芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2020-06-15 927 瀏覽
前一排去咗尖沙咀同朋友一齊食生日飯,當日沒有復位直接walk-in 也有位置,餐廳十分之大,所以即使排隊都應該好快到。餐廳格局好似去咗外國餐廳,而且啲staff大部份都係講英文,真係好似去左外國咁😂講啲嘢食先,我哋叫咗都幾多嘢食不過唔係好記得左啲名,所以大家睇住圖先啦‼️‼️啲意粉真係好大碟(3個人食都夠)呢個水牛城雞翼真係超級唔建議大家食。味道奇怪😅😅食完一小淡已經無人再掂過,4個人同時感到失望,真的不了不了。。。

‼️‼️啲意粉真係好大碟(3個人食都夠)

2020-06-07 1104 瀏覽
疫情下又去幫襯多次今次係lunch 時間去冇以前排哂長龍既畫面去到即刻就有檯平日有lunch set 其實係多左沙律同多杯野飲另外叫左buffalo wings (每次去都必點!)最後再叫左個Original cheese cake (超heavy , 建議兩個人share )加哂pat cream 真係好正之前都試過其他味始終覺得原味最好食其他個d係仲heavy 原味感覺清爽d 其實女仔去食呢間野一個Main course 同一個cheesecake 可以兩個share 都已經好飽D野真係好大碟😂
疫情下又去幫襯多次
今次係lunch 時間去
冇以前排哂長龍既畫面
去到即刻就有檯

平日有lunch set 其實係多左沙律同多杯野飲
另外叫左buffalo wings (每次去都必點!)

加哂pat cream 真係好正

午餐
  • Buffalo  wings
  • 原創芝士蛋糕
2020-06-07 905 瀏覽
早前和朋友過來一齊慶祝生日,因為他們很想來吃芝士蛋糕!這間餐廳有很多菜式,我們叫了意粉,薄餅,雞柳,還吃了幾件芝士蛋糕,我們覺得原味芝士蛋糕最好吃,焦糖芝士蛋糕有點甜。但價錢很划算,可以一試。
2020-06-03 2130 瀏覽
今次再到呢間試多啲唔同既野 發現主菜真係好出色!🥳 4個人淨係可以試到3個主菜 同樣一黎到就會有個餐包同牛油 黑糖餐包真係非常好味 甜甜地再配牛油既香味 呢個辣肉腸pizza 🍕辣肉腸既份量好多 芝士既份量亦都好多 但係2樣嘢加埋口味有啲寡 不過勝在有麵粉香 之前試過乜都有pizza 個個配料多啲 比較推介個個烤蒜雞肉蝴蝶粉 好好味!份量超大一班人share 就最好不過 芝士汁平均沾上每一粒蝴蝶粉上面 雞肉既份量都好多呀~Tacos 🌮 w/ 雞肉 莎莎醬調配得好好味 酸酸甜甜咁蕃茄粒好清新 面頭仲有好大pat 牛油果醬 成件事昇華左好creamy 😋😋😛❤️

烤蒜雞肉蝴蝶粉

2020-05-26
30 分鐘 (堂食)
生日
烤蒜雞肉蝴蝶粉
  • 黑糖麵包
2020-06-02 1192 瀏覽
限制兩小時用膳冇問題…… 但係個廚房師傅驚我哋趕時間咁 …… 我哋兩個女仔淨係叫咗一個pasta同一個小食,同埋一個cheesecake.....份量好大!重點我想講…… 嗰個 烤蒜雞肉蝴蝶粉 好似求其淥咗一淥,淋啲汁上去咁就算, 啲蝴蝶粉硬到冇朋友!! 另外小食 脆炸芝士角 入面嗰嚿芝士真係「一嚿」完整,完全冇溶過! 最後dessert , Ultra Red Velvet cheese cake..... 因為朋友本身好鍾意食Red Velvet cake, 所以特登嚟試下, 結果呢一個cheesecake完全唔係嗰回事..... 總之 …… 食完呢餐飯覺得超級滯!我諗我地都唔會再嚟!
總之 …… 食完呢餐飯覺得超級滯!
我諗我地都唔會再嚟!
2020-06-02 888 瀏覽
泥間餐廳係尖沙咀都幾出名 🙈所以泥食嘢嘅人都好多 今次食飯 差唔多等咗一個半鐘先有位👉🏻👈🏻今次叫左個pasta 🍝一個小食 🌮一支white wine 🍾同一件 chocolate cheesecake🍰 三個人share 因為份量都算大 所以share 食 都夠飽 👍🏻極力推薦餐廳嘅cheesecake 雖然有d甜 但口感一流 😋由入餐廳開始到結帳 服務員嘅態度都好好 😌另外餐廳嘅環境 雖然燈光有d暗 但就因為咁樣 個氣氛都唔錯😊
泥間餐廳係尖沙咀都幾出名 🙈

