餐廳: 翠園 (星光行)
資訊:

餐廳: 翠園 (星光行)
資訊:

早排父親節揀咗尖沙咀星光行翠園食Dinner, 當日係父親節翌日所以無乜人🥰餐廳仲有一大半空位, 所以坐得幾舒服🥳仲有窗口位坐, 可以望到維港景色👍🥰距離尖沙咀碼頭好近👍到夜晚8點仲會熄燈, 等客人可以欣賞幻彩耀香江😚當日我地叫咗一個6人餐(有滙豐信用卡就可以嗌), 大約$1600左右. 而且食物水準Keep到幾好😋,而且店員都有禮貌, 我地話啲花生前菜有啲怪味, 佢都即刻幫我地換👏總括來講 有呢個景加埋餐廳啲碗碟都感覺好乾淨,好岩帶屋企人嚟食!

2022-06-20
父親節
用餐優惠
信用卡優惠
2022-07-04 678 瀏覽
香港在2021年底爆發COVID--19 第5波,疫情前所未有的嚴峻,香港政府實施抗疫嚴厲措施,其中包括全港食肆禁晚市堂食105天(至4月21日才恢復)。團年飯:在家煮開年飯:在家煮等到母親節,可以外出吃晚飯慶祝,好開心!提前預訂了翠園。點了母親節4人(當天只有1個4人餐),包括以下的:#龍蝦湯燴仿翅:龍蝦湯底濃郁,好味!仿翅份量非常少,可以忽略,其實可以堂堂正正的,就是龍蝦湯,只給一丟丟仿翅,反效果突出。#豉蒜蝦球炒玉帶:蝦球爽口,帶子肉厚 juicy,好吃!#八頭南非鮑魚扣鵝掌:鮑魚好味,鵝掌煮得不夠軟,一般。#古法蒸花尾斑:火候控制很宜,魚肉很嫩滑,好!#玫瑰豉油雞半隻:美心出品的豉油雞,品質保證。#壽桃:飯後甜品,蓮蓉餡不會太甜,nice!
團年飯:在家煮
開年飯:在家煮

等到母親節,可以外出吃晚飯慶祝,好開心!提前預訂了翠園。

點了母親節4人(當天只有1個4人餐),包括以下的:
#豉蒜蝦球炒玉帶:蝦球爽口,帶子肉厚 juicy,好吃!
#八頭南非鮑魚扣鵝掌:鮑魚好味,鵝掌煮得不夠軟,一般。
#古法蒸花尾斑:火候控制很宜,魚肉很嫩滑,好!
#玫瑰豉油雞半隻:美心出品的豉油雞,品質保證。
#壽桃:飯後甜品,蓮蓉餡不會太甜,nice!
2022-05-08
母親節
《心血來潮寫返呢編食評》行完星光行誠品,餓餓地又見到翠園唔駛等位,信用卡又有6️⃣5️⃣折優惠,今晚就點佢燈喇。可能6點鐘仲早,入到去得2-3枱客,見到近窗口有位,問個staff可唔可以坐,個staff西西面話:你鍾意啦…可能我地唔係熟客啦,所以d staff都係Hea下Hea下…👎🏻員工雖然唔okay,但食物質素都算中上👍我地2個人點左:1️⃣鳳尾蝦多士2️⃣火焰脆皮雞3️⃣花菇紅燒豆腐4️⃣籠仔荷葉金銀蒜蒸龍躉頭腩雖然食物質素中上,但services真係好麻麻,見有信用卡優惠先會去幫襯..基本上都唔會再有下次~bye 🤗👋
《心血來潮寫返呢編食評》

員工雖然唔okay,但食物質素都算中上👍
我地2個人點左:

