2023-08-02 12 瀏覽
宮廷裝飾高質火鍋店🌸花月宮特色四格鍋 $268🌟🌟🌟🌟🌟🍀黑松露野菌湯材料十足,超多不同種類既野菌,黑松露勁香,湯底勁重黑松露味,小編都飲了幾碗湯。🍀四川麻辣湯夠麻夠香夠辣,材料十足,有鴨血同素鴨。🍀藥膳花雕花膠醉雞湯材料十足,有四分一隻醉雞,三塊厚身花膠,勁濃郁藥膳花雕味。🍀蕃茄濃湯海鮮湯材料十足,超多海鮮,有蝦、蜆、青口、墨魚,仲有好多新鮮蕃茄、薯仔、貓耳朵,超濃郁蕃茄味。🌸掛架頂級安格斯牛小排 $298🌟🌟🌟🌟🌟打卡一流,每一塊安格斯牛小排都超重牛味,而且大大塊,烚20秒牛小排十分嫩滑。🌸新鮮牛胸爽 $98🌟🌟🌟🌟🌟新鮮牛胸爽小編都係第一次食,牛味突出,烚15秒牛胸爽超爽口呀。🌸新鮮豬頸肉 $58🌟🌟🌟🌟🌟卷到成朵花咁,每一塊豬頸肉都厚切,每一塊都爽脆彈牙而且超重豬味。🌸自家製脆炸『芝心』響鈴$78🌟🌟🌟🌟🌟小編好鐘意食響鈴,今次見到芝心響鈴,當然唔會放過啦!響鈴表面超多芝士粉,裡面有流心芝士,每一口都好滿足呀!======詳情======花月宮 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道68號2樓================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #h
宮廷裝飾高質火鍋

🌸花月宮特色四格鍋 $268🌟🌟🌟🌟🌟

🍀黑松露野菌湯

🍀四川麻辣湯
夠麻夠香夠辣,材料十足,有鴨血同素鴨。

🍀藥膳花雕花膠醉雞湯
材料十足,有四分一隻醉雞,三塊厚身花膠,勁濃郁藥膳花雕味。

🍀蕃茄濃湯海鮮湯

🌸掛架頂級安格斯牛小排 $298🌟🌟🌟🌟🌟

🌸新鮮牛胸爽 $98🌟🌟🌟🌟🌟

🌸新鮮豬頸肉 $58🌟🌟🌟🌟🌟

🌸自家製脆炸『芝心』響鈴$78🌟🌟🌟🌟🌟

======詳情======
花月宮 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道68號2樓
================

#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #夏日打卡日常 #花月宮特色四格鍋 #黑松露野菌湯 #四川麻辣湯 #藥膳花雕花膠醉雞湯 #蕃茄濃湯海鮮湯 #芝心響鈴 #新鮮牛胸爽 #新鮮豬頸肉 #掛架頂級安格斯牛小排 #金巴利道 #花月宮
2023-07-30
  • 掛架頂級安格斯牛小排
  • 新鮮豬頸肉
  • 新鮮牛胸爽
  • 自家製脆炸『芝士』響鈴
2023-08-01 58 瀏覽
想食健康d所以我地要左個番茄濃湯海鮮鍋($168),撈底發現相當多料豐富,有勁多海蝦、青口、墨魚仔、番茄、薯仔等,而且海蝦食得出唔係用雪藏貨,都幾大隻新鮮,令人好驚喜,湯底飲落鮮甜清新美國頂級手切封門柳$238 牌上還有提示只涮20秒好溫馨🤣這個牛味重,而且份量很足 ,滿滿的舖左一碟,厚度剛好,吃起來很有嚼勁鴨血($58)嫩滑有彈性,味道鮮甜香濃澳洲羊肉卷($128)切成薄片,羶味少,油花分佈均勻,肥瘦比例極佳,輕輕一涮口感一流海鮮也是限量供應,我們本來想點蟶子皇可是沒有了,最後換成了日本大扇貝($88)很鮮甜,而且完全沒有腥味

