2022-04-06
大西北人最鍾意係大西北搵嘢食呢間餐廳一入門口左手邊仲有個大魚缸 好似平時啲酒家咁之前佢係做晚市打邊爐,但疫情自救,轉型晏晝做點心,食點心坐得咁舒服係唔錯嘅,個裝修都幾有特色古色古香咁首先好似平時咁佢都係會問你要飲咩茶,但係洗完碗嘅倒茶兜比較搞笑嘅係用咗平時放酒既大盤茗茶每位會收返$8,同埋會有+1飲茶必食第一樣叫嘅嘢一定係流沙奶黃包 ,本身好鍾意食鹹蛋黃,同最鍾意望住佢流出嚟嗰下,而佢做到就算我影完一大輪相,佢依然係好流沙,幾好潮州粉果好似飲茶都係要叫?朋友一定叫係因為佢唔食得蝦冇得叫蝦餃燒賣脆皮鹹水角飲茶必叫,一定冇死,香脆好食沙律蝦春卷,唔食得蝦既朋友走寶了,我自己可以啪晒三條,香脆之如,因為入面除咗蝦仲有青瓜粒同埋沙律醬,好清新又香脆,岩曬我香煎粟米墨魚餅,好多粟米啱晒小朋友食香煎羅白糕 ,佢比起出邊嘅煎得香,食到有蘿蔔絲
呢間餐廳一入門口左手邊仲有個大魚缸 好似平時啲酒家咁
茗茶每位會收返$8,同埋會有+1
脆皮鹹水角飲茶必叫,一定冇死,香脆好食
香煎粟米墨魚餅,好多粟米啱晒小朋友食
香煎羅白糕 ,佢比起出邊嘅煎得香,食到有蘿蔔絲