信用卡優惠
火焰脆皮雞
龍仔荷葉金銀蒜蒸龍躉頭腩
2021-11-29 1837 瀏覽
今個週日過得很好,因為吃了一頓豐富的午餐。一向知道這個品牌在其飲食集團之中屬於高檔次,不過隨着分店越開越多,印象中食物及服務質素都只屬一般,不過今次朋友安排的這家分店,食物質素和服務都非常好,值得一試。點了竹笙狀元蝦餃、雪茄長春卷、黃金脆皮糯米豬、燒鵝皇、八頭南非鮑魚伴花菇,甜點是芝麻卷、馬蹄糕及杏仁茶。蝦餃大粒好食,餡料新鮮,是典型高級大蝦餃。雪茄長春卷外表很有趣,味道也不錯,春卷的皮很薄,唯一挑剔的是那雪茄招紙很難撕開佢,用手食可能會好一點。黃金脆皮糯米豬比想像中不太肥膩,糯米飯很香,可能是吸收了乳豬脂肪的精華吧。可惜溫度略嫌不夠熱,如果熱一點可能會更加美味。燒鵝皇是我最欣賞的一道菜,在很多地方吃到的所謂皇牌燒鵝常常令我失望,不過這店的燒鵝做得很好,首先鵝的肥瘦適中,肉質也不錯,鵝味濃郁,而且燒鵝的皮烤得夠脆,賣相味道均屬高質素。鮑魚拌花菇的鮑魚固然好食,不過他的花菇更精彩,大粒夠厚身,難得的是他的汁並沒有搶去花菇的香味,配合得很好。三款甜品始終我最愛芝麻卷,其芝麻味很香;杏仁茶夠香滑;唯一不太喜歡馬蹄糕,因為它的表面質感在咬下去時有一種破壁的感覺,與我心目中的馬蹄糕感覺不一樣。

2021-11-28
2021-11-19 1257 瀏覽
🍲🦐🍄🥬🥕海鮮楊洲窩麵 $148材料十足,帶子、蝦、吊片、叉燒、冬菇、菜心、紅蘿蔔片等,正常發揮🥟🍤碧綠帶子菜苗餃 $48餃皮綠色,餡料有菜、幾粒蝦和帶子,好香菜和蝦味🍄鮑魚汁花菇扣鵝掌 $42鵝掌、花菇和菜心配鮑汁好味,要趁熱食🍤蔥花瑤柱脆脆腸 $54脆脆腸包住瑤柱和蝦肉,好香脆,又好味煎蘿蔔糕 $35唔會煎得太燶,正常發揮🖼環境舒適,景觀望向鐘樓,今日又陽光普照,嘆茶有咁好景觀一流👍🏻
🍲🦐🍄🥬🥕海鮮楊洲窩麵 $148

