2021-07-31 4 瀏覽
🍴黑糖珍珠芒果鮮奶🥭🥛  $39 第一次試芒果溝鮮奶,原來都幾夾🤣個味又唔會好假,啲珍珠仲好煙韌!但係記住要少甜🤦🏻‍♀️ 📍茶墨 Tsim Sha Tsui
🍴黑糖珍珠芒果鮮奶🥭🥛  $39

📍茶墨 Tsim Sha Tsui
其實之前第二次嚟飲完係少失望,但第一次飲完真係覺得誇張地好飲,所以忍唔住俾多次機會ಠ_ಠ但都係覺得點都唔及第一次咁驚喜咁好飲😟ღ 麻糬芝麻鮮奶 $𝟯𝟵𝗠𝗼𝗰𝗵𝗶 𝗦𝗲𝘀𝗮𝗺𝗲 𝗠𝗶𝗹𝗸其實呢一杯係麻糬芝麻鮮奶烏龍茶走茶😹第一次飲完嘅印象係芝麻味超級濃郁,仲有食極都唔完嘅麻糬~第二次飲嘅時候係麻糬出錯,但芝麻鮮奶味道仍然好正。但今次飲就最最最失望,只係一杯好普通嘅芝麻鮮奶,芝麻完全唔濃😭😭😭麻糬口感正常,但點都唔夠我第一次飲嘅份量多☹️整體唔難飲,但同之前飲嘅太大對比😵‍💫╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲/𝟭𝟬ღ 低脂意式雪糕 - 芝麻 $𝟱𝟯𝗟𝗼𝘄-𝗙𝗮𝘁 𝗚𝗲𝗹𝗮𝘁𝗼 - 𝗦𝗲𝘀𝗮𝗺𝗲反而呢個雪糕味道有驚喜😳😳芝麻味香濃過飲品好多好多,雪糕口感綿密,重點係低脂𝗷𝗲𝗻𝗴!不過無為意原來杯裝同窩夫𝗰𝗼𝗻𝗲價錢差咁遠,另外多咗嘅蝴蝶酥同脆餅都冇乜特別,個人覺得要杯裝試吓佢哋嘅雪糕就可以啦~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬茶墨 𝐓𝐞𝐚 𝐁𝐫𝐮𝐬𝐡 @teabrush✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬╰
麻糬芝麻鮮奶

ღ 麻糬芝麻鮮奶 $𝟯𝟵
𝗠𝗼𝗰𝗵𝗶 𝗦𝗲𝘀𝗮𝗺𝗲 𝗠𝗶𝗹𝗸
其實呢一杯係麻糬芝麻鮮奶烏龍茶走茶😹
整體唔難飲,但同之前飲嘅太大對比😵‍💫
低脂意式雪糕 - 芝麻

ღ 低脂意式雪糕 - 芝麻 $𝟱𝟯
𝗟𝗼𝘄-𝗙𝗮𝘁 𝗚𝗲𝗹𝗮𝘁𝗼 - 𝗦𝗲𝘀𝗮𝗺𝗲

茶墨 𝐓𝐞𝐚 𝐁𝐫𝐮𝐬𝐡 @teabrush
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_taiwanese #BELLYwongs_drinks #BELLYwongs_sweets
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ
低脂意式雪糕 - 芝麻
今日係The One行街經過茶墨,見到有好多人排隊等緊買,最特別係menu有麻糬配料✨作為麻糬控一定要試吓,其實之前都有飲過,覺得幾好,決定再買😚麻糬 抹茶鮮奶 $39呢杯抹茶鮮奶好適合抹茶控,因為佢綠茶茶味濃郁,放低咗一陣冇飲,都見到有好多綠茶粉沉澱左係底🤤反而佢嘅鮮奶味就冇咁勁~ 另外佢仲有好多麻糬粒粒係底,啲麻糬粒粒仲甜甜地,令到成杯飲品冇咁苦。而且仲好煙韌好有咬口,如果唔想咬珍珠既話,可以試下呢杯飲品👍🏻麻糬 芝麻烏龍鮮奶茶 $39呢杯一定係舖頭嘅招牌飲品,佢以芝麻醬當作墨水係透明杯到上色🎨,風格同創意都好正❤️ 我叫咗微糖,加上芝麻原有嘅苦味,成杯飲品甜度略低。如果你平時飲開少甜嘅,應該叫半甜就啱啱好。烏龍茶味幾出,飲落就無咁膩,芝麻醬就好似芝麻糊咁,有沙粒感,而且芝麻醬份量都多,唔少係沉澱係底部。加埋軟糯嘅麻糬粒粒,感覺好似芝麻糊湯圓🖤🤍。清香柚子芝士蛋糕 +$28買開飲品,見到蛋糕又想食,揀咗呢件感覺清新輕盈啲嘅芝士蛋糕🍰 蛋糕質感比較結實,偏向似日式焗芝士蛋糕嘅口感,芝士味濃,中間會有啲柚子碎,柚子酸甜,令成個蛋糕食落無咁膩😛。整體而言,茶墨嘅麻糬真係好吸引又係招牌菜,而

