2017-04-09 205 瀏覽
最近轉左工,係北區工作,多左出現上水,難得早收工,同老公二人世界食下飯。去左火車站附近既西餐廳食飯。餐廳既卡位係落地玻璃,可以睇到外面既境觀。因為好肚餓既關係,所以叫左好多。前菜: 串燒雞肉沙嗲一係有一個爐俾我地玩,都幾有趣,D 醬汁都幾好味。小食: 芝士煙肉焗雙蔬呢個既味道唔錯,但我覺得醬汁可以整結少少。主菜一: 香煎鰽魚柳大蝦配温室菠菜我就好鐘意食呢一個,一方面好喜愛食魚,另一方面又好鍾意食菠菜。菠菜整得好甜,感覺好新鮮。主菜二: 西西里海鮮意大利粉我好欣賞D菜係出煙咁送出黎,代表係即整又夠熱。呢個意大利粉有少少辣,但係就幾野味既。主菜三: 費城BBQ豬仔骨我唔係好食牛,所以見到RIBS通常都會叫,呢個豬仔骨都唔錯,但就無某星期二餐廳咁大件,兩個人食就剛剛好,薯條都整得好好食飲品: 比利時朱古力雪香&雪糕紅豆冰呢個紅豆好似係用日本好豆,好似有少少唔同,都幾特別唔係我飲,但望落唔錯呀
前菜: 串燒雞肉沙嗲
一係有一個爐俾我地玩,都幾有趣,D 醬汁都幾好味。
小食: 芝士煙肉焗雙蔬
呢個既味道唔錯,但我覺得醬汁可以整結少少。
主菜一: 香煎鰽魚柳大蝦配温室菠菜

主菜二: 西西里海鮮意大利粉

主菜三: 費城BBQ豬仔骨

飲品: 比利時朱古力雪香&雪糕紅豆冰
呢個紅豆好似係用日本好豆,好似有少少唔同,都幾特別
唔係我飲,但望落唔錯呀
2017-04-03
  • 香煎鰽魚柳大蝦配温室菠菜
2017-04-06 86 瀏覽
剛剛在大陸工作回來,就在上水食飯最方便,其實上水一點都不熟,好在有個住北區的同事帶路。坐在卡位有燭台幾有情調,不過卡位有點窄,太擠迫。馬介休球 $39剛剛炸起就上檯,熱騰騰,是馬介休加薯蓉,味道不錯。香煎鰽魚柳大蝦配溫室菠菜 $148鰽魚好大件,肉質尚算滑,而醬汁是白汁,不會太膩。BBQ 豬仔骨 $128薯條好脆好香口,忍不住食了好幾條。豬仔骨不是一條長骨,而是似燒排骨,BBQ醬幾惹味,而肉質算入味有嚼勁。鮮果棉花捧捧新地 $39賣相幾高分,以多款生果堆砌而成,有微甜軟滑的忌廉,味道不錯。
馬介休球 $39
剛剛炸起就上檯,熱騰騰,是馬介休加薯蓉,味道不錯。
香煎鰽魚柳大蝦配溫室菠菜 $148
鰽魚好大件,肉質尚算滑,而醬汁是白汁,不會太膩。
BBQ 豬仔骨 $128
薯條好脆好香口,忍不住食了好幾條。
鮮果棉花捧捧新地 $39
2017-04-06 557 瀏覽
辛苦左一日,老公提議搵個坐得舒服啲既地方食個晚飯,於是小朋友就提議去上水匯既「茜廊」喇!環境,氣氛真係幾好,可以望到窗外景色,餐廳內卡位亦不小,特別節日近近地可考慮一下,價錢抵食,又多一個食好西既選擇!最重要唔需要同水貨朋友迫又靜靜地!晚餐有好多不同選擇,有套餐亦有散叫(可惜我地落左單先發覺仲有一本好似雜誌咁既散叫餐牌,唯有下次先食)特級西冷牛排 套餐 $118 ~7成熟(原來呢個餐係有餐包同湯,我而家先發現職員上漏左)估唔到牛排質素超過預期,面積佔鐵板一半有多! 而且肉厚夠鬆化,多汁唔會好乾,熱辣辣,薯菜份量亦相當多,平民價食埋環境同氣氛實屬不錯。二人套餐 $388 ~ $498 頭盤+湯+包+餐前紅,白酒/橙汁+ A,B 款主菜各一+咖啡/茶+甜品 (真係好抵食)頭盤 煙三文魚沙律(2客)+白酒煮藍青口三文魚同沙律菜幾新鮮,連唔鐘意食菜既小朋友都成客ko左!藍青口好鮮甜,啖啖肉,無海水味,一客份量都幾多,鐘意食藍青口既見到都好吸引,不過建議頭盤可以多1,2個選擇。A款主菜 波士頓龍蝦(半隻)拼德國BBQ豬仔骨 $498龍蝦雖然得半隻,但已經佔隻大碟既1/3有多,肉厚同好多汁,龍蝦味
特級西冷牛排 套餐 $118 ~7成熟
(原來呢個餐係有餐包同湯,我而家先發現職員上漏左)
二人套餐 $388 ~ $498
頭盤 煙三文魚沙律(2客)+白酒煮藍青口
A款主菜 波士頓龍蝦(半隻)拼德國BBQ豬仔骨 $498
龍蝦雖然得半隻,但已經佔隻大碟既1/3有多,肉厚同好多汁,龍蝦味加埋芝士焗既香味,半隻真係唔多夠喉@@
豬仔骨拼落龍蝦度略為遜色,不過BBQ汁好入味,係肉質乾左小小,但整體真係不錯~
B款主菜 巴黎鐵塔千層麵
好鐘意食呢款千層面,以肉醬為主,芝士焗,絕對夠晒份量夠晒汁,味道配搭剛好,因為出面好多都太濃味好快食濟,呢度無呢種感覺仲反而覺得開胃左! 千層麵又唔會焗到乾身,保留返原來既興感同口感,推介。

