2020-02-14 59 瀏覽
即燒串燒同男朋友係尖沙咀收工都差吾多7點左右,見大家都吾太肚餓,但都要食少少野,不過吾想食個D正餐,於是上左阿士厘道呢間袋串燒,飲下啤酒。叫左幾款串同啤酒當一餐。蒜蓉茄子燒得好入味,有好多蒜連茄子燒所以茄肉好鬼蓉香,茄子燒得夠淋,吾太燒蕉,部分可以連皮食。秘製醬汁燒豬頸肉大碟好多肉,豬頸肉厚肉,彈牙,有肉汁,連秘製醬汁燒,入口更香。香燒餃子雞翼惹味,雞翼入面釀明太子,食落微辣,冇骨,啖啖肉。鹽燒牛舌牛舌,燒得夠香,牛味濃。黃金薯條炸薯條痴晒蛋黃醬,食落全是蛋黃油香味,脆口好食。免治雞肉棒一串勁濃免治雞肉味,都ok。安格斯牛柳粒不un,唔會好肥,味道可以。清酒煮蜆濃濃清酒香,多蜆,加上金姑,入哂味。 點左Asahi一起飲,串燒同啤酒絕配~
即燒串燒

叫左幾款串同啤酒當一餐。

秘製醬汁燒豬頸肉

香燒餃子雞翼
惹味,雞翼入面釀明太子,食落微辣,冇骨,啖啖肉。

鹽燒牛舌
牛舌,燒得夠香,牛味濃。

黃金薯條
炸薯條痴晒蛋黃醬,食落全是蛋黃油香味,脆口好食。

免治雞肉棒
一串勁濃免治雞肉味,都ok。

安格斯牛柳粒
不un,唔會好肥,味道可以。

清酒煮蜆
濃濃清酒香,多蜆,加上金姑,入哂味。

點左Asahi一起飲,串燒同啤酒絕配~

2020-02-04
5 分鐘 (堂食)
  • 燒豬頸肉
  • 肉汁香燒餃子雞翼
同朋友尖沙咀偶遇,一齊去無印大減價血拼完之後相約一齊共進晚餐,朋友就話有間黃店好介紹,於是就帶我去咗食呢間串燒。其實佢位置都有少少格攝,而且係樓上鋪,朋友自己都記錯左。入到去第一印象就係地下好痴笠笠,可能真係日日都燒烤日子有功啲油煙積響地下,我行每一下都癡住腳🤣樓上舖環境唔算好大,好有日本居酒屋嘅感覺,好適合叫串燒飲啤酒🍻 一班朋友坐埋一齊gathering,可惜我同朋友都唔飲酒,浄叫嘢食就可!朋友推介一定要點黃金薯條($62)即是鹹蛋波浪薯條,離遠都聞到鹹蛋黃香味撲鼻,用上波浪薯條可以掛上更多鹹蛋,炸得夠香脆,好味不過好熱氣。😝同埋我略嫌佢炸得乾左少少。鹽燒牛舌($68)真係必食, 雖然一串得個五粒,但係每一粒都勁厚身,而且燒到啱啱好,好林好juicy , 牛味特濃! 大愛!蒜蓉茄子($49)又係另一個必食㗎, 勁多蒜蓉而且茄子🍆用燒嘅方式真係無敵,茄肉嫩到一個點。另外我哋帶咗原條鰻魚($62)佢嘅size唔係話好大,有啲瘦唔算好肥美,不過都燒得幾好,有日式嘅風味。香燒餃子雞翼($49/2隻)出邊有啲燒濃咗冇咁美觀,不過食落去非常美味,中間係明太子讓左入去無骨雞翼當中, 啖啖肉小小辣

香燒餃子雞翼($49/2隻)出邊有啲燒濃咗冇咁美觀,不過食落去非常美味,中間係明太子讓左入去無骨雞翼當中, 啖啖肉小小辣我鍾意😋

其他嘅好似燒豆角都正常,不過燒豬頸肉就乾身左少少。

整體來講我覺得佢都係一間合格以上嘅串燒店,佢仲會喺收據上面打咗Stand with Hong Kong 等字,有良心加多個1分👍 不過都有漏單嘅情況,同埋有部份嘅食燒得有點乾,如果改善埋就更加值得支持啦。