麻糬 抹茶鮮奶 $39

麻糬 芝麻烏龍鮮奶茶 $39

清香柚子芝士蛋糕 +$28

整體而言,茶墨嘅麻糬真係好吸引又係招牌菜,而且佢茶飲嘅味道幾好💛。最鍾意佢舖頭設有少量座位同企位,可以嘆完杯嘢飲先行街🤓
5 分鐘 (堂食)
2021-07-28 9 瀏覽
同個fd行行下街 見到呢間野 都幾多人飲 咁岩有位!梗係坐下傾下偈啦 原來佢仲有雪糕食仲要係gelato 仲有我鍾意既開心果味!叫一杯share下食啦 單球$28,雙球$57 叫一球好了 純粹試下 同埋叫左每人一杯野飲 麻薯芝麻烏龍鮮奶茶$39 同埋麻薯芋泥茉莉花鮮奶綠$39 好在叫左少甜少冰 因為商場好凍😆 一個tea 每人大約5十幾蚊 都差唔多啦 有得坐下抖抖 我地試左雪糕先 驚佢會溶呀 好!好!食!香港做gelato既地方唔多 做到唔太甜都真係無乜 佢係好香開心果味 得黎唔甜 出面食好多得個甜字 如果加埋開心果碎會仲正芝麻鮮奶茶因為叫咗少甜 變咗好濃嘅芝麻味 太濃喇 所以我覺得下次可以唔使叫少甜 有d甜味好d 香d芋泥茉莉花好好飲 估唔到芋頭同茉莉花嘅味咁襯 所以呢杯勁快就飲哂 係fresh既 其實佢有蛋糕食 但係我哋就嚟食飯 所以唔食咁多嘢了 有機會下次可以試吓
同個fd行行下街
見到呢間野 都幾多人飲 咁岩有位!
梗係坐下傾下偈啦 原來佢仲有雪糕食
仲要係gelato 仲有我鍾意既開心果味!

我地試左雪糕先 驚佢會溶呀
好!好!食!香港做gelato既地方唔多

• 麻糬芝麻烏龍鮮奶茶
  • 麻糬芋泥茉莉鮮奶綠
最近天氣炎熱 行一陣街已經又熱又攰呢日出尖沙咀 行左一陣就決定同朋友搵個地方歇下腳 休息陣🤓The one入面既茶墨之前聽過人介紹 已經想試好耐了😋星期六下午黎到 都幾多人排隊呀😆~如果想坐低食就需要d時間搵位 企位會容易d等到☺️有多款唔同類型既飲品🥤如果想特別d,唔想成日都飲珍珠奶茶🙈可以試下水墨風🤣除左飲品之外,仲有低脂意式雪糕呢個選擇🍦味道有「黑朱古力」、「醇香紅茶」、「青檸雪葩」、「蜜桃乳酪」😋低脂意式雪糕好吸引到我🙈🙈又想食雪糕又唔想咁肥😛仲有好多款蛋糕選擇🍰💓麻糬芝麻烏龍鮮奶茶💓 $39好香濃既芝麻味,有少少似飲緊芝麻糊😛但同時滲出烏龍茶的烘焙味,都幾特別!叫左「少甜」,飲落口甜度剛剛好。最喜歡係飲品用了麻糬,幾乎每飲一啖都食到麻糬,十分煙韌有口感,好滿足😚💓青檸雪芭 單球意式雪糕💓青檸味好fresh,酸酸甜甜,入口即融😛重點係食完佢,完全冇肥既感覺😆😳只有冰涼感,消暑一流💦仲有好多其他想試既飲品、蛋糕、雪糕☺️回頭指數好高😉
最近天氣炎熱 行一陣街已經又熱又攰
呢日出尖沙咀 行左一陣就決定同朋友搵個地方歇下腳 休息陣🤓
The one入面既茶墨之前聽過人介紹 已經想試好耐了😋