是日甜品:朱古力蛋糕,綠茶雪糕
朱古力蛋糕有2小件,好濃同埋有口感,小朋友1分鐘ko晒!
p.s 襯住復活節,餐廳舉行左填色比賽比小朋友,有得玩之餘,填完交返比餐廳仲有一張於下次光顧可換領一客香蕉船送!
2017-04-01
2017-04-05 73 瀏覽
朋友從台灣回港 住在北區 為了方便她 我便從九龍來到北區尋覓美食呢間茜廊餐廳 現有分店天水圍 九龍灣 樂富 九龍灣同樂富分店我都食過 但印象最深刻的是已關的葵芳店 當年我喜歡從紅磡去葵芳品嚐茜廊餐廳 只因有露天茶座 可以慢慢品嚐美食 聊聊天 最緊要的是下午茶有買一送一 A+A/B $108 B+B $98當三個人還未食早午餐 還要2點才到達餐廳 一定要好好的慰藉自己 由前菜到甜品 足足食左3個幾小時 職員都冇趕我地走 法式焗田螺薯蓉半打 優惠價:$29 (正價:$38 )薯蓉味濃厚 蓋上了田螺的味道 但作為一個薯蓉小食也好串燒沙嗲雞肉半打 優惠價:$39 (正價:$48)特別之處配上一個細小的爐 侍應落枱時也溫馨提示顧客 串燒已經係7-8成熟 再輕輕的燒一燒便食得了 這樣便可以食到熱辣辣的串燒 沙嗲醬另上 可以隨時自己配搭 雞肉也比較嫩 不會因為再燒而乾下午茶 A+A $108 扒配扒也只是108大元 配上湯 包 飲品 這個價錢食高級食物在那找鐵板美國西冷牛扒時菜 配黑椒汁 7成熟 不會太生也不太熟就岩了 鎖定了牛肉的鮮汁在內 好Juicy 配上濃味的黑椒汁德國咸豬手扒配酸椰菜蓉下午
法式焗田螺薯蓉半打 優惠價:$29 (正價:$38 )
薯蓉味濃厚 蓋上了田螺的味道 但作為一個薯蓉小食也好
焗田螺薯蓉
串燒沙嗲雞肉半打 優惠價:$39 (正價:$48)

