2019-03-28 38 瀏覽
因為多好評,今次一行七人試呢間任食火鍋,覺得整體服務不錯,啲服務員手腳快,雖然我們早到,未齊人都冇計時,所以正式黎講我地食多過兩小時。食物方面,佢一開始會俾啲特色食物你,仲有海鮮拼盤,老實講,係正既!不過無限任添嘅食材就無咩驚喜。叫任食嘅食材,牛就俾得少,丸就俾多多,呢個位係扣少少分。不過以呢個價錢,又係銅鑼灣區,我覺得都算抵食。仲有好多湯底選擇,老實講,湯底唔算太捉料,都係個句,呢個價錢算係好抵食。

海鮮拼盤
海鮮拼盤
2019-03-25 451 瀏覽
打邊爐並吾係冬天既專利,酷愛打邊爐既我,即使天氣稍微回暖左少少,都忍吾住再次Shabushabu🙈.今次就搵到呢間位於銅鑼灣新開既宮廷任食兩小時火鍋「老沸爺」。.餐廳裝潢無論係牆身燈飾,檯凳餐具,都以宮廷為藍本,猶如置身於清朝皇宮之中,令到客人一邊享受美食,一邊享受宮廷既皇室氣氛🙆‍♀️.任食火鍋有兩種價位,分別係$188同$288。兩者主要係湯底同贈送食材既分別~.湯底方面:$288可以選擇8️⃣種以兩小時熬煮既老火湯底2️⃣種以四小時熬製既養生燉湯底2️⃣種以四小時熬製既滋補老火湯底1️⃣種即叫即做生滾湯底贈送食材方面:🔥海鮮拼盤🔥麻辣火鍋拼盤🔥安格斯雪花牛頸脊🔥川渝筷子牛肉🔥潮汕手打牛肉丸🔥西班牙黑毛豬腩肉🔥雲南高原雪花鏽球菌🔥台灣直送水蓮菜.💕小妹極力推薦超高性價比既$288套餐價🥳 💕每人只要加多$100就可以揀養生燉湯底,而贈送食材亦更多價值更高🙆‍♀️💕不過要注意:養生燉湯同滋補老火湯係每日限量而贈送食材係送完即止架🙇‍♀️.小妹係星期六9:30後入座,由於係星期六日,所以每位要加$10,但9:30後入座減$20,拉上補下,結果每位仲平左$10添,勁抵食呀‼️✨P.S. 7:30半前離座都可以減

湯底方面:

🔥雲南高原雪花鏽球菌
🔥台灣直送水蓮菜
💕小妹極力推薦超高性價比既$288套餐價🥳
✨P.S. 7:30半前離座都可以減$20架🥳
由於「老沸爺」既燉湯鍋實在夠特別夠吸引🙈今次我就揀左鴛鴦鍋,足料卜卜花甲龍蝦濃湯鍋同雪燕桃膠皂米膠原三寶養顏烏雞參湯,都只係加多$30🙆‍♀️ 左邊就清熱解毒,止渴利濕,右邊就養顏美肌,補脾益肺,打完邊爐都吾洗上火,既健康又養生🥰
係我地用微信APP 落單既時候,令我地眼前一亮既火鍋就上枱啦~
左邊係超級多料既花甲龍蝦湯,龍蝦既大小佔據左半邊鍋既七成,而底部既大大粒花甲更係多不勝數(果然係名副其實既足料😍),再灑上翠綠既蔥花,真係流哂口水❗️而右邊係空既,形成強烈既對比😂當我地仲諗緊係咪漏左比湯底既時候,店員就拎左個燉湯盅出黎,再慢慢咁將烏雞,豬骨,雪燕桃膠等盛出黎,最後將精華倒入邊爐中🙆‍♀️

先飲一啖燉湯,雪燕,桃膠,烏雞,人參既精華完全化成湯,入口極之清甜,參湯愈煮愈濃郁,忍吾住飲左好幾碗呀😋
安格斯雪花牛頸脊
牛肉條紋清晰吸引,食落嫩滑多汁,牛味濃郁👍

