2004-04-09 6 瀏覽
刺身:都幾新鮮,但係食到尾佢得返條三文魚尾,佢唔肯囉過舊新o既俾我>_<,之後再去又有凍蟹/蝦/青口:蝦好大隻好爽,凍蟹都幾多膏(但據我經驗係要睇彩數),青口都冇咩特別,不過新鮮。熱盤:o的咖哩真係好好食,我之前見過個廚好似係印度人咁。個蟹頭焗糯米飯真係正到爆,好香~~牛仔肉超級好食,肉質好嫩~~打邊爐:o的瀨尿蝦手板咁大隻,但食到尾就冇晒冇得拎。同埋我發覺龍蝦要搶,因為我次次都食唔倒。甜品:好鐘意食佢呢度o的cheesecake,因為佢唔係好甜,同埋texture好好。chocolate mousse都唔錯,但係朱古力味就唔夠濃。仲有就係有haagen-dazs雪糕。可以試埋佢個楊枝甘露,都唔錯。服務我覺得好多,之前麻麻,但係今次唔錯,好細心。每個人$209,都算好抵喇
服務我覺得好多,之前麻麻,但係今次唔錯,好細心。
每個人$209,都算好抵喇
2003-12-11 10 瀏覽
今日同兩個朋友黎慶祝生日. 可能因為要非吸煙區, 所以個位都幾偏僻~整體黎講D野食真係幾好呢. 雖然食物種類唔算好多, 但係都幾好食.凍蟹: 雖然細細隻, 但係幾新鮮, D肉唔霉, 又幾鮮甜, 不錯.生蠔: 好大隻, 好新鮮! 不錯!魚生: 有三文魚, 吞那魚, 八爪魚. 全部都好新鮮, 好食! 不過... 因為係即叫即切既關係, 要食就要排隊... 搞到我食得好少. 可能因為人太多啦(今晚有大約8成滿)壽司: 真係幾差. 不過去親酒店Coffee Shop食Buffet就預左係甘. 燒牛肉: 好食! 最好一開始就去食, 如果唔係隔左陣D肉就熟晒, 俾較"un".火鍋*(淥野): 有得淥龍蝦仔, 象拔螃仔, 癩尿蝦, 蝦, 烏冬等等. 不過味道真係幾淡... 好似淨係用滾水淥熟佢黎食甘, 唔多掂...熱盤: 大部份都不錯. 好好味既咖啡牛腩; 東星班都唔錯, 不停refill, 成晚出左7, 8條都有, 唔怕無得食; 其他D熱盤整體都唔錯. OK!甜品: 因為我個人比較鐘意食D硬身D既Cheesecake, 呢度D Cheesecake全部都係軟淋淋既(連"American Chees
生蠔: 好大隻, 好新鮮! 不錯!
甜品: 因為我個人比較鐘意食D硬身D既Cheesecake, 呢度D Cheesecake全部都係軟淋淋既(連"American Cheesecake"都係), 所以我都唔多食. ?既Mud Cake雖然唔係真係好"mud", 朱古力又唔係甘濃, 但係都幾好食. 加埋一個Haagen-Dazs既Vanilla雪糕一齊食, 真係幾正! 呀, 係, 雪糕有Haagen-Dazs, 四隻味. 不過可能因為人多, 成日有人"筆", D雪糕有D溶溶地>.<.
人多, 淥野同埋魚生都要排隊.
整體黎講, 真係幾OK, 三個人, 賣單都係600多D (去到先知有8折...) 甘既價錢, 有甘好既食物, 都算好低食呢! (不過, 頭先都講過, D野食選擇唔多, 全部都係Typical 既Buffet野食)
2003-12-05 7 瀏覽
去果日係星期六,都幾爆場,但我地冇book位7點幾去到都仲有位﹐不過當然坐唔到d window seat 海景靚位啦款式都唔算少喎,味道不過不失,熱葷個樣ok,不過條"清蒸海上鮮"成日都比人挖到一忽忽,次次refill左條大大條0既都好快得番棚骨,果度d人一定好鐘意食魚‥‥甜品就唔錯喎,好精緻好靚喎,cheesecake好cheese,哂我呢d芝士怪,雪糕係Haagen Dazs,雖然只得4隻味,但都算幾落本汽水任叫,有light 7-up,真係好,通常最多得coke light,light 7-up好飲過coke light好多,而且0岩哂我呢d為食又怕肥怕到死0既靚女服務好好,d waiters 大部份都好helpful、細心、有禮,話說我唔小心打寫我杯light 7-up ,waiter冇嫌唔耐煩要抺野,依然有禮,服務方面好滿意至於環境方面,因為多人0既關係,所以頗為嘈雜,但本身裝修係幾靚幾舒服,而且某D位仲可以望到海添價錢合理

價錢合理
2003-12-04 1 瀏覽
Lee 度普通日子係好少會滿座既. Food-wise 又真係冇乜特別囉. 魚生係例牌既. 沙律都既多款, 但味道一般. 熱盤最大問題係唔夠熱, 但sea-bass食落好\'rich\'. 亦有即淥龍蝦, 扇貝/帶子, 賴尿蝦. 甜品既portion好大, 尤其係cake, 賣相幾吸引, 有番咁上下variety ~ tiramisu (一大盤好靚), German cheese-cake, New York cheesecake, Blueberry cheesecake, Coconut mousse cake, Chestnut cake, Key lime cheesecake, Creme Beulee (一大盤), Chocolate mousse(一大盤) ... 但keep- Fit 人士食得唔方便. Overall, 加埋Haagen - dazs 四款咪道既雪糕, 仲有sorbet, 豆腐花, 楊枝甘露, 即製pancake, 水晶餅.. 或者係本人特別好甜啦, 但真係覺得dessert 係個buffet 做得較好既一環. 當然冇souffle 有d 失望. 服務一流. Gathering 最好.
