2022-05-30 32 瀏覽
環境非常寬躺、潔淨,設有卡位,坐到4-6人。我對麻辣情有獨鍾,所以挑了四川麻辣鍋,香辣非常,就差一點點麻,值得欣賞的是沒有很多麻辣湯渣套餐配有八款精選食材1)美國頂級安格斯牛小排厚度剛剛好,油脂分布平均,彈牙,牛味濃2)美國黑毛豬卷薄切吸湯汁,肉質口感意想不到的嫩3)花月宮手打丸拼盤三款丸分別鮮蝦、墨魚、鯪魚,每樣兩粒,勁大粒,全部都真材實料4)花月宮手工餃拼盤鮮蝦雲吞、鳳城水餃、羊肉餃、韮菜餃,又係勁大隻,皮薄餡正,雲吞裏都是蝦、羊肉完全吃不出因為沒有羊羶味,正!5)精選火鍋配料芝芯丸、芝士脆皮腸、芝芯獅子狗二人前6)田園拼盤五種新鮮蔬菜合一,因時令會有不同,是次有粟米、蕃茄、娃娃菜、生菜、西洋菜7)自家製響鈴正!一點油膩感都沒有,口感一流,吸收麻辣湯汁之餘,還有淡淡的豆香。8)出前一丁/潮州地薯粉條識揀一定要後者。口感跟寬粉差不多,煙煙韌韌,好吃😋又是吸湯汁的好物,但是這種粉條,一刷就軟,泡個30秒就可以吃

環境非常寬躺、潔淨,設有卡位,坐到4-6人。

套餐配有八款精選食材
1)美國頂級安格斯牛小排
厚度剛剛好,油脂分布平均,彈牙,牛味濃

2)美國黑毛豬卷
薄切吸湯汁,肉質口感意想不到的嫩

3)花月宮手打丸拼盤

4)花月宮手工餃拼盤

5)精選火鍋配料
芝芯丸、芝士脆皮腸、芝芯獅子狗二人前

6)田園拼盤

7)自家製響鈴

8)出前一丁/潮州地薯粉條
2022-05-23
午餐
2022-05-29 28 瀏覽
♡♡♡📍📍花月宮 (屯門)屯門良德街8號珀御1樓101號舖放工約朋友仔食飯,佢簡左間酒樓打邊爐😂。本來以為真係酒樓果種但係上到去發現唔係🤭,裝修得幾靚~係果種新式既古典裝修😍,而且比一般既打邊爐店靜,幾岩舒舒服服咁傾住計打邊爐🥰🥰。呢度以QR code手機落單,店員建議我地簡左湯底先,食住慢慢再簡餸都得🤣。最鍾意佢有個齊全嘅調料盤,勁方便自制調料🤣~🍽香濃椰子雞煲鍋(半隻雞) $208一上枱就發現個鍋真係好大,而且我地2個人坐張枱都幾大感覺好奢侈🤭🤭!個湯好清甜唔油膩好香椰子味 d雞都幾嫩滑 ,不過記得要趁早食如果唔係煮得太耐會老😈🤣。🍽美國頂級手切牛 $228打邊爐點少得牛肉,呢款牛真係要推薦!真心好食😋!唔知係咪有醃過,就算唔點調料都有蒜香味,配埋惹味嘅麻醬!正😍😍~🍽花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚) $138鍾意幾大粒就潷幾大落去煮,2款都好食好爽口🥰🥰。岩岩好我同朋友各有所愛,分食均勻😂。🍽美國黑毛豬片 $78都幾大塊,配上清清地嘅椰子雞湯。正😄!點埋調料仲惹味🤣。🍽田園拼盤 $68食咁多肉當然要有蔬菜中和下,有娃娃菜、生菜🥬、西洋菜、蕃茄🍅、粟米🌽 最鍾意呢個粟米舊舊都好甜❤️,特
♡♡♡
📍📍花月宮 (屯門)

