2020-09-30 50 瀏覽
我和朋友趁著假期,遊走土瓜灣一圈,朋友說若不是我帶她來看海,她完全不知道土瓜灣原來也有海景的。我們逛了好一會,開始肚餓了,在附近新建商場找吃的。我們看見花火和食門外餐牌寫著午市優惠,全單八五折,配送飲品,朋友說就吃花火和食吧,反正她想吃京都風鰻魚箱飯,好像挺不賴的。脆炸一口芝士外層炸到金黃香脆,相當漂亮,是道很棒的餐前小食。當我一口咬下脆炸一口芝士,芝士岩漿豪邁地噴發出來,吸引眾人的目光,芝士濃郁滑純,教我回味無窮。可樂餅28元兩件,任意配搭,我們點了牛肉可樂餅及紫芋甘栗可樂餅試試看。可樂餅炸得不錯,外頭酥脆裡頭柔軟,還吃得到牛肉碎,朋友本以為可能只有薯蓉而已,沒想到它這麼真材實料。紫芋甘栗可樂餅讓我欲罷不能,綿密的紫芋充滿甘栗的香甜,一入口非常驚喜,絕對不能錯過。午市套餐均附有味噌湯,味噌湯裡頭蠻多海帶的,而且個人認為花火和食應該有在湯口味作調整,沒有像日本口味那樣的死鹹,比較符合香港人的口味。和風滑蛋牛肉丼份量非常大方,牛肉看來也很足夠,牛肉豐厚的油脂,溫潤的口感,完全擄獲牛肉控的芳心。牛肉拌入滑蛋顯得更滑順,下層白飯吸飽牛汁和蛋汁,故飯粒嚐起來軟軟的。重頭戲來了,朋友期待已久的京

重頭戲來了,朋友期待已久的京都風鰻魚箱飯上桌。鰻魚完全沒骨刺,魚肉細緻軟嫩,入口即化,魚油豐富。鰻魚只有表皮有一點點焦脆度,整體來說都是軟軟的,鰻魚汁鹹甜得宜,十分下飯。
紅磡海心公園一帶舊樓處處,社區環境風貌即將變臉,附近樓宇也都悄悄地換上新裝花火和食就是近海邊的一幢新住宅大廈,新商場新餐廳,我喜歡。花光和食供應的日式料理種類也算多, 油炸物小吃到丼飯, 由拉麵烏冬到滑蛋料理, 總有一款合心意。A4 東京風炭燒雞扒 便當便當簡單烹調, 炭燒雞扒 燒得香口又入味 , 配搭q軟的珍珠飯超下飯的。 另外還附有兩隻吉列蠔, 香口 卻不肥膩 。 簡單烹調,超適合夏天的。b1 日式餃子 手打烏冬餃子相當多汁, 不算是很酥脆的那一種, 但餃子皮卻越咬越香。 可以揀的湯底有很多款,豚骨/蕃茄/辣味等等, 豚骨湯頭濃厚甘醇。 烏冬彈牙 ,配料還有昆布粟米鳴門卷等等, 吃完都飽到不行。牛肉可樂餅 &芝士可樂餅新鮮滾熱辣即叫即炸, 吉列外層皮不算厚, 裏面薯蓉 軟軟的, 半溶芝士鹹鹹香香, 芝士迷不要錯過。 牛肉可樂餅也不錯吃呢。魷魚軟骨粒粒都是一口大小再炸香,配搭 炸蒜頭,香口惹味。順帶一提, 叫主菜加配飲 可樂蜂蜜雪梨茶 等等都只是六蚊起,抵飲。
紅磡海心公園一帶舊樓處處,

