餐廳: 聆渢咖啡廳
資訊:

無時無刻都想去旅行充充電,可惜又不能經常到最愛的台灣,希望為小寶慶祝5歲生日,加上她懷念在台北住過的酒店,經常嚷著要到"靚靚間房",小寶媽媽在網上找了一些本地酒店的資料 ,剛巧看到介紹香港黃金海岸酒店主題客房的文章, 內容包括各種適合小朋友的主題客房和親子活動,住宿一晚的價錢是我們的預算以內,加上可免卻外地旅遊的舟車勞頓,問題即時得到解決。💜 我們在6個主題客房當中選了公主主題,詳情如下: 💓 自助早餐(2位成人及1位小童) 時間: 公主主題客房住宿計劃 包括自助早餐(2位成人及1位小童),時間好像是由早上6時30分至早上10時30分,早起的鳥兒有虫吃,我們就在早上10時才到達聆渢咖啡廳,哈哈,雖然枱上還有很多食物供應,但似乎侍應已開始執拾和整理餐枱了。 Muffin體積小巧,可讓你多試其他款式食物 保溫架內放著各類酥餅 暖乎乎的牛角包好吸引,可惜今天沒有試呢 小蛋糕和英式鬆餅 小法包、bagel、酥餅、小圓包等一應俱全 果醬連同低糖口味如士多啤梨、藍莓、柑橘、雜莓等共6種選擇 芝士味道是普遍人們可以接受的 各款水果乳酪、牛油或牛奶 穀物早餐都有5款 加點果乾和果仁更健康滋味 不

我們在6個主題客房當中選了公主主題,詳情如下:

💓 自助早餐(2位成人及1位小童) 時間:

Muffin體積小巧,可讓你多試其他款式食物

保溫架內放著各類酥餅

暖乎乎的牛角包好吸引,可惜今天沒有試呢

小蛋糕和英式鬆餅

小法包、bagel、酥餅、小圓包等一應俱全

果醬連同低糖口味如士多啤梨、藍莓、柑橘、雜莓等共6種選擇

芝士味道是普遍人們可以接受的

各款水果乳酪、牛油或牛奶

穀物早餐都有5款

加點果乾和果仁更健康滋味

不同種類的ham,smoked salmon等,令我花多眼亂啊

菜蔬如羅馬生菜、沙律菜、彩椒和番茄等十分新鮮清爽

水果包括哈密瓜、西瓜、蜜瓜、菠蘿,還有原個鮮橙和提子

看熱葷的陣容真的相當強勁

牛肉球、粥、甚至伴粥的鬆脆油炸鬼都有供應

中式食品有大大粒蝦餃,已剩餘無幾

新鮮熱辣的馬拉盞

大路的橙汁、蘋果汁外,也有番茄汁和西柚汁,在鏡頭外是好喝的朱古力牛奶

鏡頭一轉回到我們的餐桌,滿枱都是戰利品,在傷腦筋怎樣在10時30分前消滅它們😌

MUFFIN牛油味濃,質地夠鬆軟

有粒粒蘋果肉的meiji yogurt好好吃😃

以青瓜、番茄、粟米粒、麵包粒、沙律菜和Emmental Cheese、Parmesan Cheese碎自製一盆獨有口味的沙律 ha ha

順帶一提,右上方的粥又綿又滑啊😚

意思不到這客自助早餐如此豐富,水準亦十分高!