極力推薦餐廳嘅cheesecake
雖然有d甜 但口感一流 😋

由入餐廳開始到結帳 服務員嘅態度都好好 😌

2020-05-05
90 分鐘 (堂食)
2020-05-31 1023 瀏覽
呢間餐廳日日晚上都好多人,等星期三去,大約都要等1個鐘,成間鋪燈光比較暗,我地坐左高圓檯,每一張枱都放有小蠟燭,好有情調。餐廳中英文,店員大部都是外籍人士,所以落單基本上英文溝通。我地2位總共點左3樣野食,本身想再點pizza,但店員好貼心同我地講,已經好多野食,先食左先,吾夠再叫。點知樣樣野食都好多份,好抵食雞肉香蒜檸檬忌廉意粉,必食,推介👍🏻👍🏻超多汁,個汁味道酸酸甜甜,十分開胃,吾會覺得好油膩,但雖一覺得雞肉 比較乾身,冇乜肉汁但整體個意粉,我好中意。水牛城香辣雞翼重口味之選,好濃醬汁,而且份量好多,唔怪之得店員叫我地食完唔夠先再下單,2個人食 我覺得份量太多。芝士安格斯漢堡配薯條漢堡包好好食,多肉汁,而且比較多酸瓜,薯條不是粗薯條,但都熱辣辣,不錯👍🏻由於今次太飽,沒有試皇牌cheese cake 下次一定要點,聽說是必食產品之一

餐廳中英文,店員大部都是外籍人士,所以落單基本上英文溝通。

點知樣樣野食都好多份,好抵食

雞肉香蒜檸檬忌廉意粉,必食,推介👍🏻👍🏻
雞肉香蒜檸檬忌廉意粉

水牛城香辣雞翼
2個人食 我覺得份量太多。

芝士安格斯漢堡配薯條

2020-05-05
5 分鐘 (堂食)
紀念日
雞肉香蒜檸檬忌廉意粉
  • 雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵
2020-05-31 724 瀏覽
今日天氣唔好,天陰陰,所以出左tst, 行下商場就算。晚餐選左之前一直想試嘅cheesecake factory, 5:45 pm 黎到,唔駛等位, 用餐時間有2個鐘。Environment - vintage style 佢起菜速度好快,差唔多15分鐘就黎齊食物,碟係有温度嘅,呢點值得一讚。Snacks - baffalo wings - 記得要sauce on the side, 因為佢分別有blue cheese sauce 同一個好似某西式辣椒版嘅sauce。 blue cheese sauce 係好濃, 濃到有溴,blue cheese 愛好者會好鐘意。chilly sauce 則偏sour 。雞翼有wings 有槌,約8-10 件,炸得唔油幾好嘅,小妹略嫌醃得唔夠。Pasta - spagetti with chicken breast, garlic and lemon sauceChicken breast 好嫩,cheesy sauce 都唔膩又香,温度夠,spaghetti 都 al dende。唯一美中不足係lemon sauce 有點多,搶左味,有啲酸左點。Si

Environment - vintage style

Chicken  spaghetti  with  garlic  and  lemon  sauce

Side - roasted broccoli - 唔油又tender

講漏左個餐前包, brown bread 有驚喜,好脆!

總括而言,每樣食物都American portion,望都飽左,適合一大幫人,值得一去,it’s good value for money, 小妹下次想試下其他pasta !

