2022-04-07 53 瀏覽
今日午市黎左食台灣野。眷村紅燒牛筋牛肉麵牛筋好Q彈,食落口感好好!薯餅起司蛋餅人氣必叫!一定要趁熱食,芝士有少少拉絲,食完好滿足。海陸炸物拼盤夠哂多花款,有齊鹽酥雞、魷魚、花枝丸、甜不辣、四季豆同玉米筍。有選擇困難性既朋友可以直接叫呢個,唔使揀又一次過滿足哂想食炸物既慾望。炸物主要用椒鹽粉調味,幾惹味,食左成盤都唔覺得超熱氣😌。🧋珍珠熟成奶茶不過不失,畢竟唔係茶飲專賣店,無乜期望。全程播住台灣經典既歌,幾乎首首都識唱😂,勁有台灣FEEL!
今日午市黎左食台灣野。

眷村紅燒牛筋牛肉麵
牛筋好Q彈,食落口感好好!

薯餅起司蛋餅
人氣必叫!一定要趁熱食,芝士有少少拉絲,食完好滿足。

海陸炸物拼盤

🧋珍珠熟成奶茶
不過不失,畢竟唔係茶飲專賣店,無乜期望。

全程播住台灣經典既歌,幾乎首首都識唱😂,勁有台灣FEEL!
  • 薯餅起司蛋餅
2022-03-16 1081 瀏覽
台灣的古早味就在老厝邊。雖然店員店長全廣東話,但無論是食物還是裝潢,都比那些講國語的台式餐廳更令我有置身台灣的感覺。食物有質素,環境又企理,還有夜市的親民價錢,會再回頭喔。這兒的下午茶分$39和$45兩種。(下午茶)玉米起司蛋餅 + 古早味冬瓜茶($39)蛋餅現叫現做,芝士拉絲,粟米滿溢,餅片夠薄,外酥內軟好好吃。(下午茶)婆婆招牌麻醬涼麵 + 古早味冬瓜茶($45)雪過的冰涼麵條,青瓜絲、紅蘿蔔絲和蛋絲,淋上香濃的麻醬,全部拌勻,清爽開胃,跟台北涼麵鋪吃的一模一樣。眷村紅燒牛三寶麵($82)牛𦟌彈牙有膠質,牛肚厚切有彈性,牛筋爽滑有鮮美,三寶都炆得夠腍入味,反而湯底可以再濃些。香酥炸排骨($34)一上碟見到那條長長的豬扒骨和表面灑滿的五香粉,就知道是地道好嘢,咬一口,外酥內軟,肉質柔軟有肉汁。最後啃埋條骨旁邊的肉才捨得放手,大好味了。古早味冬瓜茶,可自選甜度和冰度,清涼降火。
台灣的古早味就在老厝邊。
食物有質素,環境又企理,還有夜市的親民價錢,會再回頭喔。

這兒的下午茶分$39和$45兩種。

(下午茶)玉米起司蛋餅 + 古早味冬瓜茶($39)
玉米超司蛋餅

(下午茶)婆婆招牌麻醬涼麵 + 古早味冬瓜茶($45)
婆婆招牌麻醬涼麵

眷村紅燒牛三寶麵($82)
眷村紅燒牛三寶麵
眷村紅燒牛三寶麵

香酥炸排骨($34)
香酥炸排骨

古早味冬瓜茶,可自選甜度和冰度,清涼降火。
古早味冬瓜茶
2022-03-16
下午茶
香酥炸排骨
2022-03-14 89 瀏覽
係呢段冇得去旅行嘅日子,我除咗想念美麗嘅台妹子,都好掛住台式美食。大角咀呢一帶,已經有幾間出色既台式食店,每間各有特色絕對唔會令你失望。而位於珀麗酒店附近呢間,絕對要試吓佢哋既蛋餅蛋餅款式林林總總,有芋泥、肉鬆、薯餅、牛肉、玉米、培根可供選擇!而每一款都係拉絲芝士我比較鍾意外脆內軟的口感,所以選了薯餅!魷魚鬚炸得好香口,但唔會有油膩感,煮完應該有印一印走多餘嘅油滷肉飯既肉,每一條都肥瘦分明,唔會太咸!係台灣既味道!牛筋麵做左分湯處理,牛筋亦煮得好琳好入味。

而位於珀麗酒店附近呢間,絕對要試吓佢哋既蛋餅

而每一款都係拉絲芝士

我比較鍾意外脆內軟的口感,所以選了薯餅!

