2019-05-28 118 瀏覽
朋友話想試試呢間老沸爺,見佢個名幾得意,加上裝修好有中國feel,就嚟試試,講真係香港要做火鍋做得住,一定要多花臣又好食先留住啲食。呢間老沸爺都係走任飲任食路線,分別係188同288兩個價錢。我地當然揀左288啦,因為堅想試下佢個湯底有幾得,一上枱就覺得揀啱左啦,因為個鍋超大,店員仲推介鴛鴦湯底,等你試盡兩款燉湯。先講花膠蟲草鍋,湯底係好黃,睇到都知足料,飲落仲好滋潤膠質重花膠又多,好正,女士要飲多幾碗。另一款我地揀左燉烏雞湯,見佢用好多豬骨肴製,好潤又滋補,補氣又唔燥,飲完想再飲。288仲包海鮮如鮑魚扇貝大蝦及生蠔,雖然無得任嗌 佢只供應一次,但用料超新鮮又大隻,好鮮甜美味,反正都任食有太多選擇,啤酒汽水五花茶任飲,話明川菜火鍋,餐前小吃有麻辣拍黃瓜,黑木耳,脆黃豆同埋香辣烤豆皮,幾特別,唔太辣好惹味。火鍋料選擇都有大約四十款左右,雪花牛肩肉值得讚,叫左10碟,碟碟質素都一樣,無話越來越差。另外佢點餐方式用we chat 直接落單,方便又環保。

• 雪燕桃膠皂角米膠原三寶養顏烏雞參湯
2019-05-28 971 瀏覽
自從天氣開始熱之後都好似冇打過邊爐, 難得今日放假就去滾滾佢前幾日見朋友食過老沸爺食火鍋好似幾間, 問過下朋友都話幾好食, 叫我黎試下咁我就約埋幾個朋友黎試下入到餐廳見到好古式既裝修, 枱凳都係以紅木為主, 加埋天花老式既燈籠吊燈成個環境都好古色古香, 餐具係黃色同都印左龍既圖案, 連坐墊都有龍既刺繡今日去左宮廷食火鍋呀有2種套餐可以選擇, 價錢分別係$288同$188, 究竟有咩唔同?首先就係湯底, $288既套餐可以揀燉湯, 燉足4個鐘仲可以免費轉做鴛鴦湯底, 再有海鮮拼盤同其他$188套餐冇既食材有靚湯底喎, 所以我地最後揀左$288套餐要左海底椰百合響螺頭龍骨湯鍋, 清熱除燥呀, 打邊爐最岩係等緊湯底加熱期間, 緊係要去混個醬先, 有自助調味區個人覺得一定要試個秘製油碟, 個油好香, 再加少少豉油同指天椒已經好好味仲有自助小食區, 蔬果區同飲品區, 飲品既選擇都幾多至於落單方法, 唔係寫紙咁out架啦, 落左湯底之後店員會比張印左QR Code既單比我地Wechat掃碼落單, 方便又環保陸陸續續開始上菜,  個4層碟好靚, 真係好有宮廷既感覺, 點可以唔打卡海鮮拼盤有元貝, 鮑
咁我就約埋幾個朋友黎試下

今日去左宮廷食火鍋

首先就係湯底, $288既套餐可以揀燉湯, 燉足4個鐘

有靚湯底喎, 所以我地最後揀左$288套餐
要左海底椰百合響螺頭龍骨湯鍋, 清熱除燥呀, 打邊爐最岩
海底椰百合響螺頭龍骨湯鍋/ 麻辣鴨血鍋

係等緊湯底加熱期間, 緊係要去混個醬先, 有自助調味區
自助調味區

仲有自助小食區, 蔬果區同飲品區, 飲品既選擇都幾多
Wechat掃碼落單, 方便又環保
餐前小食
自助飲品區

海鮮拼盤有元貝, 鮑魚, 生蠔同蝦, 全部好大隻好新鮮
海鮮拼盤

係開始打邊爐之前就緊係試左個湯先
個燉湯超足料, 好甜, 我地差唔多飲哂成個湯先打邊爐
真係老火湯, 燉湯既排骨都已經燉到好腍, 點少少豉油都好好食
好味到湯渣都食埋

