芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
2023-01-15 15 瀏覽
芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖COCKTAILSRainbow $118(Vodka, Blue Curacao, PeachPurée, Pineapple Juice, Grenadine)色香味俱全,賣相好靚,係少女味,勁鍾意咁甜嘅COCKTAIL,啱自己口味,只有少少苦香。Snow Ball $83(Egg Liqueur 7up)好有趣嘅味道,有少少雞蛋仔味道嘅Cocktail,非常特別。雞肉軟骨棒燒得好香脆,肉滑多汁,好滋味😋😋😋最欣賞係佢嘅蛋,點醬黏滑感多風味燒雞腎串雞腎粒粒,爽滑,香,脆燒土匪雞翼雞翼燒得焦香撲鼻,皮脆肉滑多汁,蜜汁甜香,超好食招牌茄子燒燒得蒜香🧄冧滑,清甜可口韭菜燒燒得青綠,韭菜香甜,一啲都唔韌秋葵燒秋葵新鮮清甜,超級巨型但唔會靭招牌珍寶生蠔串🦪非常juicy,脹卜卜,口感豐盈葱燒半殼扇貝扇貝大粒,鮮甜可口芝士黑松露扇貝芝士黑松露濃香,我鍾意呢一款口味黑松露蝦🦐串黑松露菌香氣撲鼻,蝦球口感Q彈香蔥燒蟶子王蟶子燒得剛熟,唔韌,蒜香撲鼻,鮮甜肉爽原味羊肉串燒得超香,羊肉味超濃郁招牌燒法國鵝肝鵝肝油香又唔膩,炸得酥脆
芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)
元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖

COCKTAILS
Rainbow $118
(Vodka, Blue Curacao, Peach

Snow Ball $83
(Egg Liqueur 7up)

雞肉軟骨棒

風味燒雞腎串
雞腎粒粒,爽滑,香,脆

燒土匪雞翼
雞翼燒得焦香撲鼻,皮脆肉滑多汁,蜜汁甜香,超好食

招牌茄子燒
燒得蒜香🧄冧滑,清甜可口

韭菜燒
燒得青綠,韭菜香甜,一啲都唔韌

秋葵燒
秋葵新鮮清甜,超級巨型但唔會靭

招牌珍寶生蠔串🦪
非常juicy,脹卜卜,口感豐盈

扇貝大粒,鮮甜可口

芝士黑松露扇貝
芝士黑松露濃香,我鍾意呢一款口味

黑松露蝦🦐串
黑松露菌香氣撲鼻,蝦球口感Q彈

香蔥燒蟶子王
蟶子燒得剛熟,唔韌,蒜香撲鼻,鮮甜肉爽

原味羊肉串
燒得超香,羊肉味超濃郁

招牌燒法國鵝肝
鵝肝油香又唔膩,炸得酥脆
2023-01-14 12 瀏覽
🍻芝加哥串燒酒場 Chicago(元朗店)Happy weekend為什麼happy??當然是去喝一杯最開心囉今天就簡單在家的附近找了這家,他們主打串燒,菜單有滿滿的兩頁,除了基本的🦀🐷🐥🐮跟蔬菜之外,還會少有不少比較少見的部位,連主食也有不少選擇…我忍不住點了滿滿的….兩桌,笑死,是多到一張桌子放不下😂😂😂感覺隔壁桌看到都要傻眼了,但我可是都有吃光沒有浪費食物的 整晚下來覺得比較特的有:🍢招牌燒牛骨髓、燒新疆羊面肉串、孜然燒羊腩串、烤黑松露蝦串、炸厚切薯片 好似還有幾款是更少見的,我都專挑那種去叫…然後被店家告知…都賣光了((哭丫)),但這些我都覺得不錯,燒牛骨髓超特別的,滑滑嫩嫩的一串,配上大量葱花,一串會覺得不夠~然後還叫了很多不同類型的:煙燻和牛牛舌、鹽燒牛舌心、燒鵪鶉蛋、韭菜燒、燒汁牛仔骨、阿波美雞肝串、安格斯牛肉露筍、鹽燒鮮白鱔串燒、原隻魷魚、蘆筍 、茄子燒、雞肉軟骨棒、燒牛肋條串因為我很喜歡吃牛舌,所以就想都沒想就兩款牛舌都點了,自己個人來說會比較喜歡吃鹽燒牛舌心,厚度很夠咬下來很爽,然後就是安格斯牛肉露筍都很不錯~小總結:雖然調味全部吃起來都是偏重口感,但就價錢來說合理
🍻芝加哥串燒酒場 Chicago(元朗店)

