2013-09-26 600 瀏覽
一直都知道至尊好full所以已經早幾日book定先去到又真係好多人但d呀姐態度勁差,好似得罪佢咁叫佢地又唔應話唔夠位坐,叫我地自己搬仲比佢話返轉頭總之就覺得佢地態度好差d野食質素都ok但係就要受氣囉
一直都知道至尊好full
所以已經早幾日book定先
去到又真係好多人
但d呀姐態度勁差,好似得罪佢咁
叫佢地又唔應
話唔夠位坐,叫我地自己搬
仲比佢話返轉頭
總之就覺得佢地態度好差

d野食質素都ok
但係就要受氣囉
2013-09-24
2013-09-10 510 瀏覽
朋友介紹去呢間雞煲又平又好食, 今日一行5人訂左檯黎試下。訂左檯早左少少黎到, 諗住要等一陣, 都要等30分鐘, 好誇張=_=全個門口都迫滿人... 5個人比左一張六人卡位我地, 坐得幾舒服寬敞, 唔錯~先黎左個雞煲, 果然味道不錯~有朋友唔食得辣叫左個小辣o既~ 但都好香好夠味。隻雞都唔太老, 幾滑~大家都掛住食雞, 食到差唔多完先寫野食~佢地係任叫任食的, 我地二話不說每項都寫3-4份, 因為一般任食都唔會比足份數~食物黎得快, 肥牛同肉類都算新鮮,外面飲品種類OK多, 仲有餃子自取, 不過唔明點解餃子唔可以寫埋響紙上面比人揀?最後每人限取一杯雀巢雪糕。總括來講其實會再食, 但等位情況都幾嚴重~最差係BOOK左檯都要等咁耐, 唔BOOK檯想WALK IN食飯一定唔揀呢度。
朋友介紹去呢間雞煲又平又好食,
今日一行5人訂左檯黎試下。

全個門口都迫滿人...

5個人比左一張六人卡位我地,
坐得幾舒服寬敞, 唔錯~

先黎左個雞煲, 果然味道不錯~
有朋友唔食得辣叫左個小辣o既~ 但都好香好夠味。
隻雞都唔太老, 幾滑~
雞煲
大家都掛住食雞, 食到差唔多完先寫野食~
食物黎得快, 肥牛同肉類都算新鮮,

最後每人限取一杯雀巢雪糕。

總括來講其實會再食, 但等位情況都幾嚴重~
2013-07-20
30 分鐘 (堂食)
2013-08-10 304 瀏覽
注意,是友人先致電訂座,才只須等10分鐘。上水居民居水上  雞煲來到來煲雞其實誰拿粟米這麽笨? 我都不吃的。雞槌,本來普通,但餓至九時,炸香了再放些炸蒜,香口熱盪便美味,簡單不過。麻辣青瓜想不到這麽入味,麻辣味有點兒像譚仔的湯底,青瓜爽脆,吸汁力強,是吸汁大笨瓜。花螺,辣味和酒味皆不濃,螺肉似乎不太新鮮,所以較難以竹籤戳出肉來。魚皮,這兒分兩種,一種是剔紙端來的(過氣、腍身、難吃),另一種是走出去自己夾(新鮮、炸完不久)材料都到齊了,雞煲像姍姍般來遲,足足等了半句鐘才到。然而第一次來的只有半隻雞......服務員,我們哥兒們一行六人,半隻雞還行嗎?那店員才恍然大悟弄錯了,但看見友人目露兇光,只好先放下雞煲,立即回廚房,其後再後補一隻雞。其實這樣安排還錯有錯著,好處是︰(1) 可先吃一煲少少的,然後加湯滾時再吃另一煲。(2) 分開兩煲,有人不吃羊肉,或想加少點湯較濃香。當然沒有新鮮雞味,都是單靠濃醬辣味去掩蓋其雪雞的「本色」,幸好中辣也不致於辣到跳舞或要狂灌汽水。羊肉餃很香,比鮮羊肉還要香,鮮羊肉我都感覺不到羊臊香,但羊肉餃反而羶香一絕。芝士丸、蟹子包、墨丸必備。牛肉較普通,上次「大鍋口
注意,是友人先致電訂座,才只須等10分鐘。

上水居民居水上  雞煲來到來煲雞
雞膇與粟米
其實誰拿粟米這麽笨? 我都不吃的。

麻辣青瓜
辣酒花螺
炸魚皮
材料都到齊了,雞煲像姍姍般來遲,足足等了半句鐘才到。
至尊雞煲至尊雞煲
然而第一次來的只有半隻雞......