麻辣火鍋拼盤
吸睛度極高既拼盤包括有鵝腸,千層肚,黑毛肚同黃喉,食落爽口彈牙引新鮮,重點係呢d 都係不常見到既火鍋材料。

仲有高達上百種任食材料❗️而最為矚目既當然有美國雪花牛肩胛,美國雪花肥牛,紅酒牛肉,窩蛋牛肉,牛肚,牛舌等等,都係任食架❗️我同男朋友叫左7碟美國雪花牛肩胛先至滿足🤣

至於蔬菜炒麵丸仔類,我地都叫左好多🙈如芝士腸,牛丸,油豆腐串,紫薯麵等等。其中,紫薯麵我仲係第一次見🤣而油豆腐串超好味,掛湯一流,咬落去勁juicy😍
打邊爐最少不得餃子~人手包既餃子,內餡超豐富,皮薄餡靚,我地encore 左4次西洋菜餃,大滿足🥰

另外,飲品櫃都特別霸氣❗️有四個大櫃,至少20款飲品,真係吾怕揀吾到心水飲品🙆‍♀️

另一邊櫃則放左吾同既蔬菜,可以自行去拎~
而醬料區都有9種配料可以選擇,自由配搭💕
門口位亦有熟食區,雖然吾多,但係樣樣都係精品,如香辣烤豆皮,七味薯角,脆黃豆等等。小妹特別推薦七味薯角,香脆內軟既薯角,灑上七味粉,香辣又惹味😋

最後必食救火冰粉,口感似啫哩,但更為爽口,有原味同薄荷味。小妹推薦薄荷味,食落涼陣陣😍

2019-03-16
2019-03-17 123 瀏覽
網上睇到介紹,食評都寫到好好,所以就訂位試下。星期六6:30上到來,得3,2枱冇乜人,環境ok,乾淨,有小食同醬料自助,任食有$188, $288選擇,我揀了$288, 星期六每位加$10。我揀咗麻辣同燉湯做湯底,湯底ok,但食物真係一般,份量好小,經常漏單,點咗2份,都只會來一份,牛肉點咗2次都冇來,同店員講,佢先拎2份過來,但係牛肉係雪到好硬,根本夾唔到,問店員我應該點食?佢都答唔到😅2個人埋單6xx,我唔會再去,因為呢個價錢有更好既選擇😄唯一係個冰粉份量同味道都係其他就真係一般🤷🏻‍♀️
網上睇到介紹,食評都寫到好好,所以就訂位試下。
唯一係個冰粉份量同味道都係
其他就真係一般🤷🏻‍♀️
2019-03-16 40 瀏覽
六點三開始食,因為唔太食海鮮,所以揀咗$188. 湯底係蕃茄同麻辣,不過不失。配料都係普通野啦,牛滑油炸鬼已經叫做特別少少,但係叫咗一次咁大把就售罄,講緊係六點半…肥牛黎講,我咁大個女都未見過厚到咁同肥膏咁多既肥牛,睇到都唔係太想食。咁佢有另一款牛肩肉係薄身好多都係任叫,第一輪落單,等咗半個鐘先黎,之後醒啦,即刻再叫多四碟(因為每碟得幾細塊),我諗六點十左右叫,等到七點二再追,追到七點五都未黎,嬲嬲地就叫埋單。點知埋單既時候佢就終於黎咗兩碟,大佬呀,重係冰架,痴住咗隻碟,拎都拎唔起. 姐係其實如果你忙,要司傅手切所以要等咁耐我都理解,但係如果你只係係冰櫃度攞出黎,咁點解要客人等半個鐘??明知肥牛會多人叫點解唔預早放出黎解凍??如果覺得比人任食會蝕就唔該你擺係追加果邊啦。真係難為幫我地追單果個妹妹仔。問侍應哥仔佢重話放心,落咗單一定黎…係咩?我叫幾咗次羊肉,到埋單都未見到影。七點半前離坐既話每人減廿蚊,我地等到嬲所以決定唔蝕呢四十蚊比佢,橫點都係齋等,所以七點五我地就叫埋單,攞到張單黎,當然無減到啦,好彩睇一睇,咁問佢“唔係七點半前離座每位減廿蚊咩?” 正常人既反應應該係“呀係喎,唔好意