個麻辣鍋都做得幾好, 夠麻, 越食越好食, 都唔使點豉油呀
鴨血又係煲到入哂味, 好滿足呀

任食既牛肉有2款可以選擇, 2款既質素都唔錯
最估唔到既係有牛舌, 薄切牛舌加入麻辣湯食, 正丫
美國雪花肥牛/ 牛舌/ 美國雪花小肩胛

我地仲叫左好多款食物, 全部細細碟, 份量唔會太多
可以試多幾款又唔使驚食唔哂
蓮藕/ 鯇魚片/ 水魷

最後就係甜品啦, 好想食紅糍粑, 可惜到我想食既時候已經賣哂, 好可惜呀
所以想食既朋友記得早D落單呀!
最後叫左冰粉, 好滑, 甜甜地仲有西瓜粒, 好解辣
食完大家都好滿足呀
降火解辣冰粉
2019-05-26
海底椰百合響螺頭龍骨湯鍋/ 麻辣鴨血鍋
海鮮拼盤
美國雪花肥牛/ 牛舌/ 美國雪花小肩胛
降火解辣冰粉
2019-05-21 597 瀏覽
有次經過鵝頸橋,見到宣傳牌,任飲任食四川火鍋,本身同朋友都未想到吃什麼,$288+1任食價錢絕對合理!這間老沸爺裝潢裝好有霸氣!好似去了古代一樣!主要用QR code來點餐!因為湯底製作需時,所以一坐低先點湯底!湯底的種類有好多款,特別之處是這裏有各款養生燉湯,可以選鴛鴦湯底!我們選了海底椰百合響螺頭龍骨燉湯底原盅燉湯和黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋!兩款湯都超級足料,海底椰百合響螺頭龍骨燉湯清甜到不得了!先喝湯後打邊爐!黃金蟲草花花膠雞煲翅湯有厚厚的花膠,很養顏!這個湯比較濃郁!外面有自助區,頭盤有香辣烤豆皮,脆黃豆等,很有特色,平時的廣東火鍋很少見!另外有雪櫃有不同的蔬菜,生菜,油麥菜,皇帝菜,金菇等等,都很新鮮!飲品款式非常多,還有很多未見過的種類,熱情果汽水幾清新!任食套餐有一次性海鮮拼盤,鮮蝦、鮑魚和蠔,生蠔都幾大隻,蠔味濃郁,蝦很新鮮!這個層架放着不同種類又有特色的火鍋配料,黑毛肚,千層肚,黃喉,鵝腸等。還有雲南高原雪花繡球菌,感覺有點像雪耳!安格斯雪花牛頸脊好嫩滑,肥瘦適中,潮汕手打牛肉丸彈牙!另外也點了一些任叫的火鍋配料,好處是每一款都是細細碟,可以試多一些種類!在銅鑼灣區來
這間老沸爺裝潢裝好有霸氣!好似去了古代一樣!

主要用QR code來點餐!
因為湯底製作需時,所以一坐低先點湯底!

飲品款式非常多,還有很多未見過的種類,熱情果汽水幾清新!

還有雲南高原雪花繡球菌,感覺有點像雪耳!
安格斯雪花牛頸脊好嫩滑,肥瘦適中,潮汕手打牛肉丸彈牙!