服務員,我們哥兒們一行六人,半隻雞還行嗎?

其實這樣安排還錯有錯著,好處是︰

(1) 可先吃一煲少少的,然後加湯滾時再吃另一煲。

(2) 分開兩煲,有人不吃羊肉,或想加少點湯較濃香。

芝士丸、蟹子包、墨丸必備。

牛肉較普通,上次「大鍋口」的牛肉似乎較滋味。

豬潤、菇那些都是普普通通,都是放在火鍋火鍋湯底味,放雞煲則蓋上雞煲辣味。

甜品較cheap,須以人頭計算,即一人一份,包括以下選擇︰

(1) 雀巢小杯雪糕
(2) 咖啡雞蛋布丁
(3) 芝士蛋糕
(4) 香蕉班戟

還有一兩項忘了,因甜品都較普通,所以不成考慮光顧之因素。
題外話/補充資料: 另有友人曾說過,其實吃雞煲,很難吃到其他食物是甚麼味,似乎很對。 但這兒作為三五知己好友聚餐,既可大聲喧嘩、又可任飲任食,~$158 左右,算是不錯。 環境較危險,我與友人couple同坐,試過數次其中一人向前夾食物,其餘兩人受其影響,差點也向前翻去
麻辣青瓜
2013-08-04 188 瀏覽
由打電話BOOK位到埋單整個過程都係差到爆炸!!!!!!打去book7:00,有個阿姐聽電話,佢叫我:要準時,唔好遲到wor(語氣係勁差的),OK,fine!諗住可能當時比較繁忙所以先甘樣!點知去到坐低左落晒單,等左成半個鐘個雞煲都未嚟,但係D野食就到左一大半LOR,吹左好多次都話嚟緊,D話氣仲要勁衰,不過我地隔離果枱仲耐過我地,佢地足足等左9個字,果度D阿姐廢嫁,D野食勁漏單,之後就勁吹人埋單,因為我地個雞煲好耐先來同埋有好多野食都未嚟,所以我地就理9佢,張單擺埋一邊繼續食,有個阿姐仲要走埋嚟,指住張單話:已經叫左你地幾次,夠鐘要埋單啦!跟住放低張單又走開左,我想問係甘樣叫客人埋單嘅咩?佢地哩D係咩嘅服務態度呢???同荃灣果間比真係差好遠,人地有埋甜品食嫁,這個已不是重點吧!人地服務又好,乜都好,以後都唔會再去MK果間,簡直係俾錢買難受, 奉勸各位就算去都要荃灣果間~!
由打電話BOOK位到埋單整個過程都係差到爆炸!!!!!!
題外話/補充資料: 100個負評
2013-07-22
2013-07-14 260 瀏覽
$148位,任飲任食兩個鐘,聽落咁抵,男友同我都中意食雞煲,梗係要試下啦!我地打電話去book枱, 點知佢話最少要4人先可以訂枱,咁我地唯有walk-in。9:40pm 到達,嘩,一出lift 已經係人頭湧湧,即刻飛奔去攞籌,等7張枱,都ok, 反正有櫈坐又有電視睇住等。最後差不多等到10:40pm 先入坐。我地叫左個微辣雞煲,因為我唔係好食得辣。趁個煲未黎,我地已經劃定火鍋料,因為根據食放題既經驗,食物通常黎得好慢,甚至叫左都唔黎。個雞煲都等左15分鐘先黎,雖然我地兩個人得半隻雞,但睇落去個份量都好多。不過, 原來食落就知~~D雞斬得太大件,好難放入口,同埋好多係雞頭,雞頸,雞腳。。。骨就多過肉。但佢個味道唔錯既,同出面食雞煲一樣係好香。雖然我叫左微辣, 但我地個煲入面依然有成十幾廿隻辣椒。我就辣到狂灌汽水,我男友就食到一頭大汗。。。呢間任食火鍋果然"不負所望",我地一早劃定火鍋料,係等左好耐都冇黎。我地唯有不停入單,我地劃3碟牛肉,只會黎一碟,仲要係得3塊。平價火鍋料會黎得快D,冇計啦,$148任食係咁上下。另外,因為人太多,汽水雪唔切,雪櫃內既汽水都係啱啱refill ,完全唔凍