店名:肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀)
環境🏝:7/10
地址:
尖沙咀亞士厘道17-19號6樓
2020-01-21
2020-02-06 34 瀏覽
之前聽朋友講依間串燒店唔錯,今日約左朋友係尖沙咀食飯,諗唔到食咩,所以一於試下佢!餐廳地方唔算大,但環境幾舒適,燈光暗暗地,似酒吧,好岩飲酒傾計。而牆上都有唔少酒樽嘅裝飾,幾有心思!燒物有肉類、海鮮、蔬菜等,唔夠飽仲有焗飯,選擇都幾多!鹽燒安格斯牛柳粒牛柳粒大大粒,都幾厚切,用鹽燒既方法最能食到肉質既鮮味!麻吉燒外面似係魚蛋,甜甜地,中間年糕燒完後,口感煙韌軟糯,好味!黑松露香菇醬燒扇貝黑松露香濃,配埋香菇味道更香,而且分量都多,扇貝新鮮,燒得岩岩好,一啲都唔乾!蒜蓉燒原條茄子茄子大大條,好juicy,而且蒜蓉香脆,口感一流!肉汁香燒餃子雞翼雞翼外皮燒得香脆,肉質嫩滑,而且中間好似有啲明太子既餡,口感豐富!汁燒BB露荀露荀好嫩,食落爽口多汁,孜然粉均勻咁塗左係露荀既表面,好味!金黃醬廣島蠔金黃醬有啲似沙律醬,酸酸甜甜幾開胃,廣島蠔都幾大隻。燒豬頸肉豬頸肉肉質嫩滑,外面燒得金黃香脆,而且份量都幾多!由於無水供應,我地叫左柚子茶同涼茶,最岩食完燒野,清一清熱氣!最後埋單每人都係263蚊,價錢合理,食物有水準!

燒物有肉類、海鮮、蔬菜等,唔夠飽仲有焗飯,選擇都幾多!

鹽燒安格斯牛柳粒
牛柳粒大大粒,都幾厚切,用鹽燒既方法最能食到肉質既鮮味!

麻吉燒
外面似係魚蛋,甜甜地,中間年糕燒完後,口感煙韌軟糯,好味!

黑松露香菇醬燒扇貝

蒜蓉燒原條茄子
茄子大大條,好juicy,而且蒜蓉香脆,口感一流!

汁燒BB露荀

金黃醬廣島蠔
金黃醬有啲似沙律醬,酸酸甜甜幾開胃,廣島蠔都幾大隻。

燒豬頸肉
豬頸肉肉質嫩滑,外面燒得金黃香脆,而且份量都幾多!

最後埋單每人都係263蚊,價錢合理,食物有水準!
2020-01-27 153 瀏覽
肚餓了,突然又心血來潮想食串燒,所以我地黎左呢間切合我心情既串燒餐廳!呢間係上樓既小店,靜靜地同朋友傾計都唔怕嘈隻碟仲要印有我最鍾意既巴黎鐵塔由於全部食物都係即叫即燒,所以大家真係要耐心等侯,牛丸確係食到火辣,但辣既程度嘗可接受原條茄子開邊,中間放有唔少肉碎,蒜頭咁,全部都燒到脆卜卜回本位終於出現,估唔到燒牛仔骨係咁大碟,餐廳仲要剪開一舊舊方便客人食添雞翼既款式都有好多,我地就揀左其中兩款試下最後我既玉子燒仲可以做到拉絲既效果添
呢間係上樓既小店,靜靜地同朋友傾計都唔怕嘈
隻碟仲要印有我最鍾意既巴黎鐵塔
火辣牛丸
安格斯牛柳
原條茄子開邊,中間放有唔少肉碎,蒜頭咁,全部都燒到脆卜卜
微辣肉碎茄子
黑椒牛仔骨
雞翼既款式都有好多,我地就揀左其中兩款試下
柚子雞翼
黑椒牛仔骨
柚子雞翼
汁燒bb露筍
2020-01-13 43 瀏覽
This place is one of these upstair restaurants that abund the Tsim Sha Tsui Area.The ambiance was dark and somewhat cramped as to be expected from most upstair restaurants. We had a small table with uncomfortable bar stools. We went there for drinks and ended up ordering quite a few different dishes.The beer selection is somewhat lacking (they only had 1664 and Asahi) and the food was ok but far from great.The price we paid however was however way too high for the type of food we were served, an

The price we paid however was however way too high for the type of food we were served, and I would have preferred an izakaya to the setting we were in.