整晚下來覺得比較特的有:

小總結:雖然調味全部吃起來都是偏重口感,但就價錢來說合理不會貴,上菜速度也快,如果住附近的元朗人下班來聚聚也不失為一個選擇🍺

🏡元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
☎️ 97777853

#芝加哥串燒酒場 #酒場 #串燒 #元朗美食 #ビール #生啤 #Draft #牛舌 #香港串燒 #元朗國 #wagyu #852girl #hkinfluencer #hkkol #kolhk #foodiehk #hkfoodie #hkblogger #bloggerhk #hklifestyle #foodphotography #foodporn #foodstagram #Instafood #香港美食 #美食分享 #美食推薦 #美食日記 #相機食先 #poyeefoodie
2023-01-12 15 瀏覽
🥢 Hong Kong|元朗 Yuen Long|芝加哥串燒酒場• 鹽燒牛舌心 33牛舌心爽口厚身 口感軟嫩• 炭燒豬頸肉 22口感爽脆煙韌 串燒必點菜式🤓• 蒲燒雞髀菇 19咬落去相當Juicy 外層灑滿孜然粉• 招牌珍寶生蠔串 78鮮味十足 大大隻相當惹味• 咖哩魷魚串 26爽口入味 有點似平時BBQ的燒魷魚🦑• 蔥燒半殼扇貝 55性價比超高 新鮮又大隻的扇貝• 味噌甲羅燒 48蟹殼裡滿滿的蟹膏 鹹甜適中• 燒雞泡魚乾 58送酒no.1小食 咸咸香香 點上沙律醬更加惹味• 芝士大虎蝦 68蝦肉爽口彈牙🦐• 黑松露薯條 88新鮮炸好至黃金色 調味剛好 配上香濃的黑松露 太好送酒了( ´▽`)• 風味羊肉串 25肥瘦恰當 軟嫩多汁的新疆風味• Snow ball 83蛋酒加上七喜 味道略甜易入口 非常適合女生• Kahlua Milk 83一款香甜的咖啡酒 配上牛奶感覺就飲牛奶一樣 去到元朗叫杯cocktails 再加串燒小食同朋友一齊傾下計 呢間都是不錯的選擇❤️#芝加哥串燒酒場 #元朗美食 #大埔美食 #串燒 #cocktails

• 鹽燒牛舌心 33

去到元朗叫杯cocktails 再加串燒小食
同朋友一齊傾下計 呢間都是不錯的選擇❤️

燒茄子
2023-01-09 16 瀏覽
朋友最愛到酒吧休息,這店也是朋友常去的,棒!店子有特色酒,由師傳主理,主打多款風味燒烤,包括多款肉類、海鮮、蔬菜類等,串串~好吃!推薦此店,表示有放鬆壓力感,不知道朋友下次去會不會帶我~蔬菜類有不同的款,朋友燒烤必吃烤茄子!店子把茄子一分二,於烤爐上烤炙,表面佈滿粒粒蒜蓉和調味料,一口咬落去好有汁!另外,烤牛肉亦是朋友到串燒店必吃食物之一,味道鮮香,肉肉香。古早味雞扒烏冬傳統古早味感,好好吃,一大片的雞扒,配上彈牙烏冬鰻魚面愛蒲燒鰻魚的不能錯過~酒吧之日本鰻。採用了日本風味做法,以鹽燒至外脆內嫩,吋厚!點鰻魚汁惹味。一流!松露玉子燒到很高級的!入口即溶,有濃爐端燒感~松露季這股奢華~日式吃~黑松露玉子燒,好好吃,做小吃亦一流!自家製松露玉子燒,好吃雞肉棒十分鮮美,肉在口內爆開,口感豐富。牛排份量頗多,堆出一座小山丘呢!酒吧所有的燒烤串燒是師傅主理,供應多個串燒,更有人氣小食,詳情真的很棒最啱約朋友吃飯聊心事的好地方。當中最愛這間酒吧,原因是不止食物夠好吃,賣相很美。店子有令放鬆的音樂,看足球

