招聘中
薪金面議
1天前
$70-$85
時薪
更多筍工 (8)
穩陣發揮好食西餐,甜品有驚喜😋!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍝 蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉 HK$148・味道:意粉以鹹蛋黃醬包住,鹹香十足仲食到鹹蛋黃粒粒,幾香口嘅。比較之下個蟹膏甲羅燒就唔夠濃同香。蟹肉正常發揮。・口感:整體正常冇伏。🍟 黑松露蛋黃醬薯條 跟餐+HK$30・味道:少有黑松露味唔夠嘅黑松露醬😂,蛋黃醬都唔似,似沙律醬mix蛋黃醬咁~應該間間餐廳嘅黑松露醬都係同一來貨,唔會自己整醬啦,唔明點解個醬好似沙律醬咁喎~薯條啱啱炸起好熱,熱到擺咗陣先入口都好辣口XD。・口感:薯條夠熱但唔夠脆~🐖 德國燒豬手(碎上) HK$242・味道:豬手膠質滿滿,漿口嘅油脂感好正!不過食耐咗覺得有啲鹹。・口感:皮脆,肉略嫌柴咗啲~☕️ 泡沫鮮奶伯爵茶 HK$32・味道:正常發揮~個人鍾意佢泡沫偏少,飲落多啲啡XD・口感:順口唔澀~🍞 焦糖脆餅流心吐司 HK$82 👍🏻・味道:作為對甜味甜度好挑剔嘅肚波,個焦糖醬係甜而不膩,而且真係有陣焦香但唔係苦澀。微暖嘅焦糖醬配凍冰冰嘅雲尼拿雪糕,冰火交融一定正!・口感:吐司香脆。內里軟熟,yum yum~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
穩陣發揮好食西餐,甜品有驚喜😋!

🍝 蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉 HK$148
・口感:整體正常冇伏。
蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉

🍟 黑松露蛋黃醬薯條 跟餐+HK$30
・口感:薯條夠熱但唔夠脆~
黑松露蛋黃醬薯條

🐖 德國燒豬手(碎上) HK$242
・口感:皮脆,肉略嫌柴咗啲~
德國燒豬手

☕️ 泡沫鮮奶伯爵茶 HK$32
・味道:正常發揮~個人鍾意佢泡沫偏少,飲落多啲啡XD
・口感:順口唔澀~
泡沫鮮奶伯爵茶

🍞 焦糖脆餅流心吐司 HK$82 👍🏻
・口感:吐司香脆。內里軟熟,yum yum~

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:諗唔到食咩行入去冇死啦~

2024-01-05
蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉
德國燒豬手
泡沫鮮奶伯爵茶
焦糖脆餅流心吐司
九龍灣人氣cafe 意粉不過不失呢日放工約咗朋友九龍灣聚一聚,就揀咗呢間cafe chill一chill☺️。我哋叫咗紅酒燉牛面頰意大利飯同黑松露軟殼蟹意大利飯,意粉方面,麵質正常發揮😌,軟硬適中,口感煙韌,醬汁都夠濃郁,但牛面頰就略嫌煮到有啲乾,肉質有少少鞋🤏。至於意大利飯就有啲驚喜,軟殼蟹算脆,黑松露配意大利飯無得輸🤩,飯唔會軟爛,又唔會太硬,係唔錯嘅選擇👍!
九龍灣人氣cafe 意粉不過不失