🥟🍤碧綠帶子菜苗餃 $48
餃皮綠色,餡料有菜、幾粒蝦和帶子,好香菜和蝦味

🍄鮑魚汁花菇扣鵝掌 $42
鵝掌、花菇和菜心配鮑汁好味,要趁熱食

🍤蔥花瑤柱脆脆腸 $54
脆脆腸包住瑤柱和蝦肉,好香脆,又好味

煎蘿蔔糕 $35
唔會煎得太燶,正常發揮

海鮮楊洲窩麵
煎蘿蔔糕和蔥花瑤柱脆脆腸
碧綠帶子菜苗餃
鮑魚汁花菇扣鵝掌
2021-11-14
碧綠帶子菜苗餃
鮑魚汁花菇扣鵝掌
2021-09-02 2273 瀏覽
因為yuu有個498$4人優惠餐,所以訂台黎食下,本來想訂新世紀分店,但它不做此優惠,於是轉了這間分店。一入去就話要訂位講訂左呢個餐先有優惠,否則冇,條款好似冇寫?嚴重人手不足,要壺水都等一個鐘,睇到外面尖沙咀海景,食物一般,前菜唔好食但收$25,另加一,早知唔要,冇服務但收加一服務費,話係yuu餐冇糖水送,但我另外叫多左3樣野架,茶位17$位,我哋6位,但冇水比你飲,等超耐壺水,係個景靚,8點熄燈有幻彩返香江有點氣氛。點餐時,問佢個餐二個餸可以揀咩,個女侍應一黎就話米比左餐牌你囉,咩態度牙大佬?!你唔識介紹下,講解下?個加一服務費真係白比,重要受你氣,洗唔洗我服務埋你?!又冇比主餐牌。點餸細碟
2021-08-27 1476 瀏覽
近年係少左食美心嘅中菜,見有個4人dinner set做promotion就黎試吓,4餸一湯。Weekday夜晚黎講都算full,d 枱唔會擺得好密,坐落都ok。個4人餐包一隻片皮鴨,一條龍躉仔,一個鴨湯,再自選兩個小菜。片皮鴨唔算多不過4個人食好足夠,鴨食落都幾香,不過皮就太厚,北京樓嘅薄皮正好多一人一碗鴨湯,幾鮮甜,飲完唔會好口渴,唔係味精湯湯渣另上,平日我唔食湯渣,不過呢個都食得入口喎條龍躉仔蒸得唔錯,好滑揀兩個小菜,由於個set份量都多,揀返light d嘅小菜會較好。呢個豆豉帶子蒸豆腐幾好食,豆腐好滑,加左果皮調味,帶子好細粒😆涼瓜炒牛肉,正常家常菜個餐加埋茶錢白飯前菜都只係七百蚊鬆d,晚飯呢個價錢的確好抵,味道都ok

一人一碗鴨湯,幾鮮甜,飲完唔會好口渴,唔係味精湯
湯渣另上,平日我唔食湯渣,不過呢個都食得入口喎

條龍躉仔蒸得唔錯,好滑

涼瓜炒牛肉,正常家常菜

自從早前於元朗YOHO的「翠園」享用晚餐晚餐後(大家可到元朗店的openrice看到有關的食評或稍後會在留言板留下有關連結給大家參考呢!),有特定菜式都令我想再一品嚐,最重要的是家中長輩喜歡,所以今天出到尖沙咀,我們同樣選了星光行的「翠園」作我們晚餐之選。先向大家匯報一下有關美食的情況吧!《明爐老火湯 - 響螺煲雞及豬肉湯》(半份)($95)這湯比預期清淡,可能是飲它的原汁原味吧!就連鹽都像沒有加似的,亦不太覺得當中響螺、雞及豬肉的甜味,整體來說,有點失望,因叫稱得上老火湯,總會預期那湯會較濃味呢!真的不似預期吧!不點也不覺有損失,但這裡可能走高級路線,所以上湯分湯的工作也做得好足,也值得一讚呢!(因試過其它分店沒有做得那麼足呢!)《沙薑鹵豬手》($68)上次於YOHO分店吃過這小食,感覺也不錯,所以長輩們也有再點這道小食。如上次一樣,這個豬手質感軟硬度適中,不是炆豬手般那麼軟,但又未去到彈牙的程度,所以質感算是不過不失,所以適合長輩門吃。也如之前所說,值得一讚的是這豬手的大小,尺寸剛好,大得來有「件頭」之餘,亦不會太困難進食。而味道方面,那沙薑味都不錯,但主要沙薑醬汁都是來自豬手底下

《明爐老火湯 - 響螺煲雞及豬肉湯》(半份)($95)
《明爐老火湯 - 響螺煲雞及豬肉湯》(半份)($95)

明爐老火湯 - 響螺煲雞及豬肉湯》(半份)($95)
(因試過其它分店沒有做得那麼足呢!)