🍽香濃椰子雞煲鍋(半隻雞) $208

🍽美國頂級手切牛 $228

🍽花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚) $138

🍽美國黑毛豬片 $78
都幾大塊,配上清清地嘅椰子雞湯。正😄!點埋調料仲惹味🤣。

🍽田園拼盤 $68
食咁多肉當然要有蔬菜中和下,有娃娃菜、生菜🥬、西洋菜、蕃茄🍅、粟米🌽 最鍾意呢個粟米舊舊都好甜❤️,特別大粒嘅更甜🥰~

🍽稻庭烏冬 $38
呢個烏冬比一般嘅幼細同滑,每次打邊爐烏冬都係我必食嘅!因為佢吸收左湯嘅精華😍~

2022-05-27 24 瀏覽
今日去咗間宮殿打邊爐,場內環境猶如置身宮殿,地方非常寬敞,新裝修果然唔同D呢度主打火鍋,而點餐係透過QR code落單無論燈飾以至場景佈置及牆上嘅壁畫都幾有宮廷嘅特色,真係想着埋皇帝龍袍日嚟食😎醬油每位$18 香口👍🏻🐓藥膳花雕花膠醉雞鍋 (半隻)$238-先等湯底煲滾,然後再落雞,等滾起之後熄火10分鐘,就可以保持雞嘅嫩滑-花雕味相當之重 隔住口罩都聞到🌊花月宮精選海鮮拼盤 $398-拼盤有魚、帶子、蟶子王、蠔、花甲-海鮮都幾大件 2個人食都夠飽🥬唐生菜 $48-唐生菜吸收哂精華-擺盤幾靚自家製花月桔 $68-呢個梅味非常勁-梅味重得嚟又解渴總括而言,呢間花月宮環境都好靚,好適合一大班人傾計吹水打下卡
呢度主打火鍋,而點餐係透過QR code落單

醬油每位$18 香口👍🏻
🐓藥膳花雕花膠醉雞鍋 (半隻)$238
-花雕味相當之重 隔住口罩都聞到
🌊花月宮精選海鮮拼盤 $398
-拼盤有魚、帶子、蟶子王、蠔、花甲
-海鮮都幾大件 2個人食都夠飽

🥬唐生菜 $48
-唐生菜吸收哂精華
-擺盤幾靚

自家製花月桔 $68
-呢個梅味非常勁
-梅味重得嚟又解渴

( ͡° ͜ʖ ͡°) 花月宮 - 港式火鍋❝ 環境優美典雅古色古香真材實料高汁火鍋店 ❞✿ 蕃茄濃湯卜卜蜆鍋 $168蕃茄湯底酸酸甜甜好開胃蕃茄薯仔滾湯好香濃 新鮮蜆肉令湯更鮮甜好味 飲咗幾啖湯 很不錯的~✿ 深海龍躉片 $118好新鮮好嫩嘅龍躉片第一次食 鮮味十足 推薦~✿ 本地手切牛吊龍 $298手切得厚薄適中 賣相已好吸引店員重提我哋牛只需灼3-4秒就食得牛肉味夠重夠新鮮冇口感 啱哂我口味兩個人食份量係啱啱好😋✿ 手打鵝肝墨魚丸 四粒 $78晶凝通透大大粒嘅手打墨丸裏面咬開重冇粒鵝肝 都幾驚喜好新鮮同彈牙 真材實料~✿ 手工羊肉餃 四粒 $78餃子漲卜卜好大隻餡料足咬開有肉汁 羊肉味濃 好味道~✿ 青島 $26打邊爐點少得啤一啤 大枝裝兩個人飲都得 抵飲~╰☆* 推介指數:🌟🌟🌟🌟/  ‘𖤘◦″ 𖤣 花月宮 (屯門)屯門良德街8號珀御1樓101號舖✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ #花月宮 #屯門美食 #屯門友 #屯門好去處 #香港美食#吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先 #whenshebiteshk #hkcafe #caf
( ͡° ͜ʖ ͡°) 花月宮 - 港式火鍋