蝦餃、蘿蔔糕、烤薯和厚厚火腿,啖啖肉的鯖魚,想起也在流口水呀

* * * * * * * * * *

口味各有不同,食文只作參考。 ❛◡❛✿

2016-11-28
早餐
😆方便家人近近地黎呢度食 buffet. 酒店有 free parking 二小時👍🏻附近亦都有meter, 好方便.可能附近無乜酒店選擇, 當晚室內同室外都爆場.想問員工攞多張椅放東西佢都話無晒😑好喇,開餐睇下有咩食先.海鮮有長腳蟹青口蝦帶子等選擇, 質數 ok 可接受. 因為爆場都好快被搶空. 但職員 refill 得都幾快👍🏻刺身都係三文魚甜蝦無乜特別. 室外有燒雞亦燒羊架, 但味道一般.西冷扒好生. 另有即煎大蝦, 但唔新鮮麻麻地. 比較驚喜係有龍蝦湯, 而且幾香滑.即煲鮑魚仔碗仔翅同燕窩蟹粥味道就唔錯.甜品就幾精美.小朋友見到會好開心. 臨近聖誕仲有樹頭蛋糕添. 但大部份甜品都出一次又轉款. 想試要早點攞定. 仲有 H 同 M 雪糕杯. 大部份員工都親切有禮. 但折左每位都要四佰幾就唔太抵食了. 呢個價錢有其他更多更好的選擇😝
刺身都係三文魚甜蝦無乜特別.
室外有燒雞亦燒羊架, 但味道一般.西冷扒好生.
另有即煎大蝦, 但唔新鮮麻麻地.
比較驚喜係有龍蝦湯, 而且幾香滑.
即煲鮑魚仔碗仔翅同燕窩蟹粥味道就唔錯.
2016-12-22
  • 龍蝦湯
  • 燕窩蟹粥
2016-12-31 2638 瀏覽
There is a large outdoor space for dinning, with live music. The environment is probably one of the best in HK.A wide range of BBQ foodWith a wealth of dessert. Other food includes crab legs, sashimi, tempura, ... Probably will come again for the cozy environment
A wide range of BBQ food
With a wealth of dessert.
2016-12-07 12379 瀏覽
上週五是小兄妹學校假期,我們去了黃金海岸酒店,參加Peppa Pig住宿計劃,順道還領悟了黎天王叫大家別空肚食早餐的神妙真理,特此同享!首天玩得超累很早睡了,第二天睡到七時多起床,貪玩的兩隻小豬決定再去室外遊樂場玩多一次!我們玩了一小時左右,絕對是玩個「飽」,將近9點再去 Cafe Lagoon 享用豐富的自助早餐。早餐前先玩樂運動,的確對身體有益,天王的忠告果然有警世提示性!多次到訪晚市,這天才首次吃自助早餐,內容非常豐富,單是果汁也有四款!另有鮮奶、豆奶、朱古力奶,當然少不了咖啡/茶。西瓜、菠蘿、蜜瓜等水果,不同口味乳酪、不同口味的穀物,甚至是瑞士燕麥也一應俱全,場內也有盒裝楊協成豆奶,中式靚粥及豐富配料。冷盤、芝士、沙律、麵包、牛角包、酥餅、muffins 等等也款式超多,特別欣賞牛角包等以暖櫃烘著,溫度得以保持。即叫即做的 Egg / noodle station 是最繁忙的地區,想快可到另一邊的熱食區取現成恰蛋及炒麵。同場讓有新鮮焗起、香脆好吃的 waffle,甜魔不要錯過。中式點心驚喜見有蝦餃、燒賣、叉燒包,都是小兄妹愛吃的項目!轉角還有魚柳、咖哩鷹咀豆、白飯、恰蛋等等。更

