芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2020-10-23 1101 瀏覽
同朋友一行五人到附近血拚,買到8點多才想起要為晚餐打算。正值二人限聚令之時,不少餐廳晚市冷清提早關門。猛然想起cheesecake factory就在附近,限聚令下五人要分成三枱,竟然完全不用排隊,看來香港人對cheesecake factory的熱情是冷淡下來了。(下圖為橫跨兩米多的五人三枱奇景)頗喜歡cheesecake factory餐牌的。清楚簡單,中英對譯,字體font size 及間距都恰度好處,細字清楚解釋內容,即使沒有附圖都足夠了解每道菜的內容。一如以往,餐廳上菜的速度非常理想,餐包食到中段,小食/主菜已陸續上齊。.1️⃣ Buffalo Wings $178炸粉相對厚實,入口偏硬但依然脆口,香辣的buffalo wing有誰不愛呢?配上生西芹沾沙律醬,口感及味道豐富完整。份量上數一數都有 8-10件,絕對是良心份量。.2️⃣ Pasta with Chicken and Lemon Garlic Sauce $188酸酸甜甜的一個意粉,幾開胃的,畢竟用上cream sauce所以談不上清新。雞胸份量絕不欺埸,可以說是意粉配雞胸。.3️⃣ Margherita Pizza $162
(下圖為橫跨兩米多的五人三枱奇景)

1️⃣ Buffalo Wings $178
Buffalo  Wings

Pasta  with Chicken &  Lemon  Garlic  Sauce

3️⃣ Margherita Pizza $162
Margherita  Pizza

Pizza中的百年經典,雖然材料基本簡單,卻更容易分出店家高下。Cheesecake Factory 家的Margherita檻欖油香得過份,加上羅勒香和足料的櫻桃蕃茄,味道上已經很不錯。欣賞pizza充份發酵的裙邊,餅底夠薄但餡料的水份不會滲透到底部,徒手食依然不會沾到一手油膩的,超越pizza express的水準,是當晚的意外收穫。
4️⃣ Pasta with Shrimp & Sausage $208
Pasta  with  Shrimp  and  Sausage

本身已偏好有蝦的pasta,蝦仁尚算彈牙,肉腸煎後油香令人垂涎,長通粉方便多人分享,調味上一貫美國菜的豐富,適合喜歡重口的朋友。
5️⃣ Passion Fruit Mojito $88
Passion  Fruit  Mojito

入口是滿滿的熱情果香,非常易入口、適合女生的一款Mojito,最抵讚之處是甜過之後感受到酒精的後勁,拿揑非常好。
Cheesecake Factory最賞心悅目的部分相信是靠牆的蛋糕櫃,下單點甜品前大可以先行一趟,定會食慾太增。

6️⃣ Lemoncello Cream Torte $89
Lemoncello Cream  Torte

Lemoncello 是意大利非常著名的餐後洒,大概40%的酒精濃度。但此torte就只人工的檸檬香精而沒半點酒味,加上cheesecake 主體鬆散,大失所望。

小結 💬
第四次光顧 Cheesecake Factory了,貫徹以往經驗cheesecake依然是敗筆,artificial 的香精cake實在不值$90一件。曾經點過一件朱古力味的蛋糕是一致好評的,但縱觀整個cake menu 中伏機率依然偏高。
反觀中價的pasta最令人滿足。五人埋單 $1090,人頭才$200,說不上是便宜但絕對大碗,三五知已share可多嚐幾道主菜,更不會食不飽,性價比不錯。
食物以外,昏暗燈光非常不適合拍照,無論合照或食物特寫,在iphone 中都成了模糊的一片,上圖各張發黃的圖片已經大量後製了。

震撼性的消息是自cheesecake factory來寫港插旗後,我也是方才才發現是由美心所經營的。以上就當是最後的道別,自此一別成永訣,只能忍痛say bye bye 了😿
Buffalo  Wings
Margherita  Pizza
Passion  Fruit  Mojito
2020-10-19 713 瀏覽
之前幾次食芝樂坊都係疫情外賣自取既時候,今次終於可以堂食啦 😍 星期六夜晚 等左45分鐘左右🦁 The Everything Pizza ($182):兩個人食真係份量好大🤣 不過真係好食 辣肉腸好香 重芝士 食塊塊都有拉芝效果! 🦁 Chicken Riesling:依道其實有d失望 個Riesling 汁份量唔夠mix晒d 意粉 酒味亦唔夠香 d雞諧到好似白烚擦膠咁 fail❌🦁 GODIVA® 朱古力芝士蛋糕($82):超級好食!!朱古力同芝士味都超濃,中間仲有一層硬既朱古力,餅底亦好好食,仲有兩pat cream mix埋食反而中和左 冇咁漏Pizza cheesecake 都好好食 不過份量較大 多d人share食會開心d~