2020-05-30
  • Buffalo wings
  • 黑糖麵包
2020-05-30 19321 瀏覽
開咗咁耐,終於有機會嚟食啦!主要想食芝士蛋糕,所以今晚四個人叫咗三個小食,+3個芝士蛋糕😂⭐️芝樂坊粟米片上面有好多芝士,一對牛油果醬,一對酸忌廉等等賣相相當吸引,而且份量相當大,4個人最後都食唔晒😂⭐️水牛城香辣雞翼呢度嘅水牛城醬汁真係比較難,而且係酸啲嘅,我可以配埋芝士醬食,仲有西芹條都好似足美國嘅餐廳!⭐️香脆蟹肉球份量比想像中細,不過一咬落口真係食到絲絲蟹肉都唔錯嘅!⭐️話明係Cheesecake Factory 顧名思義就梗係有好多款蛋糕揀啦!我哋一共叫咗三款蛋糕🍰每一款上面都會跟埋忌廉。⭐️Godiva 朱古力芝士蛋糕超濃郁嘅朱古力味,配埋朱古力慕絲,好食呢😋⭐️無敵紅絲絨芝士蛋糕我覺得三個之中呢個最好食,紅絲絨蛋糕佔嘅比例雖然比較細,但係佢係十分之軟綿綿!外面充滿忌廉芝士糖霜😋⭐️芒果青檸芝士蛋糕呢個嘅芝士比例最重,所以我哋都食唔晒會比較漏佢仲有勁多款蛋糕,都好想試,不過由於差唔多全部野都有芝士,所以會食到好漏,好快飽!適合多人聚會,大家share可以試多幾樣食物。餐廳嘅裝修亦都好有美國風格坐得好舒服!
開咗咁耐,終於有機會嚟食啦!
⭐️芝樂坊粟米片

⭐️水牛城香辣雞翼

⭐️香脆蟹肉球
份量比想像中細,不過一咬落口真係食到絲絲蟹肉都唔錯嘅!

我哋一共叫咗三款蛋糕🍰
每一款上面都會跟埋忌廉。

⭐️Godiva 朱古力芝士蛋糕
超濃郁嘅朱古力味,配埋朱古力慕絲,好食呢😋

⭐️無敵紅絲絨芝士蛋糕

⭐️芒果青檸芝士蛋糕
呢個嘅芝士比例最重,所以我哋都食唔晒會比較漏

適合多人聚會,大家share可以試多幾樣食物。
餐廳嘅裝修亦都好有美國風格坐得好舒服!
  • 無敵紅絲絨芝士蛋糕
2020-05-28 732 瀏覽
以前我成日食呢間餐廳好鍾意食覺得質素都唔錯✔️同埋嘢食大大返夾抵食尖沙咀有冇乜嘢特別想食今日再嚟試多次😝覺得品質冇以前咁好不過間唔中食下都可以芝士蛋糕選擇多☺️如果真係掛住美式嘢食嘅話我都覺得可以試吓佢
以前我成日食呢間餐廳
不過間唔中食下都可以
芝士蛋糕選擇多☺️
如果真係掛住美式嘢食嘅話我都覺得可以試吓佢
2020-05-27 857 瀏覽
麵包的質地比較硬之餘又帶小小小脆黑糖包的黑糖味好濃,味道唔錯👍🏻洋蔥湯味道濃郁意粉嘅份量好大碟,麵條食落有濃濃的芝士味而且帶有微辣雞粒的份量好多,食落好有咬口🤣

麵包的質地比較硬之餘又帶小小小脆
黑糖包的黑糖味好濃,味道唔錯👍🏻
洋蔥湯味道濃郁
意粉嘅份量好大碟,麵條食落有濃濃的芝士味而且帶有微辣
雞粒的份量好多,食落好有咬口🤣