Also, please be aware that they seem to have a limit time after which they will (kindly ) ask you to vacate your seats and pay your bill.

In all and for a, I'm not sure I will be back again.
2019-10-16
2020-01-10 1489 瀏覽
週五晚上與友人相約尖沙咀逛街,突然朋友提出想吃黃金薯條,記得幾年前雜誌推介過「肚餓了串燒烤焗專門店」的大大隻生炸雞髀和黃金薯條,所以就即興來試試水準是否更勝從前~除了炸物外,餐廳主打串燒和烤焗食品,選擇林林總總,包括蔬菜類,肉類,甚至海鮮都有~餐廳還有推出啤酒優惠,每日晚上9點半後兩杯Asahi/1664只是$88,個人認為比汽水更加划算呢~無論周一到周日到可以相約三五知己來吃宵夜了~(笑)【辣味黃金薯條】雖然薯條外貌與平常無異,但每條薯條實質沾滿鹹蛋黃漿,有金沙的口感,鹹香脆口。加上當中混入了特調的辣椒粉,超級麻辣,味道非常刺激,嗜辣的吃貨絕對不能錯過。【微辣肉碎茄子】單單是燒茄子都有幾款選擇,有原味也有辣味。燒透的茄子十分軟腍,質感綿綿,配上微辣肉碎和金蒜粒,層次更加豐富,份外惹味。【勁辣跳舞雞翼】來串燒店當然少不了雞翼,雞肉肉質滑嫩,雞皮燒得香口微焦,加上極辣醬汁,特別過癮,配上冰凍啤酒一流!【鹽燒牛舌】牛舌切成厚片,外層燒得乾脆,香口之餘裡面仍然軟嫩,不柴不韌。【燒羊架】燒羊架一份兩件,性價比高。羊架燒得微微焦香,裡面不至全熟,火候控制恰到好處。配上香草的調味料,輕輕減輕羊架的

【辣味黃金薯條】

【微辣肉碎茄子】

【勁辣跳舞雞翼】

【鹽燒牛舌】

【燒羊架】
燒羊架一份兩件,性價比高。羊架燒得微微焦香,裡面不至全熟,火候控制恰到好處。配上香草的調味料,輕輕減輕羊架的羶味~

【雞肉串】
雞肉串一份兩串,份量挺多,雞肉多汁之餘,肉質鬆軟,沒有醃味。加上燒汁,味道可人。

【燒菠蘿】
燒熱後的菠蘿比平時會更加香甜,略帶焦糖味,非常適合當甜品

【蒜蓉牛油雜菌】
經典的烤焗之選~牛油味香濃,配上大量蒜蓉,味道清爽之餘又邪惡~

人均消費$250,價錢公道,而且質素高,位置又便利,值得推薦~
2020-01-09 44 瀏覽
鍾意食香口野嘅我地,放工之後就去左尖沙咀嘅串燒店happy hour,店子唔算大但裝修得幾骨緻。坐低左之後,我地叫左好幾款串燒同埋小食,有蔬菜同肉類,食物嘅款式同選擇都幾多。📌汁燒BB蘆筍蘆筍食落好嫩無渣,面頭塗上薄薄的一層燒汁已經好好味。📌蒜蓉茄子茄子完條上枱,面頭舖滿香脆嘅蒜蓉,加埋烤得軟軟的茄肉一齊食一流!📌芝士烤菇大啡菇面頭放面了芝士同煙肉碎,切開有拉絲效果,juicy又啖啖肉。📌芝士蟹子玉子燒玉子又厚又大塊,面頭舖滿了蟹子同埋芝士,味道甜甜地。📌蒜茸燒扇貝一份有兩隻扇貝,蒜蓉味好香,唔會燒得太乾,鮮甜好吃。📌鹽燒厚切牛舌牛舌唔算太騷,彈牙有嚼勁,食落仲好juicy添,值得推薦!📌香草燒紐西蘭羊架羊架肉質軟腍,唔會太肥或者太騷,加埋香草一齊燒好惹味。📌黃金薯條薯條即叫即炸,上枱個陣仲喺熱辣辣好脆口,食落好香蛋黃味,咸咸香香好惹味,加上份量都幾多,兩個人都食唔哂。

