2016-05-15 5605 瀏覽
聚=手工火鍋吃到碟子幾乎刮得見壁,鑊氣十足午餐30多元的朱肉炆烏冬非常清爽!50多元帶子涼瓜炒蛋 包一碗飯堪稱一流粵菜排檔價錢京都排骨62元一大碟 排骨是全部好的部分多菠蘿塊,十分滋味上述三樣全被掃清送或包括在套餐內的白飯粒粒皆晶瑩,口感傳統有咬口 合心意午餐牌上最貴

=手工火鍋
吃到碟子幾乎刮得見壁,鑊氣十足
午餐30多元的
62元一大碟 排骨是全部好的部分
多菠蘿塊,十分滋味
上述三樣全被掃清
送或包括在套餐內的白飯
粒粒皆晶瑩,口感傳統
有咬口 合心意
午餐牌上最貴
2016-05-15
  • 魚生冷面
  • 蚝仔泡飯
2016-01-18 6207 瀏覽
不會再幫襯,價錢十分昂貴,食物質素一般,沒有太特別之地方。其中牛肉有多類。我們點了牛小排及牛邊位,牛小排比較軟,牛味一段;牛邊位比較有質感,但牛味亦是普通。這兩款牛已是在餐牌上比較貴的。另外,點了墨魚滑及蝦滑,質感方面都可以,比較爽口及有少許彈牙;味道還可以合格。至於湯底,點了杏汁豬肚湯及冬瓜雞湯,湯底比較特別,剛開始時,可先喝一口杏汁湯。但加湯2次,杏汁味已沒有了。冬瓜雞湯比較清,有圓片冬瓜,賣相特別,但只有數件雞;其他食物質素一般,沒有特別之處。但服務質素及態度差。訂枱時雖講9時交枱,但8時25分左右已叫我哋last order,之後order嘅食物又遲遲未來,不断要我們催食物到來。我們逼於趕緊在10多分鐘,將大部份食物倒進胃裏,他們不斷收抬檯上空碟。在不足二小時便要離開,食不飽之餘,已花費了3280港元。從來未試過如此不快的經歷。
2016-01-15
2015-12-31 5647 瀏覽
六點半入座,當時餐廳只得三四枱客,員工招呼周到,但無說明設有用餐時間限制。餐廳燈光稍暗,四人餐枱坐三人亦十分迫夾,幸好另有一張活動枱放食物。調味醬料有十款,選擇甚多,醬料架十分乾淨。先點了炸墨魚餅和沙嗲湯底,之後加了數款火鍋材料,有手工墨魚丸加芝士、手工蝦丸、牛肉拼盤、響鈴、雜菜籃、年糕福袋。手工丸頗彈牙,味道不錯;而響鈴是新鮮炸起,職員提供甜酸醬沾著來吃,入口鬆化不覺油膩,放入沙嗲湯燙過亦是另一番滋味;雜菜清洗得很乾淨,擺放整齊;年糕福袋十分煙韌。當中只有牛肉拼盤較差,牛柳粒有筋很難咬,肥牛不夠牛味,牛舌亦不太新鮮。大約八點半左右已經客滿,門外亦有顧客等著,職員開始不停詢問我們是否用餐完畢,但枱上仍有半碟牛肉、三分一籃菜及數條響鈴,我們只是打算慢慢吃並非吃完呢!職員之後每隔數分鐘就來問要否埋單,到九點多枱上吃剩一條響鈴時職員來問「要先埋單嗎?我見你地野食都食晒?」這時我答「可以先埋單,但你咁急是否餐廳設有用餐時限呢?」到此時此刻才知有兩小時用餐限制,但火鍋本應時間就長些,加上又不是任食,怎會有這種限制啊???而且職員趕我們埋單的這態度未免太差了吧?個人認為每人近四百元的消費,應該值得
六點半入座,當時餐廳只得三四枱客,員工招呼周到,
但無說明設有用餐時間限制