社區環境風貌即將變臉,
附近樓宇也都悄悄地換上新裝
花火和食就是近海邊的一幢新住宅大廈,
新商場新餐廳,我喜歡。

A4 東京風炭燒雞扒 便當

b1 日式餃子 手打烏冬

牛肉可樂餅 &芝士可樂餅

魷魚軟骨

粒粒都是一口大小再炸香,配搭 炸蒜頭,香口惹味。

2020-09-25 52 瀏覽
想食日本野,openrice 見到附近有呢間新開既鋪頭~環境望落幾舒服👍🏻但今日外賣🥡返去,下次再黎堂食😆我地點咗呢d野食😋🍳厚燒玉子配南瓜🎃薯餅$58口感軟綿綿既玉子暖笠笠❤️南瓜薯餅炸得好香脆,底下兩件圓碌碌係炸魚柳,白飯係日本珍珠米,口感煙銀,整體唔錯啊👍🏻仲有麵豉湯~和風油豆腐皮烏冬(蕃茄湯底)$58外賣🥡烏冬湯底另上,唔會浸到d烏冬淋哂,好細心❤️蕃茄湯底既份量岩岩好倒滿碗烏冬👍🏻👍🏻烏冬煙銀,有咬口,唔會過淋😋 油豆腐皮厚身甜甜地,味道唔錯😋👍🏻脆炸一口芝士🧀($32/5件)超濃郁既芝士🧀😆外皮脆卜卜!一口番薯仔🍠 ($24/8粒)日本番薯仔細細粒,軟淋淋又夠甜😋(左)紫芋甘栗可樂餅🍠🌰 ($16)(右)南瓜可樂餅🎃 ($16)
想食日本野,openrice 見到附近有呢間新開既鋪頭~

環境望落幾舒服👍🏻但今日外賣🥡返去,下次再黎堂食😆

我地點咗呢d野食😋

🍳厚燒玉子配南瓜🎃薯餅$58

仲有麵豉湯~

和風油豆腐皮烏冬(蕃茄湯底)$58

外賣🥡烏冬湯底另上,唔會浸到d烏冬淋哂,好細心❤️

脆炸一口芝士🧀($32/5件)
超濃郁既芝士🧀😆外皮脆卜卜!

一口番薯仔🍠 ($24/8粒)
日本番薯仔細細粒,軟淋淋又夠甜😋

(左)紫芋甘栗可樂餅🍠🌰 ($16)

(右)南瓜可樂餅🎃 ($16)

外賣自取
1K
2020-09-23 36 瀏覽
近日喜歡四處搵食,今次有朋友介紹我去「花火和食」是在紅磡崇安街環海東岸商場,是一棟新開的住宅大樓商場裡,對面還有幾間學校,位置在以前興起一時的加太賀附近,環境舒適冷靜, 地方光猛整潔。「 京都風蒲燒鰻魚」他們的燒鰻魚最出色,魚肉啖啖肥美,醬汁味道相當不錯鰻魚更增美味。「 沖繩風海塩燒鯖魚」燒香過後的鯖魚,香口惹味,海塩令魚的味道提升,配一口日本珍珠米,超感日本風味。「 可樂餅」 洋蔥可樂餅,香甜可口,而紫芋可樂餅,更甜美而且芋泥香濃。套餐配上味噌湯及罐裝汽水,食物水準不錯,而且價錢合理。

套餐配上味噌湯及罐裝汽水,食物水準不錯,而且價錢合理。
2020-09-22 14 瀏覽
行完Soda mall, 行上一層見到呢間花火和食新開價錢都算合理,於是一試。我地點左鰻魚便當同埋銀雪魚定食。兩樣都會有麵豉湯同埋飲品飲品除左汽水之外仲可以揀罐裝無糖綠茶鰻魚便當既飯量非常足夠,一個女仔可能食唔哂,而且上面加左飯素,味道都唔錯,不過相對鰻魚份量就少啲。除左有鰻魚之外,便當仲有跟埋炸物,今日既炸物係可樂餅,炸得非常香脆。仲有一份西京味噌銀雪魚定食銀雪魚雖然只得一片,但味道唔錯,醬汁味道濃郁。定食同樣跟左一件可樂餅,同便當大致一樣。
行完Soda mall, 行上一層見到呢間花火和食新開
價錢都算合理,於是一試。

