2020-04-19 71 瀏覽
呢間芝加哥係主打西餐, 我自己非常鍾意佢嗰個雜菌燴意大利飯,勁香好濃嘅忌廉鍾意忌廉又鍾意什菌一定要食🤣前菜墨西哥pizza同埋 黑松露薯條都係我個仔嘅至愛🤣瘋狂吸入炒什菌, 好入味🤣炒得耐又會燶啦,有時又會落得太多油啦,啲菌太厚呢又唔入味喎🙈但佢呢一個味道適中啱啱好,唔油唔咸 大蝦意粉都好正啲蝦好新鮮超爽脆,唔會好似人哋嗰啲用死蝦啲肉淋啤啤 佢雖然係一間酒吧但係佢亦都可以帶小朋, 有酒精飲品亦都有無酒精飲品

2020-03-27
2020-04-19 124 瀏覽
如果唔係朋友揸車根本就唔會發現到呢個好地方,裏面得幾張枱,但估唔到食物質素非常高,住附近嘅居民有福啦!先來一個溫馨提示,店舖只係有英文名,所以認住就啱啦。酒吧類嘅餐廳燈光比較昏暗唔,我冇專業器材影得一半,大家見諒啦。不過重點都係嘢食有唔少選擇,而且個別嘅食物如果有嘢想問店員都會非常之熱情友善咁解答,呢方面值得讚先聲奪人:炸燒烤菇配黑松露醬炸魚薯條、炸薯條配黑松露醬就食過啦,估唔到燒烤用嘅大啡菇經過廚師世新炮製之後竟然可以成為又鬆脆又多汁嘅美食,香脆之餘食落去唔會覺得好厚粉,配上惹味嘅黑松露醬,好有創意!如果你只會選擇一種小食,而你又鍾意食炸嘢,我推薦呢個!後勁繼續:陳年花雕酒豚肉腸小妹平時唔特別飲得多,對酒嘅認識就唔算好多,但係腸裏面真係有浸味幾香嘅花雕味,而且入邊嘅豬肉並唔係平時食香腸嗰種搞到不不成形,宜興咬落去仲有肉嘅口感喺度,配上黑醋汁同埋蔬菜解一解油膩,亦都更加開胃。蘋果味幾香,朋友本來只係諗住叫啤酒都專登叫多個試吓意粉嘅份量唔算好多,但係一拎出嚟就已經聞到好香嘅未,而且仲好滑,三文魚好足料,我覺得比起焗嘅更加香同埋吸引。重點推介呢個羊架,賣相靚已經令人睇到好開心,而且外面嘅酥

先來一個溫馨提示,店舖只係有英文名,所以認住就啱啦。

先聲奪人:炸燒烤菇配黑松露醬

炸燒烤菇配黑松露醬

如果你只會選擇一種小食,而你又鍾意食炸嘢,我推薦呢個!

後勁繼續:陳年花雕酒豚肉腸
陳年花雕酒豚肉腸

蘋果味幾香,朋友本來只係諗住叫啤酒都專登叫多個試吓

香草三文魚忌廉汁意粉

保雲酥羊架

重點推介呢個羊架,賣相靚已經令人睇到好開心,而且外面嘅酥脆本身亦都有獨特嘅吸引力,底下嘅羊肉我哋選擇左五成熟,做得剛剛好仍然有點油脂而且肉亦都係軟熟。加埋頭先其他食物,絕對係夠兩個人食得飽啊!