更多的選擇還有炒腸粉、炒麵、火腿、煙肉、茄汁豆、豬肉腸、牛肉腸、芝士腸等等,另一邊還有薯泥、雜菜、脆薯餅、雞寶,等等!
一家人都玩餓了,當然要吃頓豐富的大早餐!這天特別挑選在室外園林景就坐,感覺無比寫意美好,心情好、胃口也更好,一起吃飽飽再準備去玩吧~
先玩飽再吃,吃力就是不同,這天連咖哩飯都沒有錯過!
最後,這就是甜魔媽媽推介要吃的 Waffle,加上不少混醬之後,香甜美妙,為這頓豐富大早餐劃上完美句號!
2016-12-03
2016-11-22 4053 瀏覽
翌日, 我們到聆渢咖啡廳吃自助早餐, 這裡環境不俗, 幼兒配套齊全, 很適合我們一家三口在這裡用餐. 供應的食物種類有不少, 如果汁也有好幾款選擇.中式的, 有點心, 粥, 以及炒麵等等.西式的, 就有egg station, 乳酪, 麥皮, 多士, 麵包, 鬆餅等等.當然還有健康的沙律及水果, 這個部份, 對我還是最重要.
2016-10-16 11391 瀏覽
We haven't been to Gold Coast for a while, and this was a little celebration and we picked the hotel buffet to enjoy the Friday night.  We were a bit late on table reservation (called the hotel 1 night before) and so were arranged to sit outdoor... but this was a great arrangement, because the weather was perfect, not hot, and we all are surrounded by the lovely BBQ smell, and lovely music conducted by the live band .... Food choices are great, and we love the king crab legs, the BBQ meats and seafood... and most important are the desserts.  I forgot taking photos of the 6 different types chocolate cakes that I had that night, but 90% of them are very nice and tasty... and not to mention their ice-cream choices (totally 3 international brands) ... we are totally spoiled that night... and can only slowly working back to the car park area ... (public car park at the Gold Coast Beach)...
Dryer Ice-cream bar
Movenpick Ice-cream
Nice cup cakes
Seafood - highlight is the king-crab legs.
Chicken Wings
Tiger Prawn
  • Crab legs
  • desserts
2016-10-10 7934 瀏覽
10月生日的朋友,Down個app做信和之友(free)咁就可以搵多個朋友仔去信和旗下酒店食buffet,自己可以吾洗比錢而我親愛的女朋友10月生日,當然要去食好野la,去相我都吾逐一介紹,但長腳蟹係最受歡迎,而餐廳一直有refill,去到9點都仲有半兜就佢幾有誠意長腳蟹新鮮鮮彈牙,蝦一般。熱盤種類唔算多,但都有十幾個,好夠食雖然一號波,但無落雨,戶外有開推薦:魚肚羹魚肚好多,附送粒鵪鶉蛋,手指公大嘅鮑魚仔龍蝦湯睇住佢即打,新鮮琵琶鴨皮皮脆肉肉一般羊扒冇騷味燕窩蟹粥燕窩就吾好諗,少到...,但勝在粥底好鮮甜甜品選擇ok多,雪糕就好眼前一亮, 3間大牌子的雪糕推薦: 芝士撻入口仲係暖暖地,芝味十足芒果撻新鮮香甜,一D都吾酸飽到反肚, 都係total $580
10月生日的朋友,Down個app做信和之友(free)

而我親愛的女朋友10月生日,當然要去食好野la,去相

長腳蟹新鮮鮮彈牙,蝦一般。
熱盤種類唔算多,但都有十幾個,好夠食
雖然一號波,但無落雨,戶外有開

推薦:魚肚羹

魚肚好多,附送粒鵪鶉蛋,手指公大嘅鮑魚仔

龍蝦湯

睇住佢即打,新鮮

琵琶鴨皮

皮脆肉肉一般

羊扒

冇騷味

燕窩蟹粥

燕窩就吾好諗,少到...,但勝在粥底好鮮甜
甜品選擇ok多,雪糕就好眼前一亮, 3間大牌子的雪糕
推薦: 芝士撻

入口仲係暖暖地,芝味十足

芒果撻

新鮮香甜,一D都吾酸

飽到反肚, 都係total $580
2016-10-07
  • 芝士撻
  • 魚肚羹
  • 長腳蟹
2016-10-01 9291 瀏覽
因為信和會員生日有買一送一優惠,雖然食過好多次但想近近地就照去一開始當然食海鮮松葉蟹唔錯有鮮味肉彈牙,蝦同翡翠螺都係一般無驚喜酒店送焗嚮螺,賣相靚但食唔出螺肉同甜味有小小蟹肉,都係一般 魚肚羹沙爆魚肚好多大大舊,有粒鵪鶉蛋好奇怪,有粒手指公大嘅鮑魚仔老實講食完都感覺唔到有味,有罐頭蟹肉好難食自己拆好食好多琵琶鴨皮脆肉梅肉冇味,羊扒肉林冇騷味,鐵板虎蝦煎到過左火肉好似食擦子膠蝦味淡燒牛肉唔好彩有根,即炸軟殼蟹天羅婦好好食又脆又唔油膩冇腥味,南瓜太厚唔夠林又唔夠甜,多春魚好腥露荀炒蝦仁唔知咩撻好難食泰式海鮮濕炒河-河粉先用豉油乾炒炒到痴埋晒,再灼熟海鮮同什菜再淋蠔油獻汁,嘩真係難食到呢燕窩蟹粥-當然燕窩係睇到食唔到,蟹係水蟹冇肉食但粥底好香蟹味又鮮甜雪糕迷你版真好甜品時間太多不能盡錄,咁大碟我只食淨朱古力類其他清晒,焦糖燉蛋好好味邪脆蛋香滑細細分熱食果類甜品全部都好食酸酸甜甜好開胃,反而芝士蛋糕同米糠布丁都麻麻地黃金食左好多似,酒店堅持做咩主題都好,戶外食品一成不變,其實整得好食無所謂但又冇改進,可惜屯門只得一間酒店
多狂雪糕櫃
松葉蟹,翡翠螺,蝦,刺身(甜蝦,三文魚,吞拿魚,八瓜魚)
焗嚮螺
酒店送焗嚮螺,賣相靚但食唔出螺肉同甜味有小小蟹肉,都係一般
魚肚羮

