2019-10-19
平時食串燒都係係啲街邊小店食,今次就上樓食~睇個店名都知依間係專門食串燒同烤焗野食既鋪頭,有肉有海鮮有蔬菜仲有啤酒飲添!我去食個陣仲做緊九點半後$88兩杯生啤優惠,好抵啊!因為想試多啲唔同既食物,所以我同朋友都係叫一串share咁串燒方面叫左蜜糖雞翼、羊仔柳、安格斯牛柳粒、雞肉串同冇影到既汁燒魷魚同芝士丸野食上得好快,真係肚餓了都唔驚餓親啊!不過串燒調味略嫌輕手,可能我本人平時比較重口味,但都有唔同調味粉可以自己再右肉類方面肉質爽囗,冇雪味,安格斯牛肉粒同羊柳都好對得住價錢,有肉味又唔un!而汁燒魷魚大推啊,甜甜地好惹味除左串燒之外仲有啲鍋物,我地就叫左芝士煙肉焗西蘭花同白酒焗蜆~兩個鍋既份量都好大,勁飽肚!芝士煙肉西蘭花係冇得輸既組合,點都好食而白酒焗蜆有驚喜,白酒味好重,蜆食落冇沙,好食!最後都熱氣開,就叫埋黃金薯條,即係鹹蛋薯條每條薯條都包住熱辣辣既薯條,果然唔健康既野就係最好食~依度既野食質素都唔錯,仲要好大份,夠晒抵食!
我去食個陣仲做緊九點半後$88兩杯生啤優惠,好抵啊!
因為想試多啲唔同既食物,所以我同朋友都係叫一串share咁
野食上得好快,真係肚餓了都唔驚餓親啊!
而汁燒魷魚大推啊,甜甜地好惹味
兩個鍋既份量都好大,勁飽肚!
芝士煙肉西蘭花係冇得輸既組合,點都好食
而白酒焗蜆有驚喜,白酒味好重,蜆食落冇沙,好食!
每條薯條都包住熱辣辣既薯條,果然唔健康既野就係最好食~
依度既野食質素都唔錯,仲要好大份,夠晒抵食!