📌汁燒BB蘆筍
蘆筍食落好嫩無渣,面頭塗上薄薄的一層燒汁已經好好味。

📌蒜蓉茄子

📌芝士烤菇

📌芝士蟹子玉子燒
玉子又厚又大塊,面頭舖滿了蟹子同埋芝士,味道甜甜地。

📌蒜茸燒扇貝
一份有兩隻扇貝,蒜蓉味好香,唔會燒得太乾,鮮甜好吃。

📌鹽燒厚切牛舌
牛舌唔算太騷,彈牙有嚼勁,食落仲好juicy添,值得推薦!

📌香草燒紐西蘭羊架
羊架肉質軟腍,唔會太肥或者太騷,加埋香草一齊燒好惹味。

📌黃金薯條
  • 黃金薯條
  • 汁燒BB蘆筍
2020-01-06 177 瀏覽
夜晚冇book,但等左一陣就見有人走就有得入!環境比較暗,好岩small talk同飲野。但我係勁鐘意串燒既人,所以重點當然係串燒啦!茄子🍆 必叫開邊焗:好香,熟晒,皮都食埋,一啲都唔硬,蒜蓉均勻搽落成條茄子,乾蒜鋪面增加口感。雞肉串:好抵食,大大條兩條,甜既醬汁同雞好襯。肉質嫩滑。牛舌:上次黎食超正,今晚有兩舊略嫌少少窿,但都無阻牛舌既爽口同香味!玉子我見蟹子比較受歡迎,但我又想試下肉鬆,都不錯!好多木魚,個蛋好厚好正。肉鬆口感又正。鰻魚勁正,佢唔算好大條,但性價比好高,燒得岩岩好。雞腎好爽口。豬頸肉比較林身,但夠味,送酒會唔錯。

但我係勁鐘意串燒既人,所以重點當然係串燒啦!

茄子🍆 必叫

雞肉串:好抵食,大大條兩條,甜既醬汁同雞好襯。肉質嫩滑。

鰻魚勁正,佢唔算好大條,但性價比好高,燒得岩岩好。

雞腎好爽口。豬頸肉比較林身,但夠味,送酒會唔錯。
燒玉子(肉鬆)
原條鰻魚
燒玉子(肉鬆)
2019-12-31 48 瀏覽
燒玉子芝士蟹籽口味,芝士蟹籽嘅份量超多,簡直係佈滿成個蛋上面!蛋嘅口感偏厚實,份量十足,兩至四人分岩岩好。鹽燒牛舌厚切一流,口感十足!火喉控制好好,保持到原汁原味,重點入口唔韌,必推!燒黑豚肉黑豚肉同樣係厚切,加上係黑豚肉,所以肉味好重,又無豬肉腥味,岩哂食肉獸雞肉串雞肉串最考功夫,要燒到皮脆內嫩,仲要保持到雞肉嘅肉汁同嫩滑,真係唔容易,而且呢間嘅雞肉串份量都唔少,抵食!汁燒原隻魷魚原隻魷魚上勁吸引,唔會燒過龍,個醬汁都唔會太咸,所以仲保留到魷魚彈牙口感同味道黑松露蘑菇串黑松露醬一啲都唔吝嗇,佈滿成舊蘑菇,入口好香燒豬頸肉估唔到豬頸肉份量咁多,仲要唔算薄,表面燒到焦香,食落好有彈性,勁惹味,又係必食!燒雞腎雞腎同樣係厚切,唔係薄片雞腎,口感十足!宜家仲有買一送一生啤優惠 可惜我哋未夠鐘 下次搵埋班frd再試吓先!

燒黑豚肉

汁燒原隻魷魚

黑松露蘑菇串
黑松露醬一啲都唔吝嗇,佈滿成舊蘑菇,入口好香

燒雞腎
雞腎同樣係厚切,唔係薄片雞腎,口感十足!

