2019-08-23 48 瀏覽
香港第一次見到立食壽司,所以把心一橫就走咗入去試下。估唔到咁有驚喜。灸燒壽司盛合$118我就叫左灸燒壽司盛合先試一試佢功夫,估唔到一間立食壽司可以做到米之連既級數,每件壽司都燒得岩岩好,d油岩岩逼左出來,鎖住係壽司既表面,而且本身d刺身好新鮮,所以極高水準。米飯亦都有好香既米味,而且壽司糟既混口比倒岩岩好。3色手卷盛$88就有拖羅蓉手捲手捲,辣味三文魚手捲,同鰻魚手捲。其中我最鐘意就係鰻魚手捲,因為佢有大大舊鰻魚肉, 烤得好香好肥美拖羅海膽杯$138海膽杯既層次分別係海膽、三文魚籽、拖羅,最底係赤漬飯海膽味道鮮濃,入口即溶,拖羅蓉夠鮮甜,三文魚籽就大大粒,一咬爆汁,鮮甜!估唔到香港既立食壽司做到咁高質素,用蔗渣既價錢,做出燒鵝既味道!
香港第一次見到立食壽司
所以把心一橫就走咗入去試下。
估唔到咁有驚喜。

灸燒壽司盛合$118

3色手卷盛$88

拖羅海膽杯$138
海膽杯既層次分別係海膽、三文魚籽、拖羅,最底係赤漬飯

2019-08-17
2019-08-22 19 瀏覽
尖沙咀最近又開多左一間立食寿司,其實立食寿司我本身都唔係太有興趣,不過我個朋友推介話幾好食,我就同距去試下依間翔寿司,同其他立食寿司一樣,地方唔太大,大概有十個企位左右,地方都好乾淨企理杯綠茶幾香我見到距地有個omakase $380一位好似幾抵食,不過我地今次就無嗌到我地選擇左散嗌和牛寿司幾好食紫菜唔係好夠脆寿司飯本身應該加左啲赤醋,味道幾豐富8件果個係寿司拼盤$180,帶子好鮮甜三文魚子粒粒咬洛去都爽脆,正

杯綠茶幾香

我地選擇左散嗌

和牛寿司幾好食

紫菜唔係好夠脆

寿司飯本身應該加左啲赤醋,味道幾豐富

8件果個係寿司拼盤$180,帶子好鮮甜

三文魚子粒粒咬洛去都爽脆,正

2019-08-22 390 瀏覽
近期廚師發辨Omakase開了不少,見到厚福街剛剛都開設了一間立食Omakase(翔壽司)當然唔可以錯過啦。來到門口已看到廚師發辨的介紹,還有精選剌身(二人前),相當吸引。店內環境乾淨企理,而枱下也有勾,讓客人可以掛上袋子,十分貼心。立食位置大約有十多個,雖然要站着進食,但可看到師傅製作的過程,都不失為一種享受。精選剌身(二人前)一來到已經比這刺身深深吸引著,當然要下單啦。三文魚魚肉可口鮮甜。油甘魚肉質彈牙而油脂豐富。帶子肉質鮮甜,豐厚富彈性。甜蝦黏口,蝦味濃郁。池魚肉質細嫩,入口清新鮮甜、質感爽脆。點了一些火炙壽司師傅以火槍火炙魚身,令魚內的油脂更能散發出來。深海池魚壽司肉質結實,味道清爽,加上了少少葱碎更能帶出魚的鮮味。新鮮鯖魚壽司口感嫩身,伴以葱花緩和魚腥味。新鮮沙甸魚壽司肉身肥實,味道較濃重,油份較高。火炙銀雪魚壽司入口即溶,帶來甘香味道。火炙左口魚壽司邊嫩滑之餘口感彈牙,肥厚多脂。