古早味雞扒烏冬
傳統古早味感,好好吃,一大片的雞扒,配上彈牙烏冬

鰻魚面

一流!

松露玉子

雞肉棒
十分鮮美,肉在口內爆開,口感豐富。

牛排
份量頗多,堆出一座小山丘呢!

最啱約朋友吃飯聊心事的好地方。

窩夫與蝦子餅兩年多前光顧過大埔的芝加哥串燒酒場,形象非常好,日前見到它在元朗開了分店,便去吃串燒。如果遇上球賽直播,芝加哥串燒酒場的氣氛一定很熱鬧。串燒餐牌有兩頁,食物分成七大類,選擇超多。分別有牛類、豬類、鳥類、蔬菜類、海鮮類、佐酒類和羊肉類。落單後先來兩瓶愛爾蘭銷量第一的MAGNERS蘋果酒($58)。第一輪專攻海鮮,當中窩夫與蝦子餅最喜歡香蒜葱花廣島蠔(半打)($188),廣島蠔上面鋪滿葱花,加上炸過的香脆蒜粒,令口感和味道都更加豐富,吃完蠔連蠔殼上的汁也不錯過。香蒜燒鮮鮑魚(三隻)($82)在網上好評如潮,果然沒有令窩夫與蝦子餅失望,鮑魚新鮮彈牙,蒜香惹味。招牌珍寶生蠔串($78) 一串有三隻,比預期細隻,但勝在蠔味濃,不會燒得太乾。葱燒半殼扇貝(兩隻)($55)細細隻,扇貝的鮮味加上葱燒汁,非常美味。原隻魷魚串($28)的孜然味很香。吃完海鮮,再吃其他,點了鳳梨燒($26)、招牌燒牛骨髓($29)、燒鵪鶉蛋($22)、韭菜燒($16)和燒汁牛仔骨($48)。愛吃牛骨髓的蝦子餅見到餐牌上有招牌燒牛骨髓,立刻要點來試試,牛骨髓的口感很滑,配上大量葱花,蝦子餅吃得很滋味,一串不夠喉

如果遇上球賽直播,芝加哥串燒酒場的氣氛一定很熱鬧。

串燒餐牌有兩頁,食物分成七大類,選擇超多。

分別有牛類、豬類、鳥類、蔬菜類、海鮮類、佐酒類和羊肉類。
MAGNERS蘋果酒

香蒜葱花廣島蠔

香蒜燒鮮鮑魚

葱燒半殼扇貝

吃完海鮮,再吃其他,點了鳳梨燒($26)、招牌燒牛骨髓($29)、燒鵪鶉蛋($22)、韭菜燒($16)和燒汁牛仔骨($48)。愛吃牛骨髓的蝦子餅見到餐牌上有招牌燒牛骨髓,立刻要點來試試,牛骨髓的口感很滑,配上大量葱花,蝦子餅吃得很滋味,一串不夠喉呢。

窩夫與蝦子餅都愛吃牛舌,所以兩款牛舌都點了,鹽燒牛舌心($33)和煙燻和牛牛舌($38)二選一的話,窩夫與蝦子餅比較喜歡鹽燒牛舌心,厚度夠,一點也不韌。另一串是阿波美雞肝串($29),水準也不錯。
招牌茄子燒

