芝加哥串燒酒場

Chicago Bar And Restaurant
1K
2024-01-09 20 瀏覽
店名: 芝加哥串燒酒場 地址: 中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖中環站D2出口,行4分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4/5蘭桂坊除左酒吧之外,仲有個好地方可以食串燒,不論普通食飯,定想飲2杯,芝加哥串燒酒場都係好選擇😚燒汁牛仔骨/碳燒牛扒/煙燻和牛牛舌/燒牛肋條串❤️❤️❤️❤️$48/$49/$38/$29牛仔骨同牛扒同樣牛味濃郁,和牛煙燻味香,牛肋條串有咬口😆味噌甲羅燒/燒明太子多士/牛油帆立貝❤️❤️❤️❤️❤️$48/$28/$38甲羅燒蟹味濃郁,咸香味超正,多士脆口,配上明太子醬超正,帆立貝肉質鮮嫩又大粒😍炸大八爪魚足/限量燒新鮮魚卜❤️❤️❤️❤️❤️$68/$35八爪魚足真係舊舊都咁大,咬落去外脆,內彈牙又爽口👍🏻第一次見串燒店有魚卜,超罕見,口感煙韌😋金菇牛肉卷/鳳梨燒❤️❤️❤️❤️❤️$28/$26金菇牛肉卷係串燒店不敗之選,多汁又好食,菠蘿🍍同樣高質,香甜,一定要叫!😍炭燒左口魚珍珠飯❤️❤️❤️❤️❤️$118左口魚油香豐富,咬落去滿口魚油香,肉質嫩滑,除左飯之外,仲可以+$轉馬冬/拉麵添🥳Sex On The Beach/Rainbow❤️❤️❤️❤️$128/$1382杯cocktai
店名: 芝加哥串燒酒場

地址: 中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖
中環站D2出口,行4分鐘

環境: 4/5
價錢: 4.5/5
味道: 4/5

$48/$49/$38/$29
牛仔骨同牛扒同樣牛味濃郁,和牛煙燻味香,牛肋條串有咬口😆

味噌甲羅燒/燒明太子多士/牛油帆立貝❤️❤️❤️❤️❤️

$28/$26

炭燒左口魚珍珠飯❤️❤️❤️❤️❤️

$128/$138
2杯cocktail都果味濃郁,味道偏甜,女仔飲都唔怕☺️
中環串燒小酌必嚟☺️☺️呢間由大埔新港島開個陣已經好想去啦!估唔到進駐埋中環蘭坊( ´▽`)趁住聖誕佳節,緊係去chill番一波啦🤪呢度串燒嘅款式超多,仲有好多其他小食!今次主要就以串燒為主🍢黑糖雞脾肉串|芝士雞髀肉串鹽燒雞翼|蜜榶雞翼雞肉類絕對要叫多啲啦🤤protein haha!個人鐘意鹽燒多啲~~食落較惹味中意食芝士嘅朋友都可以試下🧀招脾茄子燒🍆茄子又係冇得輸!!超多蒜蓉香蒜蔥花廣島蠔🦪仲可以轉芝士燒添!食落都好juicy多汁但唔算十分新鮮,如果怕腥嘅話建議叫番肉類/其他小食!特濃芝士薯條🍟薯條真係必叫㗎!不過呢款只係就咁加咗片芝士會想試下其他口味可能會更出色! 📍 芝加哥串燒酒場 (中環)中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖#中環美食 #大埔美食 #串燒控 #串燒酒場 #中環好去處 #中環食乜好 #中環美食地圖
中環串燒小酌必嚟☺️☺️
呢間由大埔新港島開個陣已經好想去啦!
估唔到進駐埋中環蘭坊( ´▽`)
趁住聖誕佳節,緊係去chill番一波啦🤪

呢度串燒嘅款式超多,仲有好多其他小食!
今次主要就以串燒為主🍢

黑糖雞脾肉串|芝士雞髀肉串
鹽燒雞翼|蜜榶雞翼
雞肉類絕對要叫多啲啦🤤protein haha!
個人鐘意鹽燒多啲~~食落較惹味
中意食芝士嘅朋友都可以試下🧀

招脾茄子燒🍆
茄子又係冇得輸!!超多蒜蓉

香蒜蔥花廣島蠔🦪
仲可以轉芝士燒添!食落都好juicy多汁
但唔算十分新鮮,如果怕腥嘅話
建議叫番肉類/其他小食!

