ➕任食自助餐區所有食品飲品🍹 都係每人$228 咋👅 (晚餐如果係9點後入座仲平🙆🏻‍♀️) ..🗣講返d 野食先...個海鮮拼盤都幾足料👍🏻 而且超級新鮮,一上台就見到龍蝦好多膏😋 忍唔住食左d 海鮮先,鮑魚爽口,正‼️ 龍蝦同大蝦都好好食,多膏又肉質鮮甜✨ 無得輸🔥..

2019-05-23 3730 瀏覽
首先講講價錢呢間平有平食 最平中午任食都係$58姐想食好d又鮑魚又龍蝦 都唔貴可以睇睇餐牌先.⭐️有咩食呢?打邊爐 鐵板 網燒⭐️自助區有咩食呀?沙律 冷盤 熟食 海鮮 燒物水盤 丸 菜 雪糕 野飲(幾十款火鍋料就唔打出黎啦).而我地今日叫左c1 半自助套餐$208一位睇圖可以見到 有一大盤海鮮頭盤呢到2人份量 有龍蝦 鮑魚大大隻蝦 大大隻貝類 生蠔....👍🏻呢盤野勁新鮮 鮑魚仲識郁(淨係呢盤都好高成本).食完呢盤如果唔夠候可以用qr code落單再點其他任食海鮮例如 蝦 同 貝類(睇圖可以見到後小小果兜)但任食既就冇頭盤咁大隻啦(其實都大隻)👍🏻但蝦肉一樣新鮮彈牙 肉夠實身 唔霉大家都知蝦有幾貴‼️食蝦既朋友可以輕鬆回本(食海鮮記住咬走內臟 因為有時內臟有沙).好 唔食蝦既朋友 有咩回本野呢?牛肉係你既好朋友👍🏻牛肉 色水都好靚 牛柳粒最重肉味‼️牛魔王 又係輕鬆回本.咁呢間餐廳仲有咩做得好呢?👍🏻任飲飲品種類多 仲有冰糖雪燕(雖然都知應該唔會落足燕窩)(但都幾好飲既)👍🏻調味料 種類勁多 可睇圖👍🏻環境乾淨 舒服火鍋料區 應有盡有 唔多講👍🏻要讚既係有 有門保鮮櫃放住火鍋料👍🏻火鍋湯底都
首先講講價錢
呢間平有平食 最平中午任食都係$58姐
想食好d又鮑魚又龍蝦 都唔貴
可以睇睇餐牌先
⭐️有咩食呢?
打邊爐 鐵板 網燒
⭐️自助區有咩食呀?
沙律 冷盤 熟食 海鮮 燒物
水盤 丸 菜 雪糕 野飲
(幾十款火鍋料就唔打出黎啦)
而我地今日叫左c1 半自助套餐$208一位
睇圖可以見到 有一大盤海鮮頭盤
呢到2人份量 有龍蝦 鮑魚
大大隻蝦 大大隻貝類 生蠔....
👍🏻呢盤野勁新鮮 鮑魚仲識郁
(淨係呢盤都好高成本)
食完呢盤如果唔夠候
可以用qr code落單
再點其他任食海鮮
例如 蝦 同 貝類
(睇圖可以見到後小小果兜)
但任食既就冇頭盤咁大隻啦(其實都大隻)
👍🏻但蝦肉一樣新鮮彈牙 肉夠實身 唔霉
大家都知蝦有幾貴
‼️食蝦既朋友可以輕鬆回本
(食海鮮記住咬走內臟 因為有時內臟有沙)
好 唔食蝦既朋友 有咩回本野呢?
牛肉係你既好朋友
👍🏻牛肉 色水都好靚 牛柳粒最重肉味
‼️牛魔王 又係輕鬆回本
咁呢間餐廳仲有咩做得好呢?
👍🏻任飲飲品種類多 仲有冰糖雪燕
(雖然都知應該唔會落足燕窩)
(但都幾好飲既)
👍🏻調味料 種類勁多 可睇圖
👍🏻環境乾淨 舒服
火鍋料區 應有盡有 唔多講
👍🏻要讚既係有 有門保鮮櫃放住火鍋
👍🏻火鍋湯底都種類多
👍🏻夏天打邊爐 勁熱 但佢冷氣勁凍 爽(‼️堅凍)
唯一 一般既係甜品就比較小啦
但都有雪糕機比大家玩下
得雲呢拿味 如果係乳酪雪糕就完美啦
有大概8款內熟食
炸春卷 腸仔 魚皮 果類
暖暖地 如果即炸會好食好多 但唔係重點
但岩岩入座 口痕可以咬2舊(留肚食海鮮)
係佐敦莊士 競爭好大
好評 推介 質素對得住價錢
蝦 牛killer絕對回到本
冇伏 可回頭
希望繼續比心機保持水準啦
(但留言有d朋友 唔係咁睇 可以睇埋先)
#蒲頭島 (佐敦) @ncbubble
地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場10樓
⭐️評分:
味道:4.5/5 海鮮5分 平均比個4.5分啦
環境:4.5/5 乾淨舒服
服務:4/5 姐姐主動收碟都快既
抵食:5/5
2019-05-18 1881 瀏覽
終於考完試,當然要食餐好嘅慶祝下啦!🤣今次去咗是佐敦一間任飲任食火鍋。呢間有得食火鍋或者鐵板燒烤。今次我哋就揀左#龍蝦或蟹羔海鮮火鍋拼盤任食火鍋 $238👅👅落單冇幾耐就有一大盤海鮮送過來,效率都幾高。龍蝦海鮮拼盤包括左開邊龍蝦🦞、虎蝦🦐、生蠔、鮑魚、青口、蚌等。種類多之餘,每樣都好新鮮,虎蝦超級大隻呀🤣🤣另外會有肉類,例如豬牛羊肉片、丸類、蔬菜類、部份海鮮及飲品任飲任食😌加上座位都幾舒服,呢度都幾適合朋友聚會。.🏠蒲頭島 (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場10樓