每次吃串燒都必點茄子燒($39),可惜放涼了,熱一點會更加好吃。
2023-01-07
MAGNERS蘋果酒
香蒜葱花廣島蠔
香蒜燒鮮鮑魚
招牌茄子燒
收早落元朗同朋友Happy Hour,原來呢到有間專食串燒酒場,經過門口熊熊烈火大螢光幕好吸晴,有戶外吧枱、室內裝潢闊落,加埋4D大電視又有得聽住音樂嘅清吧,岩哂我地飲野吹水睇波!!見佢Drink list有三款KIRIN ICHIBAN Frozen Beer麒麟啤酒冰沙,揀左桂花味Osmanthus $86生啤,topping 係自製攝氏零下5度的冰凍幼滑泡沫,口感爽口又有桂花香味,搭配串燒好岩,超爽! 另外點咗支愛爾蘭Magners Original Apple Cider $58我地主力都想食串燒,見menu海鮮肉類串燒款式超多,我地好易點點吓就叫左二十幾串野,上盤賣相都好靚仔,令人食指大動😋鹽燒牛舌心$33安格斯牛肉露筍 $38燒豬大腸$29香草芝士焗雜菌$45鳳梨燒 $26燒大啡菇$35粟米燒$33香蒜蔥花廣島蠔 $64香蔥燒蟶子皇$108香蔥燒半殼扇貝$55味增甲羅燒$48燒羊架$43叫BB辣好夠惹味😝一路食野飲酒,呢到氣氛好正岩哂入黎元朗聚吓😆

鹽燒牛舌心$33

燒羊架$43

2023-01-07
  • 串燒
2023-01-06 10 瀏覽
元朗真係好多美食👍, 前晚嚟咗芝加哥串燒酒場, 一直人氣爆燈,CP值高,非常抵食😍。 💞趁有時間me time過嚟同朋友去食下串燒同飲返柸💓。店內氣氛環境很好😆, 平日晚上來說都很多人,提供的串燒種類很多👍,肉類有齊雞豬牛海鮮等, 我們都點算了很多呢😍串燒做得非常出色, 所有都燒得外脆內軟呀😊💞薄燒安格斯牛肉蔥串 $32燒韓式牛助條串 $29黑毛豬腩串$25燒土匪雞翼串 $25茄子燒原條 $39韭菜少串 $16燒原隻墨魚串燒 $28味噌甲羅燒 $48鹽燒雞皮 $16燒三文魚鰭 $28食串燒飲啤酒真享受,都選了✨Samuel Adams Boston $48麥味比較濃郁,如果喜歡帶苦味啤酒的朋友可以試試✨Samuel Adams Sam'76 Draught NH $72有麥味得離又帶果香味,清爽順滑易入口, 非常好飲。