精選剌身(二人前)
一來到已經比這刺身深深吸引著,當然要下單啦。

三文魚魚肉可口鮮甜。

油甘魚肉質彈牙而油脂豐富。

帶子肉質鮮甜,豐厚富彈性。

甜蝦黏口,蝦味濃郁。

池魚肉質細嫩,入口清新鮮甜、質感爽脆。

新鮮鯖魚壽司口感嫩身,伴以葱花緩和魚腥味。

新鮮沙甸魚壽司肉身肥實,味道較濃重,油份較高。

火炙銀雪魚壽司入口即溶,帶來甘香味道。

火炙左口魚壽司邊嫩滑之餘口感彈牙,肥厚多脂。

2019-08-20
2019-08-21 21 瀏覽
今日放左工,約左人晏啲去飲野,但又有啲肚餓,於是去左呢間立食壽司度食少少野先😆呢間立食壽司係尖沙咀巷仔度,唔算十分起眼鋪頭得8-10個位,可以確保客人有最好嘅服務👍🏻呢度可以散嗌,可以嗌set,又可以嗌omakasa😁🥢壽司今日就散嗌,壽司係師傅即嗌即整😁呢度嘅壽司飯食落已經好有味,同埋飯同魚生嘅比例係岩岩好👍🏻深海池魚 - 好鮮魚質好好帶子 - 帶子好大粒肥美,食落好滿足火炙左口魚 - 火炙左黎魚油出哂黎🤤辣味三文魚 - 個辣味調得好好,同三文魚好夾蟹肉蟹膏 - 蟹膏好有鮮味🤤吞拿魚蓉 - 雖然變左蓉無乜口感,但魚鮮味真係無得頂🥢三文魚生菜包呢款有啲特別,係其他地方真係未食過😆Basically係生菜包住一舊火炙三文魚壽司,再加少少胡麻醬三文魚好多魚油,但配埋生菜就減左少少膩👍🏻
呢間立食壽司係尖沙咀巷仔度,唔算十分起眼
鋪頭得8-10個位,可以確保客人有最好嘅服務👍🏻

呢度可以散嗌,可以嗌set,又可以嗌omakasa😁

🥢壽司
今日就散嗌,壽司係師傅即嗌即整😁
呢度嘅壽司飯食落已經好有味,同埋飯同魚生嘅比例係岩岩好👍🏻
深海池魚 - 好鮮魚質好好
帶子 - 帶子好大粒肥美,食落好滿足
火炙左口魚 - 火炙左黎魚油出哂黎🤤
辣味三文魚 - 個辣味調得好好,同三文魚好夾
蟹肉蟹膏 - 蟹膏好有鮮味🤤
吞拿魚蓉 - 雖然變左蓉無乜口感,但魚鮮味真係無得頂

🥢三文魚生菜包
呢款有啲特別,係其他地方真係未食過😆
三文魚好多魚油,但配埋生菜就減左少少膩👍🏻

2019-08-21 154 瀏覽
厚福街一向都係尖沙咀的美食集中地之一,最近呢度開咗間立食壽司店 - 翔壽司,今日經過難得見有位,當然同朋友入去試吓啦!店舖細細,佈置幾有和式味道,只有不到10個位,難怪平時黎一定有人龍。餐廳提供食物種類除咗壽司刺身,仲有丼飯小食,幾多選擇!今日我地叫左呢幾樣試下。炙燒壽司盛合 $118一次食齊5款炙燒壽司之選,包括炙燒吞拿魚腩、炙燒三文魚腩、炙燒左口魚邊、炙燒金線鯛同炙燒帶子。炙燒吞拿魚腩肥瘦有致,炙燒三文魚腩肉質滑嫩,炙燒左口魚邊油份足,咬落魚油成口都係,好滿足。炙燒金線鯛魚味濃,幾香口。重點全部壽司都用赤醋飯,更有效中和返炙燒帶黎嘅油感。三色手卷盛 $88包括鰻魚手卷、蔥拖羅手卷同辣味三文魚手卷,紫菜脆身,配料多,一直食到底都有,好滿足呀!北海丼 $188呢個北海丼,真係必叫之選,配料非常豐富,包括有牡丹蝦、帶子、三文魚、蟹肉、海膽同三文魚籽。牡丹蝦好新鮮,食落鮮甜爽口。帶子微帶檸檬香,有提鮮作用,味道更有層次。海膽大大塊,加埋蟹肉三文魚籽,咸香味足!材料都新鮮,份量足,正呀。總括來講,值得一吃的立食店,用料有水準,夠新鮮,下次再黎食其他先得!