❝ 環境優美典雅古色古香
真材實料高汁火鍋店 ❞

✿ 蕃茄濃湯卜卜蜆鍋 $168
蕃茄湯底酸酸甜甜好開胃
蕃茄薯仔滾湯好香濃
新鮮蜆肉令湯更鮮甜好味
飲咗幾啖湯 很不錯的~

✿ 深海龍躉片 $118
好新鮮好嫩嘅龍躉片
第一次食 鮮味十足 推薦~

✿ 本地手切牛吊龍 $298
手切得厚薄適中 賣相已好吸引
店員重提我哋牛只需灼3-4秒就食得
牛肉味夠重夠新鮮冇口感 啱哂我口味
兩個人食份量係啱啱好😋

✿ 手打鵝肝墨魚丸 四粒 $78
晶凝通透大大粒嘅手打墨丸
裏面咬開重冇粒鵝肝 都幾驚喜
好新鮮同彈牙 真材實料~

✿ 手工羊肉餃 四粒 $78
餃子漲卜卜好大隻餡料足
咬開有肉汁 羊肉味濃 好味道~

✿ 青島 $26
打邊爐點少得啤一啤
大枝裝兩個人飲都得 抵飲~

╰☆* 推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 

‘𖤘◦″ 𖤣 花月宮 (屯門)

#花月宮 #屯門美食 #屯門友 #屯門好去處 #香港美食
#hkcafe #cafehopping #tuenmunfood #tuenmunfoodie #hotpot
#hkfood #hkdinning #hkfoodie #hkdrink
#hongkongfood #hongkongfoodie
#instafood #goodfoodgoodmood #nomnom #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer
花月宮🥢火鍋控表示一年四季食火鍋都無問題😋🥘Weekend黎到屯門呢頭,有朋友話珀御坊新開左間火鍋專門店,睇到openrice 環境同野食好似都不錯,一於去試下啦😍環境舒適,卡位寬敞👍🏻裝潢設計別緻用心,古色古香,有種優雅的古典美♥️店員服務周到, 用膳期間主動幫忙加湯👍🏻入座後,店員會提供九格唔同種類嘅醬汁任君選擇。個人偏好沙爹醬,炸蒜,蔥,豉油,胡麻醬,辣椒粒(少許)😜二人午市火鍋套餐 💲428加$88轉藥膳花雕花膠醉雞鍋半隻🤤套餐包括:👇🏻1️⃣美國頂級安格斯牛小排2️⃣美國黑毛豬卷3️⃣花月宮手打丸拼盤4️⃣花月宮手工餃拼盤5️⃣精選火鍋配料6️⃣田園拼盤7️⃣自家製響鈴8️⃣出前一丁/潮州地薯粉條☑️首先,要介紹下個湯底,真係不得了😍❣️加左錢轉藥膳花雕花膠醉雞鍋半隻,果然係值得嘅👍🏻湯底同半隻醉雞係分開上,店員溫馨提示點樣煮隻醉雞係最嫩滑。放啲雞落鍋,想啲雞再入味啲香啲,可以倒埋啲花雕酒落鍋到一齊滾。湯滾熄爐,再靜待10分鐘先食係最好食嘅。我哋跟足指示去做,啲雞又滑又好味😋 唔洗點醬汁都已經好夠味,而且好鮮甜👍🏻加上落左花雕酒,香氣十足🥰 花膠方面,份量都幾多😮而且真材實料,每隻都大大隻,一啲都唔馬虎💛💛Ang
花月宮🥢