我地點左鰻魚便當同埋銀雪魚定食。
兩樣都會有麵豉湯同埋飲品

飲品除左汽水之外仲可以揀罐裝無糖綠茶

仲有一份西京味噌銀雪魚定食

話說我返咗去紅磡舊Office搵同事食晏,無返去一排都唔知對面嘅新樓盤下低開咗個新商場仔叫「Soda Mall」,霎時間令我覺得對呢區好陌生😳。換句話講,呢區嘅餐飲業競爭又再大咗🙈。新商場暫時仲未出租哂所有商舖,食肆更只得幾間。同事話食過「花火和食」唔錯,可以一試。餐廳裝修簡約,不過乾淨企理😉。作為和風食店嘅佢🎌,食物款式有便當、拉麵烏冬同滑蛋丼飯等,主食相對小食抵食。我哋一人叫咗一份主食再加小食Share,食物份量正常,賣相亦唔錯👍。B7. 美國特級牛肩胛蕃茄湯手打烏冬($82),齋一碗麵價錢計唔算平,不過餸同湯底都算幾出色!🐮牛肩胛貌似肥牛,但脂肪冇咁多之餘,牛味仲非常濃郁,真係意料之外,而且牛肉有好多片。烏冬冇乜特別,但個🍅蕃茄湯就幾唔錯,食得出唔係用茄膏開,唔太酸或太甜,啱啱好,隨湯搭配嘅料仲有魚板、粟米、木耳、冬菇同海帶。A4. 東京風炭燒雞扒便當($72),🍱便當內容相當豐富,包括麵豉湯、雞扒、炸物、漬物同飯。個人認為便當性價比高過湯麵,但其實兩者都飽。炭燒雞扒🐔切件上,有四件,份量唔算多,但勝在肉嫩同個醬汁好食,即係平日串燒雞嗰隻汁。炸物個樣似麥樂雞,但其實佢係炸薯肉餅嚟
餐廳裝修簡約,不過乾淨企理😉。
美國特級牛肩胛蕃茄湯手打烏冬
東京風炭燒雞扒便當
炭燒雞扒🐔切件上,有四件,份量唔算多,但勝在肉嫩同個醬汁好食,即係平日串燒雞嗰隻汁。炸物個樣似麥樂雞,但其實佢係炸薯肉餅嚟,本身無預便當有炸物,所以而家有感覺特別開心😚。
日本芝士魚餅
日本芝士魚餅($48/2件),🍢魚餅個樣十足十年糕咁,因為四四方方,外層煎至金黃色。魚餅好好味,加上咬開真係爆芝流心㗎🧀。
名古屋雞翼
名古屋雞翼($48/2隻),🍗雞全翼炸得好香脆,醬汁並無整淋個皮,另外仲落咗芝麻,所以特別香。
午市有85折優惠,折完感覺合理,並且配送汽水。不過我哋想飲茶🍵,所以每人加咗$6要枝裝抹茶同烏龍茶。
總括嚟講,呢間和食店唔錯,唔好預期味道好食得好驚艷,但每樣食物均係即叫即整,熱辣辣送上,能夠做到呢點其實已經好好呢,更何況味道一啲都唔曳😋。餐廳唔駛收加一,但店員服務態度都OK哦~。
2020-09-16
美國特級牛肩胛蕃茄湯手打烏冬
日本芝士魚餅
2020-09-22 17 瀏覽
呢度嘅日本料理比較平民價錢,唔貴;而且質素相當唔錯。性價比高!餐廳都算坐得OK,幾多位。餐牌有拉麵、定食、小食、飲品等等。想食拉麵,叫咗美國特級牛肩胛拉麵$82。呢個牛肩胛味道唔錯,肉質夠林,牛肉味香,有驚喜!拉麵湯底都唔錯,麵質正常,配有麵豉湯。海鹽燒鯖魚定食$68呢個整得幾精美,鯖魚份量有一條。魚唔腥,有檸檬汁。飯面有飯素,仲有兩件炸物。洋蔥🧅薯餅及可樂牛肉薯餅各一($16/件)。薯餅我覺得好好食又香,又金黃香脆。

海鹽燒鯖魚定食$68

又到了Happy Friday,所有疲勞都瞬間消失🤭,今日去紅磡試了一間新開張的食店,就是環海東岸商場一樓的日式餐廳 – 花光和食,地方不大,但非常光猛,裝潢以木色做主調,感覺舒適。二人點了A9原條京都風浦燒鰻魚$168和B4日本芝士魚餅烏冬$68,價格實惠,服務很好,上餐速度頗快。👍前菜玉子燒,有蛋香,不太甜;炸物可樂餅,金黃酥脆,不覺油膩;味噌湯,足料,不太鹹;雪梨茶解燥潤肺,好滋潤😁。個人十分推薦浦燒鰻魚 - 原條鰻魚,有手臂咁長。啲肉質好彈牙又鬆軟,同超市買嗰啲簡直兩回事。原來店長話係即叫即燒,所以喺屋企係做唔到呢個效果,好好味吖🤤。日本芝士魚餅烏冬$68,也絕不遜色,同樣是水準之作,口感煙韌,非常彈牙,流心芝士口感細膩,芝士迷特別喜愛😍。💕午市11:30am-17:00pm可享全單85折💕