🏠蒲頭島 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場10樓
2019-04-27 2787 瀏覽
Book左7:30,但大部分人都遲到。好在無人等位je,最後我地7:50先入座。地方寬闊,啲枱唔會放到密密麻麻,有空間感。不過我地5人,就安排坐卡位,有少少迫我地揀左C1個餐坐低無耐就好快上左個海鮮大拼盤,每人一份。有龍蝦仔,大海蝦,鮑魚,蠔,青口同大蚌好豐富丫之後就掃呢個QR code落單,有湯底,肉(雞,牛,豬,駝鳥,羊,魚),丸(墨丸,四寶丸,芝士丸等),餃(粟米豬肉,韮菜,鮮蝦水餃,鮮蝦雲吞等),仲有是日海鮮,餐肉,田雞,魚腐等等。。。蔬菜,麵食,雪糕,糖水,熟食,配料同飲品都係自助的。沙嗲鍋好濃,但唔辣,不過都重味的,鹹淥海鮮好入味無揀錯鍋底不過個鍋好大煙,真係睇唔到對面嗰位啲海鮮都幾新鮮,yummy本來係個frd介紹呢間的。之後睇食評,好多negative的。仲要今日慶祝生日喎,幾驚唔好食丫好在都無令我失望但唔知點解,星期五都無人等位。walk in都隨時有位。食夠兩個鐘,都唔會趕你走。可以繼續吹水