火鍋控表示一年四季食火鍋都無問題😋🥘

店員服務周到, 用膳期間主動幫忙加湯👍🏻

二人午市火鍋套餐 💲428

5️⃣精選火鍋配料
6️⃣田園拼盤
7️⃣自家製響鈴
8️⃣出前一丁/潮州地薯粉條☑️

首先,要介紹下個湯底,真係不得了😍❣️

Angus牛小排🐮肉質嫩滑,厚切得黎一啲都唔韌,而且無筋👍🏻 推介😍❣️

美國黑毛豬卷肥瘦均勻,油脂豐腴而不膩,幾好食😋

花月宮手打丸拼盤當中有墨魚丸,鮮蝦丸,果皮蝦米鯪魚丸。手打丸好彈牙,食材亦好新鮮❣️

花月宮手工餃拼盤🥟

手工餃拼盤有鳳城水餃,鮮蝦雲吞,韮菜餃,魚皮餃。皮簿餡靚,每款都各有特色,味道調配剛好,值得一試❣️

食到最後落埋地薯粉條完美作結🥳
份量好多,兩個人都食唔哂🤣
建議加啲胡麻醬撈埋薯粉一齊食,sooo yum😋👍🏻

花月桔🍊🥃 💲68

火鍋點可以唔飲野? 兩個人叫一jar花月桔share,味道好fresh又解渴😋👍🏻

自從建生新樓盤落成後附近陸續開左幾間新食店,裝修望落幾靚食物亦吸引,今日就試下呢間火鍋店。花月宮除左個名優雅環境同樣古典,地方寬敞,大量卡位坐得好舒適。-🔸香濃椰子雞煲鍋(半隻)$208唔想成日食太重口味清清地試下椰子雞~加入左椰子同粟米湯底清甜,半隻雞份量也不少-🔹本地手切牛頸脊(小)$298呢碟牛頸脊唔肥又重牛味,就算係小份份量亦頗多平時食開肥牛多,好似係第一次試食牛頸脊,脂肪感少啲肉味濃啲感覺更好食,唔通從此打邊爐要轉會🥹-🔹手打低糖芝士鮮蝦丸(4粒)$78蝦丸係芝心一咬就爆漿,大大粒又爽口兩個人share 4粒份量剛剛好-🔹潮汕手打牛丸 $78口感雖然比較實但係都唔會乾幾彈牙,有少少牛汁又未到爆汁嘅狀態-🔹花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚)$138蝦滑好爽口,同蝦丸口感差唔多可以考慮二選一試多幾款邊爐料墨魚滑食到粒粒墨魚肉,真材實料👍🏻-🔹自家製竹蔗茅根 $68-*醬料費每位$18
自從建生新樓盤落成後附近陸續開左幾間新食店,
裝修望落幾靚食物亦吸引,今日就試下呢間火鍋店。
🔸香濃椰子雞煲鍋(半隻)$208
唔想成日食太重口味清清地試下椰子雞~
加入左椰子同粟米湯底清甜,半隻雞份量也不少
🔹本地手切牛頸脊(小)$298
呢碟牛頸脊唔肥又重牛味,就算係小份份量亦頗多
🔹手打低糖芝士鮮蝦丸(4粒)$78
蝦丸係芝心一咬就爆漿,大大粒又爽口
兩個人share 4粒份量剛剛好
🔹潮汕手打牛丸 $78
口感雖然比較實但係都唔會乾
幾彈牙,有少少牛汁又未到爆汁嘅狀態
🔹花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚)$138
蝦滑好爽口,同蝦丸口感差唔多可以考慮二選一試多幾款邊爐料
墨魚滑食到粒粒墨魚肉,真材實料👍🏻
🔹自家製竹蔗茅根 $68
*醬料費每位$18

本地手切牛頸脊(小)
香濃椰子雞煲鍋(半隻)
潮汕手打牛丸
手打低糖芝士鮮蝦丸(4粒)
花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚)
自家製竹蔗茅根
本地手切牛頸脊(小)
香濃椰子雞煲鍋(半隻)
潮汕手打牛丸
手打低糖芝士鮮蝦丸(4粒)
花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚)
自家製竹蔗茅根
2022-05-24 276 瀏覽
花月宮 (屯門)屯門良德街8號珀御1樓101號舖今日帶媽咪撐枱腳,去屯門食好嘢,田景落車好方便,入到去花月宮環境勁靚,富麗堂皇又寬躺,大到可以瞓喺度,好欣賞佢宮廷式嘅擺設,餐具同裝修超雅致,真係賞心悅目。藥膳花雕花膠嘴鍋雞半隻$238上枱已經充濃烈嘅花雕香味,呢個火鍋勁靚,入邊有杞子、北芪、黨參、花膠超大塊,入口嫩滑,爽,果然係好強嘅藥膳,真係好補身,煲滾左湯之後,馬上放雞肉落去滾10分鐘,點左配料胡麻將同炸蒜麻油,雞肉超級滑,花雕夠入味,實在太好味啦🤩🤩🤩食完都覺得成個身暖左,女人嚟補身真係好正。花月宮時令精選海鮮拼盤$398每一樣海鮮都要放落火鍋滾一滾。大大隻嘅台山蠔,滾完之後都唔會縮到好細,口感爽滑鮮甜。聖子,又長又厚身,超級爽口,叠住來食帶子,大隻到爆成隻手掌咁大,鮮嫩好味龍躉片爽口唔UN,海鮮味濃,骨膠原多花甲冇沙超乾淨,一啖一粒好鮮甜。自家製花月桔$68係清甜金橘味,配打邊爐一絕,所有嘢自己煲都係好飲,用心㗎嘛。坐得真係好舒服,勁適合吹水,呢度食緊嘅係啲咩?一定係優秀嘅環境同裝修,個格調不一樣。