午餐
2020-05-26 1219 瀏覽
The Cheese Cake Factory 就以食物分量多同埋30幾分傳奇芝士蛋糕而出名!今日午餐就叫咗Buffalo Wings, Pasta Da Vinci 同埋一個 Chocolate Tuxedo Cream Cheesecake. 想講每一款餸嘅份量都非常之多,點餐嘅朋友記得唔好眼大肚窄😂,我甘叫ge分量足夠令到兩個人飽!佢個buffalo Wings 識落偏酸而且辣辣地都幾開胃而且一份有大概八至10隻雞翼左右!已佢個pasta食落少少酸酸甜甜食落唔會太濟,其實食完呢兩個餸兩個人已經開始飽, 食埋最後個cheesecake 真係頂曬肚😂佢個cheesecake都好好味,好香濃嘅朱古力同埋芝士味。間餐廳食物分量多而且好味,如果下次去一定要試吓佢其他款式嘅菜同埋cheesecake 😋
Buffalo  Wings
Pasta  Da  Vinci
Chocolate  Tuxedo  Cream  Cheesecake
早排因為慶祝芝士蛋糕日,餐廳推出件裝芝士蛋糕快閃優惠,正常一件要大約$80,依家半價就食到,個日去睇,好多味都有。包括好受歡迎GODIVA朱古力芝士蛋糕、檸檬馬令芝士蛋糕、OREO芝士蛋糕、無敵紅絲絨芝士蛋糕等等------GODIVA朱古力芝士蛋糕 4/5賣相真係好吸引,有塊GODIVA朱古力牌同埋好大舊cream,朱古力芝士蛋糕加上朱古力慕斯,雙重朱古力味,真係好正🥰朱古力好香濃同埋好滑,不過份量都算大件,一個人真係食唔哂,勁邪惡呀

------
GODIVA朱古力芝士蛋糕 4/5
2020-04-28
15 分鐘 (外賣自取)
2020-05-22 997 瀏覽
今晚和朋友去開尖沙咀食飯,食完朋友心血來潮想食甜品,我就即刻想到去依間芝樂坊餐廳食芝士蛋糕啦~依間餐廳都勁出名,今晚終於有機會一食,八點來到都仲要等二十至三十分鐘先有位,所以決定拎走去其他food court食算~蛋糕櫃有好多蛋糕有不同選擇,件件都好吸引都幾難揀,最後揀左檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕,食完真係幾滿足的~檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕 $82Lemon raspberry cream cheesecake大大件賣相掂,連外賣盒設計都非常認真,蛋糕放在三角格位拎走好穩陣,連篤cream都有專用格位~芝士蛋糕口感幼滑細膩,青檸味清新帶微酸。每啖加點cream食無咁膩食落更滑,cream甜甜地就咁食都幾好味,餅底比較甜都係混cream食好~

檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕 $82
2020-05-21
5 分鐘 (外賣自取)
$41 (宵夜)
2020-05-19 1232 瀏覽
今次就試試呢間美國菜-芝樂坊 其實係比超級多款既芝士蛋糕吸引左泥試🤩首先一坐低就有餐包招待 黑糖餐包甜甜哋配上牛油一齊食好好食至於主菜方面今次就叫左檸檬蒜香大蝦🍤蝦都好大隻 而且好重蒜味 微微既焦香同鹽味好好味 醬汁酸酸地芝士味唔算太濃 而配少少蕃茄粒都幾開胃 Everything pizza 🍕 乜都有pizza 🤣有辣肉腸蕃茄蘑菇洋蔥同好濃厚嘅芝士 餅底唔算太薄又唔會太厚焗得好香脆 真係超好味😋❤️Classic burger 🍔 漢堡肉好厚煙肉都好香 配菜係另外分開放 有蕃茄酸瓜洋蔥同生菜 薯條🍟份量都多松露味唔係太出 不過朱古力味超濃 2-3個人share 會好啲 因為都會膩士多啤梨醬係超好食 絕對唔會係藥水味 而係好真材實料 芝士蛋糕方面芝士味未濃 但係就比較軟同綿既口感 如果生日仲會幫手寫字同裝飾添Godiva 既芝士蛋糕同原味芝士蛋糕既質感好相似不過呢個就係朱古力味既Oreo 奶昔好大杯 但係就有啲普通芝士蛋糕既款式真係好多😋😋睇見都好滿足
今次就試試呢間美國菜-芝樂坊

至於主菜方面今次就叫左檸檬蒜香大蝦🍤

Everything pizza 🍕
乜都有pizza

士多啤梨芝士蛋糕

Oreo 奶昔好大杯 但係就有啲普通

芝士蛋糕既款式真係好多😋😋睇見都好滿足
2020-05-18
5 分鐘 (堂食)
生日
乜都有pizza