炙燒壽司盛合 $118

三色手卷盛 $88
三色手卷盛
三色手卷盛

北海丼 $188
北海丼

2019-08-16
2019-08-20 29 瀏覽
尖沙咀最近新開了不少立食壽司,普遍價廉物美,今日嚐一下厚福街立食壽司店「翔壽司」。上壽司盛合壽司盛合一共八款,包括各式魚類及貝類。指定款式有赤身、油甘魚、灸燒金線鯛、池魚、魴鮄、帆立貝、赤蝦及三文魚籽。店鋪手握壽司飯以赤醋調味,口感柔軟中富韌性。每件大小約男士一大口分量,刺身鮮美甘甜不腥,飽肚味佳。拖羅海膽杯(拖羅/海膽/三文魚籽)由一個有特別形狀的玻璃碗呈上,有拖羅蓉,海膽,三文魚籽等,份量十分,材料鋪到就满瀉。拖羅蓉軟稔鮮甜,入口即溶,海膽味道濃郁,鮮甜有淡淡的海水味,三文魚籽飽满大粒,咬開後汁緩緩流出,鮮甜可口。底下的赤漬飯軟熟煙韌,醬汁入味香甜,整碗味道層次豐富。

壽司盛合

拖羅海膽杯(拖羅/海膽/三文魚籽)
底下的赤漬飯軟熟煙韌,醬汁入味香甜,整碗味道層次豐富。
2019-08-19 26 瀏覽
又來到尖沙咀,雖然經常出現在這區"搵食",但未試過的餐廳還是數之不盡,所以每次來都可以試試新意思!朋友想吃壽司,但又不想去吃連鎖的餐廳,所以就找到這間新開不算太久的立食壽司店。我們都有選擇困難症,所以決定叫盛合!來個最貴的「特上壽司盛合」,材料算是比較矜貴,有海膽,三文魚籽,真鯛,拖羅,牡丹蝦,帶子,池魚,油甘魚等。其中海膽和牡丹蝦是我最愛,很鮮味。 朋友吃了拖羅和帶子,亦覺得算新鮮。再來是精選刺身(二人前),有三文魚,帶子,池魚,甜蝦和油甘魚,味道都不錯,尤其池魚,我覺得比壽司那份好吃!我們還有下場,所以就淺嘗,只點了兩個盛合!

我們都有選擇困難症,所以決定叫盛合!

我們還有下場,所以就淺嘗,只點了兩個盛合!

2019-08-19 19 瀏覽
本身想食壽司 不過咁岩想食時就到3點....正常落場時間...好在呢間冇落場時間不過...去到先發現原以為係立食...其實對腳有點累的說...質素係高既唔係一般連鎖個d/ 唔係一般小店的確係飛機新鮮貨 同用心製作既飯北海道海膽 - 的確係平時係家鄉4800-5800既貨色🥰🥰大甜蝦 - 好鮮甜 口感軟棉有咬口 好鮮👍🏻赤貝 - 肥美 大隻 好新鮮好甜 👍🏻Signature 既大拖羅伴紫菜👍🏻👍🏻一來到太吸引擺落口,食得太快唔記得左影吞拿魚蓉 - 遠比佢個賣相好味 哈哈活北寄貝火脊左小小本身以為就咁生的來到原來係火脊温軟惹味爽甜 口感配合得好好酒店質素 不過立食所以平點就食到呢個質素不過本人覺得其實慢慢坐係度食先更可以enjoy 個質素,所以下次會揾返貴點但有得舒服坐既高質食府來食
本身想食壽司
不過咁岩想食時就到3點....正常落場時間...
好在
呢間冇落場時間
不過...去到先發現原以為係立食...
其實對腳有點累的說...

質素係高既

來到原來係火脊
温軟惹味爽甜 口感配合得好好

酒店質素 不過立食所以平點就食到呢個質素

2019-08-18 17 瀏覽
尖沙咀一向多美食,特別是這條厚福街🥳.今晚就來到新開的翔壽司大快朵頤!站着吃壽司是近期熱門的選擇,通常價格會便宜一點,而且排隊不會等太久!我們就先叫了一份拖羅海膽杯($138)🥰 海膽非常多,差點就溢出碗了!味道甘甜又新鮮,配上下面的拖羅和三文魚籽吃層次感十足😍😍.另一個叫了一份火炙壽司🍣 炙燒過的生魚片油脂特別香!最喜歡的了左口魚邊和帶子,魚油四溢呀💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️.三色手卷盛($88)💁🏻‍♀️包了蔥拖羅、鰻魚及三文魚😉 蔥拖羅和三文魚都很肥美!然後魚片其他上是整個手卷都有的,很實在!鰻魚燒得香香,吃上去甜甜的🥰😍.餐廳還有單件壽司和omakase! 豐儉由人,按自己喜好選擇就可以了🙏🏻🙏🏻
尖沙咀一向多美食,特別是這條厚福街🥳
我們就先叫了一份拖羅海膽杯($138)🥰
海膽非常多,差點就溢出碗了!
味道甘甜又新鮮,配上下面的拖羅和三文魚籽吃層次感十足😍😍

另一個叫了一份火炙壽司🍣

三色手卷盛($88)💁🏻‍♀️
包了蔥拖羅、鰻魚及三文魚😉 蔥拖羅和三文魚都很肥美!