《沙薑鹵豬手》($68)

沙薑鹵豬手》($68)
上次於YOHO分店吃過這小食,感覺也不錯,所以長輩們也有再點這道小食。如上次一樣,這個豬手質感軟硬度適中,不是炆豬手般那麼軟,但又未去到彈牙的程度,所以質感算是不過不失,所以適合長輩門吃。也如之前所說,值得一讚的是這豬手的大小,尺寸剛好,大得來有「件頭」之餘,亦不會太困難進食。而味道方面,那沙薑味都不錯,但主要沙薑醬汁都是來自豬手底下的沙薑醬汁,所以,大家記得要拌勻才吃呢!否則那豬手就如沒有靈魂般失色!也可能集團式經營,有關「水準」果然「一致」。此外,還有那「溫度」想跟大家分享一下,今次的豬手,相比YOHO分店,這溫度是比常溫更帶點微溫呢!沒有冷卻的感覺,所以,令我開始懷疑這小食的正常溫度是什麼呢?因我個人認為,如果是小吃的角度來看,這溫度可再調至凍一些,那醒胃的效果應該會更好呢!但去過兩分店吃過後,總覺得這小食的溫度有點怪怪似的,熱不熱、凍不凍,不太適應,如熱的話,我會期望是熱辣辣的,如凍的話,希望有點微冰的感覺,現在有點兩頭不到岸的感覺,就如放涼了的熱食,感覺不太良好呢!會令這小食有點失去其特色而變得平凡呢!

《十年陳釀花雕雞(半隻)》($168)

十年陳釀花雕雞(半隻)》($168)
「十年陳釀花雕雞」是我們其中一道於YOHO分店吃過而想再點的一道菜,真的不負所望,一上菜時,依然香氣四溢,那酒味十分香濃,味道比YOHO分店更濃郁
。雖然比YOHO分店貴$10(YOHO價格為$158),但有關份量好像較YOHO多一點。而雞件也是一樣滑。還想再一提的是,那個汁是以玻璃芡汁形能呈現,所以很快有飽肚的感覺。如果像上海菜的濃酒汁形態呈現,相信必定更為出色。也順帶一提,這道菜是以砂鍋作器皿,故能有效地保持這溫度,否失當中的玻璃芡汁,必定會把這道菜狠狠快快地敗呢!所以,品嚐也要取決於時間及溫度呢!就如我常認為「對的人在對的時吃對的美食」(可以再攪笑些在後面加多句「像極了愛情」
)。

《摩登焗禾蟲》($168)
《摩登焗禾蟲》($168)

摩登焗禾蟲》($168)
相信這個「摩登焗禾蟲」,應該是長輩們最期望的了!也就可能是長輩們才懂欣賞及點的一道菜,長輩們滿心歡喜的點了這道菜,期望可以懷懷一下「當年的味道」(當然我暫時未懂欣賞呢!),直至上菜後吃了一口後,才發現我們跌了了「文字的藝術」及「餐牌圖搶焦的盲點」
。餐牌上寫著「摩登焗禾蟲」後,再有以較細的字寫著「黃金蠔缽」,旁邊還以英文寫著「Baked oyster with egg」。也許,長輩們已被「焗禾蟲」這三個字及旁邊的美食圖沖昏了頭腦,其它一概也看不到了!所以一直期待著可一嘗「當年」的味道,就正正這樣,他們失望了!原來,這只是一個名,沒有「真禾蟲」,白些來說,是「古早味粉絲蠔焗蛋」呢!就正正這道菜沒有「真正的禾蟲」,所以我就能品嚐得到。長輩的失望,卻換來我的口福。因為蠔味濃郁,配上蛋香,也許就是這濃列的蛋白質味道,配上一粒粒的蒜頭一起焗,加上粉絲當飾演「禾蟲」的口感角色,就正正上演一套「摩登焗禾蟲」這劇目了!有懷舊的味道,也有彷似的口感,亦有那些彷似的香氣,讓大家也能「無畏懼」地體驗那份「古早」的味道,也算不錯,。如果可減少那份易令人誤會的「盲點」,相信就不會為這不錯的餸菜帶上一點「無謂的失望感」呢!或許,如果標明這道菜是「沒有禾蟲成份」那就更好呢!順帶一提,這道菜雖然體積較小,但很飽肚呢!