2019-12-26 56 瀏覽
既然都有些肚餓就不如來試試這間肚餓了串燒烤焗專門店。先介紹這次試食是2人份的,叫了…燒玉子 芝士蟹籽 $38芝士的溫度與厚度弄得剛剛好,口感不會覺得太膩或是太黏重而變得很快飽肚,個人5分的話給予3.8分😂安格斯牛柳粒 $79絕對值得一試,本身都愛好吃牛,趁熱吃的話肉的韌度十足,再添點醬口味一流👍👍, 4.5/5柚子雞翼(兩隻) $30平常點的都是蜜糖雞翼,這次多加了柚子的甜香味,入口挺開胃, 4/5汁燒原隻魷魚 $69除了有些乾身之外,燒熟的程度不俗,可以一試,記得多添一點燒汁,配上啤酒🍻或者可樂也是不錯的選擇, 3.8/5黃金墨魚咀 $69最意想不到的是原來裡面的黃金(鵪鶉蛋黃)與外面炸好的墨魚咀是如此襯搭的!少少鹹加上外脆的效果, 喜歡鹹食的人可以一嚐 😙😙, 4.8/5白酒焗蜆 $58細小的焗蜆非常容易入口,再上配白酒所散發出來的酒香,一嚐的話真的會感受到一股溫暖,不用與別人握手都能感受到其白酒與蜆配搭出來的威力!4.5/5蜜糖廣島蠔(兩隻) $68本身不太吃蠔,不過蜜糖的甜配上蠔帶有的海鮮甜確實也有另一番風味。3.8/5蒜蓉扇貝(兩隻) $68一級棒!不單單要把扇貝吃完,更要把
既然都有些肚餓就不如來試試這間肚餓了串燒烤焗專門店。

先介紹這次試食是2人份的,叫了…

燒玉子 芝士蟹籽 $38

黃金墨魚咀 $69

白酒焗蜆 $58

蜜糖廣島蠔(兩隻) $68

蒜蓉扇貝(兩隻) $68
一級棒!不單單要把扇貝吃完,更要把附近的蒜蓉都吃光才叫做真正品嚐呀!4.8/5

地方雖然較為淺窄,但不妨邀約三五知己一同進餐,品嚐這些串燒小食帶來的風味啦!
2019-12-17
2019-12-24 1312 瀏覽
不知道為什麼,一到冬天,除了想打邊爐,就是想吃串燒,感覺很溫暖!尤其是相約好友,吃串燒特別歡樂!這天到了尖沙咀一間很人氣的串燒店,晚市真的很多食客,座位不太多,最好先行訂位!全部食物都是即點即燒,好夠火喉!點了幾款人氣之選!黃金薯條這個真的是超邪惡,每條炸薯條都沾上了超多的鹹蛋黃,好惹味,究竟用了多少隻鹹蛋黃XD羊仔柳沒有羊羶味,調味很香,羊肉比較結實,少脂肪,有咬口!免治雞肉棒很推介這個,雞肉裡面混了一些雞軟骨,很有層次,別看外表以為燒得乾,其實裡面還很juicy!香燒原條日本鰻魚香甜的燒鰻魚,醬汁夠香,不會有膩口的感覺,性價比很高!芝士蟹籽玉子燒份量不少的玉子燒,二人吃完都有點飽,滿滿的芝子和蟹籽,玉子燒質感綿密富蛋香!不錯呢!鹽燒厚切牛舌這個我也十分推介,牛舌非常爽口彈牙,一點也不會「韌」也沒有筋,很香很juicy!芝士燒廣島蠔 想不到燒過後的廣島蠔還那麼大隻飽滿,香濃的芝士味,滿足!惹味汁燒雞泡魚乾這個可以慢慢食,質地像魷魚絲,可以慢慢咀嚼,一流的小食!
全部食物都是即點即燒,好夠火喉!
點了幾款人氣之選!