七點半前離坐既話每人減廿蚊,我地等到嬲所以決定唔蝕呢四十蚊比佢,橫點都係齋等,所以七點五我地就叫埋單,攞到張單黎,當然無減到啦,好彩睇一睇,咁問佢“唔係七點半前離座每位減廿蚊咩?” 正常人既反應應該係“呀係喎,唔好意思,我即刻幫你地減返四十蚊!” 但係個哥仔好好笑咁問返我 “哦…係丫…咁你係想我幫你地減返四十蚊?” 我真係唔知點比反應佢!唔通同你講“唔係丫,你幫我加多四十蚊?” 緊係要減返啦,你唔好玩我啦!

我第一次食完火鍋放題係會餓住咁走…好老實講呢間野一啲都唔值,佢上邊果兩間158唔使加一重好食好多…
2019-02-27 264 瀏覽
自己就好中意食麻辣火鍋新年前見面書有介紹呢間 又有我中意食既豆腐串 新年便約好友到此食個便飯當開年佢半自助型式 小食同野飲 菜 菇果類都自己拿!食住小食等湯來雞翼尖 木耳 拍青瓜 炸豆? 豆干?另外兩樣唔識不過都幾好食啊!仲有湯都係自己拿 勁方便 減輕服務員負擔成日唔理之餘自己行下又食多點!!同友人選左個188餐加30蚊選左鴛鴦湯麻辣鴨血+沙爹😂兩個都農味湯😂麻辣都夠味 鴨血吸左辣汁真係好食 無得輸個沙爹味都唔係好覺 不過浸菜果陣會食到陣沙爹應有既甜味 都唔錯 撈下個沙爹湯果陣撈到隻爛雞腳 唔知係米姐係佢湯底既湯自己煲呢😂呢個係188個餐先送來既拼盤乜乜菌 牛頸脊 四粒牛丸牛同個乜菌都好食 牛勁嫩 個菌就好吸汁佢方便就係電話微信落單 唔洗寫紙 幾環保既姐係幾似大陸咁不過碌下碌下都唔見有我想食既豆腐串我諗功夫煩 取消左鵝腸 草咩牛肉好滑呢個牛 又有香草既料味瘋狂牛肉好多香辛料既牛肉其實好似乜大俠都有呢款牛肉呢度任食價都有呢正 唔錯 又香 又辣 又嫩菊咩牛鞭都幾勁下 第二朝好硬 功效好鴨血估唔到佢叫來既牛都幾靚 紋路唔錯有驚喜我諗呢間我都會再叫朋友仔來 值得一吃 咁既價錢
自己就好中意食麻辣火鍋
佢半自助型式 小食同野飲 菜 菇果類都自己拿!
食住小食等湯來

雞翼尖 木耳 拍青瓜 炸豆? 豆干?
另外兩樣唔識不過都幾好食

估唔到佢叫來既牛都幾靚 紋路唔錯
有驚喜

我諗呢間我都會再叫朋友仔來 值得一吃 咁既價錢

2019-02-26 223 瀏覽
冬天唔打邊爐,邊度似冬天?!於是,行經呢間嘢就唔理三七廿一入去一試。如果要對間嘢嘅嘢食作一個整體性嘅評價,咁係:湯底濃郁,食材新奇有趣!最主要佢有台灣嘅水蓮菜同雲南嘅繡球菌,呢2樣嘢唔係咁容易喺香港嘅火鍋店食得到!之前睇台灣嘅旅遊節目介紹農民喺池塘採收水蓮菜,一條條綠色植物,望落似韮菜芯,幾得意,估唔到喺香港可以一試佢嘅味道。初嚐之下,原來幾爽脆可口!至於繡球菌,睇落下好似雪耳,但食落去卻出奇地爽口,在火鍋中,「索」晒湯底精華,正!另外,牛肩脊都幾嫩,桶蠔大大隻又新鮮!其他嘅就唔逐一介紹啦!總括呢間嘢:可以翻兜!前菜,任拎選咗鴛鴦鍋,一邊係麻辣鴨血,鴨血好滑~~另一邊係酸菜魚大大隻,巧新鮮😋牛肩脊,唔錯啦~綠色一條條就係傳說中嘅台灣水蓮菜,而水蓮菜下低就係雲南繡球菌,兩樣都新奇而爽口!鱔片😋😋😋