• 乜都有PIZZA
  • GODIVA® 朱古力芝士蛋糕
cheesecake factory呢間野真係好耐之前已經聽過,好似都幾受歡迎,而且網上好評仲非常多添,一直都未有特登去試,今次終於去試試啦。往日總係見到大排長龍,今次大約8點去,唔洗排隊,不過入面都8成滿餐廳環境都幾黑menu方面食物選擇係非常多,乜都有得食cheesecake, 小食, starter, pasta, pizza, salad, burger, 三文治, 扒, 夾餅, 卷...十幾頁餐牌差唔多頁頁都有野想叫,真係選擇困難症呀價錢屬於中上,不過就估唔到佢D野食原來咁大份一開始會有麵包食,幾好食香脆蟹肉球一口大小的炸蟹肉球,配芥末入面都幾勁香料,肉比較淋個醬幾好味水牛城香辣雞翼配藍芝士醬比想像中辣,雞翼反而唔點個醬好食D,炸得好脆辣得黎好惹味達文西長通粉入面有炒雞肉、蘑菇及洋蔥都幾多雞肉,好似食極都有咁個人覺得個汁好濃味,真係食左半碟已經好飽,後面D野都唔洗食咁滯個汁好濃味,而且都幾大碟,兩個人食都OK我地兩個人最後都食淨左D長通粉DIANE 黛安牛扒+香草三文魚佢有個組合係牛扒+三文魚兩樣都想試呀所以就叫左呢個牛扒幾好食,好多汁,唔硬,冇乜筋,牛味亦濃三文魚個皮非常脆

餐廳環境都幾黑

menu方面食物選擇係非常多,乜都有得食
十幾頁餐牌差唔多頁頁都有野想叫,真係選擇困難症呀
價錢屬於中上,不過就估唔到佢D野食原來咁大份

一開始會有麵包食,幾好食

香脆蟹肉球
一口大小的炸蟹肉球,配芥末
入面都幾勁香料,肉比較淋
個醬幾好味

水牛城香辣雞翼
配藍芝士醬
比想像中辣,雞翼反而唔點個醬好食D,炸得好脆
辣得黎好惹味

達文西長通粉
入面有炒雞肉、蘑菇及洋蔥
都幾多雞肉,好似食極都有咁
個汁好濃味,而且都幾大碟,兩個人食都OK
我地兩個人最後都食淨左D長通粉

DIANE 黛安牛扒+香草三文魚
佢有個組合係牛扒+三文魚
兩樣都想試呀所以就叫左呢個
牛扒幾好食,好多汁,唔硬,冇乜筋,牛味亦濃
三文魚個皮非常脆,魚肉亦唔鞋,好嫩

椰林飄香
好香椰子味

總結,兩個人食左一千左右,好飽
打包左3分2碟雞翼走,長通粉都有食淨
本身想食strawberry cheesecake都食唔落冇叫了
走既時候見到個個都有打包走! 之後幾日係尖沙咀都見到有人打包
睇黎份量真係好多
其實今次食既份量都夠3個人食,如果3個人食就唔算貴既~
2020-10-01
5 分鐘 (堂食)
2020-10-11 1213 瀏覽
可能因為疫情關係我六點去攞位唔使5分鐘已經有得入座啦 入座時間係兩個鐘頭盤係luau夏威夷沙律 呢個沙律非常之大份入邊嘅料都好足夠 好多雞肉好多薄脆片同夏威夷碎 酸酸甜甜好開胃😋車打芝士夾心漢堡 呢個漢堡大約係七成熟啱啱好 而佢嘅番茄同酸瓜係可以自己加入去嘅 最啱我呢啲唔識酸瓜嘅人 包入面非常多車打芝士切開成個盤都係 薯條我轉左番薯條非常香番薯味🤩蒜蓉烤雞肉蝴蝶粉 呢個係必點 唔使講佢都係非常之大份蒜蓉味好重 白汁味係偏甜但整體好濃郁好好食🤭最後叫咗個Linda朱古力蛋糕 🍰🍫朱古力味好濃郁亦都好足料 後面全部都係朱古力粒 雖然好好食層層朱古力 但蛋糕有啲過甜 如果減返少少糖就最好啦 4個人食一間夠曬啦整體來講呢間野食性價比十分高四個人食咗大約$780 嘢食全部都好大份 捧住個肚好滿足咁離開

