2022-12-13
終於去左想食好耐嘅餐廳,甜品超正❤️❤️❤️❁ 大阪燒海鮮蛋餅 $128非常推介☺️✨✨✨平時嘅蛋餅係卷埋,呢個大阪燒口味扮足大阪燒圓形⭕️上面有好多木魚絲、八爪魚粒粒,同埋蟹棒。醬汁真係用咗大阪燒醬汁,仲有一層薄薄嘅蛋,整體都好滿意。❁ 松露滷肉飯 $88滷肉飯平時都好好食😃今次仲要加埋我好鍾意嘅松露,味道超級香濃。滷肉肥瘦比例適中,上面仲有幾片醃蘿蔔平衡油膩。❁ 蒜香三色台腸 $68三色台灣腸切片之後用蜜糖炒☺️每一片嘅外層都有蜜糖沾上,台灣腸本身就好好食🤪比較特別就係配上炸過嘅蒜片,蒜味香濃,配埋腸仔一齊食,又係另外一個味道。❁ 芋泥提拉米蘇 $98超級驚喜✨✨✨本身以為好細杯,點知嚟到好大杯,女仔應該夠三個人食。味道方面亦都出色,忌廉勁香牛奶味,中間巨量芋頭蓉,唔會太甜可以中和牛奶忌廉嘅味道。去到最底有酒精浸過嘅lady finger,酒精味道夠晒濃,又唔會苦,呢個甜品真心好完美💜💜💜黑糖薑母鮮奶 $42朋友仔飲嘅,呢個勁好飲,黑糖薑母同鮮奶完全混合,每一啖都好香~蘋果苦瓜 $48平時唔係好多地方有苦瓜汁,呢度都有,所以一定要試吓😇配上蘋果混合之後又唔算好苦,食咗咁多熱氣嘢清清佢。📍 臺北
❁ 大阪燒海鮮蛋餅 $128
❁ 松露滷肉飯 $88
❁ 蒜香三色台腸 $68
❁ 芋泥提拉米蘇 $98
芋泥提拉米蘇
黑糖薑母鮮奶 $42
蘋果苦瓜 $48
📍 臺北棧 (海港城) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道5號海港城港威商場2樓2204-6號舖