6天前
2008年起源於杭州龍井茶園的綠茶餐廳,主打中國八大菜系之一的“浙菜”。原來香港已開左數間分店,今日同屋企人去了圍方食個晚餐,星期六未夠6點到達,已全場爆滿,未入座在門口見到裡面啲裝潢雅典,令食客猶如置身於古代吃飯一樣! 入座後服務員態度非常好,上菜又快,令到只有1:30hours 用餐時間可以慢慢品嘗食物。必食1 龍井烤雞綠茶餐廳招牌菜之一,外皮烤得脆脆,雞肉很嫩很多汁,食落總有充滿龍井茶業的香氣👍🏻2 粉絲裹蝦由員工在客人面前處理,先開火焗煮4分30秒,夠鐘員工會在客人面前扳動食材,咁就食得,一開蓋啲蒜味撲鼻😋蝦仁非常大隻,而且夠彈牙,鐵板上熱辣辣,重點是粉絲,索晒全部汁液,送飯一流3 東坡仔排東坡肉排,色澤誘人,入口肉質軟嫩,味道非常惹味,一啲都唔會覺得油膩仲有多款菜式未試,留待下次再去慢慢品嚐
必食
1 龍井烤雞
2 粉絲裹蝦
3 東坡仔排
仲有多款菜式未試,留待下次再去慢慢品嚐
粉絲裹蝦
龍井烤雞