2020-10-10
5 分鐘 (堂食)
  • 烤蒜雞肉蝴蝶粉
  • 餐前麵包
  • luau夏威夷盛宴沙律
2020-10-09 1046 瀏覽
朋友仔8月生日, 等到今天先有時間約到她補祝生日飯她選了The Cheese Factory, 估唔到星期六中午1:00 都要等位, 好在她早到, 先排隊攞飛, 寫底1:30 再到. 我哋大鄉里 (第一次來) 以為繼續等, 原來要排排隊換一個震機, 我哋唔走開, 入去餅櫃, 睇一陣叫邊款cake 好, 但我睇到眼都花, 叫個FD 選, 我件件都okay. Cake 雪櫃內起碼有18 款選擇, 件件都大大件, 感覺好heavy, 但嚟到一定要食Cheese Cake 啦, 食飽之後再做運動減, 哈哈哈!!! 大約睇咗10分鐘, 部機震了, 我哋行過去, 另一位帶位, 禮貌地帶我哋入去第2排卡位.一坐下有點嘈, Menu 太附choice 吧, 每個course 都有差不多10 款選擇, 點選呀…… 睇下睇下差不多睇咗15分鐘, 好在侍應無吹我哋.因為我FD 太細食, 為了留肚食CAKE , 我哋只點了2款食物, Avocado Eggrolls 牛油果脆卷 $148 , Fried Macaroni Cheeseburger 炸芝士通心粉球漢堡 $178 配Salad, Very Che
朋友仔8月生日, 等到今天先有時間約到她補祝生日飯

因為我FD 太細食, 為了留肚食CAKE , 我哋只點了2款食物, Avocado Eggrolls 牛油果脆卷 $148 , Fried Macaroni Cheeseburger 炸芝士通心粉球漢堡 $178 配Salad, Very Cherry GHIRARDELLI Chocolate Cheesecake 非常車厘子朱古力芝士蛋糕 $82

點餐後, Waitress 遞上一細盤脆熱麵包 (麥香黑糖包 + 法包) 2款都好好味, 配上香濃牛油, 超好味.

牛油果脆卷 - 上碟切開有6件, 但牛油果唔夠Fresh 香味. 太大份, 如果有2 或3 件俾客人選就好, 我真係想一次過叫多幾款食.

炸芝士通心粉球漢堡 - 個Burger 我超like , 因為有超濃cheese, 件Beef 也好好味. 食一半已超飽, 再食D 沙律菜清清, 減少飽肚感.

我哋只能share 一件車厘子朱古力芝士蛋糕, Cheese & Cherry & Chocolate入口好分明, 入到口好香濃, 而點綴的朱古力醬好香濃, 2大球cream 好fresh 好香.

2020-09-26
慶祝紀念
生日
2020-09-22 1978 瀏覽
佢地既Pasta da Vinci真係令人百吃不厭 次次黎到都會食(反而cheesecake就真係唔係次次都會叫 太滯喇) Pasta既味道酸酸甜甜咁 好開胃 感覺一d都唔油膩(不過據聞佢既卡路里係Pasta Menu裡面之冠 有錯請更正)岩晒熱辣辣既夏天食!佢地既全麥黑糖麵包都好好食 焗得又香又甜 而且仲可以無限refill添(至於可以refill幾多次就睇你個人面皮有幾幾厚喇)讚!溫馨提示:記得book定枱 如果唔係去到有排你等呀