Eat
2003-11-29 10 瀏覽
多D黎la,D野又唔貴
多D黎la,D野又唔貴
2003-11-28 7 瀏覽
D服務好好,野食又好味,我都未去過這麼好的酒店,個價都唔係好貴,我日八個人來,都係好像千幾蚊,不過我地都食好多野!!!總之一個字正!!!!!!!!!
2003-11-14 690 瀏覽
9/11/2003 I had dinner buffet there.I think that's not good at all, due to following reason:little choice very crowdvery noisy like a restaurantexpensivecannot see the sea viewthere were many child running and playingthe waiter gave me one cup of cola onlyonly few sushi there (less than 10)no refillthe food was duty and not fresh, especially sushiI hope they will improve . But i won't be there anymore.
little choice
very crowd
very noisy like a restaurant
expensive
cannot see the sea view
no refill
especially sushi
2003-10-31 8 瀏覽
我覺得好好味呀!!服務又好!!
我覺得好好味呀!!服務又好!!
2003-10-31 10 瀏覽
一個字---------正!7up, cola , beer 任飲~ 仲有8折tim! dessert 又正~必試!!!!!!!
一個字---------正!
7up, cola , beer 任飲~ 仲有8折tim!
dessert 又正~
必試!!!!!!!
2003-10-31 509 瀏覽
lots of variety, good quality, tasty food, bargain price. worth going now & then
同朋友們一行八人來吃自助餐,見佢話到尾都係酒店,只收二百多的自助晚餐又試一試,吃過後覺得又唔係咁差喎!啤酒汽水任叫任飲,仲一叫就好快來添,服務唔錯。先來沙律有多種選擇,泰式牛肉、芒果雞肉同沙甸魚都唔錯。略嫌個沙律唔夠清太heavy,唔覺唔覺會食飽。冷盤有生蠔、凍蝦、凍蟹及青口。生蠔是大大隻的石蠔,幾新鮮,但可能人不多夠refill得唔夠快,成日有空檔出現;其餘凍蝦及凍蟹都無問題,凍蟹是不大隻,但都鮮甜,沒有霉肉的情況。湯只是粟米魚肚湯及蘑菇薏米湯,普通左D;麵包是有幾款選擇,但硬到可掟死人,所以無吃到。魚生有四款選擇,三文、章紅、八爪魚和吞拿,沒有吃過但朋友報料說都幾新鮮;各式壽司一大盤,但賣相麻麻所以都係無試。熱盤有八、九款選擇,比較好吃的是醬燒豬軟骨,東星斑長註侯教,一食完就立即拿一條出來,當晚都至少見過四條東星;燒牛肉唔錯,都食左兩次。甜品選擇不少但味道一般,比較好食的是楊枝金露;雪糕是Haagen Dazs,有四種口味任畢,叫師傅做個pancake加少少cream,再放兩個雪糕球都幾正。侍應服務亦不俗,勤收碟又常加水價錢唔貴,食物又唔錯喎!同朋友們一行八人來吃自助餐,見佢話到尾
啤酒汽水任叫任飲,仲一叫就好快來添,服務唔錯。
侍應服務亦不俗,勤收碟又常加水價錢唔貴,食物又唔錯喎!
啤酒汽水任叫任飲,仲一叫就好快來添,服務唔錯。
侍應服務唔錯,勤收碟亦常加水,值得一讚。
連餐後飲品一杯,埋單兩百多少少,算幾抵食。
2003-10-28 2 瀏覽
忘記在現場聽到隔鄰檯女仕吃完生蠔后肚瀉,點知我番到家我都痾埋一份,!慘!
2003-10-28 13 瀏覽
我和太太品嘗夜晚自助餐,每人8折后$210.00 /位,地方環境都算大,但食物不多,每次都是簽加原有食物,很少轉換不同菜式,魚蝦蟹蠔魚生都有,但今晚條魚和蟹都唔新鮮,居然條魚有臭味蟹就霉,真是不知所為,以后都唔會考慮到此處!
2003-09-15 417 瀏覽
It's really nice! Fresh, good taste. Free beer, 7up or cola.Good service.80% off now.I've already tried. It's really worth to recommend!
It's really nice!
Fresh, good taste.
Free beer, 7up or cola.
Good service.
80% off now.
2003-07-10 8 瀏覽
Set lunch只係$98, 比想像中平~ 有十幾款選擇, 有中,西,熱,冷~ 餐湯我地都要粟米魚肚羹, 主菜我朋友選擇o左羊架, 我要煙三文魚沙律~ 個魚肚羹好杰, 似獻汁多d~ 雖然waiter無問羊架要幾多成熟, 但都煎到五成熟, 雖然唔夠騷, 但好嫩滑, 正! 三文魚沙律一般啦, 但竟然放鵪鶉蛋...... 咖啡ok啦, 酒店咖啡你都唔好預期d咩啦~ 上咖啡同時送上迷你蛋糕仔, 係檸檬餡~ 三里屯成日爆滿, 而依度環境好過三里屯, 又少d人, 價錢同服務都差唔多, 都係依度好d~