2023-01-13
好味指數:👅👅抵食指數:0回頭率指數:唔會再去❌臺北棧係喺海港城新開嘅一間台式野,佢裝修好靚,位都好好坐。先唔講佢飲水都要收8蚊😐 ,食物係超唔抵食,質素更加係超失望🫠一陣大家睇下相就知我講緊咩1. 抹茶奶奶麻糬 $100呢Pat 咁嘅野佢好意思收我成舊水?我睇餐牌果時以為有咩特別所以叫黎試下,點知佢嘅特別就只係特別貴 🙂👎🏻 冇抹茶味👎🏻啲粉一舊舊,痴唔上舊麻糬 老實講,呢舊野我真係唔知自己食緊what,好似食緊一舊綠色鼻涕🥴2. 麻辣牛肉麵 (刀削麵)$130收我130蚊嘅刀削麵,佢嘅麵少得可憐,兩三啖食晒👎🏻份量極少,當佢係正餐一定唔夠飽👎🏻油極多,仲要比埋好多花椒八角,食起好唔方便👍🏻牛肉可以,夠淋👍🏻夠辣3. 宇治抹茶牛乳 $58😐牛乳味好重,唔太有抹茶味4. 木瓜牛乳 $52👍🏻木瓜新鮮,甜總括嚟講:❌唔抵食❌唔好食❌收呢個價錢有大把更好嘅選擇❌唔建議大家咁貴去試伏呢間好明顯係間食環境同方便就手嘅餐廳,食物質素完全唔值呢個價錢,咁當然佢開喺海港城好應該收貴啲,但佢都好應該比返應有嘅質素同份量食客,當佢連水都要收錢嘅時候,我except 呢間係高水準嘅餐廳,而唔係是是但但比啲
抵食指數:0
回頭率指數:唔會再去❌
1. 抹茶奶奶麻糬 $100
👎🏻 冇抹茶味
👎🏻啲粉一舊舊,痴唔上舊麻糬
抹茶奶奶麻糬 $100
2. 麻辣牛肉麵 (刀削麵)$130
收我130蚊嘅刀削麵,佢嘅麵少得可憐,兩三啖食晒
👎🏻份量極少,當佢係正餐一定唔夠飽
👎🏻油極多,仲要比埋好多花椒八角,食起好唔方便
👍🏻牛肉可以,夠淋
👍🏻夠辣
麻辣牛肉麵 (刀削麵)$130
3. 宇治抹茶牛乳 $58
😐牛乳味好重,唔太有抹茶味
4. 木瓜牛乳 $52
👍🏻木瓜新鮮,甜
宇治抹茶牛乳 / 木瓜牛乳
總括嚟講:
❌唔抵食
❌唔好食
❌收呢個價錢有大把更好嘅選擇
❌唔建議大家咁貴去試伏
呢間好明顯係間食環境同方便就手嘅餐廳,食物質素完全唔值呢個價錢,咁當然佢開喺海港城好應該收貴啲,但佢都好應該比返應有嘅質素同份量食客,當佢連水都要收錢嘅時候,我except 呢間係高水準嘅餐廳,而唔係是是但但比啲野人食就算,果個100蚊嘅抹茶奶奶麻糬真係好明顯呃緊人錢🙂
水