燒琵琶鴨,鐵板虎蝦,燒羊扒
燒牛肉,天婦羅(軟殼蟹,南瓜,多春魚)
蝦仁炒露荀
用餐優惠
優惠券
多狂雪糕櫃
魚肚羮
燒牛肉,天婦羅(軟殼蟹,南瓜,多春魚)
焦糖燉蛋,,栗子朱古力布丁,什果啫哩,木糠布丁,大量蛋糕
2016-08-13 11266 瀏覽
生日月, 而家真係多左好多優惠, 平時見到生日免費食自助餐,都會諗 : 係咪真呀!!?????今次真係比我食到啦 !!今個月係我同閏蜜的生日,一班好朋友們為左慶祝我地的生日,一行7人去食自助晚餐首先要食免費生日餐, 必定要成為SINO CLUB會員.而且是免費的。(申請後可以用APP 登入)然後打去訂位時, 講出有2位生日便可以(當然會核對你的身份証及電子會員咭)我地準時去到, 佢比左張圓枱我地,大家齊齊拎野食了雖然係無生蠔有些失望, 好在戶外燒烤種類多,刺身種類就正常, 如果有帶子就更好, 我只食了三文魚, 三文魚夠肥美,而且新鮮,  食左兩轉要定一定, 否則 食唔到其他野。刺身隔離有日式壽司飯, 試左少少, 覺得壽司醋唔夠多 再食下沙律, 沙律選擇多, 除了有沙律菜, 伴好的沙律也有, 絕不會令你消化唔好呢 ~冷盤多選擇, 而且補給亦好快, 扇貝及都好鮮甜熱盤種類唔算多, 但我覺得呢個好食芝士粟米焗薯仔材料好簡單,但整出黎可以咁好喎 ! (引發我都想自已整)因無生蠔, 重頭戲就落係戶外區的燒烤啦 ~天氣好熱, 因為太多人食, 所以有一部份人坐戶外, 幸好唔會太熱一到戶外, 首先拎下
都會諗 : 係咪真呀!!?????

今次真係比我食到啦 !!
今個月係我同閏蜜的生日,
一班好朋友們為左慶祝我地的生日,
一行7人去食自助晚餐
首先要食免費生日餐, 必定要成為SINO CLUB會員.
而且是免費的。(申請後可以用APP 登入)

然後打去訂位時, 講出有2位生日便可以
(當然會核對你的身份証及電子會員咭)

我地準時去到, 佢比左張圓枱我地,
大家齊齊拎野食了
雖然係無生蠔有些失望, 好在戶外燒烤種類多,
而且新鮮,  食左兩轉要定一定, 否則 食唔到其他野。
刺身隔離有日式壽司飯, 試左少少, 覺得壽司醋唔夠多
冷盤多選擇, 而且補給亦好快, 扇貝及都好鮮甜
熱盤種類唔算多, 但我覺得呢個好食

芝士粟米焗薯仔

材料好簡單,但整出黎可以咁好喎 ! (引發我都想自已整)
因無生蠔, 重頭戲就落係戶外區的燒烤啦 ~

一到戶外, 首先拎下汽水, BEER 啦 ~戶外區有大量燒烤食物,
燒烏頭, 燒豬, 燒鴨, 燒雞翼, 還有粥品, 湯粉, PANCAKE, 印度燒餅, 串燒, 燒羊架, 燒蝦, 天婦羅等
乳豬好正, 見到廚師即場燒, 好有感覺, 烏頭的醬汁好惹味,
天婦羅中南瓜好甜, 雞翼能夠燒得脆皮, 串燒多種類.