在銅鑼灣區來說,這間火鍋店的性價比確實不錯!適合大夥兒來烚下烚下!
2019-05-16
2019-05-21 329 瀏覽
趁呢排落雨,天氣涼返啲啲,又有藉口叫男朋友陪我打邊爐🙆🏻今次呢間火鍋放題係我揀嘅✌🏻講到食🙆🏻真係不得不讚自己😂好識揀💪🏻當初係俾呢到嘅湯底吸引,因為小妹本身係一個非常鐘意飲湯嘅人,上至燉湯下至例湯閒閒地都飲幾碗😋我地揀咗個$288/位嘅高質台式養生火鍋放題,可以先飲湯後打邊爐,養生湯底有五款,包括兩款燉湯,兩款老火湯同一款海鮮生滾湯。除養生湯之外,我見有唔少人都係黎食麻辣湯底🌶⭐️黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋(4小時老火湯底)真係實實在在有層膠質喺湯面,湯料好足,湯底濃郁但唔咸👍🏻我地兩個飲哂成個湯先再加湯打邊爐。⭐️足料卜卜花甲龍蝦濃湯鍋(即叫即做生滾湯底)好足料嘅海鮮生滾湯,花甲大大隻冇沙鮮甜,蝦肉鮮味爽口彈牙。呢到嘅調味料亦都有多款選擇,而且環境企理乾淨。仲有小食前菜,一邊食一邊打邊爐👍🏻蔬菜,菇類,飲品都係自助形式,多款選擇,大量供應。按人頭上嘅海鮮拼盤,有鮑魚,鮮帶子,廣島蠔,蝦,款款新鮮。同樣係按人頭上嘅火鍋拼盤,有爽口嘅雲南高雪花繡球菌,嫩滑嘅精選肉類同內臟。呢到嘅食物種類好多,免費追加嘅食物超過80款,有海鮮/粉麵/蔬菜/肉類/丸類/餃子,仲有甜品!鐘意呢到以wechat方式
除養生湯之外,我見有唔少人都係黎食麻辣湯底🌶
⭐️黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋(4小時老火湯底)
⭐️足料卜卜花甲龍蝦濃湯鍋(即叫即做生滾湯底)
好足料嘅海鮮生滾湯,花甲大大隻冇沙鮮甜,蝦肉鮮味爽口彈牙。
呢到嘅調味料亦都有多款選擇,而且環境企理乾淨。
仲有小食前菜,一邊食一邊打邊爐👍🏻
蔬菜,菇類,飲品都係自助形式,多款選擇,大量供應。
按人頭上嘅海鮮拼盤,有鮑魚,鮮帶子,廣島蠔,蝦,款款新鮮。
鐘意呢到以wechat方式落單,環保得嚟又方便。
當晚絕對係坐無虛席,埋單每人三百零蚊,有湯飲又咁多嘢食,我都已經有再訪嘅打算🤤
2019-07-25 21 瀏覽
老沸爺火鍋裝修帶古式風味 古色古香😻😻老沸爺有2種套餐可以選擇, 價錢分別係$288同$188🙈湯底方面$288套餐可以揀燉湯店員話燉左4個鐘 好補身好老火湯味道仲可以免費轉做鴛鴦湯底麻辣湯底都唔係好辣海鮮拼盤有元貝 生蠔同蝦鮑魚好大隻好新鮮彈牙😚😚雪櫃仲有不同蔬菜類任食😻肉類方面牛肉最吸引肥牛都唔錯小食 飲品 前菜 配料 全部任食啤酒都係任飲🤫🤫冰粉推介啊 解辣超有用原味好食 食左3碗🥰🥰🐽老沸爺火鍋銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室

老沸爺火鍋裝修帶古式風味 古色古香😻😻

原味好食 食左3碗🥰🥰🐽

老沸爺火鍋
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
2019-07-19 19 瀏覽
一直同朋友都好鍾意食辣野 見朋友生日一於食個重慶火鍋慶祝一下老沸爺火鍋既位置都唔難搵 直接就係鵝頸橋隔離 又好近時代廣場 都幾方便一入到去店員安排我地坐低之後 即刻揀下要咩湯底 佢有d每日限定精選湯底 等你可以飲下燉湯 之後再打邊爐我地就揀左個桃膠烏雞燉湯 飲落都幾鮮甜 好重膠質 另外一個當然唔少得係麻辣湯啦 湯底唔算話辣到食唔到 辣得幾溫和 配埋d火鍋配料好夾另外跟餐亦會送一堆火鍋配料 有牛肉、海鮮拼盤、水蓮菜等等 仲可以自己係紙上點d配料任叫任食海鮮拼盤!大大隻扇貝 非常多肉又鮮甜火鍋配料都幾多元化 有唔同既野可以食得到 有唔同既丸類、菜類、肉類 味道都唔錯 最正就係鴨血 可以狂食 飽到捧住個肚走 有樣野非常好 就係每一份都細細碟 可以試多d款 食完再嗌 今次肉類就試左幾款而已 都ok呢度仲有好有重慶特色既冰粉 紅糖糍粑 呢d平時係餐廳都要加錢先食得到 呢度竟然可以任食 食完d辣野食一碗冰粉 好解辣 呢度服務態度都好好 冷氣又夠大 仲有餐前小食可以食 下次再黎食過!