雞煲
。但佢個味道唔錯既,同出面食雞煲一樣係好香

。。。

整體黎講,係抵食既,$148唔加一任食任飲,宜家真係好難搵,可以試一次。但係如果想食好D,都係正正經經去返寶寶雞煲度食,價錢都係貴幾十蚊啫。
題外話/補充資料: 個雞煲味道OK,但其他火鍋料就麻麻
2013-07-12
60 分鐘 (堂食)
2013-07-05 124 瀏覽
是晚朋友聚會,友人建議到至尊重慶雞煲,於是數天前已訂位。升降機到達樓層,電梯門打開一刻,獨特雞煲香味直入鼻孔。連電梯內的人也好奇問其友人︰這間是什麼呀?好香!最曉食之前吃過另一間雞煲,味道雖不錯,但論香味,至尊重慶雞煲果真至專!人已經餓,在香味的誘惑下,最曉食的肚皮開始打大鼓了!坐下後,侍應先問我們要多小辣。由於我們都是初作嘗試,故點了一個小小辣。位置坐得舒服,很寛闊。冷氣很強勁,要應付每枱的火爐熱力。吃前真的冷死了,但開始吃後冷氣剛剛好!趁等雞煲的時間,我們便開始點餸了。餐紙上實在是太多選擇了。有各種肉類,菜類,丸類,粉麵… 很多選擇呀!最曉食和朋友們都不知道應該選那些才好…最後決定每樣都試一些!餐紙的份量有分三個等級(餐廳廷貼心),我們由於點了廷多的,所以我們全都點了1份的分量。點完後一會兒,雞煲到了!朋友們︰很多煙呀!好香呀!急不及待,我們起筷了。每塊雞都充滿著香濃的秘製醬汁,很入味。醬汁濃,帶微辣,很特別的味道刺激著味蕾。雞也很嫩滑!吃完一塊雞後,自選菜便隨即送上。哇!… 滿滿的一碟呀!自選菜可以不斷加單。而且可以要求侍應加湯。侍應加湯的效率都算快。但走單的問題都算嚴重(其實這
是晚朋友聚會,友人建議到至尊重慶雞煲,於是數天前已訂位。

升降機到達樓層,電梯門打開一刻,獨特雞煲香味直入鼻孔。
連電梯內的人也好奇問其友人︰這間是什麼呀?好香!
人已經餓,在香味的誘惑下,最曉食的肚皮開始打大鼓了!

坐下後,侍應先問我們要多小辣。
由於我們都是初作嘗試,故點了一個小小辣。

位置坐得舒服,很寛闊。
冷氣很強勁,要應付每枱的火爐熱力。
吃前真的冷死了,但開始吃後冷氣剛剛好!

趁等雞煲的時間,我們便開始點餸了。
最曉食和朋友們都不知道應該選那些才好…
最後決定每樣都試一些!

點完後一會兒,雞煲到了!
朋友們︰很多煙呀!好香呀!
急不及待,我們起筷了。
每塊雞都充滿著香濃的秘製醬汁,很入味。
醬汁濃,帶微辣,很特別的味道刺激著味蕾。
雞也很嫩滑!