;雜菜清洗得很乾淨,擺放整齊;年糕福袋十分煙韌。
當中只有牛肉拼盤較差,牛柳粒有筋很難咬
,肥牛不夠牛味,牛舌亦不太新鮮。

而且職員趕我們埋單的這態度未免太差了吧?個人認為每人近四百元的消費,應該值得更好的服務啊!而且,有限時應該入座時就講明啊!
2015-12-30
生日
  • 炸墨魚餅
  • 響鈴
2015-12-28 3654 瀏覽
同個fd 慶生,佢suggest 左呢間。去到睇到個門面幾靚,服務好好,完全唔似一般既火鍋店。但坐低一睇價錢牌就覺得中伏了。我地完全冇諗過會咁貴,十幾個人去到叫左幾round d 野食都唔係好飽。但最後埋單都成$200/person。可能呢到同我想像中既火鍋店有d 唔同檔次,下次都係食番任食個d 好了。我地叫左三個鍋,每個兩個鍋,總共六個湯底。全部都係一邊清湯底,一邊沙嗲。食得淡d 就食清湯,想食濃d 辣辣地就沙嗲鍋,兩邊一齊食,另有一番風味。呢個係牛肉片,切得薄左少少,一碟好快就食哂。因為切得夠薄,口感幾好,唔會煮到一舊,好un 口咁樣。近d 個d係豬柳片,食落唔un,仲有d 咬,又夠厚肉地,食落幾好。
同個fd 慶生,佢suggest 左呢間。

2015-12-17 3042 瀏覽
天氣凍最好就係約三五知已打邊爐啦,同同事到尖沙咀首嘗聚手工火鍋打邊爐聚餐,餐廳環境都幾好,仲好乾淨,食得放心。 海底椰鮮雞鍋底,睇個湯既色就知海底椰味道有幾濃啦,雞湯好鮮美,好好饮,一口氣飲左兩碗。 大隻桶蠔肉好厚,煮熟都無縮水,蠔香味鮮。用一個字形容就係正!!!手打四寶丸︰牛肉丸、豬肉丸、鮮蝦丸同墨魚丸,滿足各位同事既口味,全部都係手打既好有咬口唔會話好散咁,特別係墨魚丸咁咬落仲有粒粒,仲好香既墨魚味。用心製作既佳品。 打邊爐,點可以唔叫牛,叫左個牛四味,各部位都有唔同既味道。哈哈!一次過滿足你四個願望。牛肉非常滑,食多都唔會膩。 蔬菜拼盤,菜蔬用料佳,排得好靚呀,清洗鋪排乾淨企理。好甜美。
2015-12-09
2015-09-05 7385 瀏覽
週五晚約了數名同事到尖沙咀打邊爐聚餐,首嘗聚手工火鍋。餐廳裝潢比一般火鍋店好一點,但擺位略迫,環境頗嘈。火鍋湯底要了一份杏汁大白菜白肺湯,湯底煮滾開蓋的一舜間,杏汁香氣四溢,輕唊一口湯汁,雖然不及燉湯味濃,但已有一定水準。湯中不論白肺與大白菜皆算足料,是一道可推介的湯底。 海鮮美食點了桶蠔及帶子。桶蠔前後要了兩客,每客四至六隻。大隻桶蠔煮熟後都無乜「縮水」,肉厚非常,蠔香味鮮。帶子生料呈半透明,經烹煮後爽口帶甜。 牛肉要了牛邊肉部分,賣相普通喇,食感比較肥美油潤,牛香不俗。 雜項類要了手打蟹籽墨丸及海鮮金錢包。手打蟹籽墨魚丸夠彈牙,墨魚香氣則屬中規中矩。海鮮福袋賣相飽滿吸引,内含帶子海蝦等海鮮,亦有芹菜紅蘿蔔絲等餡料,味道都算不俗。 菜蔬用料佳,亦清洗鋪排乾淨企理。油墨菜綠嫩爽甜,娃娃菜視乎浸煮時間腍爽皆宜。粟米大碟量多,食味十分甜。 主食烏冬或許煮得過火了少許,口感稍稍腍身,但仍夠滑。 臨行前有西瓜拼朱古力作甜品,為整頓飯作一甜美終結。
杏汁大白菜白肺湯
桶蠔
帶子
牛邊肉
手打蟹籽墨魚丸
海鮮福袋
油墨菜
娃娃菜
主食烏冬或許煮得過火了少許,口感稍稍腍身,但仍夠滑。
烏冬
臨行前有西瓜拼朱古力甜品,為整頓飯作一甜美終結。
西瓜拼朱古力

牛邊肉
海鮮福袋
油墨菜
2015-06-01 9109 瀏覽
First time to have hot pot with my old classmates. We chose this restaurant. Their hot pot soup have a lot of different flavours. We chose the port ribs soup base. Inside of the soup had a very huge pork ribs. It was very juicy. And we ordered a lot of different kind of seafood And beef. They had s lot of type of beef too. But their beef were very fresh, the colour look very red and thick. It were very soft when we ate. One thing I have to mention their oyster is very very big. Double size us no
And we ordered a lot of different kind of seafood And beef. They had s lot of type of beef too. But their beef were very fresh, the colour look very red and thick. It were very soft when we ate. One thing I have to mention their oyster is very very big. Double size us normal one. First time we saw it in Hong Kong.  And the taste of oyster is very fresh. After took out from hot pot still had over 6 cm.  Different with other hot pot restaurant. It must try.

