2022-12-20
入到元朗真係超多嘢食,朋友話有間bar坐得好舒服,而且入邊嘅Cocktail都幾好飲 仲有得食飯食串燒超級多串燒嘅款式俾你揀,菜類肉類海鮮類都有某啲食物價錢比起出面平驚唔夠飽,仲有主食,我朋友好鍾意食珍珠飯,所以非常啱佢因為出面好少有飯係珍珠米,除非日本食品時令海魚一夜乾$108 之前去一間日本串燒店都要接近$200先食到肉質好鮮甜好飽滿,要點少少柚子汁食先唔會太咸仲有燒茄子唔會好乾都保留到佢嘅水份另外雞翼包肉真係好特別,係菜肉包嘅味道,外皮燒得好香安格斯牛板腱珍珠飯喺出面好少有嘅珍珠飯,一塊塊嫰滑嘅安格斯,大概有7小件入口唔硬,唔洗咬太耐配埋粒粒甜粟米好飽肚小食方面,我哋揀咗黑松露炸薯條平時出面黑松露薯條都係得嗰沙律醬,但今次炸薯條上面有厚厚嘅黑松露冇偷工減料,新鮮炸出嚟熱辣辣,再配埋cocktail真係好夾Cocktail方面,我揀咗Nothing 係我最鍾意嘅菠蘿汁,如果鍾意酒精味重嘅朋友可以要求,因為我呢杯Nothing比較甜,菠蘿味重為主Gin tonic酒精咪會較重,等冰融小小飲好好味,清新薄荷點綴,感覺有解膩的效果嚟到必食嘅串燒雞翼包飯,入邊係糯米,令到雞翼更加香口風味
嚟到必食嘅串燒雞翼包飯,入邊係糯米,令到雞翼更加香口風味羊肉串,羊臊味唔係太重。燒新疆羊臉肉串,好有咬口,好彈牙。地道燒羊腸串,第一次食好特別,脆卜卜幾得意。燒日本博多雞心,雞心唔會有腥味,而且醃得好入味,好少地方有得食煙燻和牛牛舌,非常冧,入口即溶嘅感覺燒三文魚鰭,笑得好香口,有魚嘅膠質可以食下,基本上係冇咩肉炭燒豬頸肉,啖啖油脂,配埋香草好香口燒阿波美雞肝,我自己本身好鍾意食內臟,所以覺得佢嘅雞肝超級好食,入口即溶,一啖啖咬落去都係粉狀,而且味道都超濃烈,好想食多幾串炭燒牛扒少少硬,如果凍咗嘅時候,但都有6-8小塊,唔會太咸
10分我會比6分,價錢中上,某啲嘢食真係幾平,但大部份串燒都係中上嘅價錢,得閒同朋友飲杯Cocktail,睇吓波傾吓計都唔錯,地方好大好舒服