我地揀左C1個餐

好豐富丫

海鮮拼盤

蔬菜,麵食,雪糕,糖水,熟食,配料同飲品都係自助的。

沙嗲鍋好濃,但唔辣,不過都重味的,鹹
淥海鮮好入味
無揀錯鍋底

沙嗲湯底

不過個鍋好大煙,真係睇唔到對面嗰位
啲海鮮都幾新鮮,yummy

龍蝦

• 龍蝦或羔蟹海鮮火鍋拼盤
  • 蒲頭島牛拼盤
  • 火鍋配料
2019-04-05 2119 瀏覽
蒲頭島有三間分店今日嚟咗佐敦店任食打邊爐 宵夜時段九點半後$148+10%坐低後店員會叫你用QR code點餐雖然唔係太多選擇但係啲湯底好特別我哋揀咗個黑蒜豉油湯底入邊有勁多洋蔥不過就唔係好見到黑蒜出面醬料有勁多選擇溝完啲醬料嚟食其實食唔到個湯係咩味......班朋友嘅功力實在太強每次都嗌十幾碟牛肉一陣間d tray已經高過我收返啲碟嘅速度比較慢但係店員都幾nice除咗用電話揀嘢食之外出面仲有好多嘢食揀蔬菜 炸魚皮 雪糕 甜品都係自己攞唔知做乜鬼好大煙 大煙到見唔到對面個朋友成餐飯有一半時間見唔到對面😅埋單每人$163個個食到飽 又飲勁多野抵到爛
蒲頭島有三間分店今日嚟咗佐敦店

入邊有勁多洋蔥
不過就唔係好見到黑蒜
出面醬料有勁多選擇
溝完啲醬料嚟食
其實食唔到個湯係咩味......

班朋友嘅功力實在太強

埋單每人$163
個個食到飽 又飲勁多野
抵到爛
2019-03-22 1892 瀏覽
剛剛同幾個朋友去試新嘢,點知一試就好失望 !同大窩口冇得揮 人哋價錢又平過佢 ,款式又多 , 最慘就係打邊爐個爐頭成日都熄火 每三分鐘就要 自動熄 一次 , 飲品款式又少 ,一次過冇下次!

2019-03-19 1756 瀏覽
本來諗住去大鍋口!點知超多人!所以臨時轉場!試吓呢間浦頭島!完全唔會係伏!而且仲幾好味添!平日嘅晚上唔算好多人!夠鐘佢都冇趕我哋走!仲俾我哋慢慢食埋雪糕先走!服務真係好ok!而且佢吸引到我哋嘅地方就係海鮮燒!雖然海鮮係冇得追加!但都確實係唔差!蝦同扇貝都好大隻!都算新鮮!湯底嘅選擇都有好多!我覺得食物嘅種類足夠!唔會特別少!基本上平時打邊爐要有嘅佢都有齊!而且嘢飲仲有好多選擇!以呢個價錢可以食到海鮮燒加埋打邊爐!其實真係抵食

以呢個價錢可以食到海鮮燒加埋打邊爐!其實真係抵食
2019-03-17 1204 瀏覽
星期四冇Book枱,同埋幾個朋友仔試下依間。好彩一入到去已經有位唔洗等。四個人坐六人卡位,好彩平日唔係太多人。但就要簡左餐先入得座。簡左D餐,最貴嗰個牛肉set,睇下得唔得🙈,食落都唔差!意外地一坐留先知係電話掃QR碼落單,本身以為好麻煩,但有驚喜地真係好快捷,唔洗三分鐘已經上唒我同啲fd order既野!食物選擇其實都ok多,食物質素都唔差,Cp值都ok高👌🏻
食物選擇其實都ok多,食物質素都唔差,Cp值都ok高👌🏻

• 蒲頭島牛拼盤
  • 火鍋配料
2019-03-10 1009 瀏覽
入座食最平果款,即刻俾個staff 歧視咁。放低我地喺張枱就算,完全唔解釋點操作,無人理過。最後問另外一個staff 先知用QR code。不過一開始連QR code 都無俾。食物一般,湯底勁咸,價錢ok。啤酒任飲價錢ok, 不過無加到。唔明個煲大煙到咩都睇唔在外,枱枱都係勁大煙,明明未滾起都勁大煙。食完舊粟米,個心放喺隻碟度都仲係有煙出。大煙到好似煲燶野咁,有啲怪。

大煙到好似煲燶野咁,有啲怪。