薄燒安格斯牛肉蔥串 $32
燒原隻墨魚串燒 $28
味噌甲羅燒 $48
鹽燒雞皮 $16
燒三文魚鰭 $28

食串燒飲啤酒真享受,都選了
✨Samuel Adams Boston $48
麥味比較濃郁,如果喜歡帶苦味啤酒的朋友可以試試

有麥味得離又帶果香味,清爽順滑易入口, 非常好飲。

• Samuel Adams Sam'76 Draught
  • 燒三文魚鰭
  • 燒雞皮
  • 味噌甲羅燒
2023-01-05 44 瀏覽
假期前難得同老公二人出去輕鬆下,又想輕食Chill下,老公提議不如試吓屋企附近既 #芝加哥串揚酒場 ,初初諗起酒吧我係有啲猶豫既🤔,因為怕嘈到頭痛😂去到門口望下,發覺雖然係bar又幾寧靜喎,開揚設計唔會暗到伸手不見五指,睇餐牌又有串燒食,就拍板試吓啦!串燒種類足足有兩頁紙咁多,豬牛雞羊、海鮮、蔬菜同其他小食類都有,真係好多選選🤗食串燒配啤酒先夠Chill, 見好多人都點Frozen Beer🍺, 我地都湊熱鬧試下。分別試了原味和桂花味,啤酒上的雪泡真的很有冬日氣氛,泡沫綿密而帶微微酒香,幾得意。原味的甘澀味較重,啤酒味也較濃;而我就十分喜歡桂花味,清而不俗,清新花香和甜味抵銷了生啤的澀味,更適合女士飲用。串燒也試了不少款式,首先推介的是#極品即燒乳豬 ,製作需時要等耐少少。乳豬一上枱已經焦香撲鼻,表層有少許薰黑,但無損鬆化肉質,炭火風味又唔會死鹹,即燒即食真係唔同啲👍 仲有炭燒豬頸肉和黑毛豬腩串都稔滑,油潤豐腴。愛吃牛的要試 #磯燒牛扒🥩,原塊牛扒切件,炭香混合肉香,稔軟肉味濃,好好食。#燒汁牛仔骨 就較有嚼勁,配上燒汁更是惹味。#原條蒲燒鰻魚 都值得一試,大大條即都唔洗一百蚊,都唔算

#原條蒲燒鰻魚 都值得一試,大大條即都唔洗一百蚊,都唔算貴👍 饅魚肉厚,加上多重鰻魚汁烤成,甜中帶鮮,嫌齋食單調,也有饅魚飯可order。

#燒原條魷魚🦑令人回味,魷魚預先剪開再燒,外型趣緻,鮮味彈牙。

還有原條 #燒茄子🍆,茄子開邊鋪滿蒜蓉,燒得夠冧身,濃郁茄子香混合蒜泥味,大愛。

小食點了 #炸鮮蝦角 和 #炸厚切薯片串,賣相精緻,香脆鬆化。

總括嚟講,酒吧食到咁高質既食物都幾驚喜,而且喜歡這裡不嘈吵,真的可以約埋三五知己喺度傾下計,輕鬆寫意。老公就話下次約啲兄弟再食😆

2022-12-21
慶祝紀念
聖誕節
2023-01-03 17 瀏覽
元朗近舊B仔嗰頭有間吧,小食款式比起一般串燒店更多,飲酒一流。炸鮮蝦角,脆炸雞軟骨都好大份,炸得夠透,夠曬抵食。後面個杯係Whiskey Soda。煙燻和牛牛舌鹽燒牛舌心風味燒雞腎串x 2 燒雞泡魚干燒原隻魷魚串燒(串)全部都燒得幾好特別推薦魷魚🦑,唔韌仲好有鮮味支裝sake 赤武 F 吟醸720ml好易入口辛口飲落無咁飽滯。酒吧有泰式生蝦刺身食,呢個驚喜啲蝦夠爽夠凍。生燒鴨舌,黑糖雞脾肉串,招牌燒法國鵝肝正常之作。坐得闊落,又唔貴,值得一試!