海鮮拼盤!大大隻扇貝 非常多肉又鮮甜

• 海鮮拼盤
四小時淆製老火湯底 - 黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋!! 結合「川派麻辣 台式養生」 Lafayette Hot Pot!! Golden Cordyceps Flower Dried Fish Maw Shark Fin Chicken 🥘!! 《食評》先飲湯後「打邊爐」, 沒想到任火鍋放題也可以有直接飲用的優質湯底!實在太誇張, 用料實在太豐富, 有黃金蟲草花、花膠及雞煲翅!真的是每口魚翅!飲上口還要比老媽子平時煲的更濃郁, 實在太口喝差點把雞湯喝完🤣🤣。除了雞湯鴛鴦拼了川式麻辣, 我們還追加海鮮拼盤(海鮮、元貝、鮑魚、廣島蠔)及經典麻辣火鍋拼盤(鵝腸、千層肚、黑毛肚、黃喉), 除了無限追加安格斯雪花牛頸脊之外, 還有台灣空運直送水蓮菜, 老闆實在太有誠意了!(每位結帳還不需HK$300!) ●驚喜菜式: 黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋●綜合評分: 1. 湯底: ★★★★★ 2. 食材: ★★★★☆ 3. 環境: ★★★★☆ 4. 價錢: ★★★★★

●驚喜菜式: 黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋
4. 價錢: ★★★★★
  • 黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋
  • 海鮮拼盤
2019-06-20 26 瀏覽
一行五人是晚黎左一心諗住試個麻辣火鍋,一坐低見到menu有個$288既套餐,懶得諗既情況底下就叫左呢個套餐。佢全部湯底都好特別好吸引,我地叫左個卜卜花甲龍蝦濃湯鍋拼麻辣鴨血鍋。卜卜花甲龍蝦濃湯鍋好足料,麻辣鴨血鍋入面d鴨血好入味。呢個餐本身已經包左好多野食,當然唔少得海鮮拼盤,有蝦、扇貝、鮑魚、蠔,配埋個卜卜花甲龍蝦濃湯,一流!除左套餐本身包左既食物,外面自助區都有好多選擇,蔬菜菇類、涼拌小食、仲有好多飲料。五個人,淨係叫個套餐同自助區既食物,已經好滿足。套餐價錢中規中矩,個海鮮拼盤絕對係物超所值!

卜卜花甲龍蝦濃湯鍋好足料,麻辣鴨血鍋入面d鴨血好入味。

2019-06-18 25 瀏覽
今晚約左朋友去銅鑼灣食飯,見呢間任食又平平地幾好坐,即管試下~~$288 可以食3hrs (upgrade 左由兩個鐘變3個)打邊爐之前可以先飲左個湯先好驚喜!個湯勁好飲!!叫左海底椰果個燉湯,好清甜完全無味精!飲完湯,出面仲有好多小食同野飲任食任飲好味好味!呢幾樣都好開胃!野飲選擇好多!仲有啤酒!😍😍醬料都係自己任揀!海鮮拼盤,有鮑魚,扇貝,蝦蠔! 呢個價錢黎講真係底食!除左上面menu 講果d 野食,當係仲有大量平時打邊爐會食嘅野,係用電話apps 落單!方便又環保!菜就係自己拎嘅~~薯粉好好食呀!!!Overalll 好滿足嘅一餐,淨係個湯都值回票價!

打邊爐之前可以先飲左個湯先
好驚喜!個湯勁好飲!!
叫左海底椰果個燉湯,好清甜完全無味精!

飲完湯,出面仲有好多小食同野飲任食任飲

好味好味!呢幾樣都好開胃!

野飲選擇好多!仲有啤酒!😍😍

醬料都係自己任揀!

海鮮拼盤,有鮑魚,扇貝,蝦蠔! 呢個價錢黎講真係底食!

菜就係自己拎嘅~~

薯粉好好食呀!!!

