2021-12-07
記得第一次食呢間餐廳係食佢喺荃灣嘅分店,覺得佢嘅意粉非常出色,所以即使要排隊都一定會堅持落去。估唔到而家佢開咗咁多間分店,但依然有咁多食客幫襯,可見口碑應該唔錯。我神奇嘅係,雖然係夏天,但我都同朋友堅持要去食呢度嘅下午茶。必須要講佢嘅飲品全部都睇落好靚好適合打卡,當然佢嘅煮食都幾吸引啦。我叫咗個荔枝梳打特飲同deluxe full English breakfast 。呢度嘅All Day Breakfast真係好出名同睇落好豐富。之所以會揀呢一個係因為有得食腸仔,煙三文魚同埋蛋呀!~佢嘅Egg Benedict 火候控制得好好仲有好多蛋汁,蛋味好香。其他嘢嘅水準都發揮得同一般Standard差唔多。個Timer仲有煙肉、茄汁焗豆、蕃茄仔、一個窩夫、菜同埋一片蜜瓜,相當多唔同嘅選擇同口感。份量絕對滿足到所有人,亦都非常適合一啲鍾意試唔同嘢嘅人另外仲叫咗個甜品,不過感覺上個味道都好似茶木冇乜特別需要試嘅賣點。