2015-10-08 542 瀏覽
身為元朗人,上星期黎完YOHO MALL朝聖,要再encore呀!首先覺得個場好好行再加上平日泊車一粒鐘只係10蚊雞,紅日都只係12蚊 簡直係市區冇可能搵到,唔洗爭幾十蚊夾硬買夠數為左個泊車優惠(例如去ZARX/H&X求其買樣野之後攞返去REFUND,嗱嗱嗱!!!利申:我冇試過架!!) 我今日飽飽地,食唔落太HEAVY野,就揀左間壽司!本來冇乜期望,只係覺得價錢合理,就攞飛~等左陣就到啦!我隔離個件話好好好肚餓,嗱嗱淋點野食我地其實都係板X FANS,估唔到呢道都係用TABLET落單!好方便哦!唔洗個waiter黎到企係道等我呢個三心兩意既港女諗,又唔會落錯單,有錯都係自己錯~野食未黎飲啖茶,都ok啦~我靜雞雞開過個熱水壺黎睇係茶包黎,味道都幾濃..似係乜米茶之類呢個香蔥火炙三文魚扒~都算厚肉,肉質都幾淋,味道酸酸地~好開胃!熊本高菜卷,好似雪菜味咁,都幾好食!和風海苔沙律,淨係得紫菜同一種菜,食落有少少寡,但就好多紫菜~~除左沙律醬另外仲有個汁,我覺得有d腥味怪怪地冇掂過呢個自家製八爪魚芥辣 好好味呀!!!!!八爪魚煙煙unun好正,不斷係我個口鼠黎鼠去!再加上撈埋d蔥同埋叫高
再加上平日泊車一粒鐘只係10蚊雞,紅日都只係12蚊

簡直係市區冇可能搵到,唔洗爭幾十蚊夾硬買夠數為左個泊車優惠

我今日飽飽地,食唔落太HEAVY野,就揀左間壽司!
本來冇乜期望,只係覺得價錢合理,就攞飛~等左陣就到啦!
我隔離個件話好好好肚餓,嗱嗱淋點野食

熊本高菜卷,好似雪菜味咁,都幾好食!

除左沙律醬另外仲有個汁,我覺得有d腥味怪怪地冇掂過
呢個自家製八爪魚芥辣
再加上撈埋d蔥同埋叫高菜但擺明係雪菜一齊食~一絕!!
挪威三文魚腩壽司!好新鮮~~仲好食過板x
千尋海老壽司都唔錯架!!
右邊三件係嚴選盛,有海老,厚切三文魚同埋油甘魚!!好正呀媽咪~~~推介!!
千尋海老刺身!我度過刺身隻蝦係大過壽司架,我覺得好有heart!
今晚我覺得最正係呢個黃芥辣蓮藕!
中間d窿窿都填滿芥辣!真係好過癮~~好攻鼻!!要keep住鼻吸口呼~~
蓮藕爽爽地!好特別既味道hehe~
~創意滿分~

加埋一$309,值得!!會再食

2015-10-07
20 分鐘 (堂食)
  • 黃芥辣蓮藕
  • 自家製八爪魚芥辣
近這幾年,我的腸胃不太好,所以平時不太好生冷食物,因此甚少吃壽司。但是世事往往很奇怪,我的枕邊人偏偏是日本菜愛好者。為了遷就他,我決定中秋節與他到形點新開的「純壽司」大吃一頓!「純壽司」自開張以來口碑不錯,大獲好評。雖然我不熱衷日本菜,但是在眾多好評的影響下,我對它卻抱有非常大的期望! 中秋節那天,我們上午11:45到達「純壽司」門口,輪候的人數不多,大約只有五、六個人。到了12時正,餐廳就準時開門。由於人數不多的關係,職員讓我們自己挑位置,我們當然選擇了一張近窗邊的四人枱! 餐廳格局寬敞,環境開揚,令人心曠神怡。每張桌子上都有部平板電腦可供客人自助下單,非常方便。 我們分別叫了壽司和熱食。總括來說,食物的質素非常高。老公大讚壽司食材新鮮,特別是海膽,超級鮮甜,令他邊吃邊舉起大拇指! 雖然我不吃刺身,但餐廳都有很多熱食可供選擇。我分別點了:1. 特大海鰻魚 原條鰻魚上碟,賣相非常有氣勢!醬油味不重,可以嚐到鰻魚的鮮味。唯一美中不足的地方是鰻魚肉有幼骨,要小心享用。2. 純玉子 玉子上印了個「純」字,別具心思!至於味道方面,不過不失。3. 蒸蛋 眼見差不多每枱都有一個籠仔蒸蛋,我們當然要

