2008-12-13
一句講晒,真係好好食!你咪睇呢間鋪頭細細間,又喺橫街唔多起眼,其實真係好野嚟!坊間d飲食雜誌經常都有訪問呢間食肆,亦有好多人推介,所以一直都好想食,不過由於唔係好就腳,所以成日都得個講字!終於有日心血來潮突然好想食麻辣,於是就的起心肝搭車過去。一坐低睇餐牌,樣樣都想食,但得兩個人,邊有可能樣樣都試,況且尹生唔多受得辣,但老闆話可以揀大、中、細辣,於是我地就叫左兩個酸辣粉試試,又叫左個四季豆。酸辣粉超好食,不過份量真係小左d,四季豆炒得好有鑊氣,不過就唔辣 (岩尹生食),假如辣就岩我!粉嘅麻辣味超香,喺第度根本搵唔到呢種味道,喺香港好少會搵到正宗麻多過辣嘅川菜!不過一碗粉咁少真係唔夠飽,於是我食完又再叫多碗,真係越食越想食,唔知係咪人人口味都唔同,有人食川菜要汽水又要冰水,又會食到滿頭大汗,但我就幾受得麻辣味,仲覺得好好食!總括來說,味道超好,不過酸辣粉嘅份量同價錢就有d唔成正比!
總括來說,味道超好,不過酸辣粉嘅份量同價錢就有d唔成正比!