2024-01-11
2024-04-13 0 瀏覽
收工之後同🐻仔去咗荳子Cafe到食晚餐,都要排隊等咗一陣先有位,不過店員態度都好好😌。係入餐廳嘅時候,都要搓佢哋自己嘅酒精搓手液,有5款香味比食客選擇。-🍴黑松露軟殼蟹意大利粉🍝($132)基本上每次嚟都會叫依個意粉,用咗唔少菌類同洋蔥絲🧅去做個底,加埋黑松露醬,真係好香🤤!意粉口感啱啱好,軟硬適中!軟殼蟹🦀雖然都偏細隻,不過有兩隻,炸得好香口!-🍴千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅🍕($118)薄餅睇得出係啱啱焗起,啲芝士🧀仲好拉絲,食落千島醬都少少甜甜哋,薄餅面頭都有唔少配料,係視覺加味覺雙重享受😋!-🍴黑松露蛋黃醬薯條🍟(+$30)黑松露味好香🤩!薯條數量都幾多,係偏向粗身嘅薯條,外皮同頭尾會炸到脆卜卜,不過中間仲有啲肉可以食吓!-🍴檸檬蜂蜜(凍)(跟餐)🍋
🍴黑松露軟殼蟹意大利粉🍝($132)
🍴千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅🍕($118)
🍴黑松露蛋黃醬薯條🍟(+$30)
🍴檸檬蜂蜜(凍)(跟餐)🍋
2024-04-09
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
  • 黑松露醬薯條
2024-04-08 0 瀏覽
朋友通知我這間甜品店不錯,假期經過看到不用排隊,於是我和老公進去打算吃甜品作下午茶。當天我們點了一個栗子撻和一個紫薯撻。另外我還點了一杯芭樂百香果炭燒烏龍茶加蘆薈。飲品不錯,我點了少甜,因為我不喜歡太甜的口味,味道不錯。至於甜品,栗子撻是我的最愛,做得也不錯。對於紫薯撻,我覺得沒有太大驚喜,而老公則說不差。食物其實沒問題,只是員工態度不是很好,我進去時像趕客一樣,(乜呀? 我唔明你講乜) 真的很沒禮貌,這一方面絕對需要改善。

2024-04-08 120 瀏覽
平常也有光顧同系其他地區的分店,今日第一次光顧德福店。環境是香港少有這個價位餐廳既舒適及寬鬆,窗外的陽光令人忘記這是一個商廈區的午餐。今日點了午餐menu上的手撕豬肉漢堡及熱薑茶。手撕豬肉漢堡味道很好,漢堡很多地方食都是肉扒,這種手撕肉的口感很好,加上麵包烤得很香,唯一不足是豬肉稍為不夠熱。薑茶不太甜,很好。餐廳還有其他台式飲品可以選。希望餐廳可以添加遙距拎飛的功能,因為午餐時間外面排隊太多人,對於食1點的朋友等候有點耐。

今日點了午餐menu上的手撕豬肉漢堡及熱薑茶。

薑茶不太甜,很好。餐廳還有其他台式飲品可以選。

2024-04-02
2024-04-04 86 瀏覽
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼悠閒輕食咖啡室品牌「荳子BEANS」💕提供各類優質輕食、咖啡及創意甜品☺️招牌菜式選擇多,款款賣相精緻,相當適合打卡📸絕對是色香味俱全的必食推介~🔸蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉🔸黑松露軟殼蟹意大利粉▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍📍荳子 (德福廣場1期) (九龍灣)🏠九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P39A號舖...

🔸蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉

🔸黑松露軟殼蟹意大利粉

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍

📍荳子 (德福廣場1期) (九龍灣)
🏠九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P39A號舖

2024-04-01 98 瀏覽
每次經過beans,間間都要排隊等位,不知有咩吸引🤔,而今日早上剛好見到德福分店無須😃等位可直入座,咁就試下,叫了2份早餐,1份係炸魚套餐同煎薄牛扒套餐,個鬆餅非常驚喜好味,而牛扒雖然薄,但煎得啱啱好,至於塊魚柳的炸粉稍微厚咗同硬,味道同餐廳環境舒適,重點係杯coffee☕️ 有一次的refill 就更好👍🏻👍🏻,我會再次去試另外啲菜式!
2024-03-15 128 瀏覽
員工很友善,我帶著bb車,會好細心睇下邊個座位適合。唔會覺得麻煩。彩虹咖啡都好特別,呢間的咖啡系列幾好。而且呢間位於單邊位,坐近窗邊睇下室外幾舒服,都適合一個人去。