We are very enjoyable in here. Thank you for the excellent service.
Oysters
Oysters
2015-03-06 8933 瀏覽
好想大聲嗌一聲,我真係好鍾意食火鍋咖!正當我係寫字樓忍唔住想大叫的時候,老友就CALL我去打邊爐,免得平時係公司一直建立的良好形象毀於一旦,抵我請佢食返餐~我地雖然已經扑左位,但去到都要等,唯有同老友打下牙骹。。入到去,俾左個既寬且闊既梳化卡座俾我地,唔錯唔錯。。其實打邊爐,不外乎果三樣野,湯底丶象拔蚌丶牛肉,椰汁雞湯底-香甜,落配料之前真係要飲多幾啖湯;隻雞都幾好食,幾好唔錯象拔蚌刺身-新鮮貨色,但不像加拿大蚌的清甜味道,只點了個例牌牛四味platter-新鮮貨色,好鮮的牛肉味,不俗不俗還有點了一堆配菜,在這價錢下發揮應有水準,僅此而已埋單後,老友同我講,我地呢餐好似食buffet咁貴。。我笑而不答,反正錢都已經俾了~
好想大聲嗌一聲,我真係好鍾意食火鍋咖!

我地雖然已經扑左位,但去到都要等,唯有同老友打下牙骹。。

入到去,俾左個既寬且闊既梳化卡座俾我地,唔錯唔錯。。

其實打邊爐,不外乎果三樣野,湯底丶象拔蚌丶牛肉,
牛四味platter-新鮮貨色,好鮮的牛肉味,不俗不俗

還有點了一堆配菜,在這價錢下發揮應有水準,僅此而已

2014-12-23
  • 椰子雞湯底
2015-02-24 7635 瀏覽
天氣凍最好就係約三五知已打邊爐啦。食肆地方一眼見晒,唔算好大,不過每張枱之間唔會好迫,亦有架位。如果四個朋友,最好訂枱時要求留架位,會坐得舒服D。一打開MENU就發現有好多湯底選擇,任何湯底都可以拼成鴛鴦鍋。我揀咗椰子雞拼冬蔭功。未淥食物前先試試湯底。椰子雞湯底係奶白色,味道就好似飲緊椰奶,就咁飲唔係好得,但淥咗食物後又OK喎,同埋有成半隻雞做料。而冬蔭功湯底嗰邊,夠辣夠鮮,海鮮又足料,不論飲同淥食物都好得,推介打邊爐,點可以唔叫牛,食得出唔係平既牛肉,有牛味,有嚼口。日式蔬菜盆,排得好靚呀西洋菜,啱季節,夠新鮮夠嫩,同埋清洗得乾淨。竹笙勁爽口,最值得讚係泡菜餃,餡料夠,皮夠滑,淥完後仍然食得到辣辣既泡菜味,因為好味再ENCORE多一碟。好耐無食過好食既響鈴,難得呢度做得到食咗咁多樣最唔掂最搵笨係呢個養生盤 (花膠拼豬腳筋),花膠無問題,但豬腳筋完全唔係嗰回事,淥完個形狀同花膠差不多,感覺已經唔係好對路,由於屋企好多時都會煮呢種食材,呢度既豬腳根完全無種黏性同軟,所以我忍唔住問個職員究竟呢個係乜嘢既筋,個職員堅持話係豬腳根係咁架喎,雖然我嗰下真係有一刻想爆,不過我唔想打擾同朋友既歡樂時
打邊爐,點可以唔叫牛,食得出唔係平既牛肉,有牛味,有嚼口。
日式蔬菜盆,排得好靚呀
西洋菜,啱季節,夠新鮮夠嫩,同埋清洗得乾淨。
好耐無食過好食既響鈴,難得呢度做得到
食咗咁多樣最唔掂最搵笨係呢個養生盤
,雖然我嗰下真係有一刻想爆,不過我唔想打擾同朋友既歡樂時光,今次我算。
其他食肆一般喺食完後上生果/湯水,但呢度就生果+朱古力,有配搭少少特別,唔錯,而且粒朱古力好味。
2015-01-23
  • 泡菜餃
2015-01-22 7067 瀏覽
第一次試呢間 環境吾錯 其實服務吾錯 不過有啲黑sellSell完一次又一次 真係要好好改善下因為令到我地成班人都勁反感每一次加單都再sell幾次海鮮真係大大大大大大扣分 肥雞子 都吾錯 sell完求其叫既聖子 因為真係太煩啦 牛肉 - 太肥,太少肉食 有啲韌 鱔片 吾錯 陳川粉 吾錯餃子都ok最好食既係紫蕃薯加墨滑但好可惜錄完啲蕃薯散哂。。 四式丸個黑松露朱古力甜品勁正
第一次試呢間 環境吾錯
真係大大大大大大扣分