星期六下午黎到 都幾多人排隊呀😆~
如果想坐低食就需要d時間搵位
企位會容易d等到☺️

有多款唔同類型既飲品🥤
如果想特別d,唔想成日都飲珍珠奶茶🙈
可以試下水墨風🤣

除左飲品之外,仲有低脂意式雪糕呢個選擇🍦
低脂意式雪糕好吸引到我🙈🙈又想食雪糕又唔想咁肥😛

仲有好多款蛋糕選擇🍰

💓麻糬芝麻烏龍鮮奶茶💓 $39
好香濃既芝麻味,有少少似飲緊芝麻糊😛
但同時滲出烏龍茶的烘焙味,都幾特別!
叫左「少甜」,飲落口甜度剛剛好。

💓青檸雪芭 單球意式雪糕💓
青檸味好fresh,酸酸甜甜,入口即融😛
重點係食完佢,完全冇肥既感覺😆😳只有冰涼感,消暑一流💦

仲有好多其他想試既飲品、蛋糕、雪糕☺️
回頭指數好高😉
2021-07-10
  • 麻糬芝麻烏龍鮮奶茶
2021-07-26 20 瀏覽
中午同朋友去尖沙咀the one 睇電影睇完某位小姐去搵男朋友我就趕去第二度搵第二個fd落咗兩層扶手電梯後見到有呢間飲品店又幾多人排隊,之前飲過一次最後決定買埋先走😂記得第一次叫左杯墨水風既芝麻烏龍奶茶幾好飲 本來都幾鍾意飲芝麻既野😍健康得來又好飲☺️個飲品外型又好有詩情畫意😂😏糾結咗好耐都係飲吓佢嘅💜💜紫薯鐵觀音沙冰💜💜因為本來都好鍾意關於紫薯嘅野食夏天真係好適合飲一杯綿綿嘅沙冰食到紫薯蓉,估唔到鐵觀音同紫薯都幾夾下次會想加埋麻糬入杯飲品到感覺會更加完美我叫呢杯係正常甜度上面仲有奶油,但奇怪嘅係!竟然唔覺得過份甜對於我個人來講,啱啱好 幾鐘意但如果唔鍾意太甜嘅人可以叫少甜或者走甜今日仲叫咗個小蛋糕係日式奶茶味蛋糕食落口蛋糕係海綿嘅感覺淡淡香茶味再配上香滑嘅奶油cream呢個配搭食得多都唔會厭份量啱啱好,適合女仔想食又唔想太過罪惡今日人多多
中午同朋友去尖沙咀the one 睇電影
睇完某位小姐去搵男朋友
我就趕去第二度搵第二個fd
落咗兩層扶手電梯後
見到有呢間飲品店
又幾多人排隊,之前飲過一次
最後決定買埋先走😂

糾結咗好耐都係飲吓佢嘅

💜💜紫薯鐵觀音沙冰💜💜

因為本來都好鍾意關於紫薯嘅野食
夏天真係好適合飲一杯綿綿嘅沙冰
食到紫薯蓉,估唔到鐵觀音同紫薯都幾夾
下次會想加埋麻糬入杯飲品到
感覺會更加完美

我叫呢杯係正常甜度
上面仲有奶油,但奇怪嘅係!竟然唔覺得過份甜
對於我個人來講,啱啱好 幾鐘意
但如果唔鍾意太甜嘅人可以叫少甜或者走甜

今日仲叫咗個小蛋糕
係日式奶茶味蛋糕
食落口蛋糕係海綿嘅感覺
淡淡香茶味再配上香滑嘅奶油cream
呢個配搭食得多都唔會厭
份量啱啱好,適合女仔想食又唔想太過罪惡