鐵板美國西冷牛扒時菜 配黑椒汁
德國咸豬手扒配酸椰菜蓉
下午茶餐份量都比較大份 好適合大家share一齊食 一切豬手好淋身 同想像的好吾同 肥瘦識中 入口即溶的感覺 配上酸菜 不太油膩 食完還會想再食
德國咸豬手
羅宋湯
酸酸甜甜 開胃湯 有蘿蔔 椰菜
忌廉湯
比較Creamy 忌廉味少 放了三粒包入湯比 淋淋的 感覺一般
蒜蓉包
焗得好脆 蒜蓉擦在包都適中
費城BBQ豬仔骨 $128
原條豬肋骨 配上BBQ醬 要自行切條 切時要比較小心 比較多肥膏 肉質好鮮嫩同Juicy旁邊也有粗薯條
煙三文魚薄餅 $128
煙三文魚比想像的不同 諗住薄餅焗完後才加煙三文魚 但熟過頭 另用了蕃茄同茄汁作配搭
朱古力心太軟配綠茶雪糕 $58
凍冰冰的綠茶雪糕配上暖粒粒的心太軟 一齊放入口中 那種冰火交雜的心情 簡直一流 還有全流心的朱古力醬 從蛋糕流灑出來 原本朱古力醬好甜 但配上雪糕後有別一番風味
朱古力心太軟
比時朱古力雪香 $38
同凍朱古力一樣味 只是多了忌廉放上面
士多啤梨雪香 $38
用了新鮮的草莓整成飲品 每啖可以飲到微少的草莓粒
最後Order每人一杯即磨咖啡來完結這次美味的早午下午茶餐!
溫馨提示 配上咖啡的奶是凍的 如要加熱請提早通知
焗田螺薯蓉
德國咸豬手
朱古力心太軟
  • 雞肉沙嗲
2017-04-04 73 瀏覽
自己一個係上水 又到晚餐時間 經過門口又好似幾好咁喎 入左去先發現係伏帆立貝意大利飯有餐湯 包 飲品餐湯 白湯 無特別包 香蒜法包片 淋左。好un飯 帆立貝 得一粒一擺上枱 呆左 成碟飯白曬曬,食落。得洋蔥味就無啦....唯有落黑椒 但始終都係難食餐飲 凍奶茶 無味淡某某 成餐飯俾錢買難受....真係好難食

帆立貝意大利飯
有餐湯 包 飲品

餐湯 白湯 無特別
包 香蒜法包片 淋左。好un

飯 帆立貝 得一粒
但始終都係難食

餐飲 凍奶茶 無味淡某某
成餐飯俾錢買難受....真係好難食
2017-04-03 96 瀏覽
今日是家姐生日,我就請她來茜廊食當作慶祝生日,當然不少得爸爸媽媽 ^^來上水是因爲近屋企,而位於茜廊的上水匯也是我第一次踏足。餐廳佔地幾大,座位還算寬敞。一家人高興就點了一支Don Simon 西班牙白酒 $188,入口帶清甜順喉,不錯。焗田螺薯蓉 $29薯蓉外面少少脆,質感軟滑,焗得剛好,而田螺幾彈牙。安格斯西冷扒 10oz $188媽媽好少煮牛,所以出街用餐才有機會食牛,而10oz 四個人分享剛好。有不少新鮮的黃椒、翠玉瓜等配菜,牛肉7成熟,肉腍中帶嚼勁,有肉汁。香煎鰽魚柳大蝦配溫室菠菜 $148大蝦都幾巨型,不過雪藏味有點重,而鰽魚煮得剛熟夠嫩滑,而且甚少魚骨,配搭菠菜忌廉汁原來味道也幾好。蕉焦朱古力布朗尼雪糕 $39不似menu以鐵板上檯,賣相有點令人失望。燒熱的焦糖香蕉暖暖地幾香,而布朗尼質感有點實,估唔到士多啤梨雪糕size比brownie大很多,跟menu相片差很遠。
Don Simon 西班牙白酒 $188
焗田螺薯蓉 $29
薯蓉外面少少脆,質感軟滑,焗得剛好,而田螺幾彈牙。
蕉焦朱古力布朗尼雪糕 $39
蕉焦朱古力布朗尼雪糕 $39
Don Simon 西班牙白酒 $188
2017-04-03 100 瀏覽
今天後搬至粉嶺居住,因家中要裝修,只好由天水圍搬至粉嶺吧。今日便來到上水,吃個下午餐吧。加拿大特級T骨牛扒$288超級大片的牛扒阿,獨自一個進食,表示很滿足呢。牛扒像一個心形,厚肉大片,賣相不俗。牛扒可配上黑椒汁,燒汁,蒜汁等,任你選擇,肉味濃郁,不沾醬也可以。午餐包括蒜蓉面包和餐湯餐湯可選忌廉湯和羅宋湯。什錦海鮮炒烏冬$60大大碟的炒海鮮烏冬,呈上時熱辣辣,香氣四溢,非常有鑊氣烏冬口感滑溜,海鮮份量也足,肚餓的你也會飽吧。
今天後搬至粉嶺居住,因家中要裝修,只好由天水圍搬至粉嶺吧。
今日便來到上水,吃個下午餐吧。
加拿大特級T骨牛扒$288

