2019-12-22
夜晚收工 ,見到期待已久,剛開張的美人鍋立即入去試試佢。佢唔係一般任食個種,只有湯底加雜菜同醬料既餐,其餘都散叫。價你話好貴,又真係唔係,但係佢既質素同係百佳買既無分別。先講下我叫左咩,一行二人,叫左一個壽喜燒湯,一個咖哩湯,一碟牛小排,一碟豬肩肉,一碟寬麵,一碟蝦肉餃,後再加一碟日式飯,一碟日式飯。因為本來無諗過咁差 所以無影到餐牌同啲配料既相。🙇🏻♂️後加飯係因為唔飽又無野想揀。先講牛,價錢大約係$138左右,無記錯的話,重點係佢得6-7塊 仲要係百佳買個種,舖返平就當靚野,第二真係要鬧既係7x蚊既蝦肉水餃(4粒)無蝦肉麵算,佢係厚皮豬肉類似思x牌水餃,再講個寬麵,同張相係兩回事,相就手工有波浪型寬麵,實則係個種厚實一煮就爛到一patpat既寬意粉,唯一叫做可讚既係碟豬有返小小質素,但麵係普通野。後加既係飯,連飯都伏其實都真係好難,但佢真係伏。伏到食都唔想食,爛到一patpat。最嬲係我叫個壽喜燒本來都好地地,個咖哩湯就咖哩磚啲朋友,都咖緊要,佢後加既湯好似啲侍應隨意揀咁,我無心機壽考究係特色定咩,第一之加類似豬骨湯,第二次竟然加鰹魚湯,有無諗過客人唔食既呢,特色唔緊要,新開都要問
後加既係飯,連飯都伏其實都真係好難,但佢真係伏。伏到食都唔想食,爛到一patpat。最嬲係我叫個壽喜燒本來都好地地,個咖哩湯就咖哩磚啲朋友,都咖緊要,佢後加既湯好似啲侍應隨意揀咁,我無心機壽考究係特色定咩,第一之加類似豬骨湯,第二次竟然加鰹魚湯,有無諗過客人唔食既呢,特色唔緊要,新開都要問下掛。
另外,侍應可能新開,問咩都唔知,一係問完無回頭,咁環境同衛生仲係新開就不錯的!
但總之食到一肚氣,埋單幾錢都唔記得,個刻只係知道要通知所有想試既朋友同佢地講,叫佢地考慮清楚先好試食完餐飯嬲到一肚氣!!!