羊仔柳

沒有羊羶味,調味很香,羊肉比較結實,少脂肪,有咬口!
免治雞肉棒

香燒原條日本鰻魚

香甜的燒鰻魚,醬汁夠香,不會有膩口的感覺,性價比很高!
芝士蟹籽玉子燒

鹽燒厚切牛舌

芝士燒廣島蠔

想不到燒過後的廣島蠔還那麼大隻飽滿,香濃的芝士味,滿足!
惹味汁燒雞泡魚乾

這個可以慢慢食,質地像魷魚絲,可以慢慢咀嚼,一流的小食!
2019-12-11
位於尖沙咀既餐廳佈置非常靚😍又有氣氛 地點都容易搵 平日去但都爆哂場 超旺服務員非常有善 食物方面 燒原條茄子非常推介~微辣蒜多 焦脆惹味!燒豬頸肉非常抵食 有勁大碟成座山咁高 🤣🤣🤣 超邪惡 肉質好爽 燒到外層脆脆地但一樣咁juicy 炸黃金雞有好強烈既咸香味 落足料 岩哂咸蛋迷除左肉類我地仲點左燒蘆荀、韭菜都有好香孜然粉味 燒厚切牛舌大大塊 好有咬口肉味好濃燒日本甜蕃薯好正 甜甜地燒到好香最後仲點左燒牛柳同原條蒲汁饅魚饅魚仲係成條上超抵食 !金菇肥牛好足料 好香口! 枱上仲有孜然、辣椒粉任用唔嬲tim 嫁🤣🤣值得一提既係食串燒最夾就係送啤酒依加做緊promotion 加88$就可以換兩杯生啤!超抵
位於尖沙咀既餐廳佈置非常靚😍

又有氣氛 地點都容易搵 平日去但都爆哂場 超旺
服務員非常有善
食物方面 燒原條茄子非常推介~

微辣蒜多 焦脆惹味!

炸黃金雞有好強烈既咸香味 落足料 岩哂咸蛋迷

除左肉類我地仲點左燒蘆荀、韭菜

都有好香孜然粉味
燒厚切牛舌大大塊 好有咬口肉味好濃

燒日本甜蕃薯好正 甜甜地燒到好香

最後仲點左燒牛柳同原條蒲汁饅魚

饅魚仲係成條上超抵食 !
金菇肥牛好足料 好香口!

枱上仲有孜然、辣椒粉任用唔嬲tim 嫁🤣🤣

值得一提既係食串燒最夾就係送啤酒
依加做緊promotion
加88$就可以換兩杯生啤!超抵
2019-12-19 58 瀏覽
今日放工約左朋友食飯,我早收工,所以去定尖沙咀等佢,順便係尖沙咀食,上網搵到呢間睇落唔錯,朋友大病初癒,所以大食特食啤一啤佢🤣呢間樓上鋪都幾易搵,係尖沙咀站行幾分鐘到,今日閒日7點到都坐滿左一半,餐牌食物種類選擇眾多,基本上想食嘅串燒都揀得到。而且除咗全消,仲點少得啤酒呢樣野,佢有手工啤酒同埋各地啤酒而且而家仲做緊優惠, $88就有兩杯生啤!可惜今日我揸咗車,冇得試吓飲😭串燒嗌左好多唔同嘅試吓,比較值得大家試吓我覺得係呢幾隻: 鹽燒厚切牛舌呢度嘅厚切牛舌真係比較厚,識落入嚟之餘又有口感又唔韌黑松露香菇醬燒扇貝呢個值得推介,扇貝非常新鮮大隻之餘,加上黑松露獨特嘅味道配上香菇,基本上我連汁都食埋玉子燒配肉鬆呢度嘅玉子燒係薄身一大塊,入面有流心的感覺,食落甜甜地,配搭埋肉鬆干干地身,幾好味黃金薯條有普通薯條配合鹹蛋黃而炸成,鹹蛋黃味足,唔會太油膩整體食物質素都幾高,又唔使等泰萊,邊食邊等邊傾計,有時仲會加單添,下次離開尖沙咀呢個地方都真係值得再嚟。