Overalll 好滿足嘅一餐,淨係個湯都值回票價!
今日星期日難得放假,緊係要拍下拖仔啦~   8點行到肚仔餓就食朋友介紹既呢間~!  好得意 宮廷式裝潢的任食火鍋~!o!  服務員會安排好你坐低~ 然後同你講番餐牌  有咩湯底推介下~  有邊幾款野食係包埋~  同埋點樣用手機掃app點野食   好好呀!!!  加分加分!呢幾款小食都係任~  都好食架  樣樣試D嘛~ ~~     食野緊係要乜都試食下架啦 hehe 旁邊有好多醬油料~   其中有比較少見的紅油 * o *  好好食呀!!~  無錯  就係成日係出面食到的紅油炒手  都拎埋黎做醬油點野食~  正呀   小妹最鐘意然後我地揀左卜卜花甲蝦濃湯 同 蕃茄鴛鴦湯底~     唔好講少!!  超足料~  我地冇叫野食 整係食蝦同蜆肉已經好好味  有d飽!最重要係冇沙~ 冇腥味  ,味道鮮甜好食不會覺得膩  然後 ↑ 呢d係餐廳精選火鍋料 都係$288 包埋的~仲有海鮮拼盤  ↓然後就可以用手機~點番想食咩030 好方便 ~       野食好快就到  通常都係5分鐘內 就送到啦~ 餐廳仲有特設房仔~  如果想朋一班朋友黎食  記得早D訂枱  另須加1喔 ~~   <3
呢幾款小食都係任~  都好食架  樣樣試D嘛~ ~~
  食野緊係要乜都試食下架啦 hehe
都拎埋黎做醬油點野食~  正呀
  小妹最鐘意
最重要係冇沙~ 冇腥味  ,味道鮮甜好食不會覺得膩
然後 ↑ 呢d係餐廳精選火鍋料 都係$288 包埋的~
仲有海鮮拼盤  ↓
餐廳仲有特設房仔~  如果想朋一班朋友黎食  記得早D訂枱  另須加1喔 ~~   <3  分享到呢到了~
2019-06-02
2019-06-11 34 瀏覽
晚飯時間 經過有人派返單張 聽到$188 任食火鍋 銅鑼灣都竟然有咁既價錢?拎張睇睇啦 真係$188 就有任食火鍋 不過見到$288既就多左幾款湯底 好似重正 決定比個機會佢 !裝潢好古代 配合返佢老沸爺個名 某d椅重有個皇帝墊 決定一係唔試 一試就試個貴既 $288已經係最貴 星期日加多$10 但底湯可以任選鴛鴦湯底 所有都任你選 我地對辣就麻麻 反而對佢既4小時湯底有興趣 最後2款都係選老火湯 分別係海底椰百合響螺頭龍骨湯鍋 同黃金蟲華草花花膠雞煲翅花膠雞就要等佢滾 但響螺就成盅上 先一人一碗先再煲 好鮮甜 肉味濃 好好飲!飲完再飲!之後花膠雞都飲得了 好足料 好多花膠同真係有翅 又係好濃味 真係似出面似既雞煲翅 又飲左幾碗 未食已經飲左一半食物未黎 先出去自助拎野食 有一些小食可自取 另外菜同飲品都係 飲品同菜都好多選擇 同埋幾乾淨👍🏻小食幾推薦這個 冇睇叫咩名 總之就係炸芋頭切絲 第一次芋頭當薯條食 又幾好食喎點單係用we chat QR cord既 方便又環保♻️選擇都幾多 先先會送上海鮮 有蝦 鮑魚 蠔 扇貝最讚係個蝦 好新鮮 蠔驚唔熟所以碌到好細隻😂鮑魚同扇貝都好食然後點左
裝潢好古代 配合返佢老沸爺個名 某d椅重有個皇帝墊
先先會送上海鮮 有蝦 鮑魚 蠔 扇貝
然後點左幾款牛 肥瘦都ok 同埋新鮮喎 而其他配料就有餐肉 魷魚 蓮藕 芋頭
最最最最推薦 係羊肉丸 真係有驚喜!必試
同埋想講佢個羊肉味好濃 食唔到羊既唔好嗌 食開羊既必試 一次令你滿意
同埋有樣好好係 佢有個隔油網比你自用 好方便 食到咁上下起一起油再碌😁😁
而是日紅糖糍粑賣曬 小小失望啦 但佢個救火冰粉好好食 簿荷都試左 新鮮感有 不過都係原味好食 我最近 好飽既情況下 都係左3碗!十分推薦!
總結以銅鑼灣可以任食$288重要有質素 係幾好既選擇👍🏻
2019-06-03 38 瀏覽