餐廳本身就只有呢一類嘅高枱,所以想帶小朋友嚟就唔啱啦,推介情侶同埋朋友約會

意粉同埋長通粉果類食物係可以改唔同嘅面,所以如果需要請自動向店員提出啊,佢哋都好樂意㗎 !
炸燒烤菇配黑松露醬
陳年花雕酒豚肉腸
香草三文魚忌廉汁意粉
2020-04-16 35 瀏覽
今日放工收早,好想嚟個happy hour ,行過睇到依間dragon bbq bar ,入去坐吓飲吓食吓野,今次我叫咗個前菜:墨西哥芝士雞肉烤餅,味道好適中,芝士味十足,餅皮不會太過火,薄薄的,好好味道😋價錢又大眾化,叫番支黑啤,爽呀
2020-04-15 28 瀏覽
行過見到個餐牌,價錢抵食,雖然店舖小小但係好開陽,感覺好chill,好舒服,於是乎就試吓^_^🌸墨西哥芝士雞肉烤餅,好多芝士但不會過咸,好味道🌸燒烤醬配豬肋骨,一啲都唔乾,好有肉汁好juicy 🌸保雲酥羊架,羊味十足,肉質好嫩滑,yummy 🌸香煎鵝肝,外脆內軟,好味到不得了🌸嘆番杯1664同黑啤,爽呀👍🏻服務態度非常好,好friendlyHappy yummy 😋 ,值得再約朋友仔去飲吓嘢食吓嘢,傾吓計嘅好去處
🌸墨西哥芝士雞肉烤餅,好多芝士但不會過咸,好味道
🌸燒烤醬配豬肋骨,一啲都唔乾,好有肉汁好juicy
🌸保雲酥羊架,羊味十足,肉質好嫩滑,yummy
🌸香煎鵝肝,外脆內軟,好味到不得了
🌸嘆番杯1664同黑啤,爽呀
👍🏻服務態度非常好,好friendly
今晚去左好朋友👧🏻屋企拎野, 順便一齊食埋晚餐😆, 於是我地就揀左係附近嘅Dragon Bar! 餐牌上嘅食物種類都幾多, 有小食又有正餐, 岩哂我地e d唔算好肚餓純粹想食少少野飲下野傾下計嘅人~😊Apple Cider🍎🍹BBQ雞翼🐔雞翼口感嫩滑juicy, 而且被滿滿嘅bbq汁包住非常惹味!😊黑松露薯條🍄🍟薯條都幾大碟, 新鮮炸起熱辣辣, 脆卜卜, 而且黑松露份量都好慷慨!蒜香辣椒欖油意粉🍝蒜味幾重而且帶少少辣🌶, 意粉軟硬度適中, 味道唔錯, 不過份量略為少左d 香煎鵝肝表層香脆, 內裡鮮嫩, 甘腴油香, 外脆內軟嘅雙重口感, cp值幾高😊Prime極黑牛小排🐂🥩牛小排叫左5成熟, 肉味濃, 嫩度適中而且結實, 油脂甘香, 幾好味!總結: 食物味道唔錯不過整體份量比較小, 店員服務態度良好, 價錢亦唔算十分貴!

Apple Cider🍎🍹

2020-04-08
  • 蒜辣意粉
  • 炸薯條配黑松露醬
2020-04-11 35 瀏覽
大埔一向多美食,今晚興起,揸車誇區開餐, 泊車後隨選一間合眼緣的,《Dragon Bar》湛藍的霓虹燈飾,吸引了我們的目光,即時入座。裝潢 cyber,甚有玩味,地方骨子,沒有一般的酒吧般吵鬧,而且食物質素較優質,是另類酒吧!以酒吧來說,食物種類及款式,算是選擇多,而且味道很好!先點幾個小食炸魚薯條 $68,外層香脆,魚肉嫩滑,夠熱燙嘴,再配上沙律醬,確實美味!再來就是炸燒烤菇配黑松露醬 $58,雖然同樣是酥炸的菜式,但味道口感截然不同,烤菇保持濕潤,甚合口味!陳年花雕酒豚肉腸 $68,香腸跟花雕味很夾,帶甜味的陳醋汁,不論配香腸或沙律菜,都甚為適合,配搭有心思。香煎鵝肝 $108,鵝肝味略淡,但帶鵝肝味的酸汁就十分出色,還伴有薯角沙律,既美觀又好味!主菜肉醬意粉 $65,看似平凡,但嗒落滿有驚喜,肉醬吃到有牛肉、芝士及蕃茄的味道,跟平日快餐店的罐頭味道,分別甚大,值得推介。Apple Cider $48,遊走於酒品與果汁之間,是小妹特別鍾愛的酒品之一,幾乎每次都是指定的酒品。食物質素遠勝預期,質素不遜一貫西餐廳,不枉遠道而來!

以酒吧來說,食物種類及款式,算是選擇多,而且味道很好!