超級大片的牛扒阿,獨自一個進食,表示很滿足呢。

牛扒像一個心形,厚肉大片,賣相不俗。

午餐包括蒜蓉面包和餐湯
餐湯可選忌廉湯和羅宋湯。
什錦海鮮炒烏冬$60

大大碟的炒海鮮烏冬,呈上時熱辣辣,香氣四溢,非常有鑊氣

烏冬口感滑溜,海鮮份量也足,肚餓的你也會飽吧。
2017-04-02
2017-04-03 102 瀏覽
成日行過,今日終於有機會入去食啦!!!!!餐廳唔算好大,但係座位算係寬闊睇餐牌選擇都幾多,同埋會有優惠套餐以西餐黎講價錢都唔貴,最後揀左個二人餐 + 一個set +$8 餐湯仲可以轉酥皮湯添!!!!小驚喜 : 餐包係蒜蓉包,仲熱熱地、脆卜卜同埋好香蒜蓉味忌廉湯同羅宋湯味道岩岩好,唔會太咸要讚一讚酥皮湯,酥皮唔會太膩二人餐有白酒煮青口同煙三文魚沙律做頭盤白酒配海鮮基本上無得輸,加上青口又夠鮮味,加埋檸檬汁食左一隻就停唔到口沙律菜都好新鮮,最鍾意就係唔會太多沙律醬二人餐可以揀兩款主菜,今次就Order 左波士頓龍蝦配豬仔骨同埋黑松露雞肉意大利飯意大利飯食落唔會太硬,個汁好香黑松露味本身以為係雞絲,但原來係啖啖雞肉!!!!!波士頓龍蝦配豬仔骨個人覺得必食豬仔骨煮得岩岩好,食落仲好 Juicy 配埋醬汁,味道好夾西冷牛扒Order 左7成熟個面煎到有少少脆,入面仲有肉汁濃濃既牛肉味,唔會好多肥膏食完仲有多杯餐茶送食到好飽,有時都幾怕再飲好甜既飲品但呢到既凍檸茶可以自己加糖水,要幾甜自己決定性價比高,以西餐黎講都幾抵食,可以一試!
成日行過,今日終於有機會入去食啦!!!!!

餐廳唔算好大,但係座位算係寬闊
睇餐牌選擇都幾多,同埋會有優惠套餐

以西餐黎講價錢都唔貴,最後揀左個二人餐 + 一個set

+$8 餐湯仲可以轉酥皮湯添!!!!