香炸魷魚

滷肉飯既肉,每一條都肥瘦分明,唔會太咸!係台灣既味道!

牛筋麵做左分湯處理,牛筋亦煮得好琳好入味。
外賣自取
香炸魷魚
1K
2022-03-10 80 瀏覽
最近好多餐廳都只做外賣生意,停堂食難得過到黎,就買外賣支持下等15分鐘左右就有得拎超濃芋泥蛋餅每次黎都會叫,好足料有香甜芋泥,芝士,肉鬆,蛋鹹鹹甜甜好好味!滷肉飯(小)滷肉偏瘦,食起來不會太過油膩雖然話細碗,但都幾大碗大腸米線(大)可以一解去唔到台灣嘅相思之苦味道跟跟西門町的阿宗麵線差不多,大腸入味又軟淋,好食!花雕醉雞花雕酒香味十足,雞肉入味,肉質也嫩滑蜂蜜綠茶,蜂蜜鐵觀音帶淡淡茶香,清香又解喝
最近好多餐廳都只做外賣生意,停堂食
難得過到黎,就買外賣支持下
等15分鐘左右就有得拎

超濃芋泥蛋餅
每次黎都會叫,好足料
有香甜芋泥,芝士,肉鬆,蛋
鹹鹹甜甜好好味!

滷肉飯(小)
滷肉偏瘦,食起來不會太過油膩
雖然話細碗,但都幾大碗

大腸米線(大)
可以一解去唔到台灣嘅相思之苦
味道跟跟西門町的阿宗麵線差不多,大腸入味又軟淋,好食!

花雕醉雞
花雕酒香味十足,雞肉入味,肉質也嫩滑

蜂蜜綠茶,蜂蜜鐵觀音
帶淡淡茶香,清香又解喝
外賣自取
  • 超濃芋泥蛋餅
2022-02-24 626 瀏覽
🥚🥚🐷大角咀台灣菜 整潔版夜市 ✨性價比:7/10🍳食物: 7/10🌏環境:8/10🕺🏻服務:7/10💰是次消費:人均 $78#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在大角咀 🍰食物分類: #蛋蛋豬吃台灣菜————————大角咀美食多多,這間台灣菜都幾多人關注,從店外已經感受到台灣夜市和地道小店的氣息。大腸麵線 (大) ᴘᴏʀᴋ ɪɴᴛᴇsᴛɪɴᴇ ɴᴏᴏᴅʟᴇ ($38)湯汁味道濃淡適中,濃稠度都合適,大腸的數量都幾多,麵線量還算多。個人最怕大腸會有臭腥味,這碟的大腸味道還好。不過除了大腸作配料就沒有其他了,比較單調。整體中規中矩,這個價錢來說是抵食的。眷村紅燒牛肉麵 ʙʀᴀɪsᴇᴅ ʙᴇᴇғ ɴᴏᴏᴅʟᴇ ($65)牛肉麵湯汁偏淡,沒有期待的濃濃牛肉味。配菜用的是最普通易做的牛𦟌,普普通通,麵線軟硬適中。考慮到在其他菜式的平均價格,這碗牛肉麵不太值$65,而且作為店舖人氣no.2 的話又名過其實。玉米起司蛋餅 sᴡᴇᴇᴛ ᴄᴏʀɴ ᴄʜᴇᴇsᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ ($28)起司非常充足,拉絲可以拉很遠呢。蛋皮薄,咬下去軟軟的充實的,切開有6塊,$28抵食!鐵觀音奶茶 加仙草 ᴛɪᴇɢᴜᴀɴʏ
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在大角咀
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃台灣菜
————————

個人最怕大腸會有臭腥味,這碟的大腸味道還好。
不過除了大腸作配料就沒有其他了,比較單調。
整體中規中矩,這個價錢來說是抵食的。
大腸麵線 (大)