溫馨提示:記得book定枱 如果唔係去到有排你等呀
Pasta  da  Vinci
Pasta  da  Vinci
2020-09-20 1789 瀏覽
慶祝周年紀念同男朋友嚟食,夜晚7:30左右嚟攞飛,店員話9:30先有得入座!但我好彩係最後8:30就俾我哋早咗入去啦☺️☺️🙏🏼由於都知道呢間餐廳食物嘅份量好多,兩個人都唔可以嗌太多野!所以就嗌左個小食同主食☺️呢個炸魷魚係即叫即炸,份量都勁多,又唔會太厚粉!👍🏻👍🏻所以食落口係好酥脆,點埋佢個沙律醬食一流🤤呢份牛扒都好高分,佢啲牛扒其實係喺啲菇下面,佢個汁好似係紅酒蘑菇汁!我哋嗌左牛扒五成熟,真係啱啱好,食落好有牛味,又唔會太鞋👍🏻👍🏻👍🏻但我最鍾意食嘅其實係佢啲菇同埋個薯蓉,個薯蓉勁辣同埋勁重牛油味勁creamy😋😋😋之前都叫過呢啲Smoothie知道一杯嘅份量係超大,所以我同男朋友就叫咗一杯share飲!呢杯係勁好飲,飲落個味道勁清新,飲得出有落橙芒果熱情果再加好多唔同嘅水果,唔怪得知70幾蚊一杯啦😋😋咁嚟到梗係要嗌返舊芝士蛋糕啦,最後揀咗Oreo呢舊,叫佢幫我寫埋啲字個侍應都好好服務☺️但呢件cake我就覺得比較滯,因為佢實在太甜😂就算兩個人食都冇可能食得晒,但唔緊要啦當慶祝總結來講呢餐都食得好開心,食物高質環境又好服務態度又好!
Fried  calamari

Steak  diane

Tropical  smoothie

Oreo  dream  extreme  cheesecake

總結來講呢餐都食得好開心,食物高質環境又好服務態度又好!
Fried  calamari
Steak  diane
Tropical  smoothie
  • 炸魷魚
早有所聞The Cheeseecake Factory是要排長龍的,盡量早點來到(6:30 p.m.) 大約等了一小時左右。知道是美式餐廳,早就知道份量特別大,所以小心地選擇兩種小食和一款意大利粉,最後加了一件Godiva芝士蛋糕(1) 香脆蟹肉球細細碟,每人三粒恰好,炸的香脆,蟹肉味香,能吃到蟹肉絲,好味! 另外點了House Wine White - Full & Rich, Chardonnay, The Cheesecake Factory, Private Reserve, California, USA (HK$69 per glass).性價比高,餐酒受好者要試一下喔!(2) Avocado Eggrolls 牛油果脆卷春卷皮厚但不太肥膩,牛油果非常稔,配上特制醬汁 (偏酸甜, Tamarind-Cashew Dipping sauce),有蕃茄、香菜、紅洋蔥。(3) 雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵有驚喜,酸忌廉汁好開胃,一般來說,白汁會偏"漏",但檸檬汁又剛好中和了忌廉的漏又特出了蒜頭的香味,雞肉煮的好滑,這個意粉真的是一流而且夠特別,少在其他地方吃到!! 強力推薦 (4)

(1) 香脆蟹肉球

性價比高,餐酒受好者要試一下喔!

(2) Avocado Eggrolls 牛油果脆卷

Avocado Eggrolls 牛油果脆卷

(3) 雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵

雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵

(4) Godiva 芝士蛋糕

平常很少吃甜食,但來到這裡沒道理不試芝士蛋糕,因為我本來是Godiva 的愛好者,所以我第一口嚐到超濃郁的朱古力味已經知道沒點錯,還有中間一層的Mousse 也是入口即溶,蛋糕份量大味道好,是超值之選

Godiva 芝士蛋糕
2020-09-04
Avocado Eggrolls 牛油果脆卷
雞肉蒜香檸檬忌廉意大利幼麵
Godiva 芝士蛋糕
2020-09-02 2786 瀏覽
入到去嘅環境好似去咗美國嘅餐廳一樣,佈置幾乎一模一樣😆今次三人行,食左🍽:Pepperoni pizzaFarfalle with chicken and roasted garlic Fresh strawberries cheesecakes就完全飽曬😂😂😂😂主菜有著美國餐廳嘅風範,比較rich,多油,份量比較多。但係全部都係好好味!😍😋Cheesecake加strawberries 呢個配搭唔漏,不過下次可以走cream😆麵包係送嘅,不過有驚喜!黑糖麵包好好味,又唔會太甜😋😋如果平時玩開健身嘅朋友,建議可以食superfood同salad.因為整體真係比較肥😆不過都好味啦。值得一試!
入到去嘅環境好似去咗美國嘅餐廳一樣,
佈置幾乎一模一樣😆
今次三人行,食左🍽:
Pepperoni pizza

就完全飽曬😂😂😂😂

麵包係送嘅,不過有驚喜!黑糖麵包好好味,又唔會太甜😋😋

值得一試!