鴨血($58)嫩滑有彈性,味道鮮甜香濃

2023-07-27
  • 美國頂級手切封門柳
2023-08-01 115 瀏覽
新鮮足料之《花月宮》生日飯round 2,朋友帶左我去新鮮足料之《花月宮》,餐廳門口有好多招財貓,環境闊落坐得好舒服,裝修中國風,有VIP房,打邊爐前,staff遞上九宮格調味盤,上菜非常快,唔洗10分鐘送哂黎,而且擺盤非常靚仔,打咭既重面性,焉鴦湯底$168:黑松露野菌鍋$128、皮蛋芫荽鍋$98(雙拼湯底以較貴既價錢加$40)黑松露野菌鍋超多唔同種類菇,湯底上台時已經聞到野菌香,有驚喜,皮蛋芫荽鍋超多芫荽同皮蛋,仲有紅蘿蔔、馬碲,名副其實足足料,係未落配料前,飲左幾啖湯底,兩者有強烈對比,黑松露野菌鍋明顯味道濃郁,入口陣陣菇香及黑松露香,皮蛋芫荽鍋味道清甜,中意食菇既朋友可以選擇黑松露野菌鍋,亦唔需要再叫菇類食,因為湯底已經超多菇,美國頂級手切封門柳:$238每片厚薄一樣,雪花均勻,肉質軟腍唔韌,牛味濃郁,淥20秒後就食得, 澳洲羊肉卷:$128好香羊肉味,脂肪不算多,肉質幼嫩,爽脈鵝腸:$108份量算多,口感爽口,手打墨魚丸(4粒):$58、牛骨濃汁牛丸(6粒):$68兩款丸size好大粒,口感彈牙,墨魚丸食到墨魚粒有鮮味,牛骨丸牛味濃郁,兩者口感彈牙,田園拼盤:$68田園拼盤顏
新鮮足料之《花月宮》
焉鴦湯底$168:黑松露野菌鍋$128、皮蛋芫荽鍋$98
(雙拼湯底以較貴既價錢加$40)
皮蛋芫荽鍋超多芫荽同皮蛋,仲有紅蘿蔔、馬碲,
美國頂級手切封門柳:$238
澳洲羊肉卷:$128
好香羊肉味,脂肪不算多,肉質幼嫩,
爽脈鵝腸:$108
份量算多,口感爽口,
手打墨魚丸(4粒):$58、牛骨濃汁牛丸(6粒):$68
田園拼盤:$68
田園拼盤顏色豐富,有好多不同種類既蔬菜,較少見既有雙色車厘茄、蟲草花、羽衣甘藍,幾特別,
青梅竹馬:$68
其實味道有d似酸梅湯,但比酸梅湯更好飲,酸酸味味幾胃口,飲到底仲有爆爆珠,
總括呢個價錢,一d都唔貴,食物同環境質素都好好。
2023-07-31
尖沙咀高質火鍋推薦,裝潢帶輕奢風格,座位闊落,仲有廳房可以預訂,有特色4格鍋底$268,有四川麻辣,藥膳花雕花膠醉雞,黑松露野菌,蕃茄濃湯海鮮鍋,一次過食到4款惹味滋補湯底,最鍾意係蕃茄海鮮湯,有大量蕃茄,大蝦,蜆,魷魚仔,青口熬製,湯頭酸甜又有鮮味,食得多都唔會膩。另一個有驚喜係黑松露野菌鍋,好香濃黑松露味道,野菌好鮮甜,係比較有特色嘅湯底。自家制炸響鈴$58, 新鮮即炸,熱辣辣,非常鬆脆,吸到湯頭精華特別滋味。萵荀$38, 新鮮清爽。掛架頂級安格斯牛小排$298 ,份量好足,牛味濃,肉質嫩滑,火鍋必備之選。珊瑚桂花雙拼$138, 珊瑚蚌好彈牙,鮮味濃,桂花蚌厚肉嫩彈。

• 自家製脆炸響鈴
  • 掛架頂級安格斯牛小排
2023-07-31 20 瀏覽
尖沙咀又找到一家火鍋店 可分享給大家「花見宮」 在韓國街內 餐廳裝潢走中國風 環境闊落下單前 店員會遞上九宮格調味盤自己選擇調味 此餐廳最特別是湯底 湯底種類很多 而且比較少見更有一個特色四格鍋 可惜我不能吃辣(藥膳花雕醉雞|四川麻辣|黑松露野菌|蕃茄海鮮)⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___⋆🥘黑松露野菌鍋 $128很香很香!這個湯底混入菇菌粉濃郁無比重點是加入了黑松露 帶出不同野菌的味道配其他火鍋配料 也適合🐮掛架頂級安格斯牛小排 $298擺盤很美 以盆景🪴作概念牛小排一覽無遺❤️油膩分布均勻 肉質嫩滑 🫶🏻沾少少豉油 可令肉味更突出👍🏻🐮本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊 $368肉質結實有彈性 肉味香濃油花適量 不會過油🥬娃娃菜 $38吸收了很香的黑松露野菌湯底 還帶爽脆口感🍢芝士竹輸卷 &手打墨魚滑 $58+$98我的火鍋餐內不可缺少的東西懂的人就懂❤️------------------------------
尖沙咀又找到一家火鍋店 可分享給大家
「花見宮」 在韓國街內
餐廳裝潢走中國風 環境闊落
下單前 店員會遞上九宮格調味盤
自己選擇調味
此餐廳最特別是湯底
湯底種類很多 而且比較少見
更有一個特色四格鍋 可惜我不能吃辣
(藥膳花雕醉雞|四川麻辣|黑松露野菌|蕃茄海鮮)

⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___⋆

還帶爽脆口感
🍢芝士竹輸卷 &手打墨魚滑 $58+$98
我的火鍋餐內不可缺少的東西
懂的人就懂❤️

今次我約姊妹來到尖沙咀,充滿古典宮廷風格的「花月宮」,主打火煱,食物的款式有特色,非常美味,佳餚讓一眾嘴饞的食客品嚐。養生豆腐白肉湯鍋湯鍋好足料,藥材有八角、沙蔘,配料有紅棗、鴨血、蜂巢豆腐等,仲有肥瘦剛好的白肉,整體滋補養顏,味道鮮甜,充滿養生元素。美國頂級手切封門柳封門柳牛味濃,油脂分布平均,非常新鮮,質感軟綿,讓人一試難忘。珊瑚桂花雙拼份量頗多,鮮嫩剔透,肉質有彈性,口感層次豐富,見到巳想即時食下去。手打墨魚滑新鮮墨魚打成滑,非常爽口,保持嫩滑,完全冇添加劑,味覺和口感湧現出來。自家製脆炸芝心響鈴新鮮自家製響玲放進煲浸一會兒巳可以食,芝士味香,食下來肉質嫩滑,細膩美味。田園拼盤賣相吸引,包括有蟲草花、粟米、南瓜、小蕃茄、木耳等,多款蔬菜,滿載的味道清新。花月宮(尖沙咀)地址:尖沙咀金巴利道68號2樓

養生豆腐白肉湯鍋

美國頂級手切封門柳

珊瑚桂花雙拼

手打墨魚滑

自家製脆炸芝心響鈴

田園拼盤

花月宮(尖沙咀)
地址:尖沙咀金巴利道68號2樓
2023-07-24
2023-07-30 23 瀏覽
尖沙咀四格火鍋湯底🫕唔使心大心細做選擇, 一次試哂麻辣、野菌、番茄、藥膳‼️ 🙋🏻‍♀️無論多人定少人, 男女定老幼, 去打邊爐其中 一樣煩惱就係叫咩湯底😆 呢度嘅「花月宮特色四格鍋」就完全解決咗個問題, HK$268有齊四川麻辣🌶黑松露野菌🍄清甜濃湯蕃茄🍅花膠藥膳雞🐔  ✨️美國頂級手切封門柳 (HK$238) ✨️蘇格蘭蟶子皇 (HK$44@) ✨️韭菜餃 (HK$58 四粒)✨️萵筍 (HK$38) ✨️汽水 (HK$15@) ✅️ 收醬芥 (HK$18@) 及加一呢度坐得幾舒服😌 應該係全新裝修, 另外都有啲VIP房, 聽到裏面有k唱添‼️

✨️美國頂級手切封門柳 (HK$238)

✨️蘇格蘭蟶子皇 (HK$44@)

✨️韭菜餃 (HK$58 四粒)

✨️萵筍 (HK$38)
✨️汽水 (HK$15@)
✅️ 收醬芥 (HK$18@) 及加一

2023-07-11
2023-07-29 15 瀏覽
約左酒友打邊爐,呢度好適合傾計,張枱夠大間隔又闊,宮廷風裝修感覺好新淨企理。養生豆腐白肉湯鍋心大心細揀左呢個白肉鍋,湯底有淡淡藥材香味,重點係鍋底有勁多料😱白肉、腐竹、好滑嘅鴨血都勁多,未見過咁足料嘅鍋底🤤川式口水雞調味好正,帶酸甜微辣,雞肉非常厚身,雞皮係爽嘅,份量超多。叫左幾個送酒小食,豬頸肉燒得幾靚,魷魚鬚超正,又脆又爽,炸粉都唔厚。手打鮑魚丸雪白嘅丸子入面包左鮑魚粒,幾鮮甜有咬口。自家製脆炸響鈴上枱果陣啱啱炸好,店員話可以就咁食或者放湯。我中意放湯幾秒,吸左湯豆味更出。