肥雞子 都吾錯

sell完求其叫既聖子
因為真係太煩啦

牛肉 - 太肥,太少肉食 有啲韌

鱔片 吾錯

陳川粉 吾錯

餃子都ok

最好食既係紫蕃薯加墨滑
但好可惜錄完啲蕃薯散哂。。

四式丸

個黑松露朱古力甜品勁正
2015-01-16 6117 瀏覽
令人有驚喜既火鍋,一個字"鮮"我地選左招牌梳囉魚湯做湯底,餐廳每日用大量梳囉魚熬煮,奶白鮮甜,魚味香濃,想飲多幾碗蔬菜籃,新鮮之選!當中有鮮冬菇、金菇、娃娃菜、皇帝菜、唐生茶、甘荀、南瓜及粟米等。湯底鮮甜加入新鮮蔬菜吸收其精華,真係不得了。海鮮拼盤有象拔蚌、蝦、蟶子、魚及鮑魚,樣樣都好新鮮,而且味道仲好鮮甜,用料又夠矜貴,食得好開心呀牛小排︰牛味好濃又唔會話好難咬手打四寶丸︰鮮蝦丸、墨魚丸、豬肉丸及牛肉丸,由於係手打既關係好有咬口唔會話好散咁〝好似墨魚丸咁咬落仲有粒粒,正選材一流,用心製作
令人有驚喜既火鍋,一個字"鮮"
牛小排︰牛味好濃又唔會話好難咬
選材一流,用心製作

2015-01-14
2015-01-15 4813 瀏覽
由於已訂枱..去到就已經安排入坐...我o地一行7人..所以無得坐卡位..但感覺好迫..同隔離枱好近..想郁o下櫈都郁唔到..雖然成間o野賣點係打邊爐..但通風系統不太好...感覺好焗...好想快o的食完離開..一出門口好有"解脫"o既感覺由於係手工火鍋..都預o左佢係貴ga la..咁就食o的平時少o的機會食o既o野..好似芝士年糕..蜂巢豆腐..年糕福袋..芋頭冬菇豬肉鮫..等等大路o野真係貴到唔想嗌..芝士年糕唔識整..煮到成"pat"o野咁..蜂巢豆腐同食普通豆腐好似一樣..有o的失望..個鮫都算幾好..可以encore..服務不是特別好..當中有o的少事令各人滴汗..算了不願多提...最後送甜品..因一人早走..咁就六個人share 7件西瓜同三杯迷你奶酪...個奶酪算係成餐最好食o既o野..
由於已訂枱..去到就已經安排入坐...

我o地一行7人..所以無得坐卡位..但感覺好迫..
同隔離枱好近..想郁o下櫈都郁唔到..

雖然成間o野賣點係打邊爐..但通風系統不太好...

由於係手工火鍋..都預o左佢係貴ga la..
大路o野真係貴到唔想嗌..
個鮫都算幾好..可以encore..