特濃芝士薯條🍟
薯條真係必叫㗎!不過呢款只係就咁加咗片芝士
會想試下其他口味可能會更出色!

📍 芝加哥串燒酒場 (中環)
中環榮華里12-14號榮華大廈B座地下L及M號舖

2024-01-07 19 瀏覽
放工與朋友到蘭桂坊飲杯酒食串燒,芝加哥串燒酒場不僅酒類選擇多,串燒更是出色,價格也很合理。🍢香蒜蔥花廣島蠔整個肥美的生蠔上桌,炭烤後香氣撲鼻,完美的保留蠔的原汁。一口吞爽度超高,味道很新鮮且沒有多餘調味,好好味。🍢炸厚切薯片特別推薦這個炸物 ,將整顆薯仔厚切成螺旋狀,外皮酥炸的金黃,裡面薯仔口感綿密,沾點蕃茄醬邪惡又讓人停不下來🍢炭燒牛排大塊的牛扒肉切成數小塊,厚度適中,口感非常嫩,調味洽到好處。🍢宮崎去骨雞腿整塊的去骨雞腿排經過炭烤後,酥脆油量的雞皮香氣十足,雞肉白嫩多汁,份量很有誠意。🍢芝士雞脾肉串將芝士豪邁地鋪在鮮嫩的雞脾肉上,微鹹的味道讓雞肉更干甜美味,雞肉烤的十分嫩且多汁。🍸Wednesday 當天是Wednesday 前來,選了杯Wednesday 試下,葡萄柚基底,酸酸甜甜,女仔友善。總體而言,串燒素質高切價格合理,節日氣氛滿滿,讓人Chill一整夜!

🍢香蒜蔥花廣島蠔

🍢炸厚切薯片

🍢炭燒牛排

🍢宮崎去骨雞腿

🍢芝士雞脾肉串

🍸Wednesday

2024-01-05 25 瀏覽
芝加哥串燒酒場中區酒舖林立,今晚到一間專賣串燒店,享用廚師精製串燒美食:🔥🔥🍴紐西蘭羊架珍珠飯🐑珍珠飯粒圓潤混和粟米🌽+特製燒汁,咬落匹配有飯香。三件羊架好諗兼肥瘦得宜,脂肪軟滑潤口,肉質鮮嫩煮得不會太生,口感非常好👍!🍴招牌茄子燒🍆望落去好大件,茄子中間開邊好似游水海魚咁,配合炸蒜🧄及其他配料,味道好夾,茄子肉質鬆化鹹香,我用珍珠飯夾埋茄子一齊食更添新鮮感!😀👌🏼🍴香蒜蔥花廣島蠔🦪未食過咁鮮嫩多汁鬆化的蠔,size好大隻,用蔥花及其他配料泡製,連蠔汁都飲埋,好正!🤗🍴極品即燒乳豬🐷估唔到在這裡食到咁脆皮嘅乳豬🐖,以為去咗某名爐燒烤店!乳豬皮卜卜聲香脆入味咬落好有快感,乳豬肉質多汁鹹度適中,餸酒就真係十分匹配了。🍴巨峰提子酒🍷提子酒清香甜美,配合各款肉類🥩美食,咁樣就👍very good 嘞!仲有,提子酒酒精含量只係4%,絕對唔怕飲到東歪西倒的!放心。🫶🏼🫶🏼當然還有其他款式佳餚任君選擇,試吓上去啦!🔥
芝加哥串燒酒場