食飽左一輪, 總要留肚食甜品啦 ~

甜品反而選擇不多, 吸引不到太大興趣,
但雪糕就好眼前一亮, 竟然會有3間大牌子的雪糕
還有, 無影相的磨姑湯, 磨菇湯內有粒粒磨菇, 好香滑 ~

最後埋單時, 出示電子會員証及身份証便可以 。我和閏蜜真係免費, 雖然成人收費幾貴, 但有2人免費算係拉平左 ~
題外話/補充資料: 做會員可以免費食自助餐
2016-07-17 11325 瀏覽
正點:1. 乳豬長期排隊,一碟有四大舊,皮脆肉嫩,好高質素 2. 燒虎蝦好新鮮,好嫩 (encore三次)3. 燒帶子下面舊瓜好味 (encore舊瓜三次)4. 辛苦唒熱辣辣仲要對住炭火爐嘅師傅們 (保障師傅們私隱,冇圖)5. 雪糕有兩隻名牌,最鍾意嘅士多啤梨味兩隻牌子6. 好多款甜品!7. 有啤酒飲!(冇圖)8. 有live band有哥哥扭氣球俾小朋友 (冇圖)缺點1. 地點唔方便
正點:
1. 乳豬長期排隊,一碟有四大舊,皮脆肉嫩,好高質素
2. 燒虎蝦好新鮮,好嫩 (encore三次)
3. 燒帶子下面舊瓜好味 (encore舊瓜三次)

5. 雪糕有兩隻名牌,最鍾意嘅士多啤梨味兩隻牌子
6. 好多款甜品
7. 有啤酒飲!(冇圖)

8. 有live band有哥哥扭氣球俾小朋友 (冇圖)

缺點
1. 地點唔方便
2016-07-16
2016-06-09 10585 瀏覽
今天係端午節,第一次尼左呢間食lunch buffet,成人318蚊一位,唔算貴,咁就尼食下,去到見到食物選擇唔算多,行個圈都見到曬d食物,食物質數味道都係比較普通,我覺得同出面街食到的無大分別,呢度各式食物都有d,海鮮無我鍾意食的長腳蟹,熱食款唔多選擇,都係d好普通既菜式,甜品款就最多,亦都較好食d! 今日有兩個粽食,係咸肉粽同蓮蓉鹼水粽,兩個粽都好食d! 食曬所有的都夠飽,但無下次尼囉!
2016-06-09
  • 甜品
2016-05-29 15735 瀏覽
親戚請客食飯, 居然不是吃中餐, 而是吃自助餐. 地點是屯門的黃金海岸, 老實講, 還是第一次來. 到達時仍未夠六時半, 但已經聚集了很多人等入座. 今期主題是歐陸美食自助餐, 還有室外燒烤呢!餐廳分上下兩層, 地方十分闊落, 枱之暑有足夠空間, 坐得舒服. 食物的種類很多, 生的, 熟的, 燒烤...... 種類太多, 眼闊肚窄, 所以揀了部份來吃.每位成年人皆送紅酒/白酒有一杯, 拿著酒劵可以去取酒. 不過紅酒的味道偏酸, 不太合口味.先到室外燒烤區看看有甚麼好吃...室外燒烤區, 有廚師即燒即切乳豬!乳豬: 剛燒好不久, 夠晒熱! 一份有四件乳豬, 豬皮很脆, 肉不會太鹹, 不過豬隻較肥, 皮脂較厚.羊架: 又是即燒的, 肉質頗腍, 沒有羶味.燒虎蝦: 虎蝦很香, 又大隻, 肉質彈牙, 不過每次只限兩隻. 意式燒什腸: 有兩種, 香腸皮頗脆, 肉質比平常吃到的香腸軟身.意式炸海鮮: 又是剛炸好不久的, 有魚, 蝦, 魷魚和蠔. 入口仍然是暖的, 炸得夠脆, 炸粉也不太厚.燒雞翼: 新鮮燒起, 香噴噴, 很大隻, 不夠燒得不夠熟, 而且不夠入味.吃完燒烤, 轉攻刺身和凍海鮮...刺
到達時仍未夠六時半, 但已經聚集了很多人等入座.
今期主題是歐陸美食自助餐, 還有室外燒烤呢!