牛肉麵湯汁偏淡,沒有期待的濃濃牛肉味。
配菜用的是最普通易做的牛𦟌,普普通通,麵線軟硬適中。
眷村紅燒牛肉麵

起司非常充足,拉絲可以拉很遠呢。
蛋皮薄,咬下去軟軟的充實的,切開有6塊,$28抵食!
玉米起司蛋餅

鐵觀音奶茶 加仙草 ᴛɪᴇɢᴜᴀɴʏɪɴ ᴍɪʟᴋ ᴛᴇᴀ ᴡɪᴛʜ ɢʀᴀss ᴊᴇʟʟʏ ($25)
鐵觀音奶茶 加仙草

整體價位都幾便宜幾抵食,味道中規中矩,環境帶懷舊氣息,十分整潔,想吃的小食幾乎都可在餐牌見到,推薦大家來吃平價台菜。

老厝邊 ʟᴀᴏ ᴄᴜᴏ ʙɪᴀɴ
🚦大角咀埃華街92號地下
(奧運站 A1 出口, 步行約6分鐘)
🕰營業時間:11:30 - 22:00
2021-08-25
  • 玉米起司蛋餅
|老厝邊 超濃芋泥蛋餅($38)世一蛋餅!😍芋泥控福音 蛋餅入面有滿滿芋泥 芋味濃 微甜 仲有大量芝士同埋肉鬆 成件事好夾 好好食🤤ʀᴀᴛɪɴɢ: 10/10薯餅起司蛋餅($30)呢個令我諗起台灣既早餐🥺薯餅同芝士都好多 其實呢個都好食 不過味道上就無芋泥嗰個咁驚喜ʀᴀᴛɪɴɢ: 8/10香香酥炸雞排($35)上碟熱辣辣 雞排炸到好脆 雞肉都好滑 份量仲要都幾多 抵食之選✨ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10眷村紅燒牛筋牛肉麵($70)呢間既麵係用上海麵 唔係刀削麵 無咁有咬口 牛筋牛肉都正常 但因為個麵底覺得呢個一般般🥺ʀᴀᴛɪɴɢ: 7/10
|老厝邊

超濃芋泥蛋餅($38)

世一蛋餅!😍
芋泥控福音 蛋餅入面有滿滿芋泥 芋味濃 微甜
仲有大量芝士同埋肉鬆 成件事好夾 好好食🤤

ʀᴀᴛɪɴɢ: 10/10

薯餅起司蛋餅($30)

呢個令我諗起台灣既早餐🥺

ʀᴀᴛɪɴɢ: 8/10

香香酥炸雞排($35)

ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10

眷村紅燒牛筋牛肉麵($70)

ʀᴀᴛɪɴɢ: 7/10
2022-01-27 125 瀏覽
今日去咗奧運,唔想又幫襯大商場的連鎖店,唯有行多幾步去大角咀,揾小店支持下,而家餐廳無得做晚市,希望d本地小店頂得住💪💪由奧運站行過嚟大角咀都唔係好遠,行差不多10分鐘到,途中見到有幾間食店有條長龍,睇嚟要下次再嚟試。今次㨂咗係openrice 都有幾多like 的台灣餐廳試下。由於唔係太肚餓,就叫咗個肉鬆芝士蛋餅同珍珠奶茶。同之前d review 一樣,蛋餅必食😋 而個珍珠奶茶同出面專門店一樣,無伏。兩樣野加埋60蚊🤩

