2023-02-13 118 瀏覽
行街行咗一陣,而家想去食台灣嘢,經過海港城,我入咗去呢間,一直都好想嚟舖頭,餐廳入邊環境舒適,佢每一個卡位都有獨特分格,好似一個相房一樣。餐廳環境:我哋叫咗六個菜,紅燒牛展面,牛展好林,口感同厚度比我想像中的還好,沙嗲牛展食落去唔會好油利,麵都好Q彈好味指數:士林鹽酥雞,每一個都好大舊,佢有蛋黃醬同埋黑松露醬嘅加入,令到芝士味更重。原本舊雞都係新鮮炸起出嚟,就算放咗好耐都好多汁。分量亦都十分之足夠,食落去,仲有少少九層塔嘅香味,如果加入九層塔🌿。就好似去咗台北嘅夜市一樣。建議大家嚟到都食一食呢一個。好食指數:另外我哋都叫咗熱嘅冬瓜茶同埋珍珠奶茶、仲有一杯玫瑰花奶茶,呢兩杯嘅甜度就太過份了,我平時都食得好甜,但呢個越飲就越覺得甜,所以大家要考慮吓呢度嘅飲品,值唔值得嗌。除咗飲品之外,其他都係幾好。好食指數:最後,我哋冇叫到個鳳梨蛋撻,叫咗個伯爵茶布甸,呢個茶味濃郁,布丁上邊嘅焦糖唔係好甜,係一個唔錯嘅極品選擇我份量足夠兩個人食。好食指數咖喱炸蝦蛋卷,係呢一度入邊叫做最出名嘅嘢,佢芝士再加蛋捲同蝦一齊嘅配搭,令到你覺得好飽肚,啱晒四個人以上先叫,所以我哋最後係食唔晒,但係佢芝士味有浸奶油香
環境舒適,佢每一個卡位都有獨特分格,好似一個相房一樣。
餐廳環境:

好味指數:

好食指數:

除咗飲品之外,其他都係幾好。

好食指數

咖喱炸蝦蛋卷,係呢一度入邊叫做最出名嘅嘢,佢芝士再加蛋捲同蝦一齊嘅配搭,令到你覺得好飽肚,啱晒四個人以上先叫,所以我哋最後係食唔晒,但係佢芝士味有浸奶油香味,會令你有種越食越上癮嘅感覺。