🍴紐西蘭羊架珍珠飯🐑

🍴招牌茄子燒🍆

🍴香蒜蔥花廣島蠔🦪

🍴極品即燒乳豬🐷

🍴巨峰提子酒🍷
當然還有其他款式佳餚任君選擇,試吓上去啦!🔥
除夕去蘭桂坊😬😬。除咗飲酒,食飯都可以,呢間串燒酒場,款式多,而且又唔貴,佐酒一流😋😋😋即點即做,熱辣辣上枱💯「🐖豬」蜜汁燒黑豚肉 $46~厚切黑豚肉扒😋極品即燒乳豬 $78~ 好特別,乳豬燒得好脆好香 炭燒豬頸肉 $22「🐓雞」燒蜜椒雞翼串 $26燒雞翅包肉 $19風味燒雞腎串 $19雞肉軟骨棒 $28「蔬菜」🥬韮菜燒 $16🍄燒大啡菇 $35🥔炸厚切薯片 $23「海鮮」香蒜燒鮮鮑魚x3 $82 蔥燒半殼扇貝x2 $55🦑原隻魷魚串 $28🐡燒雞泡魚乾 $58 ~ 必點,最愛🩷🐙炸大八爪魚足 $68 🦐泰式生蝦刺身 $68「Cocktail 」🍸Pina Colada $86( 菠蘿🍍+椰漿🥥+ Rum )Cocktail 都有幾十種選擇,真係花多眼亂,好多都想試,飲哂應該😵‍💫「Mocktail 」🍹Cheers $83( 7up + mint🍃 + honey🍯)仲加咗青檸,味道甜甜酸酸👍🏻👍🏻👍🏻 🌟 原來仲有🍧酒沙冰+仲可以加桃汁、芒果汁,下次真係要試吓😍
除夕去蘭桂坊😬😬。

即點即做,熱辣辣上枱💯

「🐖豬」

🦑原隻魷魚串 $28
🐡燒雞泡魚乾 $58 ~ 必點,最愛🩷
🐙炸大八爪魚足 $68
🦐泰式生蝦刺身 $68

「Cocktail 」
🍸Pina Colada $86

「Mocktail 」
🍹Cheers $83

2023-12-31
  • 燒雞泡魚乾
  • 泰式生蝦刺身
2024-01-03 43 瀏覽
之前一直想試芝加哥串燒酒場,喺元朗同大埔都好出名,但離自己遠,好彩中環後期都開咗分店喇,同朋友約咗晚餐去食😁✿ 明太子玉子燒 $58明太子玉子燒向來系我喺串燒當中必點嘅,明太子鹹香十足,玉子燒蛋味香濃🍳✿ 燒雞泡魚乾 $58燒雞泡魚乾向來系我喺串燒當中必點嘅🐟魚乾偏向硬身,但真系好有日式風味,沾上沙律醬更添滋味。✿ 培根蘆筍卷 $35培根即系煙肉🥓煙肉本身已經鹹香十足,搭配清甜蘆筍💚呢個組合系天作之合。✿ 煙燻和牛牛舌 $38牛舌喺串燒黎講好受大家歡迎,呢度做到軟稔中帶嚼勁,十分高質。✿ 芝士和牛串 $32芝士百搭到可以配和牛串🐮熱溶芝士芝味非常和🧀和牛油脂非常豐富,成個組合好邪惡😈✿ 燒Prime牛小扒 $148Prime牛小扒果然高質,油脂非常豐富,但相對牛肉味道就減低,不過都好正🐮✿ 香蒜蔥花廣島蠔 $32香蒜廣島蠔蒜香味香氣撲鼻👃🏼廣島蠔新鮮清甜🦪✿ 燒黑松露帶子 $72黑松露香氣十足🖤食材矜貴,帶子爽口彈牙。✿ Mojito $82朋友叫咗杯Mojito飲,感覺好清新🌿✿ Godiva Chocolate $98平時架吾中都會都食到Godiva朱古力🍫今次系飲嘅感覺又幾吾同😆