壽司
雖然我不吃刺身,但餐廳都有很多熱食可供選擇。我分別點了:

1. 特大海鰻魚
特大海鰻魚

2. 純玉子
純玉子
玉子上印了個「純」字,別具心思!至於味道方面,不過不失。

3. 蒸蛋
蒸蛋
眼見差不多每枱都有一個籠仔蒸蛋,我們當然要一嚐這個「必食菜式」!香滑的雞蛋配上海鮮的甜味,確實絕配,難怪我們吃到停不了嘴!

4. 大盛蛤仔湯
大盛蛤仔湯
蛤仔湯新鮮熱辣,非常鮮甜,一點腥味都沒有。然而,喝到最後時,我們發現碗底有些碎殼。雖然如此,這個蛤仔湯仍然是我的至愛,值得推介!

個人而言,「純壽司」的而且確名不虛傳,無論是環境、服務還是食物質素都高於我的期望;而最令我意想不到的是這頓午餐重新燃點起我對日本菜的興趣!
2015-09-27
  • 大盛蛤仔湯
  • 蒸蛋
2015-09-25 457 瀏覽
平時都有食開峰壽司,今次知道元朗新開左間純壽司就同班機友去食野同埋行下yoho mall純壽司既刺身同壽司都好新鮮,款式亦都比出面一般日式餐廳多,火灸三文魚刺身、軟殻蟹龍之卷都好好食。撩d staff傾開計話今次個menu係以九州做主題,九州海膽、鰤魚同西米良三文魚都非常好味,另外仲有九州小食,九州雞翼同埋明太子烏冬都值得一試。不過最特別既係黃芥末蓮藕,味道非常獨特,一試難忘,我地一班人都對呢個小食讚不絕口。入口時有股芥末味直衝天靈蓋,非常刺激,口感爽脆,食落仲有蓮藕既鮮味,令我地一試難忘,下次一定會再為呢個蓮藕餅去純壽司👍👍👍👍👍
壽司刺身壽司都好新鮮,款式亦都比出面一般日式餐廳多,火灸三文魚刺身、軟殻蟹龍之卷都好好食。撩d staff傾開計話今次個menu係以九州做主題,九州海膽、鰤魚同西米良三文魚都非常好味,另外仲有九州小食,九州雞翼同埋明太子烏冬都值得一試。不過最特別既係黃芥末蓮藕,味道非常獨特,一試難忘,我地一班人都對呢個小食讚不絕口。入口時有股芥末味直衝天靈蓋,非常刺激,口感爽脆,食落仲有蓮藕既鮮味,令我地一試難忘,下次一定會再為呢個蓮藕餅去純壽司👍👍👍👍👍
2015-09-07 509 瀏覽
9月1日 Yoho Mall 開幕,  新商場開幕當然去探下路, 睇下有咩好食去試左"純壽司", 很高質素 及 新鮮!! 超讚(特上壽司盛合) 魚生好新鮮!! 海鰻 & 玉子壽司好好食熱辣辣o架(芝士薯蓉) 超好食!!  芝心會流出來整體都很好, 食物不錯及座位很舒適下次會再來

去試左"純壽司", 很高質素 及 新鮮!! 超讚

(芝士薯蓉) 超好食!!  芝心會流出來

整體都很好, 食物不錯及座位很舒適
下次會再來

特上壽司盛合
芝士薯蓉
2015-09-02
30 分鐘 (堂食)
  • 壽司
  • 芝士薯波