2022-06-04
同同事係附近做完野,難得出去做野實要搵下啲好野食既,呢間係同事係其他分店食過覺得不錯,所以就提議一齊去食。最令我期待既係有北京填鴨(半隻),事關唔係道道都整得好食,呢間啲鴨肉都幾厚,鴨皮都脆既,不過敗筆係個麵皮到,應該放左幾耐下,唔係岩岩整好個啲~ 所以食落就差少少🤏京燒羊肉($138)呢個令我印象好深,因為本身我係唔係好食羊,係驚嗰浸羊羶味,呢個京燒羊肉外皮炸到好酥脆,裡面既羊肉係香,係會中意左食。草捆牛骨-大($198)真係成條骨上,啲肉燜到好腍,肥瘦均勻,送飯一流。酸菜桂花魚酸菜夠酸,魚夠滑,辣度都好夠,我食小辣都食到,有好道地既味道。最後叫左水餃🥟,煎餃都值得食,外脆內多汁,餡靚唔靚我唔係好識講,但係皮係真薄!甜品叫左個拔絲蘋果($78)第一次食,上到黎我地唔識點整,結果錯過左拔絲最佳嘅時間🫣好正常不過不失既甜品,佢都有良心既,蘋果全部都甜既。不過有少失望既就係個環境,佢唔算一間好有好靚裝修既舖,而係位於Donki 側邊用partition 圍住既餐廳。同事仲話好期待個海景,海景都係得4塊落地玻璃,仲要起哂水氣既景😂😂😂總結就係想食道地啲既野食,係值得一試😊
同同事係附近做完野,
難得出去做野實要搵下啲好野食既,
呢間係同事係其他分店食過覺得不錯,所以就提議一齊去食。
最令我期待既係有北京填鴨(半隻),
京燒羊肉($138)
草捆牛骨-大($198)
真係成條骨上,啲肉燜到好腍,肥瘦均勻,送飯一流。
酸菜桂花魚
甜品叫左個拔絲蘋果($78)
第一次食,上到黎我地唔識點整,結果錯過左拔絲最佳嘅時間🫣
好正常不過不失既甜品,佢都有良心既,蘋果全部都甜既。
總結就係想食道地啲既野食,係值得一試😊