吃完一塊雞後,自選菜便隨即送上。
哇!… 滿滿的一碟呀!
自選菜可以不斷加單。
而且可以要求侍應加湯。
侍應加湯的效率都算快。但走單的問題都算嚴重(其實這都是一般放題預料中的情況)。
但最曉食不喜歡吃偏鹹的食物,夜晚回家後,好口乾,要渴很多水。
2013-06-29
第一次同老婆去, 上到去我地兩個一齊"哇"左聲, 唔洗錢架洗唔洗咁多人......好啦老婆想試咁唯有等啦, 等左成個半鐘, 係! 星期三平日要等個半鐘.  卒之有得入坐, 由於第一次乜都唔識, 咁俾個reception帶左入去坐低左但係無人理我兩, 又唔知做乜, d侍應又忙都隻蟹咁,叫都唔多理,到最後俾我搵到個識停低既靚姐.我就問:我: 請問係咪要order雞煲架?姐: 等5個字啦 ....(走左)我: .....過左成十幾分鐘,又有個阿姐就埋黎.姐2號: 唔記得問你...乜辣?我: 哦~~中啦.又過左差唔多20分鐘, 雞煲卒之到左, 都有差唔多有半隻雞(我地兩個人嘛). 聞落又幾香, 係時候起筷試下先..夷~~個雞煲裡面個1.5吋成2吋咁大舊係乜家伙? 夷~~係雞黎喎....洗唔洗咁大舊呀師父....食落...冰鮮雞, 表面有濃醬, 好咸但雞裡面無味. 辣味剛剛好(我好食得辣), 越食喉嚨越涸, 係咁飲氣水. 到火鍋個part, 火鍋料都ok, 勉強都叫新鮮, 係上菜上都亂七八糟, 叫十樣黎六樣咁囉.同老婆食完既感覺係無下次, 但係試一次都可以.
我就問:
我: 請問係咪要order雞煲架?
姐: 等5個字啦 ....(走左)
我: .....

過左成十幾分鐘,又有個阿姐就埋黎.
姐2號: 唔記得問你...乜辣?
我: 哦~~中啦.

同老婆食完既感覺係無下次, 但係試一次都可以.
2013-06-19
95 分鐘 (堂食)
2013-05-21 90 瀏覽
一直都好鐘意食辣,近排令我最有印象嘅應該係「重慶雞煲」。原因好簡單,平時係出面食雞煲,最初食雞嘅時候辣度都OK,但當加左水之後唔好講辣度,連味道都欠奉;而呢間雞煲神奇地可以越食越辣,啱哂我呢D無辣不歡嘅人。星期六又來上來旺角分店幫襯,雖然6點幾90%枱已經坐滿客。坐低之後即刻叫左中辣嘅雞煲,可能即叫即便,等左15分鐘熱辣辣嘅雞煲先上枱,始終BUFFET有限時,如果雞煲可以快D上枱就更好喇。肉質:佢嘅雞依然保持一貫高水準,嫩滑唔CHI牙。Good!辣度:今次Just OK。叫左中辣,但實際似小辣, 唔知係咪「重慶雞煲」下調左個辣度。醬料:偏少。食左3-4次,以今次最少醬汁,   搞到食完雞加水hotpot嘅時候唔多夠味, 希望佢下次有改善啦。除左例牌叫左肥牛、羊肉、金菇等配料之外,今次食店重送左一碟安格斯牛比每一枱,呢點要讚下。另外,呢間野有免費啤酒、汽水、涼茶任飲,非常適合一班FRIEND一齊傾下飲下食下。不過如果想坐得舒服D,最好早D到可以㨂卡位,否則坐普通長枱位,空間有限唔夠舒爽。總括來說,LAM LAM脷指數有7粒星呀(10星滿)。
一直都好鐘意食辣,近排令我最有印象嘅應該係「重慶雞煲」。
原因好簡單,平時係出面食雞煲,最初食雞嘅時候辣度都OK,
但當加左水之後唔好講辣度,連味道都欠奉;
而呢間雞煲神奇地可以越食越辣,啱哂我呢D無辣不歡嘅人。

星期六又來上來旺角分店幫襯,
雖然6點幾90%枱已經坐滿客。
坐低之後即刻叫左中辣嘅雞煲
可能即叫即便,等左15分鐘熱辣辣嘅雞煲先上枱,
始終BUFFET有限時,如果雞煲可以快D上枱就更好喇。
肉質:佢嘅雞依然保持一貫高水準,嫩滑唔CHI牙。Good!