題外話/補充資料: 我o地無食過魚生都每人$300..重要係五個女仔一個男仔..加個b.. 好似無推bb車..如果唔係入都無得入..
2015-01-13
  • 是日甜品--奶酪
  • 芋頭冬菇豬肉鮫
2014-10-27 10837 瀏覽
好友想引我飯聚,我問食乜?説去吃火鍋,種類選擇多,這也不錯,得閒聚一聚,生活添情趣。來到尖沙嘴這商場,食肆在一樓,燈光昏暗,似餐廳多於火鍋店,然而食客衆多,翻檯頻密,看來生意不錯,難怪好友約我來這裏飯聚。這火鍋店除了吃火鍋,看見別檯有吃生蠔,刺身等,都是些港人愛吃的新鮮食品,一衆好友心也癢起來,有建議,有和議便點了一個雜錦刺身拼盤,看種類和色澤,都是上好貨色,我尤其鍾愛北海道帶子,厚肉清甜,爽!火鍋的湯底一般都是那幾款,而今晚我們選了一個較特別的,杏汁大白菜豬肺鍋,湯中還有白菜和豬肺,奶白色的湯確是毎口都充滿杏仁香味,而且味道極濃,滿足到我這杏仁愛好者,湯中亦不乏豬肺,清洗得乾淨,又爽又滑,費功夫之物,在家絕少會做,在這裡多吃幾件好了!響鈴似乎是吃火鍋必點之物,在熱湯中摇盪數下,已可進食,半腍半脆,最得我心。手工花之卷是用墨魚打成膠,包著蟹柳,用紫菜捲著炸,香口彈牙。友人和我都無肉不歡,點了黑豚肉,賣相極其吸引,堆砌成花一樣,油花分佈均勻,灼一會,入口嫩滑無比。想吃牛的不同部位,一碟精選牛肉四式便可解決,有手切肥牛肉,雪花肥牛粒,金錢牛腱及牛舌。手切肥牛肉來自頸脊部位,價廉物美,油花不
想吃牛的不同部位,一碟精選牛肉四式便可解決,有手切肥牛肉,雪花肥牛粒,金錢牛腱及牛舌。手切肥牛肉來自頸脊部位,價廉物美,油花不錯,雖不是入口即溶,但也吃得過。雪花肥牛粒,成丁方形,須耐心灼多些少時間,口感殊佳,味道濃郁,為四款牛中,最正的一種。牛舌,切成薄片,一拖即熟,爽爽地,有牛味。金錢牛腱,有嚼勁,但珠玉在前,這牛腱質感和味道相對較容易受人冷落。
海鮮福袋,原以為是包著煙韌年糕的褔袋,有點抗拒,吃一口才發覺是以腐皮包裹著鮮蝦,帶子,唐芹及甘筍,鮮甜味美,尤愛唐芹的味道,腐皮豆味正。
手打四寳丸,有鮮蝦丸,墨魚丸,豬肉丸和牛肉丸,顏色鮮豔,已知很新鮮,手打的質感一吃便知,鮮蝦丸,墨魚丸用料確新鮮,還加了馬蹄,增加爽脆度;豬肉丸和牛肉丸,吃到果皮的味道,感覺甚佳,層次更好。
紫薯釀墨魚滑,造型美觀,以墨魚打成膠釀了一截入紫薯內,惟灼兩灼便各散東西,失去原創者之心意,食味則不錯。招牌水餃皇拼松露餃,以蝦肉與豬肉做餡的水餃皇,外皮厚,餡料不夠扎實;松露餃則勁正,餃皮夠薄,黑松露滋味沒法擋。
吃些蔬菜以均衡飲食,點了精選蔬菜籃及日式蔬菜籃,有鮮冬菇、金菇、娃娃菜、皇帝菜、唐生菜、粟米、甘筍片、南瓜片、車厘茄等,湯底已集眾海鮮和肉類精華,用來灼淡味的菜蔬極合適。
這間店子的食材大多以師傅手工製作,認真和有誠意,用料新鮮,是想吃得好一點的選擇。
2014-10-14 9485 瀏覽
這個夏天也吃了好幾次火鍋,是香港人太喜歡吃火鍋,還是什麼原因?火鍋店越開越多,有時真是不知如何選擇。今晚就和朋友來到尖沙咀的「聚‧手工火鍋」,手工原來是指自家製的火鍋料,先不理食物質素如何,足見餐廳負責人的誠意和勇氣。現在大多新開的火鍋店也設計得比較時尚,一改以往大排檔麻甩風味,而今次這店就用上柔和的燈光,完全不像一般燈火通明,所以看來挺有氣氛的。環境亦見寬闊,我們被安排坐卡位,坐得特別舒適,另亦有大圓檯適合一大班人相聚。吃火鍋先來混醬,有蔥粒、炸蒜、沙茶醬、麻醬和蒜蓉等。而我就比較喜歡麻醬的味道精選刺身拼盤(二人份) $298吃火鍋點刺身已經不是什麼新鮮事,這個拼盤賣相不錯,有三文魚、油甘、蝦,魷魚和帶子,刺身有色澤,整體也不錯,特別喜歡厚切的三文魚和鮮甜的帶子。椒鹽鮮魷 $68炸漿厚度適中,充滿椒鹽和蒜香,惹味非常,而鮮魷入口爽彈,很美味。薑蔥胡椒炒蟹 $380最近兩星期也有食蟹,今次就是薑蔥胡椒炒蟹,蟹肉夠鮮味,薑蔥加上胡椒,炒起來也特別香。而我就吃了蟹蓋部份,因為懶得拆蟹呢。松茸本地雞湯鍋 $148點了這個新推出的雞湯鍋,材料以走地雞和松茸為主,湯頭清清的,少了松茸的香,整體的

