好耐無去呢度食, 見佢裝修完, 我老公又話想試, 其實我之前已經寫過, 話呢度得牛油同麵包好食, 今次又再連續兩個禮拜去試多兩次, 都係維持原判.
第一個禮拜, 早上十一點幾, 有特價套餐, 於是叫左個椰香雞飯餐, 同埋個三文魚豬扒餐, 其他餐都係超濃味, 想食清d都唔得. 我地要左一個忌廉湯同一個羅宋湯. 個忌廉湯都可以, 個羅宋湯料都幾多, 又幾濃味, 不過辣左少少. 跟住上埋牛油同麵包, 牛油鹹左d, 不過幾好味, 蒜蓉麵包都好好味.
到真正上主菜, 已經飽左一大半, 見到個主菜, 唔係幾想食, 三文魚同豬扒加薯菜, 仲有個焗薯, 薯菜唔知點解要用汁撈過, 我諗白烚會好食d. 個焗薯又唔係用美國焗薯, d顏色已經令你唔開胃, 望落d色好似變壞左咁, 但食落又真係薯仔味喎, 吹賬, 個餐既質素好似中學時代食緊茶餐廳廿蚊套餐咁. 輪到個椰香雞飯, 汁好多, 無乜椰味, 總之又係唔多好食. 咁既餐都要成五十幾蚊一個落樓, 唔係幾值.
第二個禮拜, 因為想食佢d 麵包, 所以都係再嚟多次, 仲叫左一個唔係特價既餐, 諗住俾多次機會. 今次叫左個鴨胸拼牛扒配薯菜餐(特價餐, 要一點之前埋單), 同埋雜菇意粉餐(唔係特價餐). 牛油同麵包唔使再講, 都係好食. 湯都係同第一次一樣. 個餐依然都係咁差, 鴨胸拼牛扒, 照計鴨胸都應該佔一定份量, 點知一嚟到, 見到三小塊好似薑片咁大既鴨胸放係塊牛扒上面, 真係仲細過pizza hut 個鴨胸沙律個幾塊鴨胸呀陰公. 塊牛扒當然唔會係好野, 仲差過自己係超市買個d三十幾蚊塊, 薯菜同第一次一樣, 都係差. 輪到個意粉, 望落個賣相都幾好, 一食落口, 唉, 大失所望, 個味道係幾好, 但個意粉既質感破壞哂一切. D意粉烚到過哂火, 食落口好似食左一啖槳糊咁, 令你唔想再食第二啖. 我食左三份一碟, 真係食唔到, 成$73蚊呀! 是次消費平均一個人要成七十蚊落樓, 真係以後都唔會有下次.
我真係唔明, 佢好似係under Hong Kong Catering Management Group(我見佢d牙簽係), 但點解都可以咁差? 但價錢一d都唔平, 晏晝最少要成五六十蚊位, 夜晚仲要成百幾蚊位, 好似幾high咁, 點知食d 咁既野.
最唔明個樣係, 點解仲會有人幫襯, 我諗個答案係”因為附近餐廳無位”