先到室外燒烤區看看有甚麼好吃...
室外燒烤區, 有廚師即燒即切乳豬!
羊架: 又是即燒的, 肉質頗腍, 沒有羶味.

吃完燒烤, 轉攻刺身和凍海鮮...
刺身: 沒有特別要求要多少塊, 廚師卻很鬆手, 每樣都給了很多. 比起一些酒店的刺身, 每次只給三兩片, 這裡明顯好得多!!
三文魚很厚切, 看起來很新鮮, 肉質肥美滑溜, 正!
甜蝦: 味道鮮甜
希靈魚: 味道一般, 魚子入口脆身

凍海鮮:
青口: 比較細隻, 味道偏淡, 一般水準
凍蝦: 像基圍蝦, 一般大隻, 肉質彈牙
蟹腳: 尚算結實, 肉帶鹹味,ok

除此之外, 因為主題是歐陸美食, 所以也提供了一些特式歐陸食物.
比目魚: 魚肉很滑溜, 但魚味一般
鵝肝凍: 鵝肝入口香滑, 帶點羶味, 又沒有煎鵝肝般油膩
希臘飯卷: 用葉包著的飯, 味道太酸, 飯粒也偏削
雪糕方面, 有Movenpick和Haagen Daaz雪糕. 個人偏愛Movenpick雪糕, 雖然只有vanilla和 Chocolate味, 但都極度美味, 十分香滑, vanilla味有黑色點點的 vanilla seed; Chocolate味有朱古力碎, 超美味!
至於甜品, 試了較有特色的:
希臘合桃蛋糕 (右): 內有很多合桃, 味道不太甜
蘋果批(後): 餅底頗脆, 上層的蘋果一般, 味道微酸甜
法式歌劇院蛋糕 (前): 朱古力味勁重, 很滑溜
果撻 (左): 紅莓很酸, 餅底又太腍
生果:西瓜, 菠蘿都甜, 只有火龍果味道微酸.

食物種類實在太多, 有些想吃的根本吃不下. 不過, 由於食客也很多的關係, 幾乎所有單位都要排長龍, 特別是燒烤區, 要有心理準備.

2016-05-14
  • 三文魚刺身
  • 甜蝦刺身
  • 乳豬
  • 雪糕
  • 虎蝦
2016-04-26 7327 瀏覽
今年生日决定嚟食lunch buffet,近近地揀番屯門,但食完後感覺唔錯。雖然午餐嚟講食物種類唔算多,但都夠精。主題應該係日韓泰,海鮮有凍蝦,螺,青口等四五樣,冇長腳蟹有啲失望,但個凍蝦我覺得好正好新鮮。隔離就有個櫻花蝦,又幾好味。日本嘢嚟講刺身都係五樣,有三文魚,呑拿魚,octopus,甜蝦,希靈魚。甜蝦偏細件,但三文魚,希靈魚攞親都厚切。隔離有即整窩夫,仲有羊架~韓泰菜不過不失,泰式鳳爪,青木瓜沙律都幾正。但最正都係甜品,朱古力用料好靚,食咗三轉先收手
韓泰菜不過不失,泰式鳳爪,青木瓜沙律都幾正。
但最正都係甜品,朱古力用料好靚,食咗三轉先收手