✿ 明太子玉子燒 $58

✿ 燒Prime牛小扒 $148

✿ 香蒜蔥花廣島蠔 $32
香蒜廣島蠔蒜香味香氣撲鼻👃🏼廣島蠔新鮮清甜🦪

✿ 燒黑松露帶子 $72
黑松露香氣十足🖤食材矜貴,帶子爽口彈牙。

✿ Mojito $82
朋友叫咗杯Mojito飲,感覺好清新🌿

✿ Godiva Chocolate $98
平時架吾中都會都食到Godiva朱古力🍫今次系飲嘅感覺又幾吾同😆朱古力味依然濃郁。
2023-12-27
  • 香蒜蔥花廣島蠔
  • 燒雞泡魚乾
2024-01-03 18 瀏覽
在中環返工,收工想relax 下,芝加哥串燒係個唔錯嘅地方。想坐室內或室外都得,今晚同事一齊來relax 下。首先每人來一杯啤酒,我自己叫左個黑啤,麥味都幾濃,同事就叫左杯芝加哥啤酒,果香味出啲。兩款都幾好而且又杯。呢度陰左酒唔錯,食物都唔錯。我哋就叫左啲串燒來佐酒。叫了半打燒蠔,蠔係我的至愛,這個燒蠔好夠鮮味。還叫了鹽燒白膳,皮燒得好脆,肉質夠厚又彈牙,好味。一口和牛,燒得岩岩好,好嫩滑。再加椒鹽雞軟骨夠爽脆。燒玉子都好好味。呢值得推介。

還叫了鹽燒白膳,皮燒得好脆,肉質夠厚又彈牙,好味。

呢值得推介。
2024-01-03 15 瀏覽
去蘭桂坊除咗飲酒之外. 其實重可以一邊食串燒架芝加哥酒場已經開到去蘭桂坊. 餐廳更充滿聖誕嘅氣氛🎄放工就同同事嚟飲番杯一齊講下八卦🍻1664 & Snowball酒梗係必須㗎啦. happy hour啤酒重有優惠添Snowball已經好少地方有得飲啦實在太肚餓😂所以叫咗一大堆嘢嚟送酒吹水🍢鹽燒牛舌心🍢炭燒豬頸肉🍢招牌茄子燒🍢芝士年糕🍢水牛城燒雞翼🍢安格斯牛肉露筍卷 🍢咖喱魷魚串🍢鹽燒雞軟骨🍢招牌珍寶生蠔串🍢鹽燒銀鱈魚🥔黑松露薯條🐓日本博多雞皮串燒嘅質素都好好. 即叫即燒熱辣辣水牛城燒雞翼好特別第一次見. 辣辣哋好惹味茄子燒到重好juicy. 蒜蓉燒到好香脆生蠔好鮮甜肥美最驚訝竟然有炸雞皮!以前係台灣食過好鍾意. 脆卜卜好香口😆不過真係好邪惡成餐食得好開心又飲得好爽
去蘭桂坊除咗飲酒之外. 其實重可以一邊食串燒架