《一品砂鍋飯》($128)

一品砂鍋飯》($128)
自從上次於YOHO分店品嚐過這道不得了的「一品砂鍋飯」後,令人一試難忘,也是我們今次再惠顧「翠園」的主要誘因,正當我們滿心歡喜歡地點了這個鍋飯後,也許,這就是「期望越大、失望越大」及「沒比較、沒傷害」吧!這沒有了上次的「心心眼」的感覺。因為這食相對YOHO分店,已找不回那份濃郁的味道,同樣的用料,也許就是少了那數點的醬油而令它味覺失色。再看他的米飯,雖然都是做到粒粒分明,但用水好像多了點一,亦失去了那焦香,所以期望的飯焦也消失了!也許,如果師傅可加多點醬汁煮它多點時間,讓每粒飯粒收汁收得更好,讓飯粒更入味之餘,令飯粒有更好的彈性口感,並帶一點焦飯,有微微的飯焦,相信那「心心眼」的指數必定會爆燈。可惜現在這情況,卻把我心目中的光環掉下來呢!

額外資訊 — 服務及裝潢

「翠園」給我的感覺總是有高一層次的感覺,而這分店大致都展現出來。這裡的裝潢很美,很有大體的感覺,加上有一個180度的無敵海景
,展現香港繁華日與夜的一面,由黃昏至晚上的五光十色,就算收費比其他分店稍高,也是值得的。加上這裡氣氛及服務都有那些高一層次的感覺,相對較安靜,而服務水平也相對較好(當然總會有些較前線的員工未能展現高層次的服務,但遇到的機率較低,影響用膳的心情也相對較低),此外,亦想一讚的是他們的洗手間,裝潢華麗,乾爽及整潔,令人有一種安心愉快的感覺。整體來說,這分店雖然比其他分店的茶芥及每項菜式有機會多收一點錢,大家應該都不會介意的呢!

額外資訊 — 隨緣特備節目「幻彩詠香江」

在我們惠顧當晚,由於時間橫誇晚上八時,所以我們遇上「180度的無敵海景展現的《幻彩詠香江》節目」,起初都沒什麼特別,最後越來越多食客都專注那「特備節目」,食點突然關上燈,保留浪漫氣氛的射燈,就如「浪漫的燭光晚餐般」
,氣氛很好,令人難忘。相信如果有遊客能遇上這情況,必定為這「香港之旅」加分不少呢!
雖然,我不知食店會否每晚都會這樣安排,但我很欣賞這安排呢!讓食客能品嚐美食同時,亦能舒舒服服「浪漫地」地欣賞美景,也因為這樣,個人認為大家都會覺得不介意因此比其他分店收費稍高!很值得推介!

是次消費如下
明爐老火湯 (半份)              ($95) (與YOHO分店同價)
沙薑鹵豬手                             ($68)  (與YOHO分店同價)
十年陳釀花雕雞(半隻)     ($168) (YOHO分店$158,比YOHO分店貴$10)
摩登焗禾蟲                             ($168)
一品砂鍋飯                             ($138)(YOHO分店$128,比YOHO分店貴$10)
茶水3位                                    ($18 x 3 = $54) (每位比YOHO分店貴$5)
合計: $691
服務費: $69.1
總金額: $760.1 (每人平均消費: $253.36)

總結
這裡的裝潢、服務、景觀及氣氛等,相比YOHO分店都有優勝之處,所以於收費上反映出來。但部份食物有相比之下,稍為遜色,可能「沒比較就沒傷害」,也許那只是我去過其他分店先入為主的感覺吧!所以,這食店整體也不錯,收費也成正比,所以,很視乎大家的期望呢!在這地點,有這氣氛、服務、裝潢及景觀,這個價格,應該可算CP值較高的一個選擇呢!