辣度:今次Just OK。叫左中辣,但實際似小辣,
唔知係咪「重慶雞煲」下調左個辣度。

醬料:偏少。食左3-4次,以今次最少醬汁,
   搞到食完雞加水hotpot嘅時候唔多夠味,
希望佢下次有改善啦。

除左例牌叫左肥牛、羊肉、金菇等配料之外,
今次食店重送左一碟安格斯牛比每一枱,呢點要讚下。
另外,呢間野有免費啤酒、汽水、涼茶任飲,
非常適合一班FRIEND一齊傾下飲下食下。
不過如果想坐得舒服D,最好早D到可以㨂卡位,
否則坐普通長枱位,空間有限唔夠舒爽。

總括來說,LAM LAM脷指數有7粒星呀(10星滿)。
2013-05-18
1 分鐘 (堂食)
2013-04-26 80 瀏覽
呢間鋪頭環境幾舒服 一開頭到左之後等左大概10分鐘之後就有位(2位快好多) 果度都幾多人等既 人多既話 起碼要20分鐘先有位咯 之後到用餐時候啦 d雞好好味 又淋又入味 我本身唔食辣既 不過條女話小小辣可以開胃 跟著無奈喊左小小辣 真係正咯 喊左好多野食such as 肥牛 娃娃菜 菇之類 d侍應好好服務態度 冇漏單和好快手就比左我 d食材都新鮮既〜 好滿足 下次會再黎哈

2013-04-22
慶祝紀念
生日
2013-04-11 66 瀏覽
同朋友2個係旺角行左一日,決定一齊食晚飯,一路行一路都見到好多選擇.最後係創興見到呢個一口價任食雞煲,就上去一試!我地7點30左右入座,食2個鐘,一口價$138,唔洗加一,可任食同任飲!我地發現少人黎係有D著數,就係個雞煲會快D上,可以雞件較少,易熟,因為我地附近有兩枱,都係5個6個咁,早過我地叫, 但我地有得食佢地都仲要等好耐..^^"雞煲黎到,幾香,我地叫左中辣, 都有少少痳味,不過食到後期因為加左湯就好自然得返香味,無辣味啦.雞件唔錯, 肉質唔會太老,可接受.配料方面選擇不少!大迎份都好正路,無咩問題.而且仲有魚皮TIM!不過最開心係佢有薯粉!薯粉口感十足,果然要出點力先咬得開XD而且野飲係自己任拎, 百事仲有百事light. 野食陪凍!同朋友食完都覺得會再黎食, 一口價,抵食!
同朋友2個係旺角行左一日,
決定一齊食晚飯,
一路行一路都見到好多選擇.
最後係創興見到呢個一口價任食雞煲,
就上去一試!

我地7點30左右入座,食2個鐘,
一口價$138,唔洗加一,
可任食同任飲!

我地發現少人黎係有D著數,
就係個雞煲會快D上,可以雞件較少,
易熟,因為我地附近有兩枱,都係5個6個咁,
早過我地叫, 但我地有得食佢地都仲要等好耐..^^"
雞煲黎到,幾香,
我地叫左中辣, 都有少少痳味,
不過食到後期因為加左湯就好自然得返香味,無辣味啦.
雞件唔錯, 肉質唔會太老,可接受.

配料方面選擇不少!
大迎份都好正路,無咩問題.
而且仲有魚皮TIM!
不過最開心係佢有薯粉!
薯粉口感十足,
果然要出點力先咬得開XD

而且野飲係自己任拎, 百事仲有百事light.
野食陪凍!