員工很友善,
我帶著bb車,
會好細心睇下邊個座位適合。
唔會覺得麻煩。
彩虹咖啡都好特別,
呢間的咖啡系列幾好。
而且呢間位於單邊位,
坐近窗邊睇下室外幾舒服,
都適合一個人去。
2024-03-14 126 瀏覽
每次過去食野、都會覺得四周環境好靚、加上食物質素不錯、食境又食野、芝麻雪糕很重芝麻味、淡淡芝麻香、加上雲呢拿香滑、配搭相當出色!軟殼蟹意粉、香脆軟綿、雙重口感🦀搞
2024-03-06 165 瀏覽
啲凳超污糟,好多張凳好污糟。有好多張凳有啲血跡好似有人漏M喺張凳度。淨係今日過嚟食已經見到有四張凳係咁樣樣。未落單都已經覺得唔開胃,但係冇辦法朋友揀呢度見面。嘢食希望好味啦。

2024-03-06
-車厘茄馬蘇里拉芝士薄餅🍕($102)個pizza都不錯,芝士都幾香🤩一定要趁熱食,仲拉到絲😋口感鬆軟,係素食之選😍-卷・山政小山園($30)中間cream都幾濃抹茶味,卷蛋都算鬆軟~配埋香甜紅豆🫘,不錯👌-車打芝士薯條🍟(+$30)每次都係必點之一,份量不算好多,香濃芝士味,幾好食😋-Name🏠:荳子 (德福廣場1期) Beans (Telford Plaza 1)Location📌:九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P39A號舖價錢💰: ,車厘茄馬蘇里拉芝士薄餅($102),卷・山政小山園($30),車打芝士薯條(+$30)

車厘茄馬蘇里拉芝士薄餅🍕($102)
個pizza都不錯,芝士都幾香🤩一定要趁熱食,仲拉到絲😋
口感鬆軟,係素食之選😍

卷・山政小山園($30)

車打芝士薯條🍟(+$30)
每次都係必點之一,份量不算好多,香濃芝士味,幾好食😋

2024-02-13 265 瀏覽
新年食中菜,通常大排長龍,考慮到這點,就選擇西餐,荳子曾到訪數次,今天有空可以寫上食評。 今天四人家庭聚會,不用排隊等位,12點到達,即時可以入坐,order了4個主菜,第一道是Egg Benedicts加配羽衣甘藍沙津,雞蛋略為過熟,只有少少流心的效果,而加配的沙津,配上意大利醋,新鮮好味,分量也不算少,以30蚊的價錢,也算不錯。 第二道🐷🐽原隻德國豬手加配芝士薯條🍟,如果怕麻煩,可以選擇碎上,就不用自己切開,豬皮香脆,肉質部份偏乾,份量適合四人分享,樣樣試少少,少食多滋味。 第三道🍴蟹膏甲羅燒蟹肉意粉,蟹膏味濃,意粉硬度煮得啱啱好。而最後一味千島醬蟹棒帶子pizza🍕,一人一件芝士拉絲pizza,今次可能醬汁過多,餅底好似較濕,如果喜歡用手食pizza,要小心醬汁流滿手。 飲品跟主菜,價錢平少少,叫左烏龍茶、熱凍各一杯mocha coffee,以及熱hazelnut coffee。如果你喜歡微甜,帶點苦味,這款飲品就適合你。 整體食物質素不錯,雖然有限90分鐘入坐,不過由於今天不算多人,所以也沒有受影響,可以盡情傾談,職員態度有禮,惟某些布座位椅子有污漬,改善吓就更好。

Egg Benedicts
蟹膏甲羅燒蟹肉意粉
芝士薯條
千島醬蟹棒帶子pizza
2024-02-09 229 瀏覽
Lunch時間,見到門口條龍已經滿晒2行,唯有食其他餐廳。因為已經收爐,所以6:15就可以去到,終於唔使排隊啦,仲有好多吉枱添,可以坐4人位,鬆動好多👍🏻因為lunch食飽咗蕃茄仔,仲飲咗樽咖啡,所以都未好餓,叫咗一個pizza,一份nachos同一件tiramisu。墨西哥辣肉醬薄餅+車打芝士薯條:有好大份又香又煙煙韌韌嘅芝士喺pizza面,pizza邊都焗得好香脆👍🏻薯條同跟嘅芝士醬都清淡,所以問咗店員攞鹽、胡椒同埋茄汁🫢肉醬粟米片:食過Limited since1996嘅nachos後,呢客比較淡同比較硬,不過好在淡淡哋,無咁易水腫😆醬有啖啖肉嘅牛油果,唔只得一舊蓉咁👍🏻tiramisu:雖然用玻璃杯裝,但都覺得好吸引,放入口更加覺得好好味,cream好幼滑,蛋糕少濕好易入口,味道香濃👍🏻👍🏻熱檸蜜:一上枱已經好香,味道甜中帶酸,好飲👍🏻👍🏻👍🏻泡沫鮮奶綠茶:淡淡哋嘅抹茶味,有鮮奶香,甜甜哋咁,幾好飲👍🏻👍🏻食到一半已經全場爆滿,侍應都唔係好得閒,叫咗買單都無人埋嚟⋯⋯不過整體嚟講好有禮貌好幫到手