食物質素遠勝預期,質素不遜一貫西餐廳,不枉遠道而來!
2020-04-08 53 瀏覽
今日想靜靜地同朋友坐下高檯飲下酒傾下計!🍻同朋友黎左呢間餐廳酒吧!🍻🍝可以同朋友舒舒服服咁樣傾偈!🥰而且見到有大電視!🖥下次黎可以同朋友飲酒睇埋波!⚽️每個位置都可以睇到!🖥又唔會有人遮住!👍🏼先來一支Apple Cider!🍎原來呢隻係Apple Cider既第二代!🍎本人第二代清新好多!🍎👍🏼😃因為第一代比較濃味同太甜!🙈第二代易入口好多!👍🏼🍎😃朋友試飲完我個支都忍唔住自己就叫多支!🍎😆餐廳酒吧,要食埋晚飯先完美!🥰Prime極黑小牛扒!🥩每次食牛扒,侍應都會問幾多成熟!🥩通常叫完上碟一定會比叫既時候熟多一兩成!🥩不過今次就繼續叫返七成睇下上碟既時候會唔會又係多一兩成!😆上碟食既時候喜出望外!🥩煮得剛剛好!🥩👍🏼恰到好處!👍🏼🥩香煎鵝肝!😋平時餐廳多數都會俾一至兩塊上碟!😛估唔到呢度既鵝肝係有四塊!🤤呢度既老闆真係好好!👍🏼😍完全大方唔孤寒!😍👍🏼啱晒鵝肝控既我!😋🤤燒鱈魚配水瓜柳忌廉汁!🐟鱈魚香滑!🐟👍🏼入口啱啱好!👍🏼😋唔會太爛!👍🏼外膽內軟!🐟🤤水瓜柳忌廉汁,超讚!👍🏼🤤好好味!🤤同鱈魚完全好夾!🐟推介必叫👍🏼炸燒烤茹配黑松露醬!😋炸薯條!🍟炸
今日想靜靜地同朋友坐下高檯飲下酒傾下計!🍻

餐廳酒吧,要食埋晚飯先完美!🥰

炸燒烤茹配黑松露醬!😋炸薯條!🍟炸茄子!🍆呢類小食平時就聽得多!炸燒烤茹!😃真係第一次聽!😃燒烤茹炸得夠香口!👍🏼😋配黑松露醬都係一樣咁夾!👍🏼是一款很特別的佐酒小食!🍻👍🏼

呢度感覺很舒服!🥰而且睇得出呢度員工工作好勤力好落力!💪🏻亦都好有禮貌!🥰而且食物同啤酒價錢公道!💰必定再來!👍🏼🥰

#DragonBBQBar大埔
#大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖
#吃貨Girl
2020-04-07 33 瀏覽
星期6晚依家無波睇, 人生小左好多樂趣,又費時去朋友屋企打擾佢地,唯有自己找樂趣自己一個人去左做運動,做完之涕肚餓,沖埋涼去食野去左屋企附近一間餐廳,食西餐同飲酒,可以放鬆下,最近返工真係好辛苦黎到唔算多人,可能過左食飯時間,佢地有酒飲,我叫左杯啤酒,唔太貴另外食左個羊扒,估唔到幾大份,因為依個價錢好多地方都係small size食落都唔差,肉好有香味,又唔會太多調味料,用既都係好小小既食材配菜都唔錯,食物幾用心坐多陣先返屋企,因為返到去都無咩做,人生苦悶
自己一個人去左做運動,做完之涕肚餓,沖埋涼去食野
配菜都唔錯,食物幾用心
坐多陣先返屋企,因為返到去都無咩做,人生苦悶
2020-04-06 43 瀏覽
收工同朋友happy hour試新酒吧,貪佢位置比較靜,傾計方便啲。見佢個餐牌上面嘅野食都唔貴,就試下佢D推荐菜式同埋野飲。Drinks Menu野飲選擇都算多,除左啤酒、蘋果酒之外,仲有好多款威士忌。啤酒我地揀左2個Asahi,1個Angry Orchard同1個MagnersAngry Orchard比較濃味啲,好似飲緊濃縮蘋果汁咁,Magners比較清甜。一開始叫左啲snacks送酒,肉醬配玉米片同查燒烤菇配黑松露醬,肉醬玉米片夠曬多醬同芝士,送酒真係好正!查燒烤菇配黑松露醬非常值得推介!! 佢其實係炸菇,佢炸得剛剛好,留得住菇嘅鮮味得黎炸粉又唔會太厚,加埋黑松露醬,都好有驚喜。燒烤醬雞翼好似buffalo wings咁,濃厚嘅燒烤醬包住炸好嘅雞翼,送酒一流紅酒燴牛脷份量比較細,但牛脷好林身,好有心思嘅一味蒜香辣椒欖油意粉最考廚師功架,佢係一至兩人分量,但每一啖都有濃郁嘅蒜香,而且唔油,呢個推介!寶雲酥羊架都係推介,好多麵包糠包住羊架,羊架生熟剛剛好,肉質好林,加埋好趣嘅麵包糠,超好味呀!仲有炸魚薯條,炸粉簿身,唔會太heavy,都唔會太咸。總結係,呢一餐真係每樣餸都性價比極高,