地方不大,但非常光猛,裝潢以木色做主調,感覺舒適。

💕午市11:30am-17:00pm可享全單85折💕
雪梨蜂蜜
2020-09-18
5 分鐘 (堂食)
2020-09-15 59 瀏覽
在土瓜環新開的一個商場內,大多的店舖都未有租戶,這個叫環海東岸的地方,只有兩家餐廳,其中一家,就叫花火和食花火即是日文中的煙花,這店呈半開放式,餐牌也非常簡單,我則點了他們的晚市套餐,試試他們的「紹介」食物:原條京都風蒲燒鰻魚飯$168這裏的套餐沒有+1晚市還送小食跟炸物一份前菜是醬油漬小黃瓜,也就是我們的醃青瓜,那濃重的咸味,令人覺得好想吃些甜的啊!另一份則是味噌湯,相映之下反而覺得不算太咸,略帶清淡,打開了胃納送的炸物原來是釀蟹蓋吃得出洋蔥的甜跟麵粉的質感,挺有趣另一個則是玉子燒,甜甜的味道,口感軟稔,很開胃!另外就是主菜原條蒲燒鰻魚飯,鰻魚果然是一整條的燒,非常大條,肉感豐富。傳統的燒汁配上旁邊的玉子燒跟紫菜,更是重口味!這時候的白飯就配上用場了,中和一下重口的味道,就是靠它,難怪日本人那麼喜歡吃白飯魷魚軟骨$32另加了一份炸魷魚,把大大的胃納撐得飽飽的

食物:
原條京都風蒲燒鰻魚飯$168

這裏的套餐沒有+1
晚市還送小食跟炸物一份

送的炸物原來是釀蟹蓋
吃得出洋蔥的甜跟麵粉的質感,挺有趣

另一個則是玉子燒,甜甜的味道,口感軟稔,很開胃!

魷魚軟骨$32
另加了一份炸魷魚,把大大的胃納撐得飽飽的
2020-09-15 54 瀏覽
今日想食烏冬同小食,見到派單張,$52起午市套餐包飲品仲有八五折,見咁抵就去試吓!手打烏冬或拉麵有六款湯底可揀,我地柯打咗一個日式餃子地獄辛辣烏冬,一個叉燒味增烏冬!仲叫咗三個小食:魷魚軟骨,炸一口芝士,紫薯甘栗薯餅個烏冬份量好多,仲要係手打烏冬唔係平係平價烏冬!餃子好大只菜肉餃子,但建議分開上,因為浸淋左D餃子,好彩個辛辣湯好濃郁,有另一番滋味叉燒烏冬份量十足,有4塊叉燒,啖啖肉配上我喜愛嘅麵豉湯!我倆特別喜愛紫薯甘栗可樂餅,有滿滿紫薯配上見得到甘栗,清新可口

叉燒烏冬份量十足,有4塊叉燒,啖啖肉配上我喜愛嘅麵豉湯!