同朋友食完都覺得會再黎食, 一口價,抵食!
朋友好早訂左枱所以吾洗等位就入得我地六個人食火鍋任點野食同野飲148兩個鐘一心以為會好多野食又以為會好多時間可以慢慢打邊爐誰不知我地等個湯底等左半個鐘叫左兩個雞煲,一個小辣一個吾辣雞既份量系近人頭計的,兩個人半隻雞三個人一隻雞如似類推伙計建議先食哂鍋既雞先打邊爐本人辣同吾辣都試過,兩款都吾錯,雞又吾話太難咬,又算多肉!個人認為少辣比吾辣好食哂d雞之後加湯打邊爐。可能是日假期門面比較多人,每次加湯都只系友人親手做,店中沒有仼何想serve人既伙計咁!話就話仼點,但選擇吾多,仲要一次得一兩件 最多五件咁上....d野食又黎得慢,搞到好似無咩點食野咁仲有職員態度又吾系咁好成日趕你走咁!又黑面完
朋友好早訂左枱所以吾洗等位就入得

我地六個人食火鍋任點野食同野飲148兩個鐘
一心以為會好多野食又以為會好多時間可以慢慢打邊爐
誰不知我地等個湯底等左半個鐘

叫左兩個雞煲,一個小辣一個吾辣
雞既份量系近人頭計的,兩個人半隻雞三個人一隻雞如似類推

伙計建議先食哂鍋既雞先打邊爐

仲有職員態度又吾系咁好成日趕你走咁!又黑面
2013-03-29
2013-02-16 38 瀏覽
蛇年大吉,搵地方同一班大學同學食飯,朋友介紹話呢度雞煲好食,又可以打邊爐,所以早幾日訂位。上到16樓人頭湧湧,無訂位要等。先上雞煲,落咗單等好耐,個煲好大。雞肉好入味,芫茜又香,不過唔係人人都鍾意食芫茜。但d雞斬得唔好,好多碎骨,肉比較少,骨多。2小時任飲任食(打邊爐)飲品無限自取有姐姐自動幫我哋換碟,食完雞,個煲加湯變邊爐,雞汁味好濃好夠,打邊爐食物都唔駛再沾豉油,準時7點入座,8:45有姐姐叫我哋埋單先,望到9點時段一群人係出面等緊。148/位,全包又無再加一,明碼實價好多時出面其他地方講就一個價,到埋單就另一個價。9:15比姐姐叫我哋走,如果有2個半鐘會好d。唯一唔好係個位窄,張櫈好細,個地有點滑
蛇年大吉,搵地方同一班大學同學食飯,
朋友介紹話呢度雞煲好食,
又可以打邊爐,
所以早幾日訂位。
上到16樓人頭湧湧,
無訂位要等。

先上雞煲,落咗單等好耐,
個煲好大。

雞肉好入味,
芫茜又香,
不過唔係人人都鍾意食芫茜。
但d雞斬得唔好,
好多碎骨,
肉比較少,
骨多。

2小時任飲任食(打邊爐)
飲品無限自取
有姐姐自動幫我哋換碟,
食完雞,個煲加湯變邊爐,
雞汁味好濃好夠,
打邊爐食物都唔駛再沾豉油,
準時7點入座,8:45有姐姐叫我哋埋單先,
望到9點時段一群人係出面等緊。
148/位,全包又無再加一,
明碼實價