花月宮 (屯門)

藥膳花雕花膠嘴鍋雞半隻$238

花月宮時令精選海鮮拼盤$398
每一樣海鮮都要放落火鍋滾一滾。
大大隻嘅台山蠔,滾完之後都唔會縮到好細,口感爽滑鮮甜。
聖子,又長又厚身,超級爽口,叠住來食
帶子,大隻到爆成隻手掌咁大,鮮嫩好味
龍躉片爽口唔UN,海鮮味濃,骨膠原多
花甲冇沙超乾淨,一啖一粒好鮮甜。

自家製花月桔$68

2022-05-24
開返晚市後第一次打邊爐約咗嚟大西北食呢間高質單點邊爐😆唔知係咪個盤本身都係幾年餐廳都好新淨入面裝修都好古色古香 幾靚🥰而佢啲火鍋料好五花八門選擇困難症嘅朋友好心招架唔住🤣蕃茄濃湯卜卜蜆湯 $168 💁🏿‍♀️蕃茄 薯仔 蜆 芹菜 湯底都唔馬虎而家呢個湯底嘅蜆都大大隻(甚至比海鮮拼盤嘅大隻)稍為注意係要得閒攪兩攪 以免痴底花月宮精選海鮮拼盤 $398 🙆🏿‍♀️叫之前店員都有介紹係用當日新鮮海鮮嗰日就有蟶子 蠔 龍躉片 鱔片 蜆樣樣都好鮮 以下係特別表揚嘅蠔真係大大隻 淥完縮咗都仲脹卜卜 大推🦪鱔片又大片 又夠鮮 夠爽 推龍躉片相對比較嚡 但鮮味十足 又啖啖肉 小推本地手切牛吊龍 (大) $398 🙆🏿‍♀️原來吊龍係肉眼扒周邊嘅肉唔怪得知肉味🆙有脂肪得嚟都係偏瘦 (最鍾意呢款)而且亦唔會韌👍🏿所以呢個都好好食😍😍😍新鮮牛胸爽 $138 🙆🏿‍♀️不 得 了 !睇個樣好似唔係好討好但係佢好有內涵😍一試愛上 由口感到味道估唔到胸都可以咁爽口入到口仲要滲啲牛味出嚟🤤🤤🤤絕對係encore之選😋手工韮菜餃 (6粒) $78 🙆🏿‍♀️粒粒都大大粒入面啲餡仲好紮實添滿滿嘅韭菜加豬肉 好味😋潮州地薯粉條 $
開返晚市後第一次打邊爐

蕃茄濃湯卜卜蜆湯
蕃茄濃湯卜卜蜆湯 $168 💁🏿‍♀️
蕃茄 薯仔 蜆 芹菜 湯底都唔馬虎
而家呢個湯底嘅蜆都大大隻
(甚至比海鮮拼盤嘅大隻)
稍為注意係要得閒攪兩攪 以免痴底

本地手切牛吊龍
本地手切牛吊龍 (大) $398 🙆🏿‍♀️
原來吊龍係肉眼扒周邊嘅肉
唔怪得知肉味🆙
有脂肪得嚟都係偏瘦 (最鍾意呢款)
而且亦唔會韌👍🏿

本地手切牛吊龍
新鮮牛胸爽
雜菌拼盤
2022-05-23 18 瀏覽
花月宮一間富有古典優雅的裝璜火鍋店,內堂設置了柔和色澤的花卉壁畫及一個像古幣的圓形飾櫃收藏各樣不同的典雅陶瓷擺設,凸顯了中國傳統文化特色。進入內堂地方寬敞、整潔、座位舒適闊落、環境寧靜。 可自行透過QR code 點餐及呼叫店員,非常方便。他們的火煱湯底包羅萬有共十二款,今晚點選清淡鮮甜的‘冬瓜瑤柱’ 湯底,配有聖子皇及鮮甜十足‘台山蠔’(很大隻)十分肥美,有新鮮豬潤—師傅切得件件厚身大塊、一口豚肉粒、豬皮、還有一口牛粒及手打牛丸、炸支竹和潮州地薯粉條。 食材份量剛好足夠二人行,恰到好處! 此外,店員亦提供了九種醬料自由搭配進食,提升食物的香味及鮮味,是吃火鍋不可或缺的。👍

