2023-03-10
呢間位於海港城的台灣菜bookmark左好耐,呢日收工終於來試!喜歡餐廳半圓形設計好有格調,粉色tone好少女心💕 播住我最愛的五月天和周杰倫,牆上掛住台灣特色的畫,好有去左台灣feel🥰店員安排卡位坐得好舒服😌.🫔咖喱起司吉列蝦蛋餅 $98🥘擔擔牛肉麵 $138🍚招牌魯肉飯 $68🍵抹茶奶奶麻糬 $108🥛木瓜牛乳 $52.太多都好吸引,揀左好耐點了幾款,太掛住台灣滷肉飯和牛肉麵,招牌果然出色,台灣正宗地道口味好正,懷念的味道😋 牛肉麵唔會好辣,麵煙韌彈牙有咬口,湯底惹味濃厚甜辣口味,仲有炸蟲草花滿脆口好特別😋台灣蛋餅又係我最愛,呢個配搭第一次食感覺好台日fusion 滿有趣,蝦炸到脆卜卜芝士好拉絲,不錯👍🏻.再點杯木瓜牛乳非常細滑,甜品抹茶奶奶麻糬必點!勁幼滑口感一流,好q彈我係咁拉🤣抹茶味好出,配搭滿滿的黃豆粉一齊食又唔太甜,無令我失望好睇好玩又好食,開心🥳.地點方便坐得舒服價錢合理又有得打卡,喜歡台灣菜嘅朋友一定要嚟試吓!
🫔咖喱起司吉列蝦蛋餅 $98
🥘擔擔牛肉麵 $138