兩樣野加埋60蚊🤩

肉鬆芝士蛋餅
珍珠奶茶
2022-01-23
肉鬆芝士蛋餅
珍珠奶茶
2022-01-26 109 瀏覽
真係好想飛✈️再嚟幫襯你la😆今次我哋揀咗兩款set lunch😁真心滷肉便當~老公話真心真係好好食😋滷肉+汁非常之夠味,仲有粉絲👍🏻份量多之餘又好特別☺️我就叫咗一個眷村紅燒牛三寶(賣相一流!一個字正💯)再叫個小食添😁涼拌小黃瓜🥒😘😘好爽脆好曬廿胃👍🏻👍🏻我就叫咗杯椰果蜂蜜檸檬🍋~酸酸地甜甜地好多椰果、啱晒而家天氣👏價錢又唔貴☺️又可以食到台灣嘢👍🏻大家經過去試吓😘
真係好想飛✈️
再嚟幫襯你la😆
今次我哋揀咗兩款set lunch😁
我就叫咗一個眷村紅燒牛三寶(賣相一流!一個字正💯)
再叫個小食添😁涼拌小黃瓜🥒😘😘好爽脆好曬廿胃👍🏻👍🏻
價錢又唔貴☺️又可以食到台灣嘢👍🏻大家經過去試吓😘
作為一個芋泥fans,我一直都好想試吓依間嘅芋泥蛋餅☺️今日終於捉咗阿爸阿媽同我去食🥰🧡超濃芋泥蛋餅🧡💵$38係我期待咗好耐嘅蛋餅啊~除咗芋泥仲有啲拉絲嘅芝士同肉鬆,好吸引😍芋泥好綿密,都幾香芋頭味😋加埋隻又鹹又甜嘅豉油真係幾有台灣風味😍💛塔香鹹酥雞💛💵$38呢個鹹酥雞真係炸得超!級!香!脆!炸衣係真係用台灣嗰種木薯粉炸漿,再加啲椒鹽,勁惹味😍不過都有少少過鹹嘅~裡面啲雞肉都好juicy~推薦🥰🤎古早味滷排骨便當🤎💵$62依一個便當真係幾抵食,有大大塊滷排骨同飯、半隻滷水蛋、一小碟麻婆豆腐同埋一小碟椰菜😍個滷排骨仲要煎好俾你方便啲食~不過我唔算好鍾意依隻滷水汁味🤭但係CP值係高嘅~💜紅燒牛三寶麵💜💵$78牛三寶即係有齊牛肉、牛肚同牛筋☺️佢一碗嘅份量都好多,牛筋好冧好入味😍,牛肉同牛肚都唔錯~不過我覺得佢個湯底牛味唔濃,雖然顔色好濃咁,但係有種偏向味精嘅感覺🙈💚滷肉飯(小)💚💵$30依個滷肉飯嘅味道比我想像中好🥰滷肉係切碎嘅腩肉,油香感十足😋加上滷水汁嘅味道啱啱好,鹹中帶甜~🤍綿密芋頭鮮奶🤍💵$30依個芋頭鮮奶都係好多人推薦嘅item嚟~雖然佢嘅芋泥都好香好濃,但係真係幾甜下🤭我覺得有其他

🧡超濃芋泥蛋餅🧡

💚滷肉飯(小)💚
💵$30

🤍綿密芋頭鮮奶🤍
💵$30
依個芋頭鮮奶都係好多人推薦嘅item嚟~雖然佢嘅芋泥都好香好濃,但係真係幾甜下🤭我覺得有其他台式飲料店做得更好🙈

❤️凍椰果蜂蜜檸檬(微糖少冰)❤️
💵$22
呢款真係比我想像中好,蜂蜜味同檸檬都好足,清甜得嚟又酸酸maymay咁,好解膩🥰而且$22杯真係幾抵飲😋

💕overall💕
一試無妨~
塔香鹹酥雞
古早味滷排骨便當
紅燒牛三寶麵
塔香鹹酥雞
2022-01-22 73 瀏覽
以前想去台北 兩日一夜絕對唔係咩難事 但係而家冇得去旅行就唯有喺本地尋找台灣的味道今次搵到喺大角咀的老厝邊入到去已經覺得好有feel好多特色的台灣裝飾品 然後餐枱餐桌都好有小店的感覺~連點餐紙都充滿台灣街邊檔嘅設計感初次嚟到 當然要試吓啲招牌菜同埋基本小食走唔甩!眷村紅燒牛肉麵好掛住紅燒牛肉嘅味道!同埋特別有口感嘅台灣麵!牛肉湯好夠濃 帶筋既牛肉亦都煮得夠林身 好多台式餐廳都未必有 最鍾意佢配埋雪菜同蘿蔔~令到成件事嘅口感提升不少起司肉鬆蛋餅係我最想食嘅菜式之一實在太掛住早餐食到嘅台式蛋餅配上肉鬆同埋芝士呢一個配搭真係唔會輸!鐵觀音珍珠奶茶/三寶奶茶反而飲品我就覺得屬於平平~塔香鹽酥雞係鹽酥雞配上九層塔嘅鹽酥雞而家真係冇邊度食到!每一粒香口嘅雞肉粒粒多汁 香口十足好呷炸物拼盤唔少得我最喜歡嘅甜不辣同花枝丸平時喺台灣買滷味嘅地方$20台幣可以有一大包 而家比40-50只能夠食到幾條 真係好傷感雖然都係炸物 但係的確配上幾條粟米同豆 感覺好似冇咁邪惡 Overall 呢度食物質素OK拍得上台灣嘅味道~上一解鄉愁嘅各位絕對不妨嚟試吓不過最好預早少少過嚟攞位 小妹食過兩次都要等位喔

今次搵到喺大角咀的老厝邊

入到去已經覺得好有feel
好多特色的台灣裝飾品 然後餐枱餐桌都好有小店的感覺~

連點餐紙都充滿台灣街邊檔嘅設計感

初次嚟到 當然要試吓啲招牌菜
同埋基本小食走唔甩!