2019-08-16 14 瀏覽
相信立食對香港人黎講其實一啲都唔陌生,各位有掃開街既朋友仔應該都習慣左立食既感覺,但今次要介紹既係立食既壽司,香港比較少呢類型既舖頭,想知抵唔抵食就繼續睇落去啦😉今次就試左佢地既特上壽司盛合同埋精選刺身(二人前),師傅會直接係客人面前切刺身同埋整壽司,如果啲魚生唔夠新鮮或者師傅手法唔夠好既店舖應該都唔敢直接係客人面前處理身材。特上壽司盛合一共有10件唔同既壽司,而10款壽司入面有啲平時唔係咁易食到既,分別係海膽、三文魚籽、牡丹蝦、帶子、灸燒金線鯛、拖羅、深海池魚、池魚、油甘魚同埋真鯛,講真如果要逐件講口感👧🏻真係做唔到,因為有啲魚生個樣太似唔識分🙈但要講下中意邊件就無問題啦,海膽同灸燒金線鯛絕對係👧🏻既大力推介,海膽鮮甜無腥味,而包住壽司飯既紫菜亦唔會放左一陣就淋晒,另外燒過之後既金線鯛放入口有陣焦香味,而且燒過之後既魚肉比生食更鬆軟👍🏻精選刺身(二人前)就包括五款刺身,分別係三文魚、帶子、池魚、甜蝦同油甘魚,每件刺身都好大件同厚切,食得出啲魚生好新鮮因爲每件都好鮮甜,而且厚切既刺身食落好滿足🤤每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)味道 : 4.25 / 5 環境 : 4.5 /

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 4.25 / 5
環境 : 4.5 / 5
外觀 : 4 / 5
價錢 : 3.25 / 5
服務 : 3.75 / 5
回頭率 : 4.25 / 5
總分 : 24 / 30

性價比
雖然企係到食野係有少少攰,不過一入到店舖店員就會指示枱面下面有掛勾,可以放低重擔咁食野可以食得輕鬆啲,而店舖供應既食材夠新鮮同埋可以現場睇住師傅親手處理食材,真係企一陣都抵呀😋
  • 特上壽司盛合
  • 精選刺身(二人前)
2019-08-15 22 瀏覽
尖沙咀又有一間新既立食壽司喇!入面位置唔算多,不過都幾舒適價錢相對另外兩間便宜🤑《精選刺身(二人前)》$138三文魚 - 厚切三文魚,魚油充足!帶子 - 個人都幾中意食帶子,呢個都幾甜甜蝦 - 比一般甜蝦大隻啲~池魚 - 我比較少食池魚刺身,爽身啲,一啲都唔腥油甘魚 - 厚切加上油份充足,有入口即溶既感覺另外再叫左個《上壽司盛合》$180吞拿魚 - 油份較少,都幾濃味帶子 - 非常鮮甜同厚肉🤪油甘魚 - 絕對唔會因為壽司而薄切,同刺身一樣咁多油赤蝦 - 口感非常好,夠爽口,夠新鮮魴鮄 - 好少食呢種魚,口感介乎池魚同油甘魚之間,都幾特別池魚 - 岩岩刺身都食左就唔多講喇炙燒金線鯛 - 炙燒一向會令魚油迫出黎,食落香滑,油份充滿口腔三文魚籽 - 粒粒晶凝通透,有小許柚子味,怕腥既朋友都唔怕!《大吞拿魚腩》$48作為拖羅愛好者,緊係要食件作結,雖然有筋,但都算係入口即溶!不錯呢間立食係咁多間最平,性價比都算高!
尖沙咀又有一間新既立食壽司喇!