2022-05-19
5 分鐘 (堂食)
2022-05-22 18 瀏覽
尋日放工就去左位於屋企附近嘅「花月宮」😬冇錯!我又打邊爐啦🤣相信大家都知小編係一個邊爐控😂我諗一年365日,日日打邊爐都完全冇問題😝番茄濃湯卜卜蜆鍋 $168濃濃嘅蕃茄薯仔🥔湯底,再加埋卜卜蜆嘅鮮味,成個湯底都好正!😋新鮮牛胸爽 $138呢個牛胸爽認真不得了,越來越少火鍋店有牛胸爽食!而且係好有牛味!🤤本地手切牛吊龍(大)$398小編個人覺得用吊龍黎打邊爐真係非常之正!又嫩滑又新鮮😋花月宮精選海鮮拼盤 $398呢個精選海鮮拼盤有蟶子、龍躉片、鱔片、蜆、蠔🦪,每樣海鮮都非常新鮮,鮮味十足!👍手工韭菜餃(六粒)$78呢個手工韭菜餃不得不提,脹卜卜嘅外型,餡料非常足!食落去口感十足😋田園拼盤 $68食咁多肉當然要食返啲蔬菜🥬啦😂亦係非常新鮮!雜菌拼盤 $68打邊爐除咗食菜就當然係食菇啦!是常識吧!😂潮州地薯粉條 $38薯粉放落去濃濃嘅蕃茄湯底入面,吸收晒所有嘅精華!再加上薯粉嘅煙韌,除咗口感之餘,亦相當好味😋

番茄濃湯卜卜蜆鍋 $168

新鮮牛胸爽 $138

本地手切牛吊龍(大)$398

小編個人覺得用吊龍黎打邊爐真係非常之正!又嫩滑又新鮮😋

花月宮精選海鮮拼盤 $398

手工韭菜餃(六粒)$78

田園拼盤 $68

食咁多肉當然要食返啲蔬菜🥬啦😂亦係非常新鮮!

雜菌拼盤 $68

打邊爐除咗食菜就當然係食菇啦!是常識吧!😂

潮州地薯粉條 $38

2022-05-22 188 瀏覽
餐廳:花月宮地區:屯門地址:屯門良德街8號珀御1樓101號舖日期:17/5/2022 時間:19:30人數:2人 等位: 0mins 價錢: $893見尼區多左好多新樓盤亦多左好多新餐廳,好奇下今次就試下尼間新餐廳🤔,見裝修偏古風味,坐位闊落,諗住試過唔錯就下個月父親節就帶兩位父親黎慶祝😆我哋湯底方面嗌咗四川麻辣火鍋($88),配菜嗌左自家製脆炸響鈴($68)、鴨血($68)、風花雪月餃子拼盤($138)、美國黑毛豬卷($78)、美國頂級安格斯牛小排(小$298),嘢飲椰青($38),醬汁兩人收費($38),加一後總共$893。一坐低就有職員拎豉油、麻油、胡麻醬、沙嗲醬、辣椒、炸蒜、葱花等醬料可以任你混醬,有啲地方就需要行出行入比較麻煩。湯底一黎到即刻撲鼻傳來濃郁的牛油微羶和脂香🤤,赤紅的湯底,花椒的香麻,惹味之餘甚有層次,但又唔會過於太辣影響其他食材嘅味道,如果食得辣嘅朋友可能未必夠😅 美國頂級安格斯牛小排職員溫馨提示只需要灼4-5秒,灼至稍微變色就食得,牛味香濃,大件爽口,帶適量脂肪,味道濃郁有咬口😋😋美國黑毛豬卷肉質厚實彈牙,食肉獸一定滿足!😝風花雪月餃子拼盤有羊肉餃、雲吞、魚皮
餐廳:花月宮
地區:屯門
地址:屯門良德街8號珀御1樓101號舖
日期:17/5/2022
時間:19:30
人數:2人
等位: 0mins
價錢: $893

美國黑毛豬卷肉質厚實彈牙,食肉獸一定滿足!😝

風花雪月餃子拼盤有羊肉餃、雲吞、魚皮餃、韭菜餃、水餃,除咗魚皮餃全部都係手工製造,粒粒餃都好大粒😮一粒雲吞內面已經有四隻蝦😂可想而知有幾大粒🤩餃皮唔會厚而且仲好薄好滑😋咁多款餃最中意韭菜餃😚

