2021-10-04
老掌櫃東北菜館排骨擔擔麵酸辣湯底肉三鮮水餃千層醬豬耳價錢💲: $44/ $47/ $15好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.5/5🥰回頭率😚: 4.3/5-而家食個晏好多時都要超過60蚊,日日食真係好肉痛。但呢間老掌櫃好抵食!好多午市套餐都只需要四丁幾至五十幾,份量仲要超多。又有海景望住,完全冇嘢挑剔😍-✅排骨擔擔麵。排骨有6舊,粉漿厚薄正常,入面肉質小小乾,味道尚可以😬 擔擔麵幾有驚喜,花生同肉碎份量好多,令成碗麵香氣十足🤤 湯底濃郁較杰身,飲落有濃厚的花生醬味,辣味都幾出😚 麵的份量好多,女仔一定好飽。-✅酸辣湯底肉三鮮水餃。呢到的整水餃一份有10隻,都幾大隻,但皮就係北方d個啲的厚皮🤭 入面個餡有我最中意的韮菜,同埋豬肉+蝦。韮菜的香氣加埋其他兩樣材料好豐富😆 酸辣湯好多料,係正常有小小一patpat的感覺。酸辣味道幾平衡,有齊冬菇、荀、木耳同肉絲☺️-✅千層醬豬耳。用d黑醋麻油調味的涼菜,幾開胃。同埋因為係千層的關係,比平時的豬耳更有咬口😙-豆漿都只係加$4,呢個價錢絕對收貨。係會有啲太飽同太heavy,但味道好ok🤩唔知一樣抵食的片皮鴨質
排骨擔擔麵
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.5/5🥰
回頭率😚: 4.3/5
豆漿都只係加$4,呢個價錢絕對收貨。係會有啲太飽同太heavy,但味道好ok🤩唔知一樣抵食的片皮鴨質素又點呢?有機會要試下!