前菜

前菜,任拎

麻辣鴨血、酸菜魚湯底

選咗鴛鴦鍋,一邊係麻辣鴨血,鴨血好滑~~另一邊係酸菜魚

大大隻,巧新鮮😋

牛肩脊,唔錯啦~

鱔片😋😋😋

前菜
麻辣鴨血、酸菜魚湯底
2019-02-23 116 瀏覽
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 instagram: foodkiller_dk開始之前想講 有個識影相既朋友真係三生有幸 可遇不可求 批相真係好高質👍 台式養生火鍋一直都受歡迎 因為有唔同種類 仲要補身 而川菜就唔洗講 前幾年大量入侵香港 仲大受歡迎 之前都唔知香港咁多人可以食辣 就睇下今日試食果間既食物 好唔好食 😛-🥘升級半自助放題🥘($288)升級左會多左個拼盤,入面有黑毛肚 鵝腸 黃喉 牛胸爽 鴨掌 同千層肚 等等湯底方面 叫左藥膳排骨同桃膠皂角米鳥雞 聽到個名都知道好補🥰 鳥雞仲對女性好好tim肉類方面都有十幾樣揀 特別d有牛鞕 同豬腦🤤 豬腦 香港好少有 我超中意食 好creamy 好正其他食物質素都好 而且同大陸食到既差唔多 中意上深圳既人 應該都會係度食番果度既味 而且係用電腦落單 比較環保👍👍👍而且出面都有好多唔同既新鮮菜比大家拎尼食-🎈銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室平均傷害:$304.5...
🥘升級半自助放題🥘($288)
而且出面都有好多唔同既新鮮菜比大家拎尼食
🎈銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
平均傷害:$304.5
2019-02-17 1682 瀏覽
難得同阿媽去行下街,行完街又係時候諗食乜,又見今日天氣又凍凍地就諗住搵間火煱店烚下烚下。行完TS行過對面橋底見$288任食火煱,星期五、六、日都係加多$10,就食佢啦!我本身唔太食得辣既,所以就揀左湯底有手指公推介既花膠蟲草雞 同 藥膳排骨 (鴛鴦+$30)。店入面GE裝潢非常古色古香配月同小菜可以任拎一坐低叫左個湯底無耐,就上一碟併盤,併盤有美國安格斯牛頸脊、手打牛肉丸、雲南雪山繡球菌、台灣水蓮菜、爽脆妙齡鵝腸、大刀黑毛肚、新鮮千層肚、黃喉, 油花牛胸爽同去骨鵝掌,認真多款式。美國安格斯牛頸脊,呢個幾有牛肉味,任食黎講算質素非常唔錯。雲南雪山繡球菌,繡球花就聽得多,繡球菌就第一次見。又幾好味喎,爽爽地配埋個藥膳湯底好味。台灣水蓮菜,呢個我去親養心殿必叫既,估唔到任食火煱都有呢隻菜,雖然係無得再追加,但有得食,姐已經覺得好幸福。爽脆妙齡鵝腸呢個又特別,未食過。碌一碌就食得,兩個字爽脆。大刀黑毛肚,入口爽脆,幾好食。 新鮮千層肚入口其實即係牛百葉,可能因為用材新鮮既關係,比平時食開GE既,更加爽脆。牛黃喉,呢度有少有的牛黃喉,呢個我好鍾意食!超推介。另外我地免費追加左好多野食,青草牛肉、