養生豆腐白肉湯鍋

川式口水雞
調味好正,帶酸甜微辣,雞肉非常厚身,雞皮係爽嘅,份量超多。

手打鮑魚丸
雪白嘅丸子入面包左鮑魚粒,幾鮮甜有咬口。

自家製脆炸響鈴

2023-07-28 14 瀏覽
今次嚟到尖沙咀同朋友試左呢間咁靚嘅火鍋店😍餐廳用咗花同木設計,感覺好優雅,而且食材仲好新鮮!今次就叫咗以下湯底同配料:.🟩掛架頂級安格斯牛小排油脂分布平均,一睇就知道係靚牛,放落鍋入邊煮一陣就可以食,夠晒鮮甜!🟥黑松露野菌鍋呢個真係有驚喜,估唔到有咁多黑松露同埋野菌,而且味道濃郁,又可以帶出海鮮同埋肉類嘅鮮味😋🟧爽口鮮蝦雲吞總共有四大粒,每粒雲吞入邊都有超大粒蝦,蝦嘅質地非常爽口,真係足料又新鮮!🟨流心芝士墨魚丸墨魚丸夠爽,一咬入去啲芝士就爆出嚟😍🟪滑雞片雞肉非常之滑,而且有彈性,最岩打邊爐😍🟦薄切牛舌心切得有心思,可以一口食曬,牛味夠重,唔錯!
🟩掛架頂級安格斯牛小排

🟥黑松露野菌鍋

🟧爽口鮮蝦雲吞

🟨流心芝士墨魚丸
墨魚丸夠爽,一咬入去啲芝士就爆出嚟😍

🟪滑雞片
雞肉非常之滑,而且有彈性,最岩打邊爐😍

🟦薄切牛舌心
切得有心思,可以一口食曬,牛味夠重,唔錯!
2023-07-28 14 瀏覽
⭐️花月宮濃湯新鮮豬骨煲有好多大大嚿又有肉嘅豬骨,又有好多粟米🌽蘿蔔🥕夠晒多配料🤩食湯底都食到飽,個湯好濃之餘個煲真係好大!!好彩同大食嘅屋企人一齊去食,所以我哋嗌咗好少嘢就飽左😂⭐️風花雪月餃子拼盤餃子嘅擺放好有心思。試咗好多款餃子,我地最鍾意係韭菜味嗰隻,入邊有薑味,又足配料。⭐️ 酥炸魷魚鬚即叫即炸大大份,又好味😍😍😍🥳⭐️ 青梅竹馬超級無敵欣賞呢個汁🥳🤩$68 一大渣,仲有一粒粒嘅馬蹄寶珠清爽微酸好解膩😍😍⭐️芝士竹輪卷⭐️脆鯇片⭐️香菇貢丸打邊爐最重視個冷氣,呢間嘅冷氣真係好足👍🏻👍🏻
⭐️花月宮濃湯新鮮豬骨煲

⭐️風花雪月餃子拼盤

⭐️ 酥炸魷魚鬚
即叫即炸大大份,又好味😍😍😍🥳

⭐️ 青梅竹馬

⭐️芝士竹輪卷

⭐️脆鯇片

⭐️香菇貢丸

打邊爐最重視個冷氣,呢間嘅冷氣真係好足👍🏻👍🏻

2023-07-27 21 瀏覽
去到尖沙嘴想打邊爐,見到花月宮有個特色四格鍋,一次過有齊四種湯底,完全滿足哂我要樣樣野都試吓😀特色四格鍋HKD268有四川麻辣鍋、藥膳花雕花膠醉雞鍋、黑松露野菌鍋、蕃茄濃湯海鮮鍋四款湯底隻隻都超級足料!完全係喜出望外,首先四川麻辣裡面有埋鴨血同蜂巢豆腐,索哂啲麻辣味,辣得過癮👏🏻 藥膳花雕花膠醉雞鍋配上碟花雕酒醃好嘅鮮雞,醃得好夠味酒香夠濃。黑松露野菌鍋有超多國菌,一啲都唔馬虎,呢個係估唔到佢咁香菌味,成個鍋底超夾啲蔬菜肉類,大推!蕃茄濃湯海鮮鍋裏面都有好多海鮮,蝦、墨魚仔、青口、魷魚等。淨係呢個四格鍋足料程度已經抵讚♥️👍🏻再嗌左唔同配料🤤掛架頂級安格斯牛新鮮豬頸肉爽口鮮蝦雲香(4粒)流沙黃金蝦丸(4粒)蜂巢豆腐自家製脆炸響鈴大讚個脆炸響鈴,脆卜卜新鮮即炸,誠意滿滿!另外個手打流沙黃金蝦丸,大大粒好彈牙,裡面有流沙味道超夾🔥🎉掛架安格斯牛肉質都唔錯,配上辣同其他湯頭都好正,淥幾秒岩岩好牛味都好出。最後必點番個蜂巢豆腐同薯粉,索哂所有湯底精華,超滿足。第一次打邊爐係四款湯底都咁中意,難分高下😎🤭大推呀!