***我亦會因令我驚喜的菜式,而去其他分店再試試呢!如果大家都有興趣看我的比較,可參閱留言的連結呢!我會不定期去更新與大家分享一下呢!謝謝!***

額外資訊 — 晚市主餐牌及甜品餐牌以供參考

2021-07-06
$253.36 (晚餐)
《十年陳釀花雕雞(半隻)》($168)
週末與家人到星光行翠園飲茶,一入門口已有一陣陣up味。填寫好點心紙交俾職員,六款點心三款無。上枱後的棉花雞,魚肚未入口已聞到陣陣異味,嘔心!仲有,厠所奇嗅,厠格無厠紙,只見一個個厠紙筒散落一地,公厠不如!最後埋單亦要等成15分鐘以上,但當時酒樓只剩三幾枱客,真係唔明點解要咁耐
2021-07-08 1245 瀏覽
美心有唔同嘅中菜餐廳,見佢不定時都會同唔同信用卡做優惠。啱啱撞到佢哋50週年慶祝所以星光行分店就會全單半價,屋企人覺得有興趣,好彩一早book定枱,如果唔係都應該有排等。 大概七點半入座,但有啲湯嘅菜式已經冇曬,所以就嗌咗個蟹肉羹,跟一個燒鵝,咕嚕肉同埋脆皮雞,仲有一個龍躉頭煲,聽職員講一日得兩個,所以要食就真係要早啲嗌啦。 先講個蟹肉羹, 一份可以分到八碗,而且食到一絲絲嘅蟹肉,而脆皮雞方面,一開頭就會原隻雞放上,然後會有店員表演用燒著咗嘅酒淋落去,除咗有咩食嘅享受,仲有味覺上嘅享受。然後就會拎返去畀師傅切件,見到啲雞肥瘦適中唔會話好多都係肥膏之餘啲皮亦都係脆卜卜好好食,燒鵝方面亦都係肥瘦適中 ,差唔多每一舊肉都可以食得曬, 最後重頭戲係龍躉頭煲,一落單就要等45分鐘先整到,一上到菜唔單止分量好足好香,而且龍躉肉亦都係十分之鮮甜,湯亦都有一種鮮甜嘅味道。 雖然係半價,但嘢食都冇揸流攤,服務態度亦都唔會因為忙而差。八點鐘餐廳仲會較暗啲燈,令食客可以欣賞幻彩詠香江!

2021-06-30
2021-06-03 1401 瀏覽
海港城真係好多呢個集團嘅酒樓,食得太多八月居外賣,今次行遠啲,試吓翠園外賣。相比起八月居嘅午餐外賣,翠苑嘅午餐外賣貴$8,選擇大致上都係差唔多,都係炒粉麵。今次揀咗鹹魚雞粒炒飯,午餐會跟個粟米海皇羹。炒飯賣相一般,思源之後,略嫌炒飯太濕,唔夠乾身,亦都唔夠鹹魚,唔係太似一個鹹魚雞粒炒飯。但係個粟米海皇羹係好好味嘅,有誠意嘅。兩樣加埋份量其實好夠,絕對夠飽。下次都會想試吓佢其他嘅炒嘢,因為個粟米海皇羹真係幾好味