今日人多多

2021-07-26 45 瀏覽
同男朋友食完晚飯之後行the one,經過手搖飲品店,口痕買左兩杯黎飲,仲買多球Gelato添。我未買之前都知道茶墨主打水墨畫風既手搖飲品,但一直都無機會飲,今次興緻所致,買左兩杯,一人一杯。因為第一次飲,所以梗係買佢主打既飲品黎飲啦。我地叫左麻糬芝麻烏龍鮮奶茶同紫薯鐵觀音沙冰。兩杯都整到好似一幅水墨畫既感覺,好利害。麻糬芝麻烏龍鮮奶茶以黑色為主調,最似水墨畫。麻糬口感煙煙韌韌,好似小丸子,加上黑芝麻,就似係芝麻小湯圓甘。紫薯鐵觀音沙冰叫左無糖,沙冰口感係一粒粒既,有咬口,十分消暑。我地仲追加左$28買一球Low-fat Gelato黎食,貪佢低脂無甘肥。佢有好多款口味提供,我揀左茉莉花茶味。茶味濃厚,推薦。
因為第一次飲,所以梗係買佢主打既飲品黎飲啦。
紫薯鐵觀音沙冰
茉莉花茶味Gelato
2021-07-11
2021-07-25 13 瀏覽
焦糖芝士玫瑰茉莉花茶 $36(熱飲)個人幾中意兩種花香加埋淡淡芝士既感覺!店舖仲有其他食物,有蛋糕同幾種口味雪糕..仲有少量座位‘行街行到累可以坐低休息下,唔錯唔錯!今日想飲花茶下次再試埋水墨風既飲品先,好似幾吸引支持黃店
焦糖芝士玫瑰茉莉花茶 $36(熱飲)
個人幾中意兩種花香加埋淡淡芝士既感覺!
今日想飲花茶
下次再試埋水墨風既飲品先,好似幾吸引
支持黃店
2021-07-21 15 瀏覽
今日要同大家分享一個飲茶的故事從前有一對情侶,好鍾意行尖沙咀,飲嘢食嘢又唔鍾意排隊,真係好港女!IQ題時間,大熱天時你會不會在街鋪買飲品?記得仲要計埋出飲品的時間,大汗踏細汗,真係好咩?依家有辦法啦! ! !行到嚟The One 4樓,嘆番杯下午么么茶至有生活態度飲品臚列如下,有興趣嘅不妨可以係嘆番杯,唔少款式任君選擇,真係啱晒我呢啲放工輕鬆吓嘅打工仔除咗嘢飲之外,茶墨仲提供左唔少自家製甜品,包括雪糕同蛋糕。唔知你哋鍾意啲咩呢,好似我哋咁嘆番杯茶,食返杯雪糕就啱啱好等緊佢嘅時候梗係唔少得碌手機啦嘢飲終於嚟到啦,分別係黑糖珍珠芒果鮮奶少甜,同埋紫薯鐵觀音沙冰。事不宜遲即刻飲番杯黑糖嘅甜味配埋低糖鮮奶,口感味道甜到啱啱好,而且仲散發一陣陣嘅芒果香,咁落去享受到唔同嘅層次感。鍾意多款層次嘅人可以考慮呢一種鮮奶特飲,配埋黑糖珍珠好有咬口㗎至於努力減肥中的人,又想飲番杯,間唔中其實不用害怕,因為好似這杯紫薯鐵觀音沙冰,可以叫佢走忌廉走甜。飲落其實非常有茶味,我見到飲品調配師將真係成包茶葉到入去部機器入面,證實咗係用真的茶葉。紫薯健康個個人都知,但是如果放入去飲品入面它竟然會有一粒一粒真紫薯,絕對
今日要同大家分享一個飲茶的故事

依家有辦法啦! ! !

