2019-05-05
午餐係度食 見一碟飯都係50蚊左右就入左黎環境非常黝暗,影嘅相可能都差啲。餐單有得加16蚊有沙律同甜品,如果呢兩碟野一早上晒黎,食完先食正餐,完全冇理我地感受。炸蝦沙律,得一隻,剛炸起非常熱,粉都多,中規中矩。菜就唔係太新鮮,食到一啲幾lum 。檸檬cheesecake 面頭加果jam。 我覺得酸酸味味幾好食都好開胃,朋友就品太欣賞,覺得唔好味。個size係mini cake超細件,餅底同個餡一切就係分開嘅。蒜容包。烤過龍。好似食薯片咁,咬一啖碎晒,仲跌到周圍都係。 我覺得係好過食餐包既。仲有餐湯,有羅宋湯同忌廉湯,我幾鍾意白湯,味道岩岩好,都幾滑同濃既,羅宋湯就少左啲肉味,唔夠濃。唔好以為呢度淨食西餐,我嗌左碟中式豬肉炒河粉,又幾好食,份量又幾大,唔會太油,豬肉份量都足夠,就係茶餐廳式河粉,令我幾意外。咖哩薯仔雞球焗飯睇落好似好乾,事實上都幾多汁,但唔太食得出咖哩味,又唔辣又唔係甜,椰香味重啲,飯撈埋汁好黏稠,食落好heavy,雞球就係得果幾粒,事實上好幾粒都係薯仔,薯仔就lum得濟既,又係唔好味嘅。最後都剩返幾多飯。唔洗加錢大大杯凍飲,本身都甜架啦但仲俾大大杯糖水我地落,我地中晒伏
環境非常黝暗,影嘅相可能都差啲。
蒜容包。
咖哩薯仔雞球焗飯
唔洗加錢大大杯凍飲,本身都甜架啦但仲俾大大杯糖水我地落,我地中晒伏落左唔少,甜過頭。
俾左兩杯糖水,好浪費
應該太多人食野 佢地waiter做唔切,我地舉手叫野食等左好耐,湯又上漏,野飲又落漏又上漏,甜品又晨早上菜,就係不得了。
不過呢個價錢食咁多野就係好抵食,味道都中規中矩既,仲食到好飽,最後走既時候仲送左張coupon 下午茶送個餐,好抵。