店入面GE裝潢非常古色古香

配月同小菜可以任拎

美國安格斯牛頸脊,呢個幾有牛肉味,任食黎講算質素非常唔錯。

爽脆妙齡鵝腸呢個又特別,未食過。碌一碌就食得,兩個字爽脆。

大刀黑毛肚,入口爽脆,幾好食。

牛黃喉,呢度有少有的牛黃喉,呢個我好鍾意食!超推介。

另外我地免費追加左好多野食,青草牛肉、紅酒牛肉、窩蛋牛肉、筷子牛肉、蟹柳捧、鴨血、牛舌、海鮮類有沙白、花膠同海蝦。甜品可以叫百香果冰粉爽,降辣冰涼。

筷子牛肉 呢個最特別, 加左D麻辣落去。少少辣, 就算我呢D唔食得辣既人都食得到。

蔬菜同飲品就係雪櫃任拎。
2019-02-10
2019-02-17 153 瀏覽
今日約咗朋友嚟銅鑼灣食呢間新開嘅老佛爺火鍋 入邊裝修幾特別中國風嘅設計另外有d涼拌小食 手拍青瓜 同紅油木耳係最受歡迎 轉個頭就清空 打邊爐前嘅開胃小食 吾錯蔬菜類飲品 同醬料都係自助的 飲品種類選擇都多 多數餐廳醬油係咸呢間餐廳係甜的 都幾夾我地揀咗鴛鴦火鍋 每位$288 另外鴛鴦加$30 麻辣鴨血湯底、花膠蟲草雞湯底新張期內奏送美國A Cup安格斯牛頸脊 川派麻辣火鍋必食經典拼盤 有 鵝腸、黑毛肚、千層肚、黃喉、牛胸爽、鴨掌。手打牛肉丸。云南雪山繡球菌。水蓮菜超過一百五十款火鍋配料 選擇比較多 份量亦適中 佢地係用Qr code微信落單 非常方便 我地分別叫咗麻辣鴨血 蝦🦐 沙白 蟲草花 紅酒牛肉 等等 食物好新鮮 味道亦都吾錯 鴨血好入味 我地分別咗好多份

新張期內奏送

2019-02-17 129 瀏覽
朋友約咗去銅鑼灣打邊爐,去試新店,餐廳嘅裝修好靚,充滿咗中國嘅特色,同一般打邊爐一樣,醬料係自己自助嘅, 有少量嘅熟食可以俾我哋選擇。呢度嘅飲品櫃真係大開眼界,排得好整齊,而且仲有好多選擇,而且啲蔬菜都好新鮮。$288每位美國A Cup安格斯牛頸脊麻辣火鍋必食經典拼盤鵝腸、黑毛肚、黃喉、牛胸爽、鴨掌手打牛肉丸繡球菌水蓮菜麻辣鴨血湯底、花膠蟲草雞湯底鴛鴦鍋除咗上面拼盤,另外仲有一張點餐紙,亦都可以用微信落單。食物嘅種類都好多,真係牛肉都已經有以下幾樣:美國雪花肥牛牛肩胛筷子牛肉紅酒牛肉青草牛肉窩蛋牛肉呢度打邊爐,最大賣點就係花膠同蟲草花任叫,呢兩樣都係好補身嘅食物,平時其他地方都好少可以任叫呢。。呢度比較特別嘅仲有紫薯面,個面真係紫色㗎。食完麻辣湯底,仲有一個甜品可以任點,降火解辣冰粉。

$288每位
美國A Cup安格斯牛頸脊
麻辣火鍋必食經典拼盤
鵝腸、黑毛肚、黃喉、牛胸爽、鴨掌
手打牛肉丸
繡球菌
水蓮菜
麻辣鴨血湯底、花膠蟲草雞湯底鴛鴦鍋

美國雪花肥牛
牛肩胛
筷子牛肉
紅酒牛肉
青草牛肉
窩蛋牛肉

2019-02-15 101 瀏覽
呢間老沸爺係位於銅鑼灣門口的裝修已經很充滿中國風,忍唔想講聲 “參見老佛爺”🙇🏽‍♀️裡面就給我有種古代時客棧的感覺呢度係分2個價錢$188和$288分別就係湯底和配料多好多款選擇湯底就揀左花膠松蟲雞,黎落滋潤一下,入面已經有花膠、杞子、蟲松和雞。原來呢間野係新開張的,所以有碟配菜會奉送😆包括了:美國A級安格斯牛頸脊、川派麻辣火鍋必食經典拼盤(爽脆妙齡鵝腸、大刀黑毛肚、新鮮千層肚、彈牙黃喉、油花牛胸爽、去骨鴨掌)、正宗潮汕手打牛肉丸、雲南雪山繡球菌和台灣空運直送水蓮菜呢度點野食係好環保♻️同都好方便下,就係用WeChat 點單的,而蔬菜和飲品就自己出去雪櫃嗰邊拎火鍋配料係任點任食,選擇既類型有好多揀丸類都有成10類款🥰見到有紫薯麵,好特別呀🥳成個麵餅也是紫色。我覺得啲餃子🥟真材實料脹卜卜,有白菜同韮菜呢2種選擇起碼點左起40幾碟野,食物新鮮絕對會令你肚仔很滿足🤰🏽
呢間老沸爺係位於銅鑼灣