響鈴卷好大件,長過手掌!即叫即炸,非常脆卜卜。

而鴨血最適合配合四川麻辣火鍋,係不少火鍋迷既至愛,呢款鴨血偏向比較爽口,且吸滿了 湯汁精華,咬落 Juicy,恰到好處。如果你追求厚身Q彈的鴨血質感呢款未必適合。

吃麻辣火鍋,一定要來點冰涼清熱的飲品,好讓自己解解辣。見有新鮮椰青當然要飲,味道清熱香甜可口👍
2022-05-17
$446.5 (晚餐)
2022-05-22 29 瀏覽
呢排都好想食打邊爐上網search到呢間屯門火鍋環境幾靚所以就試吓入到黎嘅環境好古色古香真係有種古典味其實火鍋嘅鍋底都有好多選擇,最後我哋揀咗蕃茄濃湯卜卜蜆嘅湯底入面真係真材實料,因為超多蕃茄粒同埋薯仔粒而且卜卜蜆嘅數目都唔少,顯得格外鮮甜!美國手切牛牛肉肉質新鮮鮮,而且紋理都好靚手打墨魚滑唔好睇小佢,食落去好鮮甜!田園拼盤最後梗係要健康一啲食埋個蔬菜🥬總括嚟講都幾好,想同朋友傾吓密計真係可以試下
呢排都好想食打邊爐
上網search到呢間屯門火鍋環境幾靚所以就試吓
入到黎嘅環境好古色古香真係有種古典味

其實火鍋嘅鍋底都有好多選擇,
最後我哋揀咗蕃茄濃湯卜卜蜆嘅湯底

入面真係真材實料,因為超多蕃茄粒同埋薯仔粒
而且卜卜蜆嘅數目都唔少,顯得格外鮮甜!

美國手切牛
牛肉肉質新鮮鮮,而且紋理都好靚

手打墨魚滑
唔好睇小佢,食落去好鮮甜!

最後梗係要健康一啲食埋個蔬菜🥬

總括嚟講都幾好,想同朋友傾吓密計真係可以試下

2022-05-19 26 瀏覽
📍屯門 ❤️花月宮國風装修古典優雅 座位十分寬敞舒適服務員態度非常好湯底嘅選擇都幾多 有相對傳統既麻辣沙嗲芫荽皮蛋亦都有高汁啲既螺頭烏雞豬骨花膠雞等今次我地食番茄卜卜蜆湯底第一次嘗試呢個組合 又不錯喎 材料十足 有蕃茄薯仔粒 大約廿零粒峴湯底味道濃郁 食前飲咗一碗 清甜美味最後再飲咗三碗 拍得住呀媽煲左半日啲靚湯😆😆手切牛頸脊牛味濃 唔肥有咬口 煮到8-9成熟 仲有少少紅色係最好口感的黑毛豬腩片切得超薄身好爽彈 望落超肥但一啲都唔膩口牛丸爆汁汁又夠彈牙超正手打丸拼盤特別蝦滑好鮮味仲有款芝士流心添仲有煙靭烏冬配搭呢個湯底簡直一流
📍屯門