鹹魚雞粒炒飯
2021-05-26
2021-04-28 1865 瀏覽
4月28日晚19:09入到位置坐低,開始睇食乜。跟著叫人落單,兩人叫咗3個餸。因為其中係叫乜冇乜!等餸來又係等到呆!9點叫埋單,等到9:30先落到樓!3個餸食2個鐘!以後都唔會來星光行呢間!
!3個餸食2個鐘
!以後都唔會來星光行呢間!
2021-04-17 1622 瀏覽
美心最近推出優惠,食滿二百送二百現金券,如此類推⋯⋯ 在尖沙咀的翠園,賣點當然係海景啦,無論坐邊個位都可以睇到文化中心一帶的海景,而且員工盡量都會安排窗口位的由於疫情期間,美心安排左執枱專員,不過,今篇食評的主題係污糟,在尖沙咀旅遊地區,杯碟茶壺出現食物殘渣,級數等同於屋邨茶樓的質素,確實令人訝異而食物的色香味更可用差來形容,分分鐘其他區的翠園味道都勝一籌,蟹籽蟹肉伊麵淡而無味,所為蟹肉根本就無只見蛋白,香蝦脆鳳翼都只是普通炸雞翼,只有少少南乳味,脆皮五層肉原來係燒腩仔,但味道偏咸.....
美心最近推出優惠,食滿二百送二百現金券,如此類推⋯⋯
2021-04-03 1482 瀏覽
今日去咗山頂行山 之後坐船去尖沙咀星光行翠園飲茶 🫖估唔到今日公眾假期竟然唔使排隊🤣🤣我哋五個人主要想坐下傾下計 所以唔係叫咗好多野食 因為人唔多 坐得好舒服👍🏻👍🏻 第一個送到來的就係錦鹵雲吞 兒時回憶🤣🤣 所以好大期望 可惜個汁有啲淡口及唔夠酸 個雲吞都算炸得幾脆口 唔錯😉炸芋角個造型好可愛 好似一隻天鵝 🦢 睇見有啲唔捨得食😝😝 入口好鬆化好好味😋唔太油整得好好👍🏻👍🏻呢個牛油果炸蝦🍤角就差啲啦⋯⋯ 冇牛油果味 勁重黑胡椒味 個皮又唔脆身 淋ga 呢個都係我兒時飲茶最鍾意叫嘅點心之一 不過細個食嗰啲係冇牛油果喺入邊嘅 只係普通的炸蝦角 但脆卜卜好好食㗎 呢個令我好失望翡翠帶子餃 普普通通正正常常🤣🤣 都幾好食😋百花釀魚肚 魚肚好食 唔油膩 出邊食嗰啲油淋淋 呢度整得好好食 唔錯而個蝦膠重好爽口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻失望嘅魷魚鬚😳😳 我期望嘅椒鹽魷魚酥唔係咁嘅樣 🤣🤣 呢碟似炒魷魚多啲 一D都炸過的痕跡😂😂😂鮑魚燒賣拼炸蟹鉗 我只係食咗個鮑魚燒賣唔差嘅我屋企人食咗個蟹鉗 佢哋話好食😋最冇期望就係個甜品 估唔到係最好食嘅🤣🤣 千層咖啡糕 好香咖啡味👍🏻👍🏻 啱晒我呢啲咖啡控🤣🤣🤣不過我估唔

錦鹵雲吞

炸蟹鉗拼鮑魚燒賣
鮑魚燒賣拼炸蟹鉗 我只係食咗個鮑魚燒賣唔差嘅
我屋企人食咗個蟹鉗 佢哋話好食😋

千層咖啡糕

不過我估唔到翠園 退步咗咁多🤣🤣 我以前喺太古城同旺角新世紀廣場食好食好多😉
2021-04-03
炸蟹鉗拼鮑魚燒賣
千層咖啡糕
  • 咖啡千層糕
2021-02-15 1430 瀏覽
年初四假期约下午二時才在這店坐下開餐,决定放棄傳统的點心粉麵飯而取精緻小食及小菜,見到有龍蝦優惠及應節小食决定一試。先來了一個名字叫盆滿缽滿的迷你盆菜,材料充足冬菇,瑤柱,魚肚,豉,支竹,蘿蔔墊底,香濃醬汁淋面,色香味賣相絕配。再試了上湯燴龍蝦加伊麵底,加拿大龍蝦味鮮肉爽,上湯汁濃度適中,混以伊麵更顯味道。最後更再嘗了金黃流沙飽,流沙中嘗到蛋黃细粒,甚有口感。果然是可靠的飲食品牌。
最後更再嘗了金黃流沙飽,流沙中嘗到蛋黃细粒,甚有口感。
果然是可靠的飲食品牌。
2021-02-15