炸魷魚軟骨
紫薯甘栗薯餅
2020-09-13
炸魷魚軟骨
紫薯甘栗薯餅
2020-09-14 51 瀏覽
[ 美食沙漠新發現 | 淺嚐屹立新小店 ]#hungrypiggiess_土瓜灣#hungrypiggiess_黃店💛自從小學畢業之後已經好耐好耐冇去過土瓜灣嗰邊捐窿捐罅🤪上兩個禮拜咁啱約 @aliensfoodlife 去左附近發現係個超級新嘅屋苑下竟然有個新到冇朋友嘅商場🤣 今個禮拜就去入面一探究竟,估唔到空蕩蕩嘅商場入邊有一間咁嘅日式小店平日午市去到五點仲有八五折🤩========================蒲燒鰻魚箱飯(半)$128今次雖然唔係原條鰻魚但都有半條鰻魚🐟鰻魚排得靚靚地係日式便當盒入邊🍱欣賞鰻魚入口無鰻魚骨,雖肉質偏瘦未至好肥美,但連同甜甜地唧蒲燒鰻魚醬汁送埋蛋絲一齊撈飯食一流🤤🍳========================東京風炭燒雞扒 $72依家個飯就整整齊齊咁申報左未唔同嘅配料係咁多格入邊✨雞扒方面可以再燒耐啲啲令佢多少少焦香味,原本以為得彈燒雞扒點知原來佢仲有炸雞塊😯個人就覺得炸得幾香脆唔錯唔錯🐓========================紫芋可樂餅 $28可樂餅方面就叫咗一鹹一甜,甜甜地點少得紫薯同芋頭呢一個combination呢😆入邊嘅紫薯
[ 美食沙漠新發現 | 淺嚐屹立新小店 ]
#hungrypiggiess_土瓜灣
#hungrypiggiess_黃店💛
蒲燒鰻魚箱飯(半)$128
東京風炭燒雞扒 $72
紫芋可樂餅 $28
可樂餅方面就叫咗一鹹一甜,甜甜地點少得紫薯同芋頭呢一個combination呢😆入邊嘅紫薯同埋芋頭嚟都打得好香滑唔會有粒狀硬咗嘅情況出現🥰重點係佢嘅外層脆皮真係炸得好香脆,就算係將便當食到一半先食都依然keep到啱啱新鮮熱辣辣出爐嘅酥脆口感,真係好有驚喜嘅小食!
牛肉可樂餅 $28
鹹鹹地嘅牛肉可樂餅亦都唔錯,鹹鹹香香內餡連埋酥脆口感都幾好✨
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 花火和食 (紅磡)
紅磡崇安街23號環海東岸商場1樓17號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #discoverhongkong #instafollow #foodie #diningcityhk #foodstagram #hongkongfoodie #852foodie #bestfoodhongkong #黃店 #黃色經濟圈 #米豬連 #黃藍商店 #懲罰黃店 #bewater #香港 #香港人加油
3️⃣「和風滑蛋豬肉丼🐷($64)」-呢碗超足料!好滑好香嘅豚肉片佈滿飯嘅表面但蛋份量比例較低 想食蛋可以選擇鰻魚個款🤤~ Japanese-style pork sukiyaki donburi with eggs-2️⃣「和風滑蛋鰻魚丼🐟($78)」-鰻魚有1/3條 肉質肥美 蛋頗滑嫩 如果有更多蛋汁同洋蔥更淋送飯會更佳~Japanese-style unadon with eggs-3️⃣「厚燒玉子配南瓜薯餅🍳🎃($58)」-兩塊玉子真心超級厚!🤩食落香甜重蛋味 南瓜薯餅炸得酥脆 南瓜蓉帶甜味 如果有沙律醬就正🤤~Tamagoyaki & deep-fried pumpkin croquette set meal.
3️⃣「和風滑蛋豬肉丼🐷($64)」
2️⃣「和風滑蛋鰻魚丼🐟($78)」
3️⃣「厚燒玉子配南瓜薯餅🍳🎃($58)」
1️⃣「厚燒玉子配南瓜薯餅🍳🎃($58)」-兩塊玉子真心超級厚!🤩食落香甜重蛋味 南瓜薯餅炸得酥脆 南瓜蓉帶甜味 如果有沙律醬就正🤤~Tamagoyaki & deep-fried pumpkin croquette set meal.-2️⃣「和風滑蛋鰻魚丼🐟($78)」-鰻魚有1/3條 肉質肥美 蛋頗滑嫩 如果有更多蛋同洋蔥更加淋汁送飯會更佳~Japanese-style unadon with eggs-3️⃣「和風滑蛋豬肉丼🐷($64)」-呢碗超足料!好滑好香嘅豚肉片佈滿飯嘅表面但蛋份量比例較低 想食蛋可以選擇鰻魚個款🤤~ Japanese-style pork sukiyaki donburi with eggs-⚠️:🥣 &🧃are included in lunch set