眷村紅燒牛肉麵
好掛住紅燒牛肉嘅味道!同埋特別有口感嘅台灣麵!
牛肉湯好夠濃 帶筋既牛肉亦都煮得夠林身

起司肉鬆蛋餅
係我最想食嘅菜式之一
實在太掛住早餐食到嘅台式蛋餅
配上肉鬆同埋芝士呢一個配搭真係唔會輸!
鐵觀音珍珠奶茶/三寶奶茶
反而飲品我就覺得屬於平平~

塔香鹽酥雞
係鹽酥雞

好呷炸物拼盤
唔少得我最喜歡嘅甜不辣同花枝丸
雖然都係炸物 但係的確配上幾條粟米同豆 感覺好似冇咁邪惡

不過最好預早少少過嚟攞位 小妹食過兩次都要等位喔
2022-01-22 63 瀏覽
難得經過大角咀當然唔少得食下佢嘅人氣台灣食店先,我哋大概7:00去到排咗一陣隊就得去啦 (仲未開始禁堂食嘅時候),見佢入面裝修得幾唔錯,而且都好多人keep住買佢哋外賣。餐單上嘅選擇都幾多,我哋就叫咗佢個招牌超濃芋泥蛋餅,紅燒三寶牛肉麵(轉乾拌麵),酥炸排骨便當同埋試埋佢嘅珍珠奶茶先講吓佢個小食蛋餅,芋泥分量超級多,真材實料而且唔會太甜,都幾飽肚唔好講笑~確實值得一試!而個牛肉乾拌麵,麵身剛剛好唔會太淋太硬,而當中我最欣賞係佢個牛筋,炆得剛好又入味,相反牛肚就冇乜太大驚喜。乾拌麵大家可以放心,吾會太鹹,但略嫌佢個味道層次不足~而另外個酥炸排骨便當,一樣份量十足,排骨炸得好鬆脆,而且我最鍾意就係佢個配菜粉絲,辣辣地好開胃!我同朋友都相對比較喜歡佢嘅便當!珍珠奶茶來講尚算合格,但配上啲主食來講就絕對好滿足嘅一餐!整體來講CP值真係唔錯,大推大家可以試吓佢既小食,聽朋友講佢荃灣開咗分店,大家下次經過都可以試試

2022-01-20 61 瀏覽
朋友帶左我黎呢間幾地道既台灣餐廳🤗芋泥起司蛋餅 $38推介!蛋餅煎到金黃色 入面爆餡 有滿滿既芋泥同香濃既芝士!超邪惡~塔香鹹酥雞($38)上枱香噴噴、熱辣辣,係新鮮炸起😋外脆內嫩又juicy,唔算太油膩感!唔錯啊~味道再重少少少就perfect啦牛三寶麵 ($78 )哇份量超多!每樣大概有2-3件!牛腱超好食!炆到勁淋 同埋勁香牛味~牛筋就偏爽口、煙靭!牛肚超大塊又入味!麵身偏幼身 但都Q彈😋湯底但夠哂入味tim
朋友帶左我黎呢間幾地道既台灣餐廳🤗

芋泥起司蛋餅 $38

塔香鹹酥雞($38)

牛三寶麵 ($78 )
2022-01-19 796 瀏覽
前排介紹過的哪個,唔知你試咗未,不過嗰日係排緊隊之際發現咗同一條街,有一間台灣野同樣排到天花亂墜,呢間叫老厝邊。 星期一嘅晚上,都要排隊你已經知道水準應該同老厝邊差不多。 秘製麻辣牛三寶麵,不會是勁辣的麻辣,反而係淡淡的香和麻,入口你唔會即刻覺得好辣,辣味慢慢係你嘅舌頭裏滲透出嚟。 牛肚,牛筋都有超水準表現,個牛筋炆到非常之淋。麵條就不過不失,又係會飲晒成碗湯底以後碗底朝天的類型。 全晚最愛一定係大腸麵線,個種感覺同我喺西門町第一次食到阿宗麵線一樣,有蒜香有點點辣同米線嗰種漿口感覺,完完全全係台灣嘅街頭風味。 最正係佢嘅大腸唔會太肥,細細舊,就算小米線都有五六舊嘅大腸俾你食。 如果今晚嘅食物來講,最失色應該係滷肉飯,非常有趣嘅係呢度嘅大嘅滷肉飯大碗到好似個湯碗咁,於是點過小嘅就夠,滷肉肥美,但就係唔會令你很驚喜嘅那種味道。 聽講個蛋餅係呢度嘅出色菜式,點了培根起司蛋餅,如果我同你講同台灣嘅質素一模一樣,我就係不實報導,但蛋餅整體水準已經算跟得上,特別係拉絲部份,打卡一流。 而且嗰舊培根真係煎到好脆好香,無得輸。 要了杯熱的古早味