鹽燒厚切牛舌
呢度嘅厚切牛舌真係比較厚,識落入嚟之餘又有口感又唔韌
黑松露香菇醬燒扇貝

玉子燒配肉鬆

黃金薯條
有普通薯條配合鹹蛋黃而炸成,鹹蛋黃味足,唔會太油膩

2019-12-04
每當秋季來臨,就係燒烤既最好機。不過你唔想對住個火爐食哂d濃煙既話,倒不如就直接去燒烤店,有專人幫你燒埋,坐係到unun腳等食,絕對係明智既選擇呀!今次就黎到尖沙咀亞士厘道呢間港式燒烤店「肚餓了串燒烤焗專門店」。地方唔算大但幾骨緻,加左我咁岩好好彩坐到窗景果一邊,特別好Feel。柔和光線加埋木系傢俬,舒服自在,值得一去!👇▪ 鹽燒厚切牛舌 - $68▫ 牛舌真係必食推介,鹽燒就最好不過啦,簡單既調味就做出果份原汁原味出黎。呢到既牛舌份量十足,質感厚身。燒得岩岩好均勻入味,入口幼嫩唔會韌,相當好食。▪ 秘製醬汁燒豬頸肉 - $69▫ 話明秘製,梗係有佢既成功之道啦,呢個招牌豬頸肉表面燒到有少少焦香。每一塊都做到厚薄適中,入口相當嫩滑有彈性,加埋醬汁既配搭,口感份外惹味,必食推介!▪ 芝士蟹籽玉子燒 - $38▫ 厚厚既玉子燒真係夠哂邪惡,海量既蟹籽哂係面頭,咬落啖啖玉子索索聲,夠哂過癮。賣相睇落仲有少少似日式三文治咁,幾得意。▪ 肉汁香燒餃子雞翼 - $49▫ 雞翼外皮燒得金黃香脆,唔會太乾身,食落肉汁都係返到。肉質嫩滑,裡面好似釀雞翼咁,幾特別,同平時食開既燒翼有d唔同。▪ 汁燒北海道

柔和光線加埋木系傢俬,舒服自在,值得一去!👇

▪ 鹽燒厚切牛舌 - $68

▪ 秘製醬汁燒豬頸肉 - $69

▪ 芝士蟹籽玉子燒 - $38

賣相睇落仲有少少似日式三文治咁,幾得意。

▪ 肉汁香燒餃子雞翼 - $49

▫ 雞翼外皮燒得金黃香脆,唔會太乾身,食落肉汁都係返到。

▪ 汁燒北海道原隻魷魚 - $69

▫ 大大隻原條魷魚貨真價實,份量十足,每啖都沾滿哂醬汁,夠哂惹味。
肉質咬落爽口厚實,煙煙韌韌,唔錯。
2019-12-02
15 分鐘 (堂食)
  • 秘製醬汁燒豬頸肉
  • 芝士蟹籽玉子燒
  • 肉汁香燒餃子雞翼
  • 汁燒北海道原隻魷魚
  • 鹽燒厚切牛舌
2019-12-12 182 瀏覽
今晚唔係好肚餓,但又想搵個地方同啲朋友chill 吓,最岩就係黎食串燒,飲啤酒啦。而家仲優惠價,$88 就有2杯生啤啦鹽燒牛舌 📍$68切到細細粒,好厚身,燒得好平均,可以將肉汁鎖住,一啖咬落去好juicy肉汁香燒餃子雞翼 📍$49雞翼入面塞滿咗醉肉,塞到隻雞翼好肥美。餡料好入味,不過入面應該仲有其他嘢我食唔出白酒焗蜆 📍$58白酒味好重,仲粒粒都有肉架,好似一粒空殼都無蒜蓉扇貝 📍$68好大隻,好鮮甜,上面仲鋪滿曬蒜蓉,岩哂我甜薯串📍$22日本甜薯無端論幾時都係特別甜嘅 😁蒜蓉牛油雜菌 📍$48蒜蓉份量都一樣咁多麻吉燒 📍$22外層好似魚蛋咁嘅味,入面係年糕黎架。 外層好彈牙,入面煙煙靭靭好有咬口,yummy yummy雞泡魚乾 📍$49上面蘸上醬汁,令到魚乾一啲都唔乾,不過我覺得有少少偏咸日式燒餃子 📍$48一客4件,蘸埋個酸酸甜甜嘅醬汁,好開胃

鹽燒牛舌 📍$68

肉汁香燒餃子雞翼 📍$49

白酒焗蜆 📍$58
白酒味好重,仲粒粒都有肉架,好似一粒空殼都無

蒜蓉扇貝 📍$68
好大隻,好鮮甜,上面仲鋪滿曬蒜蓉,岩哂我

甜薯串📍$22
日本甜薯無端論幾時都係特別甜嘅 😁

蒜蓉牛油雜菌 📍$48
蒜蓉份量都一樣咁多

麻吉燒 📍$22

雞泡魚乾 📍$49
上面蘸上醬汁,令到魚乾一啲都唔乾,不過我覺得有少少偏咸

日式燒餃子 📍$48
一客4件,蘸埋個酸酸甜甜嘅醬汁,好開胃