小驚喜 : 餐包係蒜蓉包,仲熱熱地、脆卜卜同埋好香蒜蓉味

忌廉湯同羅宋湯味道岩岩好,唔會太咸

要讚一讚酥皮湯,酥皮唔會太膩
二人餐有白酒煮青口同煙三文魚沙律做頭盤

沙律菜都好新鮮,最鍾意就係唔會太多沙律醬
二人餐可以揀兩款主菜,

意大利飯食落唔會太硬,個汁好香黑松露味

本身以為係雞絲,但原來係啖啖雞肉!!!!!
波士頓龍蝦配豬仔骨個人覺得必食

豬仔骨煮得岩岩好,食落仲好 Juicy

配埋醬汁,味道好夾
西冷牛扒Order 左7成熟

個面煎到有少少脆,入面仲有肉汁

濃濃既牛肉味,唔會好多肥膏
食完仲有多杯餐茶送

食到好飽,有時都幾怕再飲好甜既飲品

但呢到既凍檸茶可以自己加糖水,要幾甜自己決定
性價比高,以西餐黎講

都幾抵食,可以一試!
2017-04-02 75 瀏覽
難得星期天與家人到上水食早餐。一早來到上水茜廊。禁了飛等位。眼見店內有四人座剛離座...接著侍應叫飛竟然叫二人+二人!我不以為然想著再等一會。那過幾分鐘又有四人座,侍應竟然又叫二人+二人過去跟侍應查詢,她竟說那二人先到的,但我好肯定之後那二人+二人是比我們還後來的說真的真不明白他們怎安排,嘈了一嘈他們又開始叫回四人飛,點解咁無原則?到坐低後,叫野食侍應態度極不友善東西又常常上錯!唉!不會再幫襯了!
難得星期天與家人到上水食早餐。
一早來到上水茜廊。
禁了飛等位。
眼見店內有四人座剛離座...
接著侍應叫飛竟然叫二人+二人!
我不以為然想著再等一會。
那過幾分鐘又有四人座,侍應竟然又叫二人+二人
說真的真不明白他們怎安排,
嘈了一嘈他們又開始叫回四人飛,
點解咁無原則?
到坐低後,叫野食侍應態度極不友善
東西又常常上錯!
唉!不會再幫襯了!
2017-03-16 63 瀏覽
上水, 總是很少去. 一來太遠, 二來總是被新聞渲染, 似乎變成了水貨之城, 氣質也有點令我卻步. 這天到上水, 其實是為了就一個好朋友. 佢住在如此與世隔絕的地方, 每次出來聚都佢落九龍, 今次就返佢一次, 都唔算太過份啫. 佢帶左我黎依間餐廳. 話就唔多講, 直入主題. 酥皮龍蝦湯. 酥皮仍然好熱同脆, 鑿開之後, 裡面的龍蝦湯非常之濃郁, 窗外探來午時的陽光, 好像連空氣都充斥住美食的香味. 氣氛幾舒服. 配湯的蒜蓉包都幾有水準. 香熱酥脆. 跟住食左個傳統寶雲酥燒羊架鍾意食羊嘅人唔少. 有啲人會鍾意羊的羶味, 覺得那才是羊肉最好吃的地方. 我自己就不太喜歡. 這個羊架無羶味, 燒得好香, 肉質嫩酥, 大啖肉好好味. 最後食左個心太軟. 水準正常. 蛋糕軟, 流心效果亦不俗. 是一間頗為不錯的餐廳.
上水, 總是很少去.

佢帶左我黎依間餐廳. 話就唔多講, 直入主題.

酥皮龍蝦湯.

配湯的蒜蓉包都幾有水準. 香熱酥脆.