裡面就給我有種古代時客棧的感覺

呢度係分2個價錢$188和$288
分別就係湯底和配料多好多款選擇

原來呢間野係新開張的,所以有碟配菜會奉送😆

火鍋配料係任點任食,選擇既類型有好多揀
丸類都有成10類款🥰
見到有紫薯麵,好特別呀🥳成個麵餅也是紫色。
我覺得啲餃子🥟真材實料脹卜卜,有白菜同韮菜呢2種選擇
起碼點左起40幾碟野,食物新鮮絕對會令你肚仔很滿足🤰🏽
2019-02-11 198 瀏覽
火鍋呢啲真係好岩香港人口味,琴晚去左呢間試業中既老沸爺火鍋。.裝修完全係上一代中國既特色,木造家具,紅色油漆,加上中國古老字體,北京style。.食物方面,餐廳係半自動式火鍋任食(好似係$2xx/人,唔記得因爲唔係我比錢🤤),可以去雪櫃拎飲品、蔬菜等等,仲有部份小食可以自己拎,例姐秘製雞奕尖,青瓜等等。.🔺秘製雞奕尖粒粒都好肥美,好入味,等火鍋滾起既同時食左好多碟。.🔺豬頸肉我中意食,無咩特別原因不過我推薦😂.🔺海膽沙律丸係我好中意食既一款丸,中間有沙律醬包心,幾特別。.

火鍋呢啲真係好岩香港人口味,琴晚去左呢間試業中既老沸爺火鍋
🔺秘製雞奕尖
粒粒都好肥美,好入味,等火鍋滾起既同時食左好多碟。
🔺豬頸肉
我中意食,無咩特別原因不過我推薦😂
🔺海膽沙律丸
係我好中意食既一款丸,中間有沙律醬包心,幾特別。
最近朋友介紹這間銅鑼灣任飲任食的火鍋店,價錢唔貴,質素很好,是確確切切間,性價比極高嘅火鍋店😋 價錢由💲1️⃣9️⃣8️⃣🆙 任飲任食🍢🍡🍻 選擇非常多 食物新鮮😝 而且 Wechat 下單📱 非常方便快捷👍🏻 自助調味料區有提供多款醬料 還有幾款餐前小食... 🍲湯底:麻辣鴨血🌶拼桃膠皂角米烏雞🐥 💕駌鴦湯底+$30 麻辣鴨血湯底入滿有滑溜溜的鴨血,好吃! 💕燉湯+$30 桃膠皂角米烏雞是店員推薦我的燉湯,燉湯大大盅,店員先會把燉湯舀在小碗中讓客人先品嚐後再打邊爐,清甜無味精,打邊爐前多喝幾碗也沒有難度。 我選了💲298套餐,當中包括了: 🇺🇸美國A級安格斯牛頸脊🐄 牛頸脊條紋清晰可見,肉質嫩滑可口。 🍱川派麻辣火鍋必食經典拼盤 🦆爽脆妙齡鵝腸、🖤大刀黑毛肚、🐮新鮮千層肚、🐽彈牙黃喉、🐄油花牛胸爽、👣去骨鴨掌 拼盤最為吸睛,集多種美食於一碟上,當中鵝腸和黑毛肚非常好吃! 🐮正宗潮汕手打牛肉丸 💐雲南雪山繡球菌 🌿台灣空運直送水蓮菜 另外還有多達100款的新鮮火鍋配料

價錢由💲1️⃣9️⃣8️⃣🆙 任飲任食🍢🍡🍻

選擇非常多 食物新鮮😝

而且 Wechat 下單📱 非常方便快捷👍🏻

自助調味料區有提供多款醬料

還有幾款餐前小食...