入面位置唔算多,不過都幾舒適

價錢相對另外兩間便宜🤑

《精選刺身(二人前)》$138

三文魚 - 厚切三文魚,魚油充足!
帶子 - 個人都幾中意食帶子,呢個都幾甜
甜蝦 - 比一般甜蝦大隻啲~

池魚 - 我比較少食池魚刺身,爽身啲,一啲都唔腥
油甘魚 - 厚切加上油份充足,有入口即溶既感覺

另外再叫左個《上壽司盛合》$180

吞拿魚 - 油份較少,都幾濃味
帶子 - 非常鮮甜同厚肉🤪
油甘魚 - 絕對唔會因為壽司而薄切,同刺身一樣咁多油
赤蝦 - 口感非常好,夠爽口,夠新鮮

魴鮄 - 好少食呢種魚,口感介乎池魚同油甘魚之間,都幾特別
池魚 - 岩岩刺身都食左就唔多講喇

《大吞拿魚腩》$48

呢間立食係咁多間最平,性價比都算高!
今晚去尖沙咀買完野後,就去左厚福街搵食見到有間門面細細, 但都幾有特色,而且係香港新興嘅立食壽司 –【 翔壽司】, 就一於去試下喇!一入到去雖然空間唔算多,但勝在設備齊全。店員隨即遞上熱茶、纸巾,並提醒枱下有小掛勾俾顧客放袋,好貼心。走廊空間尚算寬鬆,雖然係企位,但都相當舒服。仲可以近距離欣賞師傅手藝!最後我哋2個人叫左上壽司盛合同精選刺身(二人前)。⭐️精選刺身(二人前) ($138)包括有三文魚, 带子, 池魚, 甜蝦和油甘魚。每件刺身都好厚身,色澤亮麗!油甘魚相當新鮮,唔單止好肥美,而且好鮮甜美味!因為我本身都好鍾意食油甘魚,所以都食得出呢間真係特別出色!另外,甜蝦都好難忘~ 唔止蝦都有咁上下大隻,而且唔知係唔係我哋比較好彩呢,蝦頭仲有少少蝦膏,食得好滋味!⭐️上壽司盛合 ( $180) 我哋食完刺身一陣,壽司就隨即送到。師傅有留意顧客進食速度而安排下一道菜,相當貼心呢個組合有8件壽司:分別有三文魚籽、带子、赤蝦、灸燒金線鯛、吞拿魚、池魚、油甘魚同魴鮄其中最令人難忘係灸燒金線鯛 同 魴鮄!灸燒金線鯛以火灸燒過後,魚油味更為突出,食落仲入口即溶,相當美味!魴鮄哩種魚係第一次聽同試食
今晚去尖沙咀買完野後,就去左厚福街搵食

走廊空間尚算寬鬆,雖然係企位,但都相當舒服。

仲可以近距離欣賞師傅手藝!

最後我哋2個人叫左上壽司盛合同精選刺身(二人前)。

⭐️精選刺身(二人前) ($138)

包括有三文魚, 带子, 池魚, 甜蝦和油甘魚。

每件刺身都好厚身,色澤亮麗!

油甘魚相當新鮮,唔單止好肥美,而且好鮮甜美味!
因為我本身都好鍾意食油甘魚,所以都食得出呢間真係特別出色!

食得好滋味!

⭐️上壽司盛合 ( $180)

呢個組合有8件壽司

魴鮄哩種魚係第一次聽同試食 ( 初時連”鮄”都唔識讀
上網一搵,原來音讀”fat1”
) 其肉質紮實爽脆,味道相當清甜
聽朋友講,原來哩種魚喺古代時係一道好貴價嘅食材
今次能夠初賞,真係有驚喜!
另外,最特別地方,壽司飯全部都加入咗有醬油,所以就算唔沾鼓油,都已經有充足調味,同一般大型連鎖店絕對不同。

總括而言,餐廳性價比頗高,材料非常新鮮又唔貴!抵食之選!下次要再同朋友嚟Encore!
2019-08-11 28 瀏覽
厚福街入面真係好多野食,原來開左間立食壽司店,啱晒繁忙嘅香港人。 食物選擇唔算多。好快揀好野食,野食又好快送上枱。拖羅海膽杯$138用左晶瑩剔透嘅器皿裝住,多一份高貴。 海膽鮮甜,上面放左唔少三文魚籽。再下一層就係拖羅蓉同香蔥。再底層係飯!三色手卷盛$138 鰻魚手卷、蔥拖羅手卷、辣味三文魚手卷都要快手食,紫菜先會脆。最鍾意係鰻魚手卷,好多鰻魚汁,鰻魚又夠肥美。炙燒壽司盛盒$118有炙燒吞拿魚腩、炙燒三文魚腩、炙燒左口魚邊、炙燒帶子,估唔到連貴價魚金線鯛都有,有驚喜!三樣野快快食完快快走,立食文化是也!