跟住食左個傳統寶雲酥燒羊架

2017-02-28
午餐
2017-03-12 134 瀏覽
今晚自己一個去上水附近食好野一早已經有朋友話茜廊好味😋今晚終於有機會試試入到去氣氛好好,好高級既感覺,睇埋價錢又唔算貴wo~粟米忌廉湯配麵包👍🏼👍🏼味道又香又濃,湯上面有啲蒜蓉包粒,有得飲湯之餘仲有得食d蒜蓉包,令到個湯唔會單調😍西冷扒配芝士焗龍蝦好有牛味,肉質嫩滑,可惜既係好多根,比較難咬芝士龍蝦唔太新鮮😥😥白酒煮藍青口👍🏼最後叫咗個小食😋青口好入味,而且新鮮彈牙總括黎講,價錢抵,食物質素較高餐廳環境一流,服務態度又好係平民價既高級餐廳👍🏼👍🏼
今晚自己一個去上水附近食好野
一早已經有朋友話茜廊好味😋今晚終於有機會試試
入到去氣氛好好,好高級既感覺,睇埋價錢又唔算貴wo~
粟米忌廉湯配麵包👍🏼👍🏼
西冷扒配芝士焗龍蝦
好有牛味,肉質嫩滑,可惜既係好多根,比較難咬
芝士龍蝦唔太新鮮😥😥
白酒煮藍青口👍🏼
最後叫咗個小食😋青口好入味,而且新鮮彈牙

總括黎講,價錢抵,食物質素較高
餐廳環境一流,服務態度又好
係平民價既高級餐廳👍🏼👍🏼
2017-03-10 68 瀏覽
對上水的印象就是很多水貨客拖著行李箱衝來衝去!發現除了上水廣場之外,開了一個新商場叫做上水匯,位置好近上水火車站,有天橋行過去架,間餐廳環境也不錯!上菜速度快,但我跟位女性朋友食東西的速度趕不上,個飯凍左唔好食,可以叫住啲食住先。飲品方面叫左杯熱朱古力,味道偏甜。餐湯忌廉湯普通,味道偏淡,質感太稀。半架有驚喜,無so味,肉質鮮嫩!但調味粉重手左少少。大愛是薯條,醬汁好好食!食到一條都無得淨這個沙律有剛失望薯蓉醬汁調得出色!田螺好吃普普通通個飯,不過不失
飲品方面叫左杯熱朱古力,味道偏甜。
餐湯忌廉湯普通,味道偏淡,質感太稀。
半架有驚喜,無so味,肉質鮮嫩!但調味粉重手左少少。
大愛是薯條,醬汁好好食
!食到一條都無得淨
這個沙律有剛失望
薯蓉醬汁調得出色!田螺好吃
普普通通個飯,不過不失
2017-03-08
2017-03-09 43 瀏覽
上水哩間茜廊好食過九龍灣間茜廊~以前多數都係食lunch ... 不過都有成年冇食過,咁啱有飯局,咁就有機會再試下~餐湯加$8可轉蘇皮湯(覺得好抵)、叫餐加鵝肝都係加$40蚊鬆d~ 半價->抵!黑松露pizza好味😋肉眼扒就"un"左d...ribs就覺得唔係幾好食.口感麻麻,但個汁就ok的。😑心太軟個味怪怪地,可能焗"lone"左。
餐湯加$8可轉蘇皮湯(覺得好抵
2017-03-08 206 瀏覽
今日和老婆往上水茜廊食晚餐, 點了卡邦尼意粉, 野菌忌廉湯、白酒煮藍青口、羅宋湯、煙三文魚沙律、芝士煙肉焗帶子、、蕉蕉意大利布朗尼雪糕和凍意大利泡沫咖啡。卡邦尼意粉意粉好滑, 白汁香濃, 煙肉和磨菇好入味;野菌忌廉湯賣相一流, 湯夠熱, 濃度和味道適中, 忌廉味香濃, 嚐到野菌鮮味;白酒煮藍青口, 藍青口好新鮮鮮甜, 配上白酒煮法, 帶出白酒的香味和藍青口鮮味;羅宋湯好足料, 什菜和蘿蔔都好入味, 湯味香濃, 配上香脆蒜蓉多士和提子麥包, 口感豐富, 好好飲;煙三文魚沙律三文魚好香, 味道香濃, 配上車厘茄, 沙律菜和沙律醬, 食落層次豐富好, 車厘茄和沙律菜好新鮮爽口,配上沙律醬一起食, 好開胃的感覺;芝士煙肉焗帶子是晚市惠顧送贈的, 芝士汁夠熱夠香濃, 焗帶子好彈牙, 配上香草和芝士汁, 熱辣辣好好食, 而且配上車厘茄和沙律菜中和油膩感覺;烤百里香春雞, 整隻烤雞雞肉鮮嫩, 皮好脆, 配菜黃椒和青椒, 食落去鮮甜, 薯仔炸得金黃香口, 配上茄汁食落開胃, 好豐富滿足的烤雞;食飽飽後點甜品和餐飲, 我點了蕉蕉意大利布朗尼雪糕和凍意大利泡沫咖啡, 蕉蕉意大利布朗尼雪糕, 香蕉煎得好香,
配上沙律醬一起食, 好開胃的感覺;芝士煙肉焗帶子是晚市惠顧送贈的, 芝士汁夠熱夠香濃, 焗帶子好彈牙, 配上香草和芝士汁, 熱辣辣好好食, 而且配上車厘茄和沙律菜中和油膩感覺;烤百里香春雞, 整隻烤雞雞肉鮮嫩, 皮好脆, 配菜黃椒和青椒, 食落去鮮甜, 薯仔炸得金黃香口, 配上茄汁食落開胃, 好豐富滿足的烤雞;食飽飽後點甜品和餐飲, 我點了蕉蕉意大利布朗尼雪糕和凍意大利泡沫咖啡, 蕉蕉意大利布朗尼雪糕, 香蕉煎得好香, 朱古力布朗尼味道香濃, 綠茶味味道香濃, 配上朱古力和香蕉一起食, 整個甜品甜度適中, 口感清新;凍意大利泡沫咖啡好大杯, 咖啡味香濃, 味道不錯。餐廳格調高雅懷舊, 有點似七十年代的西餐廳, 而且餐廳播放懷舊的英文歌, 好有懷舊feel, 餐廳食物一流, 食物賣相吸引, 值得一試。