行到嚟The One 4樓,嘆番杯下午么么茶至有生活態度

除咗嘢飲之外,茶墨仲提供左唔少自家製甜品,包括雪糕同蛋糕。

唔知你哋鍾意啲咩呢,好似我哋咁嘆番杯茶,食返杯雪糕就啱啱好

等緊佢嘅時候梗係唔少得碌手機啦

事不宜遲即刻飲番杯

紫薯健康個個人都知,但是如果放入去飲品入面它竟然會有一粒一粒真紫薯,絕對不是一滴香。

又係考慮到卡路里來說,如果佢跟飲品有蛋糕或者雪糕俾你揀,一定唔會揀這個低脂意式雪糕。豆腐味食落清甜,不會奪取飲品的注意。

如果大家有時間有空間,又想過返一個涼浸浸的暑假,不妨考慮嚟到茶墨

值得推薦
前陣子黑糖珍奶真的超紅 其實白熊小編也超愛的 但是負擔感太重了 這次我也要為大家介紹另類茶飲店😗感覺比較健康(其實有差嗎xd) 其實這間舖有可以加錢加配蛋糕或Gelato雪糕 但是坦白說加28元的蛋糕的賣相有點營養不良的感覺 超小一件 相反gelato蠻吸引的 但是為了我的食物北鼻不要長大得太快就下次再吃吧🤰-🌟-麻糬芝麻烏龍鮮奶茶 $39真的是行走的水墨畫超漂亮🥰店家用了芝麻醬畫在杯邊 跟白色的忌廉跟鮮奶茶真的是絕配😆芝麻味超濃郁 帶有起沙的口感真的超特別 麻糬有給好給滿 十分煙韌 相比起來奶跟茶香不是很濃 好像被芝麻味蓋過了😕個人覺得做少甜少冰剛剛好~-🌟-提提大家餐廳是有內用的位置(有座位也有站的位置)填紙仔的或者google form也可以 大家要自律喔~ 他們有其他的飲料也超漂亮 下次有機會一定會再試!😛大家有好喝的快樂肥宅水也要推薦我們喔😆

-🌟-
麻糬芝麻烏龍鮮奶茶 $39

-🌟-

[如果大家喜歡我們的食評可以加我們的ig @whatthefood852 喔🥰]
2021-07-17 33 瀏覽
作為一個對茶充滿100%喜愛嘅人 成日係the one行過見到呢間舖都比佢嘅店名吸引 今次就一於的起心肝去試下💪🏻佢係一個雖然係類似pop up store嘅型式 但係佢都有幾張枱比客人坐下 行街行到攰絕對係一個好好嘅休息點佢地嘅menu好豐富 除左手搖茶品之外 仲有雪糕🍦同蛋糕🍰 全部都有茶味😋 鐘意茶味嘅人一定唔可以錯過如果唔係自己一個都想試埋佢地嘅雪糕蛋糕都好想試多幾款😤因為我只係自己一個就淨係叫左一杯 焦糖芝士 濃香鐵觀音茶同埋一件日本奶茶蛋糕我真係好耐無係香港飲過好飲嘅芝士奶蓋香港有好多舖頭嘅芝士奶蓋都勁難飲 今次試飲茶墨嘅奶蓋真係有驚喜🥰 佢唔係普通嘅芝士奶蓋 佢仲有好香甜嘅焦糖味😋 同下面嘅濃茶好夾 佢地嘅鐵觀音超香超濃 鐘意超濃茶味一定要試🙈🙈件蛋糕都係有驚喜嘅 係街好小食到好濃茶味嘅雪糕 雖然佢無寫呢件蛋糕用咩茶做 但係一食落口我食到好香嘅伯爵茶味🥰 蛋糕上面嘅忌廉亦都好食 好厚實👍🏻