中午時間來到照舊留人數,名,拎機等15-30分鐘之後15分鐘就有位了入座二小時交枱面包熱烘烘黑糖包好好吃😋小食好多選擇,兩個人份量啱啱好釀蘑菇6小粒芝士味👍🏻雞肉牛油果三文治🥪跟沙律菜的,新鮮!重點!甜品到!揀左好耐,最後揀左呢件不太膩的士多啤梨🍓芝士蛋糕忌廉好食,夠滑!芝士不太濃,喜歡的。好滑!念念不忘行轉街,最後都係買了同款回家再食😛⭕️全店職員戴上口罩 ⭕️進店前量度體溫 ⭕️提供酒精搓手液 ⭕️座位間有距離感
中午時間來到
照舊留人數,名,拎機等15-30分鐘
之後15分鐘就有位了
入座二小時交枱

面包熱烘烘
黑糖包好好吃😋

小食好多選擇,兩個人份量啱啱好

釀蘑菇
6小粒
芝士味👍🏻

雞肉牛油果三文治🥪
跟沙律菜的,新鮮!

重點!甜品到!
揀左好耐,最後揀左呢件不太膩的
士多啤梨🍓芝士蛋糕
忌廉好食,夠滑!
芝士不太濃,喜歡的。好滑!

念念不忘
行轉街,最後都係買了同款回家再食😛

⭕️全店職員戴上口罩
⭕️進店前量度體溫
⭕️提供酒精搓手液
⭕️座位間有距離感
2020-08-23
15 分鐘 (堂食)
2020-08-27 1775 瀏覽
美國大型連鎖店,開左40年,全球分店超過200間,主打傳奇芝士蛋糕呢間店,之前因為太多人排隊,所以一直無去試,而家特登係疫情期間去試,點知都要等一粒鐘⋯餐廳環境好似舊時傳統舞廳咁,好有主題feel,加埋啲燈光,好柔和溫暖。行入餐廳,環顧四週,我發覺呢度咩客人都有,亞裔,西方人,伊斯蘭教,菲律賓,美國,摩納哥都有,當然點餐還是用英文的。因為餐牌真係太多太多選擇,我同朋友都搞左一輪先落到單🙈,最後一人叫左個主食分別係‘意式酥炸雞肉’+‘水牛城雞翼‘,另外當然要試下呢度主打芝士蛋糕🍰,點完之後發覺,呢度有餐前包送,仲要係黑糖麵包,雖然我麻麻地硬身麵包,但呢個黑糖麵包真係好食,比Outback還要好食。店員服務態度好好,不斷幫我地加水,而且主動問我地有咩需要,啲食物味道如何等。我自己覺得最好食係黑糖麵包,意式酥炸雞肉個薯蓉,同埋個芝士蛋糕,其他我都覺得沒咩特別,你會發覺呢度點咩餸都會有芝士醬跟比你,芝士確係一流,如果你係芝士控,真的值得一戰。

2020-08-17
60 分鐘 (堂食)
  • 餐前麵包
  • 原創芝士蛋糕
2020-08-26 1115 瀏覽
在家抗疫太久,終於有機會出去食下lunch!11點左右經過Cheesecake Factory竟然無人龍,所以就早點食午餐!我們2人點了Santa Fe salad 加一份chicken & avocado sandwich, 加一杯Chocolate milkshakeSanta Fe salad 有chopped salad + chicken + avocado + tomato + cheese + corn + crisps on top. 在這炎熱的天氣,真係好清新同開胃!仲有d脆脆係面,太香口,食到停吾到口。但始終2人食吾晒,帶左1/3返屋企食!我對chopped salad情有獨中,因為好易入口,吾怕好大塊菜好難入口🤣你睇碟沙律幾大碟!所以好似要$200+. 真係物有所值。Chicken avocado sandwich 2塊麵包都用牛油煎香,裡面有大量菜同avocado. 好juicy! 雞扒好滑,真係無叫錯。伴菜可以選沙律或薯條。其實兩個人share, 如果每人食一半到飽,因為真係好多餡料。朱古力奶昔當然好好飲啦。不過我唔太好忌廉。否則有多三吋高嘅忌廉。其實已經唔記
在家抗疫太久,終於有機會出去食下lunch!

Santa  Fe  Salad

你睇碟沙律幾大碟!所以好似要$200+. 真係物有所值。

Santa Fe  salad

Chicken  &  avocado  sandwich

其實已經唔記得第幾次嚟光顧,不過每次嚟服務同食物都好好,除咗平時人龍比較長之外,真係值得再來!