2016-04-26
用餐優惠
信用卡優惠
  • 甜品
2016-03-29 7915 瀏覽
由於寫完上半部份,相片未能全部登出,,現在係下半部份,將剩餘部份照片登出,美食咁多,登唔晒,但見到都開心今次用了信和之友優惠,買到送一。原價$578,另外要比加一服務費。酒店上有酒吧,歌手唱到9時就會上酒吧度繼續唱,真係食得很飽。雪糕不斷供應,有很多種味道可選擇,可惜眼闊肚窄,無諗過這間酒店會咁爆場的,好熱鬧呀。
2016-03-28
  • 鮑魚焗酥
2016-03-29 11718 瀏覽
今晚食左一餐豐富的自助晚餐。本來以為主題係日,韓,台美食自助晚餐無咩野食,但見到食評講既野,又好似有好多野食咁,今晚終於試到了。由於遲訂位,所以差不多全場滿座,要坐室外座位。天氣有點凍,心諗,坐室外一定好慘啦,點知,又唔係想像中差喎,反而坐室外,可以感受到燒烤氣氛和歌手唱歌,隔離仲有個暖爐㖭,所以唔覺得好凍6:30開始有得食了,真係有很多野食。食長腳蟹先,又有扇貝和凍蝦。有壽司,肥美三文魚和超大巨形帶子,好鮮美呀自己食喎到咁多,因為實在有太多野食了,我要留肚吃其他美食呢。哇,好大隻虎蝦呀,熟食喺燒烤場度攞的,我食左很多隻呀。燒烤場帶很多美食,包括有燒豬,燒魷魚,菜,燒雞奕,燒牛扒,羊扒,海鮮湯 (好足料,材料有大蝦,魷魚,貝殼類海鮮),窩夫,燕窩雞粥,燒波羅,天婦羅等等,有啲唔記得左了汽水和熱飲任飲,另外本身付每人可以免費order 一杯飲品㖭。熟食種類也很多,數唔晒,我也沒有食太多熟食,因為我主要食燒傷場既野食都已經夠豐富了。室內美食也很多,有韓式炸雞,薯角,豬頸肉,凍螺肉,長腳蟹,扇貝,菜沙律,朱古力噴泉,朱古力,火腿,仲有好多。湯好飲有2款,中湯和忌廉湯甜品種類也很多,幾十款,食
今晚食左一餐豐富的自助晚餐。
本來以為主題係日,韓,台美食自助晚餐無咩野食,
但見到食評講既野,又好似有好多野食咁,今晚終於試到了。
由於遲訂位,所以差不多全場滿座,要坐室外座位。

6:30開始有得食了,真係有很多野食。
食長腳蟹先,又有扇貝和凍蝦。
壽司,肥美三文魚和超大巨形帶子,好鮮美呀

,好大隻虎蝦呀,熟食喺燒烤場度攞的,

室內美食也很多,有韓式炸雞,薯角,豬頸肉,

湯好飲有2款,中湯和忌廉湯

甜品種類也很多,幾十款,食唔晒咁多隻㖭

雪糕有很多呀,H和M牌子的雪糕,H也有雪條㖭。

生果種類都多,有西瓜,蜜瓜,哈蜜瓜,火龍果,燈,士多啤梨,波羅等等。

我食到咁上下,已經很飽了,食密很滿足地離開。

好彩今次有信和之友優惠,買一送一,今晚正價係$578和要另外加一服務費。

今晚全場滿座,歌手有一男一女,主要唱英文兩為主,只聽到一首國語歌,佢地唱得幾好聽,令現場氣氛很好。

其實這間酒店既職員都幾快手,職員也很多,以同類酒店來說,這間酒店人手都幾多,單單以燒烤場人數, 都起碼有10個人了,看得出這間酒店很用心,又有歌手唱歌。

如果住屯門會比較方便啲,因為這間酒店位置都幾入,住九龍來食的話,可能會覺得遠。如果揸車的話,可以免費泊車,埋單時職員會問你了,真係太好了,又可慳返泊車錢。

仲有很多美食, 未能登出

三文魚和帶子
海鮮湯
室外氣氛
燒魷魚
煎牛扒
燒雞奕
燒波羅,燒年糕,腸仔
煎虎蝦
澳洲牛柳
雞奕
韓式炸雞
雪糕
2016-03-28
生日
  • 燒乳豬,燒波羅,煎虎蝦,海鮮湯,煎牛扒,雪糕