🍲湯底:麻辣鴨血🌶拼桃膠皂角米烏雞🐥

💕駌鴦湯底+$30

麻辣鴨血湯底入滿有滑溜溜的鴨血,好吃!

💕燉湯+$30

我選了💲298套餐,當中包括了:

🇺🇸美國A級安格斯牛頸脊🐄

牛頸脊條紋清晰可見,肉質嫩滑可口。

🍱川派麻辣火鍋必食經典拼盤

🐮正宗潮汕手打牛肉丸

💐雲南雪山繡球菌

🌿台灣空運直送水蓮菜

另外還有多達100款的新鮮火鍋配料供點盤,任點任食。當日最為推薦花膠、鴨舌、雞子、鴨腸等,在外面較為少見,還有每碟食物都用上一個啡色的小盤子盛住,精緻又衛生,令人食指大動,實在令我大飽口福。

除了wechat點的食物外,還提供多達20款蔬菜及其他食物供客人自助選取。

飲品櫃氣勢十足,擺放了約20款不同種類的飲品,一定有一款岩你。

2019-01-27
2019-02-11 214 瀏覽
🍲台式任食邊勞星期六經過銅鑼灣,天氣又凍凍地,同友人上左老沸爺打邊食,時間7點,所以都仲有好多位。我地叫左$188每位,限時2小時,因為星期六,所以要加$10,新張期送牛頸脊,牛丸同雪耳,我地叫左沙嗲湯底。落單都非常特別,上左個湯底窩後,俾左個qr code係wechat落單,限時邊勞2小時。wechat落單都快上菜,有勁多款鮮牛肉食,瘋狂牛肉、青草牛肉、紅酒牛肉、窩蛋牛肉同肥牛。我同友人都覺得窩蛋牛肉好好味,牛肉面yum左雞蛋,所以非常滑。肥牛,豬肉略為小,一碟只有三塊,而且係雪櫃即取,d肉痴晒係碟上面。其他較為台式既野食,鴨血,鴨舌,都係香港邊勞冇乜有既。仲有小量海鮮,蜆,魷魚,小墨魚等。我覺得最好味及推薦係鴨舌同窩蛋牛肉,友人就覺得鴨血特別同好食。因為我地兩人一個煲,加上野食都上得快,食左個半鐘就閃人。埋單每人$218($198+1)
🍲台式任食邊勞

其他較為台式既野食,鴨血,鴨舌,都係香港邊勞冇乜有既。

仲有小量海鮮,蜆,魷魚,小墨魚等。

因為我地兩人一個煲,加上野食都上得快,食左個半鐘就閃人。

埋單每人$218($198+1)
2019-02-02
2019-02-07 257 瀏覽
我哋一入去就睇中個$188/位, 年三十加$10蚊. 其實同$298嗰個set 多咗啲內臟,同多湯底揀, 唔特別食內臟嘅朋友,其實冇咩誘因去$298. 我哋點咗個藥膳排骨湯底, 頭一兩轉都可以嘅嗰湯底, 但食兩個鐘, 越食越咸. 咸到條脷啲味隔日仲喺到.同埋除咗送嘅內臟, 其他內臟 $188 同$288冇分別.配料唔算新鮮, 啲嘔肉除咗送嗰碟, 其他都冇牛肉味. 啲牛肉加好多鬆肉粉. 但係唯一入得落口嘅係 花雕雞件.但唯一好嘅 環境裝修唔錯, 啲燈暗到都唔知食咗咩落肚.食完個打邊爐, 成口都係咸味, 飲勁多水都好口渴.

同埋除咗送嘅內臟, 其他內臟 $188 同$288冇分別.

. 但係唯一入得落口嘅係 花雕雞件.

但唯一好嘅 環境裝修唔錯, 啲燈暗到都唔知食咗咩落肚.

食完個打邊爐, 成口都係咸味, 飲勁多水都好口渴.
藥膳排骨湯底
湯底