1️⃣「厚燒玉子配南瓜薯餅🍳🎃($58)」
2️⃣「和風滑蛋鰻魚丼🐟($78)」
3️⃣「和風滑蛋豬肉丼🐷($64)」
厚燒玉子配南瓜薯餅
和風滑蛋鰻魚丼
和風滑蛋豬肉丼
厚燒玉子配南瓜薯餅
和風滑蛋鰻魚丼
和風滑蛋豬肉丼
2020-09-13 41 瀏覽
有冇朋友仔都好鍾意食日本嘢呢?早排去朋友屋企嘅時候經過呢個位於紅磡既新商場,除咗有超市仲有幾間餐廳新開,所以就決定同朋友嚟試吓呢間日本野,午市套餐免加一仲包埋嘢飲,新開期間午市仲要有八五折優惠非常抵食_蒲燒鰻魚箱飯 $128店員推介我哋試吓佢哋嘅鰻魚,鰻魚所佔嘅份量絕對唔野少,蒲燒汁同飯一齊食非常夾_美國特級牛肩胛蕃茄烏冬 $82呢度亦有拉麵同烏冬選擇,除咗牛肉之外亦都有其他配料,湯底主要推介豬骨湯或蕃茄湯,所用份量亦都非常充足_黎到除咗叫主食之外當然要叫下佢哋嘅小食試吓啦牛肉可樂餅 $28@2件上枱嘅時候已經非常吸引,外皮炸到脆卜卜,餡料份量非常充足_名古屋雞翼(兩隻) $48雞翼嘅醬汁特別惹味,雞翼係比較大嗰隻_炸日式餃子(五隻) $32朋友話想試吓呢度嘅日式炸餃子,裏面嘅肉餡帶有肉汁_日本芝士魚餅(兩件) $48食落去嘅時候有芝士溶出黎,鍾意食芝士嘅朋友就一定要試吓

蒲燒鰻魚箱飯 $128

美國特級牛肩胛蕃茄烏冬 $82
黎到除咗叫主食之外當然要叫下佢哋嘅小食試吓啦
牛肉可樂餅 $28@2件
上枱嘅時候已經非常吸引,外皮炸到脆卜卜,餡料份量非常充足
名古屋雞翼(兩隻) $48
雞翼嘅醬汁特別惹味,雞翼係比較大嗰隻
炸日式餃子(五隻) $32
朋友話想試吓呢度嘅日式炸餃子,裏面嘅肉餡帶有肉汁
日本芝士魚餅(兩件) $48
食落去嘅時候有芝士溶出黎,鍾意食芝士嘅朋友就一定要試吓

2020-09-13 21 瀏覽
早排都係聽朋友講先知原來紅磡呢個新商場有好多新餐廳進駐,所以就決定同朋友嚟試吓呢間日本野,環境都幾舒服,午市套餐免加一仲包埋嘢飲,食物質素都唔錯😚_蒲燒鰻魚箱飯 $128原條鰻魚真係非常吸引,配上蒲燒醬汁識落好香口惹味,鰻魚嘅軟骨唔算太多,同朋友都覺得好滿意,套餐亦有包麵豉湯_美國特級牛肩胛蕃茄烏冬 $82如果唔想食飯嘅朋友仔呢度都有拉麵同烏冬選擇,蕃茄湯非常濃郁,牛肩胛嘅份量亦都非常充足_除咗主食之外呢度亦都有提供好多款唔同特色小食,同朋友都叫咗幾款嚟試吓咖喱可樂餅,牛肉可樂餅 $28@2件可樂餅喺日本就食唔少喺香港比較少見,炸物非常香口,小編特別喜愛咖喱可樂餅,咖喱味非常濃郁_名古屋雞翼(兩隻) $48雞翼嘅醬汁特別惹味,食落去亦都唔會乾_炸日式餃子(五隻) $32如果你係比較喜愛吃細一點的餃子的話相信你應該會非常鍾意,炸餃子皮薄餡靚_日本芝士魚餅(兩件) $48食落去嘅時候有芝士溶出黎,魚餅非常彈牙,大家嚟到不妨試吓

蒲燒鰻魚箱飯 $128

美國特級牛肩胛蕃茄烏冬 $82

咖喱可樂餅,牛肉可樂餅 $28@2件

名古屋雞翼(兩隻) $48
雞翼嘅醬汁特別惹味,食落去亦都唔會乾
炸日式餃子(五隻) $32

日本芝士魚餅(兩件) $48
食落去嘅時候有芝士溶出黎,魚餅非常彈牙,大家嚟到不妨試吓