牛丸爆汁汁又夠彈牙超正

手打丸拼盤特別蝦滑好鮮味仲有款芝士流心添

仲有煙靭烏冬配搭呢個湯底簡直一流
2022-05-17 167 瀏覽
同friend去行街,行到咁上下當然要醫肚啦😋!珀御開咗好多食市時,遠望已好養眼啦❤️一於入去試吓!一入門口服務巳超班啦!坐落服務員解釋得勁詳細好似去咗五星級酒店咁呀!👍👍👍👍👍藥膳花雕花膠醉雞鍋半隻 $238,真係嚇親丫😅火鍋超級大鍋❤️同埋好香花雕酒味😋😋半隻雞好明顯喺用花雕酒枕透,陣陣酒香,聞到已經好想食啦!服務員好細心咁同我地講解,首先等個湯滾好咗,先再涝隻雞落去,滾一陣熄火等10分鐘😋隻雞食得啦💯咁樣就可以食出雞好嫰滑嘅口感啦😁我地梗係跟足服務員講既咁做啦!喎🤩係真隻雞真係好嫰滑仲有好香嘅花雕味❤️根本就唔需要點任何豉油配料❤️就食到好新鮮嘅雞味呀👍👍仲好甜添😋飲埋個湯😋Woo個湯勁香花雕味勁濃呀!好大陣酒香,好正一定好補呀🤭🤭花月宫精選海鮮拼盆 $398,海鮮拼盤呢度真係勁大盤🤩之前我仲點左牛肉同埋豬肉😅😅好在服務員話俾我哋知海鮮係好大盤份量好足,再點肉可能你地會食唔哂喎😍😍不如唔多先點啦!服務員真係好細心好好服務架👍👍五星級服務就係咁嚟架啦🎖🎖,講番個海鮮拼盤真係好大堆頭有蜆、聖子、龍躉、台山生蠔、元貝喺咪好豐富呢!嘩🤩全部都大大隻大大件!唔飽就怪啦😅啲湯精華滲入哂啲海鮮到😋😋S

花月宫精選海鮮拼盆 $398,海鮮拼盤呢度真係勁大盤🤩之前我仲點左牛肉同埋豬肉😅😅好在服務員話俾我哋知海鮮係好大盤份量好足,再點肉可能你地會食唔哂喎😍😍不如唔多先點啦!服務員真係好細心好好服務架👍👍五星級服務就係咁嚟架啦🎖🎖,講番個海鮮拼盤真係好大堆頭有蜆、聖子、龍躉、台山生蠔、元貝喺咪好豐富呢!嘩🤩全部都大大隻大大件!唔飽就怪啦😅啲湯精華滲入哂啲海鮮到😋😋Super yummy之餘😍😍仲全部海鮮d蜆好肥美好鮮甜、聖子好多又大條好彈牙呀、龍躉好厚肉好爽甜、台山生蠔好鮮味、元貝好大隻“正”呀!

加咗魚皮餃配稻庭烏冬😋😋嘩!啲烏冬好滑好好味,朋友仲正用湯撈飯食👍👍因為d湯嘅精華真係唔講得少啦🤩🤩🎖🎖💯💯

花月宮
  • 花月宫精選海鮮拼盆
  • 藥膳花雕花膠醉雞鍋半隻
2022-05-17 59 瀏覽
堂食人數限制放寬咗之後,趁着放假同屋企人飲下茶屯門新樓下面開咗好多新餐廳呢間火鍋店晏晝除咗有得打邊爐仲有得飲茶🫖由於主要係做火鍋店大部份都係卡位,而且座位非常闊落,坐得好舒服茶錢每人$8同大部份酒樓一樣,都係有香片、鐵觀音、烏龍揀花月宮燒賣皇燒賣唔算好大粒,但食落爽口彈牙~流沙奶黃包一咬開,奶黃流晒出嚟真係好流心呀,熱辣辣好好味😋魚肚雞扎足料,兩件雞扎大大嚿包住冬菇、蟹柳、雞肉、魚肚魚肚爽口滑身🤤脆皮鹹水角真係好好味😋好耐冇食個鹹水角鹹水角皮脆,好香口餡料熱辣辣🤤鳳爪排骨飯蒸排骨飯淋上甜豉油拌匀,米粒分明好香排骨香味啊~
堂食人數限制放寬咗之後,趁着放假同屋企人飲下茶
屯門新樓下面開咗好多新餐廳
呢間火鍋店晏晝除咗有得打邊爐仲有得飲茶🫖

由於主要係做火鍋
大部份都係卡位,而且座位非常闊落,坐得好舒服
茶錢每人$8

同大部份酒樓一樣,都係有香片、鐵觀音、烏龍揀

花月宮燒賣皇
燒賣唔算好大粒,但食落爽口彈牙~

流沙奶黃包
一咬開,奶黃流晒出嚟
真係好流心呀,熱辣辣好好味😋

魚肚雞扎
足料,兩件雞扎大大嚿
包住冬菇、蟹柳、雞肉、魚肚
魚肚爽口滑身🤤

脆皮鹹水角
真係好好味😋好耐冇食個鹹水角
鹹水角皮脆,好香口
餡料熱辣辣🤤

鳳爪排骨飯
蒸排骨飯淋上甜豉油拌匀,米粒分明
好香排骨香味啊~