元朗近舊B仔嗰頭有間吧,
小食款式比起一般串燒店更多,飲酒一流。

炸鮮蝦角,脆炸雞軟骨都好大份,
炸得夠透,夠曬抵食。
後面個杯係Whiskey Soda。

煙燻和牛牛舌
鹽燒牛舌心
風味燒雞腎串x 2

燒雞泡魚干
燒原隻魷魚串燒(串)
全部都燒得幾好
特別推薦魷魚🦑,唔韌仲好有鮮味

支裝sake 赤武 F 吟醸720ml好易入口

辛口飲落無咁飽滯。
酒吧有泰式生蝦刺身食,呢個驚喜
啲蝦夠爽夠凍。

生燒鴨舌,黑糖雞脾肉串,
招牌燒法國鵝肝正常之作。

坐得闊落,又唔貴,值得一試!
2023-01-02 22 瀏覽
2022最後一擊去呢間有串燒食嘅酒吧慢慢倒數😗食下食下就食咗成20-30串串燒,揀咗啲必食推介講下🥰******************************❣️香蒜蔥花廣島蠔$32隻好抵食!燒完唔會縮好多水,有淡淡的海水味😎👍🏼❣️脆炸雞軟骨呢個係必須要食👍🏼熱辣辣,食落有啲似出面連鎖嘅雞塊,但係有雞軟骨嘅口感😎伴酒一流!❣️燒牛舌心😍厚身彈牙多汁❣️芝士年糕上碟記住即刻食!初頭以為似放題嘅芝士年糕,但完全唔係!佢燒到外層小小脆,一咬裏面嘅芝士流晒出黎❣️流心豆腐燒初頭搵嚟搵去都搵唔到佢😳原來佢成舊蘑菇咁🥰佢食落似一啲肉碎包住流心嘅豆腐,淡淡的豆腐香😗配合外層照燒醬嘅味道都幾夾👍🏼❣️味噌甲羅燒好勁嘅蟹膏味!用嚟拌飯就好夾😗******************************❣️另外嗌咗杯特別嘅桂花Kirin frozen beer 😗表 面有啲碎冰嘅啤酒泡泡,keep住成餐都唔會跌落嚟😎一啖泡泡一啖啤酒!

❣️香蒜蔥花廣島蠔

$32隻好抵食!燒完唔會縮好多水,有淡淡的海水味😎👍🏼
❣️脆炸雞軟骨

❣️燒牛舌心😍厚身彈牙多汁
❣️芝士年糕
❣️流心豆腐燒
❣️味噌甲羅燒
好勁嘅蟹膏味!用嚟拌飯就好夾😗

除夕夜同家人差唔多9點先食晚飯。家人想食串燒,於Openrice揾到2間較多正評的,其中一間就位於附近,而且又可以訂位,就決定試下芝加哥串燒酒場。餐廳地方並唔算好大,室內差唔多full house, 見到餐廳外有枱,問過職員OK就決定坐喺街外。第一次幫襯芝加哥,叫咗好多種串燒,另外每人叫咗杯無酒精飲品。串燒方面,大部分的食物都好味,唯一係唔建議食娃娃菜,因份量太少。環境方面,其實除夕夜坐喺餐廳外街邊食串燒,別有一番風味。而且餐廳外裝有大型LED播放現場英超賽事,氣氛一流。提一提,OpenRice 訂位,每位送一份焗蠔。
除夕夜同家人差唔多9點先食晚飯。

提一提,OpenRice 訂位,每位送一份焗蠔。
2022-12-31
年尾最後一個job又要出新界,今次黎到元朗,出完event之後已經成8點,諗緊食咩之際同事話之前黎過呢間串燒酒場睇波食串燒,就帶我黎試下😮 餐廳係類似酒吧style,一入去有張大bar枱,可以睇住bartender調酒😄Snowball🍸($83) - Snowball係我最愛嘅Cocktail,非常之易入口同極少酒味,好似飲益力多溝果汁咁😄 其他酒吧唔常見呢款,好開心呢度有❤️Little Creatures IPA🍺($49) - 同事就叫枝啤酒啤啤佢🍻Menu就主打串燒,海鮮肉類菜類小食樣樣都有,勁多選擇😏 放工嘅我地攰到嘔,叫到成枱野慰勞下自己😌 串燒全部都好出色惹味,同大家介紹下幾款我認為必點嘅:香蒜燒鮑魚($82/3隻) - 見好多人都有叫我又跟風,果然無失望😀 鮑魚燒到啱啱好,唔會太韌,上面有好多蒜蓉同葱花,鮑魚入口有勁香牛油味,諗起都流口水🤤烤黑松露蝦串🍤($32/份) - 一份竟然有3隻咁多,蝦係開邊嘅,上面有勁大pat黑松露醬,一d都唔孤寒,蝦殼同蝦尾燒到脆卜卜,唔覺易食埋都得😄燒原隻魷魚串🦑($28) - 呢個係抵食之選,大大隻魷魚上面灑滿孜然粉,香口惹味👍🏼炸厚切