水牛城燒雞翼好特別第一次見. 辣辣哋好惹味
茄子燒到重好juicy. 蒜蓉燒到好香脆
生蠔好鮮甜肥美
成餐食得好開心又飲得好爽
遊客必到嘅蘭桂坊,唔單只係嚟品酒談心,其實仲到好多隱世美食,呢間酒吧餐廳座位有室外和室內,室內可以嘆冷氣,我就更喜愛室外,聽住音樂,燈光效果下,感覺更有風味!呢度嘅串燒款式都幾多,掃QR code落單,黑糖雞脾肉串、牛油半熟帶子、招牌茄子燒、浦燒雞脾菇、燒冬菇、原隻魷魚串、燒魚肉燒賣、和牛牛舌五光十色嘅射燈,影照著食物,顯得份外有趣、款款即叫即燒,很新鮮。有幾款特別回味~黑糖雞脾肉醬汁黏稠,雞脾肉均勻地裹著黑糖醬汁,口感嫩滑多汁,又入味,甜甜地,帶有微焦焦糖味道!牛油半熟帶子帶子半熟狀態,外表呈金黃色,口感嫩滑,入口有牛油香,同本身嘅鮮甜味好夾!招牌茄子燒調味料有醬油、大蒜和蔥,增添風味,茄子口感柔軟又juicy,夠哂熱辣辣,令人驚喜😍

有幾款特別回味~黑糖雞脾肉
牛油半熟帶子
招牌茄子燒

2024-01-02 22 瀏覽
聖誕約左朋友黎蘭桂芳慶祝,經過見到芝加哥記得YouTuber 介紹過,所以就入黎試下。室內室外都好有氣氛,全日播放輕快節奏既音樂,如果慶祝生日仲會轉生日歌,氣氛一流。本身小飲酒,節日慶祝就叫左杯Chicago logo bear, 啤酒有淡淡果味,好易入口,岩哂平時唔飲酒既人。另外around the world,賣相好靚,有d似雜果賓治。串燒價錢唔貴,整體調味唔會太鹹,食完唔會好口乾,辣度仲可自行選擇, 我地叫左大量串燒配啤酒。勁chill👍🏻皮脆肉嫩又juicy, encore 肉厚有肉有菜,絕配,唔溜燒得好香,好脆,份量少少,魷魚厚身,正波蘿作為飯後果,完滿蠔有蠔味,大大隻,仲要係好新鮮唔好以為係金菇肥牛卷,係金菇羊肉卷,有特色,食得出係羊,但係唔show

皮脆肉嫩又juicy, encore
肉厚

有肉有菜,絕配,唔溜

燒得好香,好脆,

份量少少,魷魚厚身,正

波蘿作為飯後果,完滿

蠔有蠔味,大大隻,仲要係好新鮮

2023-12-29 23 瀏覽
趁聖誕氛圍下,當然要同朋友去中環蘭桂芳酒吧來個happy Friday day。我哋6點半入到Chicago bar,貪以其獨特的氛圍和多樣化的飲品選擇,環境舒適,放鬆身心,讓我哋享受美好的時光。🌟#Chicago Logo Beer 入口清甜,醇滑芳香,精心釀造的手工啤酒,帶有濃鬱的風味和豐富的層次,正。🌟#A5極品和牛薄燒和#A5極品和牛粒經過巧妙調味處理,肉質鮮嫩多汁,脂肪分佈均勻。每一口都散發出濃鬱的牛肉香氣,讓人回味無窮。🌟#香蔥燒聖子王大大隻,好鮮甜,好食到停唔到口,值得推介。🌟#燒黑松露帶子帶子大大隻,口感豐潤,配上郁香的黑松露,香甜鮮味十足。🌟#鳳梨燒和#燒新鮮秋葵鳳梨燒過後,十分香甜,清新的對比,必試!秋葵新鮮脆嫩,特製配料惹味開胃🤤🌟#汁燒京蔥串京蔥燒到軟軟地,完全無辛辣的味道,加上秘製醬汁,好味。我哋坐左半個鐘唔夠,差唔多坐滿場,環境真係好舒服,岩晒三五知己相聚。