墨西哥辣肉醬薄餅+車打芝士薯條:
薯條同跟嘅芝士醬都清淡,所以問咗店員攞鹽、胡椒同埋茄汁🫢

肉醬粟米片:

tiramisu:

熱檸蜜:一上枱已經好香,味道甜中帶酸,好飲👍🏻👍🏻👍🏻

不過整體嚟講好有禮貌好幫到手
墨西哥辣肉醬薄餅
肉醬粟米片
Tiramisu
泡沫鮮奶綠茶,熱檸蜜
2024-02-08
墨西哥辣肉醬薄餅
肉醬粟米片
Tiramisu
  • 檸檬蜂蜜
我終於尋找到九龍東早餐的最佳地方😂,一星期必定有一天出外食早餐,一邊整理公司的文件,一邊享受美味的早餐。之前會去APM,又或者去啟德,不過自從發現了這間bean 有早餐,自此就好少再去其他地方,平時自己一個去,今次再帶埋老公去,所以可以試多一款食物。我們叫了🥑炒蛋牛油果醬酸種多士,另外是薄切西冷牛扒,配炒蛋和鬆餅,另外配上flat White和鮮奶咖啡。🥑炒蛋牛油果醬酸種多士- 作為牛油果🥑控,我差不多每次來都是食這一個,牛油果份量多,配上香滑炒蛋,再加上美味又帶點脆的酸種多士,真係好好味🤤!最重要是下價錢只需要$48,真心抵食!😍🥩薄切西冷牛扒,配炒蛋和鬆餅- 牛扒份量也算多,老公說味道也不錯,配上熱熱的鬆餅,真係好好味。這間餐廳早上、中午和晚上我都有去過享受美食,不過早餐性價比真係好高,環境很好,座位又坐得舒適,食物有質素,另外雖然咖啡需要加錢,不過整體性價比仍然很高。一個人去,又或者同朋友去都非常之好。❤️

$68 (早餐)
2024-02-01 175 瀏覽
本身係Beans嘅fans,環境乾淨舒服,一個人食都唔尷尬,食過all day breakfast,軟殼蟹意粉都覺得好好食,但今日試新菜式有種中伏嘅感覺。 Lunch set 嗌咗五花腩醬油沾麵($84),本身以為會係一般沾麵嘅上菜方式,點知係炒埋一碟,好似炒烏冬咁,入面有啲菇同埋切碎咗嘅豆,加上面有兩舊五花肉。 問題嚟啦,成碟麵非常之鹹,鹹到食唔落,好似倒瀉豉油咁。加上嗰兩嚿五花肉煎到好硬,冇哂肉汁…上面落咗啲辣粉同本身五花肉嗰陣叉燒味好唔夾,成餐飯食得好唔開心,一直喺度灌檸檬茶先解到渴。冬瓜檸檬鴨屎香青茶就正常,勝在幾大杯下。總括嚟講唔建議大家嗌呢個新菜式

本身係Beans嘅fans,環境乾淨舒服,一個人食都

問題嚟啦,成碟麵非常之鹹,鹹到食唔落,好似倒瀉豉油咁。

冬瓜檸檬鴨屎香青茶就正常,勝在幾大杯下。

總括嚟講唔建議大家嗌呢個新菜式

五花腩醬油沾麵