見佢個餐牌上面嘅野食都唔貴,就試下佢D推荐菜式同埋野飲。

紅酒燴牛脷份量比較細,但牛脷好林身,好有心思嘅一味

仲有炸魚薯條,炸粉簿身,唔會太heavy,都唔會太咸。

總結係,呢一餐真係每樣餸都性價比極高,無諗過喺油吧可以食倒咁多好野,甚至比起出面西餐廳更加好食,好有驚喜!
  • 寶雲酥羊架
  • 蒜香辣椒欖油意粉
  • 紅酒燴牛脷
  • 查燒烤菇配黑松露醬
2020-04-04 40 瀏覽
芝加哥總店近排由串燒店轉咗做Fine dinning,仲有前五星級酒店大廚坐鎮,價錢又唔貴,緊係要去試吓!結果完全係超水準勁Surprise!炸魚薯條 $68前茶叫咗個炸魚薯條,估唔到係咁大份,即炸非常酥脆而魚肉非常軟!薯條都係即炸好脆!好味又抵食,配翻杯啤酒就無得彈!燒烤醬配豬肋骨 $108豬肋骨好Juicy又香口,而且都好軟腍一啲都唔乾,配埋個燒菠蘿就越食越開胃🤤Prime極黑牛小排 $168超高質嘅牛排!完全超值價,我諗係出面無3、400蚊都食唔到呢個質素!一切開以為比較熟,點知咬落係爆汁,超級油香,仲好重牛味😍好味到加零一,食兩啖再食啖燒菠蘿就好解膩🥰酒類方面都好抵飲,如果早啲去Happy hour仲更加抵!Menu方面好似間唔中都會換下,可能要睇社交平台專頁先會最update!

炸魚薯條 $68

燒烤醬配豬肋骨 $108

Prime極黑牛小排 $168

酒類方面都好抵飲,如果早啲去Happy hour仲更加抵!

2020-04-04 30 瀏覽
上次去過佢哋另一間食串燒嘅酒吧,聽佢哋侍應講有另一間分行食正宗西餐,所以今晚嚟幫襯此分店。鋪面唔係好大,座位亦唔算多,喺而家人流唔多嘅時候坐得都算鬆動。餐牌選擇都幾多元化,價錢亦唔貴,大部份有$58起,意粉都係$68起。先嚟Asahi 生啤及生力解下渴,生啤係半公升杯,如果唔係可能唔夠飲。牛油香草抄雜菌,味道吸引又香口,餸酒一流。陳年花雕酒豬肉腸亦是餸酒十分好的小食,腸的酒味都幾出。紅酒燴牛脷份量算多,牛脷煮得好淋身,酒味唔算出,味道帶甜。蒜香辣椒欖油意粉都幾辣,但係好開胃,味道配搭幾好。寶雲酥羊架真係有西餐水準,5成熟剛剛好,羊肉淋身,酥面香脆,加上薄荷醬,正!

牛油香草抄雜菌,味道吸引又香口,餸酒一流。

陳年花雕酒豬肉腸亦是餸酒十分好的小食,腸的酒味都幾出。

紅酒燴牛脷份量算多,牛脷煮得好淋身,酒味唔算出,味道帶甜。

蒜香辣椒欖油意粉都幾辣,但係好開胃,味道配搭幾好。

2020-03-26
10 分鐘 (堂食)
2020-04-03 47 瀏覽
今日朋友帶我去大埔bar飲下酒食下飯吹下水,難得大家都放假,大家又可以慢慢傾下計可以Relax下。餐廳怖置幾靚又有個酒櫃擺上不同牌子的酒。呢款酒易入口,酒精又少幾正。炸薯條配黑松露醬,薯條熱騰騰又好香口,配上黑松露醬薯條更加美味可口。香草雞翼烤到好入味,外皮外脆內嫩咬落又有肉汁,真是好美味。蒜爆黑椒牛小排粒,牛小排炒到好夠味,肉質嫩牛味重,洋蔥又咁甜超正。香草三文魚忌廉汁長通粉,三文魚幾香長通粉又有咬口又夠入味。黑松露意大利飯配帶子,兩粒帶子大大粒又煎到好香,意大利飯又軟硬適中,每粒飯又沾上黑松露好濃厚好香。
餐廳怖置幾靚又有個酒櫃擺上不同牌子的酒。
蘋果酒
呢款酒易入口,酒精又少幾正。
香草雞翼
香草雞翼烤到好入味,外皮外脆內嫩咬落又有肉汁,真是好美味。
蒜爆黑椒牛小排粒