食物選擇唔算多。

好快揀好野食,野食又好快送上枱。

拖羅海膽杯$138
再下一層就係拖羅蓉同香蔥。
再底層係飯!

三色手卷盛$138

最鍾意係鰻魚手卷,好多鰻魚汁,鰻魚又夠肥美。

炙燒壽司盛盒$118

三樣野快快食完快快走,立食文化是也!
2019-08-10 39 瀏覽
香港人步伐急速人所共知,連食野都要快、快、快!加上香港寸金尺土,咁就有立食呢樣野出現。今日食呢間位於厚福街,新開既立食壽司。呢間野性價比高,例如坊間好興既廚師發板動輒要成千蚊,呢到$380就食到。不過今日就介紹一個性價比都好高既$158 set。$158 自選壽司10件,有廿多款壽司比你揀。當然其中有啲普通既壽司,亦有好多比較貴價同特別既壽司,計番其實比散叫更抵🤫比較推介既有深海池魚壽司,銀邊加埋半透明既魚肉,好吸引眼球,食落開頭口感比較清爽,愈嚼愈有魚油香,一直都係我最愛。魴鮄壽司(右上)比較少見,魚肉顏色好粉嫩,口感比其他魚肉較彈牙,亦好清甜😋火炙系列亦都不能不叫,尤其推介火炙帶子(右下)及火炙左口魚邊壽司。帶子係King size,經火炙後表面一層口感紮實,內裡又軟腍,層次多次☺️左口魚邊壽司(左下)大推,燒過後魚油爆炸,入口即融,唔膩不但止仲令人欲罷不能😎Set 以外仲叫左海膽壽司同大toro壽司🤤海膽非常鮮甜,一啲腥味同甘味都冇。淡粉紅色既大拖羅外表就非常吸引,食落入口即融係必須的,囉然咬落仍有少少筋,但一咬就融化,唔影響口感,必叫👍🏾👍🏾另外呢度既迷你角切魚生飯同手卷亦必須點

另外呢度既迷你角切魚生飯同手卷亦必須點!

迷你角切魚生飯只係$68,但一啲都唔迷你,用個大碗承載住,非常抵食。雜錦既魚生粒除左好新鮮之外,師傅比料亦好豪爽,魚生多到見唔到飯。值得一讚係佢唔似其他角切魚生飯咁將啲魚生切得好細粒,而係切得非常厚身同大舊👏👏

手卷亦係抵食飽肚之選,無論你叫十幾蚊定三四十蚊既手卷,入面既餡都超多,飯比餡少既手卷我都係第一次見😂推介鰻魚手卷,鰻魚好肥美又juicy。

如果你唔介意要企係到用餐,我非常推介翔壽司,用平民價錢食到高質既壽司🥰🥰

2019-08-10 32 瀏覽
立食壽司在去年還是不成氣候,香港人工作辛勞,人人都寧願選擇捨棄食物質素而揀坐得舒適的餐廳。不過一年過去,越來越多立食壽司在香港打出名堂。最近在尖沙咀區覓食的我們就發現厚福街熱鬧的街頭原來悄悄開了一家立食 翔壽司。店裏大概有十個企位,位置前羅列了多款壽司材料,看着非常新鮮,我和朋友相視一笑——這次是來對了。有選擇困難症的我們在這裏毫不猶䂊,因為餐單上有好幾款預設的set,不論是壽司、手捲和刺身都有。首先上場的是精選刺身二人前 ($138)。刺身set有五款刺身,包括三文魚、帶子、池魚、甜蝦和油甘魚。份量之足,魚料是意想之內的鮮美,甜蝦香甜軟糯明顯是合格以上的水準,池魚亦是難得的美味,銀皮魚的香氣和獨有的口味沒有流失,證明這裏對於魚料的處理絕對到家。吃開了胃的我們就更期待壽司!店家的特上壽司盛($250)有十款壽司,驚喜的是有金線鯛,跟我們從小吃到大的紅衫魚同科,第一次吃生的紅衫魚,只覺魚身柔軟,味道淡香,輕輕火灸過後油脂香氣滿溢。深海池魚同樣有驚喜,入口仍有一絲彈力爽甜。真鯛肉質雖然未達最高水準,但咀嚼時仍有真鯛的甘甜味。 坦白說 ,這裏比某些尖沙咀的Omakase店更

坦白說 ,這裏比某些尖沙咀的Omakase店更值回價值,不妨一試。