2020-12-09
深水埗長沙灣近期都新增左好多cafe素年就利用香港人近年好注重健康及多左好多素食者嘅優勢素年更想帶出素食都可以有好多美味選擇 唔要得蔬菜🥬肉食者嘅我就決定嚟到挑戰下黎到餐廳門面同見到入面都好細 位置唔多 都較為擠頭店員更拎左門口一張單人枱放預約簿見到人龍排哂隊 我都乖乖跟住排雖然有見到有人同店員講2句 都以為係有預約或叫左外賣 就無為意到差不多到我嘅時候 聽到排前面嘅人比拒入先 因為無”拎飛” 而果陣先知道要”拎飛”入!但多得前面個人 店員發現好多人都無拎飛就比去左排隊既人照入. 入到去見到menu 選擇唔算多 只有2頁a4紙但就有具備主菜、甜品、飲品Menu內有介紹每樣菜 每樣飲品內的材料我地當日就叫左- 吉列豬扒三文治話就話豬扒 但食落似漢堡扒不過都好似真肉嘅味道仲有配南瓜 沙律 十分健康- 冬陰意大利飯冬陰公十分之香辣 唔太食得辣嘅 建議唔好order- 香蕉火龍果燕麥奶香蕉味好重 好似包裝嘅假香蕉奶- 奇異果羽衣甘藍蘋果燕麥奶想像唔到好飲本身係好怕啲紅菜頭羽衣甘藍黎啲近年好流行嘅健康食品 好怕啲青草味但黎個正正沒有!因為燕麥奶太飽 所以我地都食唔哂 決定打包 無意發現外賣盒 好
素年就利用香港人近年好注重健康及多左好多素食者嘅優勢
素年更想帶出素食都可以有好多美味選擇 唔要得蔬菜🥬
肉食者嘅我就決定嚟到挑戰下
黎到餐廳門面同見到入面都好細 位置唔多 都較為擠頭
店員更拎左門口一張單人枱放預約簿
見到人龍排哂隊 我都乖乖跟住排
但多得前面個人 店員發現好多人都無拎飛就比去左排隊既人照入
入到去見到menu 選擇唔算多 只有2頁a4紙
但就有具備主菜、甜品、飲品
Menu內有介紹每樣菜 每樣飲品內的材料
- 香蕉火龍果燕麥奶
香蕉味好重 好似包裝嘅假香蕉奶
- 奇異果羽衣甘藍蘋果燕麥奶
想像唔到好飲
但黎個正正沒有!
因為燕麥奶太飽 所以我地都食唔哂 決定打包
無意發現外賣盒 好有心思
大家如果見到餐廳排哂長龍 又想一試
比較建議叫外賣拎走 反正餐廳內的打卡位置唔多 加上又擠逼
- 豆腐芝士蛋糕
雖然話飽 但女人對於甜品係有第二個胃的
其實我就好怕好似newyork cheese cake 啲芝士味好漏嘅
但黎個做法就正正唔會 仲好清新