香草三文魚忌廉汁長通粉
香草三文魚忌廉汁長通粉,三文魚幾香長通粉又有咬口又夠入味。
黑松露意大利飯現帶子
2020-03-25
香草雞翼
蒜爆黑椒牛小排粒
香草三文魚忌廉汁長通粉
黑松露意大利飯現帶子
2020-04-01 24 瀏覽
依排都小左出街食飯,趁住朋友得閒就約佢出黎見下面,朋友話係返大埔食野方便D,我地就去左佢屋企附近一間餐廳黎到芝加哥串燒酒場,原本以為食串燒,原來佢地改左做西餐,好似幾得意睇相賣相幾靚,唔知好唔好食呢落單後都要10分鐘先有,因為真係即叫整整,試過有D餐廳係整定焗返熱,好難食我食左個牛扒,牛扒五刃熟岩岩好,肉味好香,煎得岩岩好,配埋酒唔錯朋友係食煙肉意粉,個汁唔太濃,唔會好傑,意粉好煙韌,整體味督好突出價錢都唔貴,坐得舒服,下次同朋友會再黎
睇相賣相幾靚,唔知好唔好食呢
價錢都唔貴,坐得舒服,下次同朋友會再黎
2020-04-01 22 瀏覽
放工同朋友去食飯,大家最近都好多抑壓,一定要發洩出黎😹我地去左食西餐,順便飲埋酒,好開心去左芝加哥酒吧食野,依度有西餐食,環境都幾靚,射燈係藍色,雖然暗左D但幾有氣氛食左個牛扒薯菜拼盤,牛扒幾好味,肉味唔錯,口感都幾好!菠羅好鮮甜,薯角都幾香脆😋另外飲左杯果汁酒,係其他餐廳未見過,唔太甜,酒味果味都岩岩好,好好味依度幾有情調,又唔會太多人,食完慢慢傾計都開心價錢唔算貴,同朋友會再黎👍🏻👍🏻
放工同朋友去食飯,大家最近都好多抑壓,一定要發洩出黎😹
我地去左食西餐,順便飲埋酒,好開心
食左個牛扒薯菜拼盤,牛扒幾好味,肉味唔錯,口感都幾好!
菠羅好鮮甜,薯角都幾香脆😋
依度幾有情調,又唔會太多人,食完慢慢傾計都開心
價錢唔算貴,同朋友會再黎👍🏻👍🏻
2020-03-29 45 瀏覽
趁今日下午天朗氣清入大埔行下食下叉叉電先天未黑坐低點番份炸薯條配黑松露醬先一上枱就已經聞到好香黑松露味,熱辣辣的薯配上黑松露醬成件事已經升華了很多保雲酥羊架 $118 有三大件價格超值,我點了七成熟剛好合我心意,配上我喜愛的薄荷醬跟著一咬落去,陣陣羊肉味已經湧出嚟,令我回味無窮薯角還配上黑醋汁,幾醒胃友人點份燒烤醬配豬肋骨,還配上菠蘿、莎律菜、燒蒜頭,豬肋骨有成六、七支骨,好多肉,另外菠蘿燒得很香、好甜燒好的蒜頭有少少淋淋地,好似燒完的銀杏晚餐前飲支蘋果洒輕鬆下先廚師廚藝非常之犀利,廚房需然只有佢一人,食物一樣可以煮得咁岀色入夜後氣氛很好

趁今日下午天朗氣清入大埔行下食下叉叉電先

天未黑坐低點番份炸薯條配黑松露醬先

保雲酥羊架

薯角還配上黑醋汁,幾醒胃

燒烤醬配豬肋骨

燒好的蒜頭有少少淋淋地,好似燒完的銀杏

晚餐前飲支蘋果洒輕鬆下先

入夜後氣氛很好