特色四格鍋HKD268

淨係呢個四格鍋足料程度已經抵讚♥️👍🏻

再嗌左唔同配料🤤

掛架頂級安格斯牛
新鮮豬頸肉
爽口鮮蝦雲香(4粒)
流沙黃金蝦丸(4粒)
蜂巢豆腐
自家製脆炸響鈴

2023-07-26 13 瀏覽
朋友推薦咗哩間火鍋好耐,今次終於有機會試試店鋪裝修得唔錯,古香古色,同埋座位好闊落,坐得好舒服醬料九宮格夠曬豐富,啱曬大部分人要求泰北冬陰公原隻澳洲龍蝦海鮮鍋依個鍋底勁豐富有一隻現開澳洲龍蝦,加埋數款海鮮,湯底仲搭配埋雲耳,當季時令菇等龍蝦即叫即劏,龍蝦頭送上來仲彈彈下,夠哂新鮮同埋龍蝦SIZE一啲都唔細,有成個手掌大食落真係好鮮甜彈牙花雕雞件雞肉透出花雕味道,食落好嫩滑唔會柴,同埋仲有少少藥膳味白鱔片片得好薄身,輕輕涮下已經可以食白鱔好彈牙同埋冇刺,唔錯爽口鮮蝦雲吞用料好足夠,食落滿滿蝦肉已經做咗少少調味,唔洗點醬都好惹味鮮支竹支竹都係輕輕涮下就得支竹索曬鍋底酸辣味道,好好味可樂同芬達,解辣唔錯,搭配火鍋一流

朋友推薦咗哩間火鍋好耐,今次終於有機會試試

店鋪裝修得唔錯,古香古色,同埋座位好闊落,坐得好舒服

醬料九宮格夠曬豐富,啱曬大部分人要求

泰北冬陰公原隻澳洲龍蝦海鮮鍋
依個鍋底勁豐富

龍蝦即叫即劏,龍蝦頭送上來仲彈彈下,夠哂新鮮

同埋龍蝦SIZE一啲都唔細,有成個手掌大
食落真係好鮮甜彈牙

花雕雞件
雞肉透出花雕味道,食落好嫩滑唔會柴,同埋仲有少少藥膳味

白鱔片
片得好薄身,輕輕涮下已經可以食
白鱔好彈牙同埋冇刺,唔錯

爽口鮮蝦雲吞
用料好足夠,食落滿滿蝦肉
已經做咗少少調味,唔洗點醬都好惹味

鮮支竹
支竹都係輕輕涮下就得
支竹索曬鍋底酸辣味道,好好味

可樂同芬達,解辣唔錯,搭配火鍋一流
週末約咗朋友去尖沙咀打邊爐,朋友介紹找了一間新開的邊爐🫕,位置喺金巴倫道(即天文台道附近)一新大廈二樓,地點方便唔難找,扶手電梯一上到2樓,就會見到。餐廳裝修簡單光猛,而且非常乾淨最驚喜之處是還有包廂可以預定。🫕花月宫特色四格喎打邊爐湯頭最重要,呢間邊爐嘅湯底,非常出色,而且真材實料,所以選擇了個四格鍋,一次過試齊四種味道,包括四川麻辣鍋、藥膳花膠醉雞鍋、黑松露惹菌鍋及蕃茄濃湯海鮮鍋,湯底非常驚喜🌶️四川麻辣味道非常香濃,藥材味足,香辣之餘,帶點藥材甘甜,讚👍🐣藥膳花膠雞,唔好以為四格就會偷工減料,上枱更伴有¼隻新鮮醉雞,兩大篇非常厚大花膠,醉雞湯的味道非常足,重重的花雕香味及藥材撲鼻,更聞到濃郁的當歸味,估計非常唔該補身👍🍄黑松露雜菌鍋,湯底超濃郁的黑松露,用來打邊爐都係第一次,配上豬肉或者牛肉,簡直高級嘅享受🤩🍅蕃茄海鮮濃湯,龍龍嘅蕃茄湯底絕對不是茄膏的一種,澳門嘅蕃茄肉,入面更有青口、海蝦、白貝等海鮮,非常鮮甜美味唔好以為只係湯底經驗,食材都非常一絕 🐚鮮甜桂花蚌桂花蚌每條都非常大隻厚肉不會碎屑屑,而且口感彈牙,涮到卷起來即食,非常之新鮮鮮甜。🥩掛架頂級安格斯牛小排安格斯小排油花十