火鍋先來混醬,有蔥粒、炸蒜、沙茶醬、麻醬和蒜蓉等。
而我就比較喜歡麻醬的味道
精選刺身拼盤(二人份) $298
火鍋刺身已經不是什麼新鮮事,這個拼盤賣相不錯,有三文魚、油甘、蝦,魷魚和帶子,刺身有色澤,整體也不錯,特別喜歡厚切的三文魚和鮮甜的帶子。
椒鹽鮮魷 $68
薑蔥胡椒炒蟹 $380
而我就吃了蟹蓋部份,因為懶得拆蟹呢。
松茸本地雞湯鍋 $148
點了這個新推出的雞湯鍋,材料以走地雞和松茸為主,湯頭清清的,少了松茸的香,整體的味道不太突出。
牛肉四式 $278
手切的牛肉拼盤,呈現如花般,很吸引,雪花肥牛粒,脂肪分佈平均;,牛頸脊色澤教深,脂肪較少,肉質柔軟,牛小排肉質嫩滑,牛味香濃,比較出色,而牛舌的味道偏淡。
手打四寶丸 $88
以人手製作,甚花功夫的,四寶丸有豬肉丸、牛丸、蝦丸和墨魚丸,蝦丸和墨魚丸很爽口彈牙,水準不錯。而豬肉丸味道極似肉餅,喜歡與否,就見仁見智。
紫薯釀墨魚滑 $98
單看賣相確是吸引,以紫薯作為底部,加上墨魚滑混入不同蔬菜,很漂亮的。墨魚滑依舊彈牙,但紫薯因為在火鍋內滾了一段時間,質感粉糯,兩者同吃,質感對比強烈。
招牌松露餃 $78
以松露作為餡料,配搭創新,入口也充滿松露香味,味道不錯,如果餃皮可以薄一點,滑一點,相信效果會更好。
即炸手工響鈴卷 $48
一般的火鍋店,響鈴大多選用有名的傳統豆品店,而這店卻是自家製的,很厲害!做得也很有層次和夠薄,只是鬆脆度不足,有點失色。
海鮮福袋 $78
福袋以腐皮製成的,是需要點心思和時間包成的。
內裡餡料也不少,有帶子,蝦,芹菜和甘筍等。
明太子魚餅 $58
不知道是否我們放在鍋中的時間耐了,魚餅很軟腍。
內裡有明太子,呈半溶的,帶點鹹香。
日式蔬菜籃 $78
蔬菜籃顏色很奪目.份量也不少,有金菇、冬菇、皇帝菜、蘿蔔、娃娃菜和粟米等,比起點單一款,更能迎合大家的喜好呢。
最後的甜品也是自家製的,而且每次的款式也不同,上層是似Tiramisu,吃起來很軟滑,而餅底夠香脆,做得不錯。
整體來說,喜歡這裡的環境和小菜。然而不知道是否因為大部份的食材也是自家製,質素比較難控制,有些確是不錯,有些未見突出,但足見店方的用心和勇於嘗試不同菜式。

2014-10-13 7796 瀏覽
中午係佢門口睇左一陣, 價錢合理就行左入去,一點期望都沒有既。午餐有日式同中式,我地覺得火鍋店應該叫中式, 於是叫左一個黑松露帶子炒蛋:份量比想像中多, 黑松露很香, 炒埋一齊都幾好食, 味道剛剛好~豉蒜南瓜豬頸肉煲:呢個有鑊氣, 南瓜甜, 頸肉都淋, 香口美味還有送兩杯薏米水, 不過好淡味.....下次應該會再黎吧~

午餐有日式同中式,我地覺得火鍋店應該叫中式, 於是叫左一個
黑松露帶子炒蛋
豉蒜南瓜豬頸肉煲
還有送兩杯薏米水, 不過好淡味.....

下次應該會再黎吧~
2014-10-13
黑松露帶子炒蛋