2007-04-15
上堂前食甜品, 清清地叫了碗熱豆花($8).質地滑滑, 但豆味欠奉, 差一點.
上堂前食甜品, 清清地叫了碗熱豆花($8).

質地滑滑, 但豆味欠奉, 差一點.
2007-04-03 14 瀏覽
外賣了芒果布甸($10)和芒果pancake($14)回家吃.芒果布甸已浸在花奶內, 有芒果粒在底, 芒果幾甜, 布甸偏淡, 溝埋食剛好.芒果pancake很多cream, 唔好cream的我只吃了少許, cream 也幾香滑.

2007-03-27 10 瀏覽
如果不是同事提及過這是一家不錯的甜品,相信我不會有興趣走入去!她的外貌平實得很,幸好食品能夠吸引人。吃了豆腐布丁,感覺很清新,味道不錯!另外栗子露的味道及口感皆好。碎碎粒粒的栗子很正!芒果Pancake就不太好,那些cream不夠香不夠滑。同事推介的糖不甩下次一定要食!
2007-03-24 15 瀏覽
o係呢區返工,都試過哂幾哂甜品舖係呢間先會返轉頭成日食豆腐布丁同芒果布丁都係必食呀唔貴又好味
o係呢區返工,都試過哂幾哂甜品

係呢間先會返轉頭成日食

豆腐布丁同芒果布丁都係必食呀

唔貴又好味
2007-03-04 14 瀏覽
一般甜品,8元有交易,味道真係正架,豆腐布丁,杏仁糊,豆腐花綠豆沙,西米露等都好味,水準好過很多出名的糖水店,但價錢就平好多,而且環境都很乾淨。每次有家庭成員去開果區, 都會外賣返來(冇收盒錢)。
2007-02-27 6 瀏覽
上次放學來到未開門, 原來開下午3點到凌晨1:30叫了凍喳咋$8很多豆, 足料, 咬落好滿足.'湯底'似紅豆沙加煉奶, 甜度適中.各款基本糖水, 甚至雙拼, 都只是$8. 一定有下次.
上次放學來到未開門, 原來開下午3點到凌晨1:30

叫了凍喳咋$8
很多豆, 足料, 咬落好滿足.
'湯底'似紅豆沙加煉奶, 甜度適中.

各款基本糖水, 甚至雙拼, 都只是$8. 一定有下次.
2007-01-31 8 瀏覽
行完西九,就黎呢度食...見到榴槤班戟幾平,就點左個試下...呢度的榴槤班戟,個人認為係榴槤多過cream...皮薄,cream夠滑,榴槤新鮮啖啖肉,夠甜,充滿榴槤香...十四蛟的確抵食,下次會試其他野...
行完西九,就黎呢度食...

十四蛟的確抵食,下次會試其他野...
2007-01-22 7 瀏覽
次次坐低的都會睇下個menu,諗下食乜好,但通常都係叫番喳咋,好好味呀,又抵食,又多選擇,一個字掂呀,我好佩服個老闆,又要交租又要出糧比d伙計,又要成本,但賣的價錢好經濟的街坊價,我估真係賺得唔太多,真係好有heart呀,現在我地一齊鼓掌比老闆,老闆萬歲.........yeah!!
2007-01-21 8 瀏覽
睇Blog友既介紹之下,同BF黎食甜品.豆腐布甸(HK$9)-勁香豆腐味,咬感帶點實,好味到震.熱南瓜馬蹄露(HK$8)-南瓜蓉,粒粒馬蹄,好有”0趙”口.
睇Blog友既介紹之下,同BF黎食甜品
豆腐布甸(HK$9)-勁香豆腐味,咬感帶點實,好味到震.
熱南瓜馬蹄露(HK$8)-南瓜蓉,粒粒馬蹄,好有
”0趙”口.
2007-01-06 4 瀏覽
雖然食完譚仔巳經好飽, 但都要食呢度既糖水, bf仍然係好專一叫番佢既凍綠豆沙, 佢話呢度係佢食過最好既凍綠豆沙,而我就試左喳喳+ 涼粉, 第一次食呀~~但份量十足, 唔太甜, 好多不同既豆豆~~真係唔錯, 唔怪得我無論白天來定黑天來都一樣咁多人!!!其實做糖水唔駛有好大突破~~只要個永遠做到quality control 巳經sure win~~
2006-12-24 16 瀏覽
價錢OK~ 但味道只一般,冬天當造季節食比較好。但服務very nice ~
價錢OK~
但味道只一般,
冬天當造季節食比較好。
但服務very nice ~
2006-12-22 14 瀏覽
上星期有一次黎, 路過這兒, 忍不住又食糖水.看來看去, 有好多甜品, 但思量過後, 都係叫番食過既南瓜馬啼露. 好清甜既馬啼味, 又有好多南瓜容, 好味道~! 朋友既係喳喳, 見到有好多豆, 朋友仲要左多椰汁, 見佢食得咁滋味, 應該都唔錯...每人都只需付$8, 超抵!!
上星期有一次黎, 路過這兒, 忍不住又食糖水.

每人都只需付$8, 超抵!!
2006-11-20 2 瀏覽
個日去朋友家,路經此地,記起曾有人推介,入去試個粟子糊,真的唔錯,粟子味香濃,有粟子粒,正!
2006-11-09
今日同朋友去食飯~ 食完左之後就搵糖水食la原計劃去松記糖水太多人~~求其次就去這一間食過之後就覺得唔錯
今日同朋友去食飯~ 食完左之後就搵糖水食la
原計劃去松記糖水太多人~~
求其次就去這一間食過之後就覺得唔錯
2006-10-24 3 瀏覽
一直都冇黎過呢度食野今日冇啦啦就走左黎同FD一齊黎我食左個極簡單既西米路幾好食夠料又好平深水步除左松記既又一好去處
一直都冇黎過呢度食野今日冇啦啦就走左黎
同FD一齊黎我食左個極簡單既西米路