🫕花月宫特色四格喎

唔好以為只係湯底經驗,食材都非常一絕

🐚鮮甜桂花蚌
桂花蚌每條都非常大隻厚肉不會碎屑屑
,而且口感彈牙,涮到卷起來即食,非常之新鮮鮮甜。

🥩掛架頂級安格斯牛小排
安格斯小排油花十足,涮10秒即食,肉味十足,入口即溶,當然肉嘅質素非常一絕,不過由於個人係食肉愛好者,如果可以的話牛肉厚切會更加滋味。

🦆鴨血
鴨血是打邊爐必食,而且當然係要陪四川麻辣火鍋,由於湯底非常之濃郁,軟綿綿入口滑溜溜,非常入味

餐廳新張期內緊推出早鳥優惠,只要7:30買單走人,全單更有78折,如果星期日名朝要返工,想早啲食飯,非常之優惠。推介大家四格特色鍋底。
  • 鮮甜貴花蚌
2023-07-25 16 瀏覽
呢間餐廳環境好靚, 裝修好古典風, 成個感覺好高級, 坐位闊落, 坐得舒服, 有大卡位, 非常適合一班人聚會🔸️養生豆腐白肉湯鍋$128湯底帶藥材味, 白肉肉質爽口, 肥瘦相間, 配料仲有蜂巢豆腐、紅棗、鴨血等, 最鍾意飲呢類藥膳湯底, 豆腐又吸曬湯汁, 好好食🔸️掛架頂級安格斯牛小排 $298用掛架掛牛肉, 幾吸睛, 雪花有紋理, 入口好重牛味, 輕輕焯吓就食得, 就算過咗火都唔老🔸️流心芝士墨魚丸 $68/4粒墨魚丸彈牙, 咬下去芝士仲流心, 味道香濃🔸️野菌黑松露餃 $68/4粒入面有原隻蝦、菌類, 感覺好清香🔸️自家製脆炸芝士響鈴 $78未食過呢款芝士響鈴, 覺得好特別, 入面係包住塊片裝芝士, 浸一秒後拎起, 入口鹹香味重, 面頭仲有芝士粉, 芝味十足稻庭烏冬 $28檸檬薏米水 $48/渣

🔸️養生豆腐白肉湯鍋$128

🔸️掛架頂級安格斯牛小排 $298

🔸️流心芝士墨魚丸 $68/4粒
墨魚丸彈牙, 咬下去芝士仲流心, 味道香濃

🔸️野菌黑松露餃 $68/4粒
入面有原隻蝦、菌類, 感覺好清香

🔸️自家製脆炸芝士響鈴 $78

稻庭烏冬 $28

檸檬薏米水 $48/渣

2023-07-25 11 瀏覽
夜晚同朋友去咗尖沙咀打邊爐,餐廳環境雅緻,裝修別出心栽,而且空間寬敞,坐得闊落。餐廳鍋底選擇多,我同朋友就點了個雪蓮子桃膠椰子🥥雞鍋湯底,選了配料芝士腸、薯粉、豬潤、米線同牛將軍拼盤,2個人都夠食。成個邊爐精華係個椰子湯底,香甜入味,椰子味濃,令人一試難忘。而且,雞好新鮮,肉質鮮嫩。小食黃金脆蟮球炸得金黃香脆,食落熱辣辣🔥,非常香口。檸檬🍋薏米水飲落開胃。牛將軍拼盤用料上乘,有牛黃喉、牛胸爽、黑柏葉。牛黃喉食落有口感、嚼口,食材係屋企較難處理。牛胸爽食落唔油膩,爽口,而黑柏葉亦好新鮮。餐廳午市有一人鍋,亦係唔錯選擇。🤤♥️ 人均傷害💰:~ $400 (晚市)♥️

♥️ 人均傷害💰:~ $400 (晚市)♥️