今次就一於的起心肝去試下💪🏻

日式奶茶蛋糕

焦糖芝士 濃香鐵觀音茶
日式奶茶蛋糕
2021-07-16 9 瀏覽
難得Happy Friday食完飯就嚟左茶墨買野飲做飯後甜品見到人流都幾多 不過啲staff手腳好快 所以落完單揾左個靚位都唔洗點等就有野飲!餐牌主打水墨風見到呢個玫瑰洛神花茶好養生麻薯芝麻烏龍鮮奶茶真係似幅水墨畫咁幾有氣派 飲落好濃芝麻味得嚟又有烏龍茶嘅醇香加埋奶茶嘅滑同埋麻薯嘅煙韌 一杯飲品睇得又食得仲要有多重口感非常之正 令人一試愛上Friend 叫左黑糖珍珠芒果鮮奶因為大家都係麻薯控 所以佢將珍珠轉咗做麻薯佢個配搭又好似幾match佢話飲落芒果同黑糖嘅味都好出色我地再加多左個日向夏橙芝士蛋糕欣賞用紙包裝夠環保蛋糕入口清新香口芝士creamy口感線滑海棉蛋糕底鬆軟見到呢個芝麻味嘅蛋糕都幾新穎 下次先再食佢雪糕都有! 小小一間店滿足曬甜品控嘅需求
見到人流都幾多
不過啲staff手腳好快
所以落完單揾左個靚位都唔洗點等就有野飲!

餐牌主打水墨風

下次先再食佢

雪糕都有!
小小一間店滿足曬甜品控嘅需求
2021-07-16 30 瀏覽
想試茶墨好耐,一直都比佢地奶茶嘅外表吸引😍呃like一流😜每杯飲品都好似藝術品咁靚,除左飲品,連蛋糕都係走水墨晝風,件件都好靚,而且同真嘅藝術品一樣每杯都係獨一無二💛🥤麻糬芝麻烏龍鮮奶茶 $39「以茶作晝」呢款自然就係以芝麻化成最基本款嘅黑色墨水芝麻味好濃😍😍飲落似稀釋左嘅芝麻糊,反而烏龍茶唔係幾飲得出😢麻糬好煙韌好香糯米味,而且份量好多,飲到最後都仲未食哂😋成件藝術品咁靚嘅奶茶值得一試💫
想試茶墨好耐,一直都比佢地奶茶嘅外表吸引😍呃like一流😜

🥤麻糬芝麻烏龍鮮奶茶 $39
「以茶作晝」呢款自然就係以芝麻化成最基本款嘅黑色墨水
麻糬好煙韌好香糯米味,而且份量好多,飲到最後都仲未食哂😋
成件藝術品咁靚嘅奶茶值得一試💫
2021-07-16 25 瀏覽
去THE ONE 行街,經過已經hit左好耐嘅茶墨😎隔離嘅小伙伴話要飲番杯消消暑😮‍💨😮‍💨成間鋪超級無敵多人,我哋都等成大約15分鐘先有位坐,不過見到場面墟冚都有個信心保證😆一定係好好飲先keep住咁多人流!我哋嗌左鋪頭最signature嘅水墨風飲品:分別係 麻糬芋泥鮮奶綠 同埋 麻糬芝麻烏龍鮮奶茶,仲嗌左件cake開心些牙~兩杯嘢都係鋪頭嘅皇牌,毫無疑問外觀都好打卡able😆飲落啖啖都有煙韌mochi,勁有口感!我自己私心推介芋泥嗰杯,因為芋頭同奶綠都係我飛佛~而且用上鮮奶調製,特別健康!呢個日式奶茶蛋糕,奶茶味出奇地濃,而且cream同cake嘅比例適中,就算on diet都唔怕食多幾啖😝😝
去THE ONE 行街,經過已經hit左好耐嘅茶墨😎
隔離嘅小伙伴話要飲番杯消消暑😮‍💨😮‍💨

我哋嗌左鋪頭最signature嘅水墨風飲品:

兩杯嘢都係鋪頭嘅皇牌,毫無疑問外觀都好打卡able😆
飲落啖啖都有煙韌mochi,勁有口感!

2021-07-15 8 瀏覽
夏天依個天氣就係會令人成日買野飲!😂 一直都好鐘意食d煙煙韌韌嘅野😍經過茶墨就見到有麻薯芝麻烏龍奶茶 (因為見佢有d麻薯係入面被吸引左lol), 就叫左杯黎試下😆吾知係吾係少甜左嘅關係 味道有d淡 芝麻味比我想像中淡有少少失望😣 如果芝麻味濃返少少就perfect啦!😫 加上麻薯無味所以搞到成杯好似無乜味咁☹️ 可能吾好少甜會好返少少😂 好在有d麻薯韌韌地比我咬下都覺得無咁吾開心🤣 同埋杯野以潑墨式嘅外型好值得打下卡😂
夏天依個天氣就係會令人成日買野飲!😂