店舖位於銅鑼灣位置上十分方便,本身無捻過食呢間,但搵緊餐廳既時候經過見到呢間麻辣火鍋新開同未試過,又見吾需要等位就走左入去嘗試下🤓-系任食既火鍋點左個餐同湯底,再用手機下單點選其他食物,有啲小菜如麻辣青瓜同雞翼尖可以自行出去拎。鼓油同其他醬料選都十分齊全而且無另外收費。同時,大部分既蔬菜類都能夠自己行出雪櫃拎,屬於半自助形式既火鍋。-服務上,剛坐低時店員主動行埋黎介紹湯底同有咩套餐我地可以選擇,所以總體黎講對餐廳算滿足🤡
2019-04-14
2019-06-01 48 瀏覽
早幾日上openrice睇到啲嘢食個嘢好似好靚又好似,所以就book咗今晚同幾個朋友去試下點知就大中伏🤮其實係未入座拎位時個職員態度已經好差,西口西面咁一入到餐廳,已經一大陣酸醙味撲鼻😵醙到好似臭腳味咁,加上啲枱櫈都”立立”地,已經心知不妙,不過朋友都keep住話,可能好好食呢,所以就即管一試一入座冇人介紹過原來要用微訊點菜,又冇人理咁。搞咗一輪就叫咗麻辣鴨血同酸菜白肉鍋。麻辣鍋個樣都還好,仲好似幾辣咁,但係一食落一啲辣都冇,勁失望。我地點咗響鈴,響鈴就緊係落麻辣鍋食先正啦,點知,辣味就食唔到,苦味就好犀利🤢最後我地發現所有吸味嘅食材(好似腐竹)落去麻辣鍋都會變苦💀酸菜白肉鍋個樣就真係好差,好似人地打完邊爐淨咗個鍋底咁,但係食落又正常啲。由於麻辣鍋太難食,所以食食下都放棄咗淨係食酸菜白肉鍋其他嘢食都唔係好好,肥牛叫一碟得兩塊,又唔新鮮,除咗牛肉其他嘢都好唔新鮮,份量少得可憐一人一件都冇,仲漏好多單😞好似響鈴咁,我地4人就只嚟2件,雞件就兩舊正常雞件加兩隻雞翼尖,我都知餐廳會怕客人叫得太多會有浪費,但都不至於咁少掛?全晚算叫做正常嘅就係啲丸同腸仔😂唯一好食嘅有醉雞件,啲肉好滑,不過想再點
點知就大中伏🤮
其實係未入座拎位時個職員態度已經好差,西口西面咁
全晚算叫做正常嘅就係啲丸同腸仔😂唯一好食嘅有醉雞件,啲肉好滑,不過想再點就已經冇再嚟嚕🙄
食完成餐好似食咗嘢落肚,但一啲都唔滿足😪朋友們都同意唔會再有下次。食完惡夢都未完,仲要一大陣酸醙臭腳味咁搭車返屋企😓
2019-05-31
2019-05-31 59 瀏覽
嚟咗五次,剛開業無耐第一次黎食完覺得幾好,可以係銅鑼灣搵到二百零蚊又唔錯既火鍋店,之後幾次已經有d失準,但都過得去,呢次肯定係最難食嗰次!!!抹枱唔乾淨,掂咗落張枱度隻手黐笠笠, 枱角明顯見到上手食完湯漬。揀咗兩個湯底, 一個菇湯, 一個麻辣先講麻辣,只係一層紅油在面扮麻辣,實則不麻不香, 只有辣,係死辣,煲左一個鐘湯底竟然變苦㗎,已經食唔到。再講菌湯,一開始已經咸到脷鞋,都知一定係味精湯用粉沖出嚟,但係可唔可以溝淡少少呀, 火鍋係會越煲越濃味,半煲湯一共加咗兩渣水先頂得住....返到屋企條脷仲乸住。可能宜家多人食左,今次大約有15款食物售完,野食過得去,同之前冇太大分別,上菜速度ok, 漏咗單兩次同職員講好快補番,只係湯底其差。可能今次唔好彩掛,好失望

揀咗兩個湯底, 一個菇湯, 一個麻辣

可能今次唔好彩掛,好失望

2019-05-31
2019-05-30 29 瀏覽
是咁的🙆🏻‍♀️今晚又去打邊爐喇🙈 今次係銅鑼灣既👉🏻老沸爺火鍋👈🏻 都係食麻辣架👅.見到Menu話... “有先飲湯後打邊爐” 就點左個 4小時老火湯既🥥海底椰百合響螺龍骨湯底 配 🌶麻辣鴨血火鍋, 而且呢到可以用微信點菜,但野飲同蔬菜🥬係可以係外面攞既😌.上台就見到老火湯用個燉壺載住🥣 飲落味道好濃,用料都好足➰ 而麻辣湯一開始食唔算好辣,但越滾就越辣🤭 ..任食套餐係會送海鮮拼盤🦞 有生蠔、蝦、鮑魚等等,食落好鮮甜😋 另外再有個特別拼盤✨ 有招牌鵝腸、上等牛肉、台灣水蓮菜.... 我就特別鐘意食台灣水蓮好清新👏🏻 ...