🌟#Chicago Logo Beer

🌟#A5極品和牛薄燒和#A5極品和牛粒

🌟#香蔥燒聖子王
大大隻,好鮮甜,好食到停唔到口,值得推介。

🌟#燒黑松露帶子
帶子大大隻,口感豐潤,配上郁香的黑松露,香甜鮮味十足。

🌟#鳳梨燒和#燒新鮮秋葵

🌟#汁燒京蔥串
京蔥燒到軟軟地,完全無辛辣的味道,加上秘製醬汁,好味。

• Chicago Logo Beer
  • A5極品和牛薄燒
  • A5極品和牛粒
  • 香蔥燒聖子王
  • 燒黑松露帶子
試過元朗分店,原來喺銅鑼灣都有,同朋友放工過嚟飲兩杯,傾下計輕鬆一下!最鍾意呢度有唔同牌子同嘅手工啤,第一時間叫咗店家特製嘅IPA draft beer。麥香重,入口比較粗糙,一啖啖好豪爽!值得試。飲啤酒當然要配各種串燒!我哋一於肉類海鮮類蔬菜類咩都點黎試吓。特別推介燒蠔!我哋食咗兩隻嚟試吓,好大隻,好Juicy。可惜同行朋友唔食,如果唔係嗌半打或者一打仲抵。另一推介係燒魷魚乾。好大份,又勁咸香,送啤酒一流。而燒茄子又係好驚人地咁長,長過我手臂!而且加埋蒜蓉牛油,好惹味。食完正餐,當然叫多杯Cocktail 嘆下先。Long Island 飲得多,加埋Super 就真係未試過。音樂甜甜酸酸,好啱食完正餐解番膩。

另一推介係燒魷魚乾。好大份,又勁咸香,送啤酒一流。

今日我同朋友去中環放鬆吓,揀咗一間名叫芝加哥串燒酒場嘅地方,想試下佢哋嘅串燒。整個用餐體驗幾chill,食物好味,環境舒適,服務亦相當周到,真係一個好好嘅餐廳👍🏻.我們order了一系列精選的串燒🍢包括泰式生蝦刺身、生燒鴨舌、培根年糕卷、明太子玉子燒、水牛城燒雞翼、燒明太子多士、燒和牛胸爽串、招脾燒牛骨髓、煙燻和牛牛舌、鹽燒牛舌心、燒瀨尿牛丸、白松露薯條、燒紐西蘭羊架拉麵和脆炸加拿大黑毛豬鞍。每一款串燒都經過精心燒烤,味道鮮美,質量非常出色。.我們特別推薦芝加哥串燒酒場的明太子玉子燒和燒明太子多士。明太子玉子燒口感綿密,帶有明太子既咸鮮味,必點之一🌟而燒明太子多士則是將明太子搭配多士燒烤,外脆內軟,口能豐富😍.除了串燒之外,我們還品嚐了他們的🍸Rainbow同🍹Blue Hawaiian cocktail ~ Rainbow則是一款以藍色為主調的雞尾酒,都易入口。Blue Hawaiian fresh,帶有椰子香氣🥥鍾意Coconut嘅朋友一定唔可以錯過~
2023-12-15
  • 串燒
2023-12-21 27 瀏覽
嚟到中環想飲杯酒吹下水 去到蘭桂坊 又想食少少嘢. 咗呢間芝加哥燒烤酒場.呢度最正就係可以坐露天 又可以坐室內.見到啲燒肉就忍唔到口, 頭先叫咗個燒茄子先.之後叫兩杯酒 杯紅酒一杯白酒.再嚟叫多一個燒韭菜 再叫多 一 客燒豬頸肉用嚟送走就最啱了.燒三文魚鮫 非常惹味入味, 三文魚肉 新鮮 野味. 一啖咬落去 魚油 流入口中. 燒黑豚肉, 用上 西班牙 黑豚肉 肉汁 鮮嫩口感豐富. 黑松露燒 蘑菇 黑松露的味道融入蘑菇內 非常之 醒胃醃肉車厘茄, 醃肉 煙煙靭 車厘茄 正好 中和醃肉的油膩

呢度最正就係可以坐露天 又可以坐室內.

見到啲燒肉就忍唔到口, 頭先叫咗個燒茄子先.

