2017-07-05
難得一班人一齊食飯,緊係要搵啲好味道、坐得舒服、又可以傾計傾得耐嘅餐廳啦,打邊爐都最適合不過喇😛。今日又有高質嘅火鍋推介💪🏻,今次就黎到尖沙咀。-喱度嘅湯底選擇非常多,有唔少都係好有特色嘅,例如係火熖龍蝦海鮮鍋、鮮椰青雞鍋、四川麻辣九官格等等,今次就試左佢嘅四格鍋。四格分别係四川麻辣、沙嗲、芫荽皮蛋同埋鮮茄牛腩鍋,平時嘅火鍋通常都只係鴛鴦鍋,但係喱個鍋就一次過可以試哂四種唔同嘅口味,都真係幾有特色嫁。其中我最喜歡入面嘅四川麻辣。四川麻辣夠麻夠香,辣度適中,唔會過辣而令到食物嘅味被覆蓋哂。-飛驒和牛肉眼,淨係睇賣相都知道脂肪分布十分平均,牛味好濃厚,肉質鮮嫩而且有彈性,同急凍肥牛完全冇得比,幾有驚喜!-自家製炸魚皮,魚皮即叫即炸,係出面從來冇食過咁大塊完整嘅炸魚皮,真係好有特色。咬落去金黃酥脆,仲好香口添。-另外仲有好多配料都做得唔錯,例如自家製韮菜餃、麻辣牛肉餃、手打芝心牛肉丸、廣島蠔等等,用料好新鮮,整體水準幾高,我覺得性價比算係幾高嫁。