炸厚切薯片串🥔($23) - 呢個有d似長洲施風薯片,但佢係厚切,每啖都食到外脆內軟嘅薯仔,出面有少少七味粉做調味,點埋茄汁食就最正😈

如果驚食串燒唔夠飽?唔緊要,餐廳仲有幾款日式飯可以揀,我地都叫左個安格斯牛板腱珍珠飯🍚($98),牛板腱烤得香,牛油出哂黎,用黎撈飯一流🥰
雖然過左世界盃熱潮,食串燒既癮又起啦😂。店舖好有情調,走暗黑風格。就算唔係睇波,都啱晒情侶約會,Happy hour 飲返幾杯🥂。有齊豬牛羊海鮮串燒選擇,酒類飲品多到唔識揀,算隱世高質☺️試左好多款,❥必食❥推薦俾大家☺️ 🥇鹽燒鮮白鱔串 $58鱔皮燒到脆口焦香,魚油逼晒出黎,超肥美。表面有少量鹽鹹鹹地帶出白鱔鮮甜,肉質爽口彈牙無骨,我都追加左1 次😝。🥈香蒜蔥花廣島蠔 $188/半打用大量蔥、炸蒜一齊燒,廣島蠔燒到半生熟,好大隻且鮮甜嫩滑,有甜香脆口感😃,仲好Juicy,飲埋殼裡面既汁。ⓅⓈ: Openrice book位仲送每人一隻,抵食之選🥉味增甲羅燒 $48蟹膏份量十足,唔腥而且都重蟹味😋,質感濃稠,撈埋鵪鶉生蛋,味道好夾。🎖️雞肉軟骨棒(串)$56日本居酒屋先食到,難得呢度有🥺,初嚐雞肉口感似雞肉餅,係打碎既肉,唔會鞋,溝埋生蛋另一番風味😁🍸 𝙋𝙞𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙈𝙊𝙅𝙄𝙏𝙊 $89幾好飲既Cocktail,落左Rum酒,但飲落唔苦,薄荷葉好Fresh,水果味唔算重亦唔會過甜。🍸 𝙉𝙤𝙩𝙝𝙞𝙣𝙜 $88蜜瓜同檸檬味好出,Vodka 味道有被呢2個溝淡,飲落無咁烈,實際酒既後勁都犀利。

試左好多款,❥必食❥推薦俾大家☺️

🥇鹽燒鮮白鱔串 $58

🥈香蒜蔥花廣島蠔 $188/半打
ⓅⓈ: Openrice book位仲送每人一隻,抵食之選

🥉味增甲羅燒 $48

🍸 𝙉𝙤𝙩𝙝𝙞𝙣𝙜 $88

🄽🄾🅁🄼🄰🄻
煙燻和牛牛舌
一口和牛串(串)🎖️
炭燒豬頸肉(串)
黑毛豬腩串
燒日本博多雞心🎖️
玉子燒(4件)
茄子燒(原條)
蒲燒鰻魚(原條)
香蔥燒半殼扇貝(2隻)🎖️
孜然燒羊腩串
燒紫菜年糕串 🎖️

Pineapple Mojito
Nothing
為朋友慶生選擇了人氣串燒店🔥黑白雲石裝修 襯托神秘氣氛店內巨型螢光幕播放球賽⚽️好適合一大班人chill 爆睇波提供串燒 扒類 日式小食 各類調酒 啤酒☀️汁燒牛小腸 $32☀️煙燻和牛牛舌 $38☀️薄燒安格斯牛肉葱串 $32☀️安格斯牛肉露筍串 $38🐂燒牛肉菜式繁多 有很多特別配搭最推介燒牛肉葱串 甜甜的葱令味道更豐富☀️蜂蜜芥末鴨肉串 $28☀️黑糖雞脾肉串 $24☀️磯燒蜜椒雞翼串 $26☀️燒雞翅包肉 $38☀️大蔥雞脾肉串 $25☀️鹽燒雞皮$16🐓每款燒雞肉串都燒得外脆內嫩火候剛剛好 雞翅包肉啖啖肉 無骨👍🏻☀️香蔥燒蟶子皇 $108☀️味增甲羅燒 $48🦀燒海鮮都有好多選擇蟶子超大Size 鮮味蒜味絕配甲羅燒完全唔腥 滿滿蟹膏 絲絲蟹肉☀️炭燒豬頸肉串 $22☀️黑啤豬肉腸 $26☀️羊肉串 $25☀️燒新疆羊臉肉串 $24🐖燒豬羊肉串加孜然粉 好香口黑啤豬肉腸十分推介🎖️味道好濃☀️Little Creatures IPA $49☀️Sex On The Beach $98Vodka, Peach Purée, Orange Juice, Grenadine🍹店員推薦的偏甜口Cocktail 女生好易入口
為朋友慶生選擇了人氣串燒店🔥