Santa  Fe  Salad
Santa Fe  salad
Chicken  &  avocado  sandwich
2020-08-24 1054 瀏覽
👩🏻‍💻芝士全餐‼️好瘋狂嘅一餐🤤坐低見到個Menu已經流晒口水🤤樣樣都好想食‼️💕😋餐廳以美式風格設計,餐廳雖然坐無虛席‼️聊天聲浪🗣此起彼落,勝在環境舒適寬敞,座位自成一角👌🏻影響不大,酒綠燈紅,煩惱盡消😌🌸​​​​🍕乜都有pizza HKD$92​🌟色、香、味俱全嘅選擇😋因為樣樣都想試🤣🤣直接叫個乜都有嘅pizza啦‼️👍🏻🤣芝士香軟,批邊香脆,熱食無得彈😋👍🏻​​🍝烤蒜雞肉蝴蝶粉 HKD$188​🌟芝士味香濃🥰好味到不行‼️👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雞肉用料十足‼️每一啖都食到芝士蒜香味🤤唔乾身,口感彈牙,雖然好香芝士味,但並不膩👍🏻💕好幸福ar🤤​​🍘炸芝士通心粉球 HKD$138​🌟脆炸嘅外形,啱啱炸起,砌開中間滿滿流心芝士通心粉,配以蕃茄醬汁🤤芝味濃郁😋建議熱食,有流心效果😍同埋份量都大件、足料,食完一個都有半飽嘅感覺‼️​​🧀脆炸芝士角 HKD$88​🌟味道一般,炸芝士雖然🧀好膩,配以酸醬,中和油膩感😋👍🏻兩個人食份量略多,多啲人食較好👍🏻​​🍹士多啤梨奶昔 HKD$78​🌟奶昔口感豐富實在,香甜士多啤梨🍓味😋飽足感滿分💯​​🍹Oreo奶昔 HKD$79​🌟一睇都知飲落係咩味🤣🤣甜味香濃,美式
​​

🍕乜都有pizza HKD$92​

🍝烤蒜雞肉蝴蝶粉 HKD$188​

🍘炸芝士通心粉球 HKD$138​

🧀脆炸芝士角 HKD$88​

🍹士多啤梨奶昔 HKD$78​
🌟奶昔口感豐富實在,香甜士多啤梨🍓味😋飽足感滿分💯​

🍹Oreo奶昔 HKD$79​
🌟一睇都知飲落係咩味🤣🤣甜味香濃,美式餐廳都容易見到Oreo奶昔既蹤影😋​

🍹芒果沙冰 HKD$78​
🌟果味鮮甜👍🏻飲每一啖都係原汁原味👍🏻😋的確好凍吓🧊💦​

🍹獨家士多啤梨味檸檬凍飲 HKD$55​
🌟無機會試飲🤣呢個要靠大家試喇🤣​
  • 烤蒜雞肉蝴蝶粉
  • Oreo  milkshake
  • 乜都有薄餅
2020-08-23 668 瀏覽
great experience every time. service is good, they did not mix our order, however one dish was requested without onion and that could not have been done because parts of the dish were already made. we would have not minded to wait a bit more while the entire dish was cooked. but the good was delicious, as always and the cheesecake delicious.
salted caramel Cheesecake
breakfast burrito
chicken Madeira
2020-08-23
30 分鐘 (堂食)
salted caramel Cheesecake
breakfast burrito
chicken Madeira
  • the factory burger
2020-08-13 1216 瀏覽
收工後同朋友食飯咁啱大家都中意食芝士就跟異口同聲話想試下cheesecake Factory!但收工時間大排長龍佢又冇得book位😭但冇阻我地想食嘅心!坐底後見倒隔離枱上嘅食物碟碟都好有份量就叫咗2碟大家share細食嘅朋友記得叫多幾個朋友仔一齊嚟!熱菠菜芝士沾醬🥬佢啲粟米片好香脆但又唔會掂完成手油好乾爽嘅,個醬好足料一入口滿滿菠菜蓉,唔好睇佢全部都係菜會唔夠味,佢係好重嘅忌廉同芝士味架😍但又唔會好膩因為冇肉的😋烤蒜雞肉蝴蝶粉🐔一食入口除咗好濃厚嘅芝士味次外仲好勁嘅蒜香味!令個意粉層次增加唔係得單一芝士味咁膩😋

熱菠菜芝士沾醬🥬

烤蒜雞肉蝴蝶粉🐔