好多時出面其他地方講就一個價,
到埋單就另一個價。

9:15比姐姐叫我哋走,
如果有2個半鐘會好d。

唯一唔好係個位窄,
張櫈好細,
個地有點滑
2013-02-15
3 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
團年飯
2013-01-22 30 瀏覽
最近見到街頭多左幾多食雞煲既鋪頭, 見朋友話聽過呢間雞煲唔錯, 於是4個人就BOOK左黎食啦由於BOOK左台又係第一個TIME SLOT食, 唔使等就入得LU由於我唔食得辣, 就叫左個侍應話既'BB辣"結果等個煲等左4個字先黎, 仲要係黎錯左 ==' 不過都係小事黎終於黎岩啦! 見到真係有成隻雞係個煲到!! 第一啖唔係好辣, 但係越食越辣......雖然係咁, 不過隻雞係好滑同好味既! 如果食得辣既朋友應該覺得正!.其實重點就係隻雞啦! 其他火鍋料就不過不失, 係羊肉餃完全係一個伏之外...........個湯底加左水冇咁辣, 但都仍然幾夠味! 唔使點豉油! $138一個人唔使加一黎講, 比普通火鍋貴左少少, 不過有隻雞就真係值既但由於對個人黎講都係太辣, 希望佢會出個唔辣既VERSION啦
由於我唔食得辣, 就叫左個侍應話既'BB辣"
終於黎岩啦! 見到真係有成隻雞係個煲到!!
第一啖唔係好辣, 但係越食越辣......
其實重點就係隻雞啦!
個湯底加左水冇咁辣, 但都仍然幾夠味! 唔使點豉油!

2013-01-17
2012-12-18 31 瀏覽
十次有九次聚會都係食打邊爐同雞煲,今次呢個地方係同事找的,間嘢的格局似快餐店,用快餐店枱.入去至知係任食任飲兩小時的雞煲:6:30PM-8:30PM同8:30PM-10:30PM兩段時段我們7個人可以有1隻半雞的雞煲,分別用了兩個爐,1個是小辣有半隻雞,1個是中辣一隻雞中辣越煲越濃越辣,任食食物的質素可以,有午餐肉,牛柏葉,豬紅,花膠,蘿白,生菜,油麥菜,芝士腸,腸仔,龍蝦丸,魚蛋,冬菇,薯粉(好食,好滑同入味),豆腐,腐竹,公仔麵,烏冬,魷魚,...........,都算多,亦是我的口味餃子是自助,只有牛肉同羊肉餃.飲品亦是自助,較衛生是罐裝的.$138/位,不用加一,好抵,不錯,會再食.

中辣越煲越濃越辣,

$138/位,不用加一,好抵,不錯,會再食.

2012-12-17
2012-12-05 23 瀏覽
間野開左唔係好耐..呢個雞煲潮都hit左好耐啦今次同老公黎再trytry睇下有冇降左質素先去到啦~7點左右好多人呀-.-''睇下有冇人book 左位唔黎啦等左10分鍾左右有位啦整下d 調味醬先其實個雞煲都好重味@@唔駛調味料都得!!黎到啦~好香呀...不過d 雞好明顯唔夠入味播-.-'''''''但係再等多陣既話佢d汁就好快濃同冇哂wor..又唔想加水...因為會沖走哂d醬d 雞就會好普通...今次要左中辣岩岩好呢度ma味就冇咩~辣味都好夠d 雞都好滑2個人有半隻雞~都岩岩好夠食既而呢度d打邊爐料都唔係太多而呢度要食餃子... 要出去排隊嫁..佢地既即埸包嫁..真係手快有手慢就冇嫁啦而呢度d 餃子好大粒好足料嫁而其實都冇咩特別~最特別係隻雞@@仲有夠哂味既湯底~
間野開左唔係好耐..
呢個雞煲潮都hit左好耐啦

等左10分鍾左右
有位啦
整下d 調味醬先
其實個雞煲都好重味@@
唔駛調味料都得!!
黎到啦~
好香呀...
不過d 雞好明顯唔夠入味播-.-'''''''
但係再等多陣既話
佢d汁就好快濃同冇哂wor..
又唔想加水...
因為會沖走哂d醬
d 雞就會好普通...
今次要左中辣
岩岩好
呢度ma味就冇咩~
辣味都好夠
d 雞都好滑
2個人有半隻雞~
都岩岩好夠食既
而呢度d打邊爐料都唔係太多
而呢度要食餃子... 要出去排隊嫁..
佢地既即埸包嫁..
真係手快有手慢就冇嫁啦
而呢度d 餃子好大粒好足料嫁

而其實都冇咩特別~
最特別係隻雞@@
仲有夠哂味既湯底~
題外話/補充資料: 每叫一份野食既份量太少... 要經常經常落單 可以加重每份既份量會更加好
2012-10-09