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗
2022-12-20 72 瀏覽
元朗站📍芝加哥串燒酒場-未到聖誕節之前已經打咗好多次邊爐,偶爾去吓酒吧,食吓串燒都係一個唔錯既選擇🍻串燒方面,要咗薄燒安格斯牛肉蔥串($32)、安格斯牛肉蘆筍串($38)、炭燒豬頸肉($22)、風味燒雞腎串($19)。當中最鍾意食就係牛肉蘆筍串,牛肉包住蘆筍,多汁之餘又唔油膩,清新得來又惹味。另外鍾意京蔥嘅朋友必點牛肉蔥串,小辛辣,幾滋味。雞腎串到好入味🙌🏻海鮮方面就要咗半打香蒜蔥花廣島蠔($188)、香蔥燒半殼扇貝兩隻($55)、香蔥燒蟶子王($108)。廣島蠔超多蔥花同埋蒜,完全唔吝嗇,雖然隻蠔唔算好大粒,但都幾飽滿😋閃杯同樣都係海量嘅香蔥同埋香蒜,燒得啱啱好,惹味!蟶子王超級大隻,而且洗得好乾淨完全冇沙,呢個海鮮拼盤真係超正!😻😻另外要咗吞拿魚玉子燒($38)、原條茄子燒($39)、燒芝士年糕($32)。玉子燒面頭有焦糖脆脆,甜而不膩,不過相對上吞拿魚就唔算好突出。茄子燒佈滿香蒜,食串燒必點!另外芝士年糕夠煙靭,而且芝士仲係流心!最後要咗個蒜香牛油油龍蝦尾珍珠飯($248)。識咗咁多串燒同埋燒海鮮都覺得要食返個飯先夠滿足,龍蝦尾上面仲有一層口口嘅牛油芝士🧀,極度邪惡!龍蝦質地幾爽
元朗站📍芝加哥串燒酒場

半打香蒜蔥花廣島蠔、香蔥燒半殼扇貝兩隻、香蔥燒蟶子王

最後要咗個蒜香牛油油龍蝦尾珍珠飯($248)。識咗咁多串燒同埋燒海鮮都覺得要食返個飯先夠滿足,龍蝦尾上面仲有一層口口嘅牛油芝士🧀,極度邪惡!龍蝦質地幾爽口,唔會好死實,如果再大條啲就更加正👻😎雖然碗飯睇落唔算好大,但係食完上面一大堆嘢再兩個人share一碗飯都真係食唔晒😂😂
蒜香牛油油龍蝦尾珍珠飯

嘢飲方面,要咗兩支啤酒,分別係Magnets Original Apple Cider($58)同埋Little Creatures IPA($49)。前者比較適合女仔飲,Apple Cider比較甜,而且酒味唔會太重;後者就比較甘苦味重啲,淡淡嘅百香果同西柚香。

環境方面,餐廳都幾闊落,而且裝修幾新淨,夜晚嚟睇波一定勁有feel!餐廳勁大個螢幕!成個環境都幾闊落,同朋友嚟飲下酒吹吓水都係一個唔錯嘅選擇。
香蒜蔥花廣島蠔
燒芝士年糕