羅宋湯
煙三文魚沙律
白酒煮藍青口
烤百里香春雞
2017-03-07
2017-03-06 66 瀏覽
6點左右去到餐廳可能因為時間尚早,都唔算多人晚餐有唔少DINNER SET選擇叫左2個SET就先黎餐湯,一紅一白兩個湯都幾多料,味道唔會好罐頭,都算唔錯帆立貝意大利飯SET $108意大利飯幾有驚喜個汁夠Creamy, d飯又夠硬身唔會一pat野 雖然帆立貝偏細粒,但都唔會好重雪味呢個價位黎講都已經收貨加拿大特級T骨牛扒 $288牛扒黎既時候真係被佢嚇親因為真係超大塊,連隔壁檯都忍唔住望住我地 我地叫左3成熟,牛扒唔UN,而且幾JUICY但調味方面重手左,個人覺得咸左D脆炸籃 $52叫DINNER SET加$52可以換脆炸籃入面有炸蠔,薯條,炸魚柳同埋炸蝦都幾多野食,不過炸粉比較厚而且用料唔算靚,可以唔駛試地點係上水匯,近火車站得黎又唔會太多人而且服務幾有禮貌整體都算唔錯,下次諗唔到食咩都可以再去
6點左右去到餐廳

可能因為時間尚早,都唔算多人

晚餐有唔少DINNER SET選擇
叫左2個SET
就先黎餐湯,一紅一白

兩個湯都幾多料,味道唔會好罐頭,都算唔錯
帆立貝意大利飯SET $108
意大利飯幾有驚喜

個汁夠Creamy, d飯又夠硬身唔會一pat野
雖然帆立貝偏細粒,但都唔會好重雪味

呢個價位黎講都已經收貨
加拿大特級T骨牛扒 $288
牛扒黎既時候真係被佢嚇親

因為真係超大塊,連隔壁檯都忍唔住望住我地
我地叫左3成熟,牛扒唔UN,而且幾JUICY

但調味方面重手左,個人覺得咸左D
脆炸籃 $52
叫DINNER SET加$52可以換脆炸籃

入面有炸蠔,薯條,炸魚柳同埋炸蝦

都幾多野食,不過炸粉比較厚

而且用料唔算靚,可以唔駛試

地點係上水匯,近火車站得黎又唔會太多人

而且服務幾有禮貌

整體都算唔錯,下次諗唔到食咩都可以再去