之後叫兩杯酒 杯紅酒一杯白酒.

再嚟叫多一個燒韭菜 再叫多 一 客燒豬頸肉
用嚟送走就最啱了.

燒黑豚肉, 用上 西班牙 黑豚肉 肉汁 鮮嫩口感豐富.

黑松露燒 蘑菇 黑松露的味道融入蘑菇內 非常之 醒胃

醃肉車厘茄, 醃肉 煙煙靭 車厘茄 正好 中和醃肉的油膩

2023-12-21 20 瀏覽
好少夜場酒吧會有串燒,蘭桂坊一間新開嘅串燒店叫芝加哥,串燒唔錯,又有酒飲下,又有歌聽下,係一個唔錯嘅選擇! 今日趁着朋友生日,帶佢過嚟熱鬧一番! 原來星期四晚嘅蘭桂坊,越夜越多人,好有氣氛!今日主力係食串燒飲酒, 原來食串燒都可以咁飽肚! 串燒到,好震撼, 原來唔覺唔覺,叫吓叫吓叫咗咁多🤣 一陣仲要食蛋糕添🤣兩個女人仔叫咗廿幾串嘢😜再加四杯酒精飲品, 都唔使$900 ,真心抵食!等我逐一介紹吓,今晚食咗乜嘢串燒啦。。。培根蘆筍卷我比較鍾意食呢個卷,因為薄薄地包住蘆筍,食落冇咁油膩。黑毛豬腩串黑毛豬腩肥瘦適中,好食!安格斯牛肉蘆筍串保留到肉汁,加埋蘆筍食落去感覺冇咁熱氣!煙燻和牛牛舌好有牛肉味,煙燻過嘅牛舌,口感好似午餐肉,好特別!燒豬大腸燒得好脆,唔會有渣,冇咬唔到嘅感覺!秘製金沙骨冇諗過咁大條金沙骨都可以插响支竹籤做串燒,都係第一次見😂蜜糖雞翼搽咗薄薄一層蜜糖喺面,好脆口芝士黑松露玉子玉子好香軟,味道略帶甜,賣相亦好討好!新鮮翠玉瓜保留原汁,唔會乾乾爭爭!燒粟米甜甜地,又唔會燒到好乾,保留粟米裏面嘅水份!黑松露蝦串開邊蝦,然後塗上黑松露,食落去有另一番風味!因為朋友生日,買咗兩件ca

兩個女人仔叫咗廿幾串嘢😜
再加四杯酒精飲品, 都唔使$900 ,真心抵食!

等我逐一介紹吓,今晚食咗乜嘢串燒啦。。。

培根蘆筍卷
我比較鍾意食呢個卷,因為薄薄地包住蘆筍,食落冇咁油膩。

黑毛豬腩串
黑毛豬腩肥瘦適中,好食!

安格斯牛肉蘆筍串
保留到肉汁,加埋蘆筍食落去感覺冇咁熱氣!

煙燻和牛牛舌
好有牛肉味,煙燻過嘅牛舌,口感好似午餐肉,好特別!

燒豬大腸
燒得好脆,唔會有渣,冇咬唔到嘅感覺!

秘製金沙骨
冇諗過咁大條金沙骨都可以插响支竹籤做串燒,都係第一次見😂

蜜糖雞翼
搽咗薄薄一層蜜糖喺面,好脆口

芝士黑松露玉子
玉子好香軟,味道略帶甜,賣相亦好討好!

新鮮翠玉瓜
保留原汁,唔會乾乾爭爭!

燒粟米
甜甜地,又唔會燒到好乾,保留粟米裏面嘅水份!

黑松露蝦串
開邊蝦,然後塗上黑松露,食落去有另一番風味!

因為朋友生日,買咗兩件cake,點個蠟燭慶祝一番,經理同職員都好好人,唔使收切餅費,仲同我哋講生日快樂!

2023-12-14
慶祝紀念