2023-08-28
#肚波深水埗 #肚波cafe #肚波素食・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・主食真係搞唔掂,但嘢飲比我想像中更好飲,對比太大難以評價🥲・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍔 素年經典不可能芝士漢堡 HK$138・味道:就係茄汁麥包,完🙏!個芝士冇乜芝士味,完全吊唔出植物肉味。其實我唔介意冇肉味,雖然植物肉claim自己有而我唔覺,但at least唔好食到麵粉味吧🤡?成個包就只有茄汁味⋯⋯薯條係KFC薯角味,夠熱夠脆還好的~・口感:植物肉一切就散晒,粒狀四散(눈‸눈)麥包冇烘香,普通。青瓜絲同菜類爽脆嘅但食材原本口感所以冇咩好讚。🍚 夏威夷牛油果三文魚蓋飯碗 HK$108・味道:素三文魚有小小三文魚味嘅,不過個配搭就好奇怪,啲藍莓放喺個飯上面Σ(°Д°; ⋯⋯不要玩食物.jpg🤢味道就係食材原味加淡豉油/和風醬~・口感:三文魚個口感幾真係值得一讚嘅,好怕蒟蒻質感🫥但其他都係食返食材原有口感,廚房係切完放返上碗only,冇咩好點評。🍵 奇異果羽衣甘藍蘋果燕麥奶 HK$38 (套餐升級飲品減$12)・味道:呢個幾好飲👍一入口就係燕麥奶味,之後散發奇異果同蘋果微微甜味,最後就係羽衣甘
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
主食真係搞唔掂,但嘢飲比我想像中更好飲,對比太大難以評價🥲
🍔 素年經典不可能芝士漢堡 HK$138
素年經典不可能芝士漢堡
素年經典不可能芝士漢堡
🍚 夏威夷牛油果三文魚蓋飯碗 HK$108
夏威夷牛油果三文魚蓋飯碗
・味道:呢個幾好飲👍一入口就係燕麥奶味,之後散發奇異果同蘋果微微甜味,最後就係羽衣甘藍嘅小小苦味。
・口感:欣賞杯嘢飲唔會好厚好重身~
☕️ 斯里蘭卡伯爵茶(凍) 跟餐免費
・味道:有一陣香料味嘅伯爵茶,但陣香料味係好飲嘅👍
・口感:唔澀,順口的
奇異果羽衣甘藍蘋果燕麥奶
🤰性價比:低~
🤰9衝度:不了~
🤰結論:其實服務不錯,但嘢食味道唔得,亦漏咗個小食,價錢亦太進取。短期內唔會有下次😥