星期一嘅晚上,都要排隊你已經知道水準應該同老厝邊差不多。

而且嗰舊培根真係煎到好脆好香,無得輸。

要了杯熱的古早味冬瓜茶,當然無乜特別,都係正常嘅貨色,冬瓜茶你想有幾特別。

如果同哪個對比,呢度嘅食品種類多元化好多,而且有幾樣特別出色,我冇吃呢度嘅便當,所以唔可以話呢間一定好過哪個,俾個機會我去食多次,再話你知,但係以台式小店嘅水準,呢度合格有餘。
老厝邊 大角咀埃華街92號地下
2021-07-26
2022-01-11 101 瀏覽
大角咀有好多好西🤣今次終於食到想食好耐嘅台灣嘢😋🍴酥炸排骨便當 $60一嚟就揀咗呢款便當因為比佢嘅炸排骨相吸引住😂😂一上枱就見到塊排骨大到眼都突埋😆豬扒咬落去皮脆肉淋😻再加上其他配菜食落冇咁邪惡😜🍴麻辣牛肉牛筋麵 $70好多料👍牛肉淋但唔太入味🤔個麻辣湯底冇乜辣味🥺好彩有酸菜提味🤤🍴超濃芋泥蛋餅$38呢款真係必嗌✨😋滿滿嘅芋泥夾住蛋,芝士同肉鬆😍依個配搭又咸又甜得黎好好味😋不過食完已經飽咗一半🤣好抵食🤓
大角咀有好多好西🤣今次終於食到想食好耐嘅台灣嘢😋

🍴酥炸排骨便當 $60

🍴麻辣牛肉牛筋麵 $70

🍴超濃芋泥蛋餅$38

2022-01-10 98 瀏覽
人氣台灣菜-老厝邊位於大角咀埃華街92號地下有間台灣菜館。人氣十分之高,四方八面嘅食客都連連不絕嚟到一時佢哋嘅台灣菜。小店台灣裝修以 鄉郊風,以水泥牆、舊招牌、老式電話裝修為主,很有懷台灣舊風味!老厝邊 喺台語,意思喺老鄰居,將台灣味道帶嚟香港🙆🏼‍♀️熱賣之選:🍜眷村紅燒牛三寶麵 $78牛三寶分別有牛筋牛𦟌牛肚,牛𦟌大大塊,唔好睇佢咁口肉,但肉質10分淋, 10分驚喜!麵條方面,麵質彈牙少許軟身。湯底牛肉味道濃郁,當中帶點藥材味道同微甜😋上網調查過,原來店主採用骨髓多的牛筒骨,加入不同的中藥材及香料,如花椒八角桂枝、蘿蔔、岡山豆瓣醬甜麵醬👍🏻難怪湯底咁多層次。最正係味道濃郁但係唔油膩湯底仲有少少輕新唔會覺得好Heavy!真心欣賞湯底肉鬆皮蛋豆腐豆腐係非常之滑滑漏漏,濃厚嘅豆味,鍾意食豆腐菜嘅朋友仔可以試吓呢碟小菜!九層塔蛋抓餅$38蛋餅唔算好重麵粉味,蛋味都幾出。二想唔到係配搭嘅酸甜酸甜醬料行令到個蛋餅去晒油膩好清新! 好食好食!必定要配搭醬料去食後記:晚市十分之多人務必預留時間排隊等候,或者建議較早入座!
人氣台灣菜-老厝邊

小店台灣裝修以 鄉郊風,以水泥牆、舊招牌、老式電話裝修為主
,很有懷台灣舊風味!

老厝邊 喺台語,意思喺老鄰居,將台灣味道帶嚟香港🙆🏼‍♀️

熱賣之選:🍜眷村紅燒牛三寶麵 $78

肉鬆皮蛋豆腐