2020-01-19 261 瀏覽
帶妹豬去Yoho見下閨蜜,行下街街由於兩個都係媽媽級,帶住BB,所以都係要搵啲地方闊啲既餐廳。純壽司,都真係好大,放得落BB車之餘,張餐枱仲大,可以放晒妹豬啲用品,都唔會阻住食飯。————我叫左個午餐~海鮮丼沙律:幾新鮮,有雞蛋,唔似平時既沙律得菜漬物:只係青瓜、白蘿蔔,無乜特別————麵豉湯:好大碗哦!味道又唔錯喎,唔會太咸,要一讚,昆布又夠多。————海鮮丼:三文魚、吞拿魚、油甘魚、墨魚、海鰻、帶子、鯛魚、海蝦、三文魚子、海膽好款式既刺身呀,仲要有海膽呀!所有刺身都好新鮮,只係點少少豉油同芥末,就可以了,仲要有魚油感。海膽係鮮味,唔係腥味哦!係用新潟米,粒粒分明,有飯味~值得一試再試~
帶妹豬去Yoho見下閨蜜,行下街街
我叫左個午餐~海鮮丼
沙律:幾新鮮,有雞蛋,唔似平時既沙律得菜
漬物:只係青瓜、白蘿蔔,無乜特別
————
好款式既刺身呀,仲要有海膽呀!
值得一試再試~
2020-01-05 247 瀏覽
之前已經同朋友食過一次,要等一個鐘頭以上,今次經過見到沒有人排隊,於是再幫襯,佢啲壽司飯是一粒粒米,魚生很新鮮,今次想推介嘅是蒜香草煮蜆,豆腐沙律,手羽先及蒸蛋!蒜香草煮蜆 : 適合喜歡牛油味道嘅人士,食入口不但有牛油味道,還有黑椒味道,兩者混合起來簡直是絕配😋。豆腐沙律 : 豆腐有豆的味道,還有清甜的味道👍🏻,令人感覺很清新手羽先 : 即是無骨雞翼,新鮮炸起,熱辣辣,咬入口有肉汁滲出嚟👍🏻,不過我覺得味道較濃蒸蛋 : 要等25分鐘,滑滑嘅蒸蛋入面的餡料,除咗魚蛋,蝦,帶子外,還有鰻魚皮(第一次見)😂!
2020-01-03 228 瀏覽
元旦日黎YOHO純壽司食飯真係會排到七彩,好彩有download定個app一早拎好飛,預岩時間落黎等叫號,輕輕鬆鬆就入到座了。二人前盛盒$178每款壽司兩件,魚生都比在餐目上單叫的壽司大件,魚生厚切啖啖肉而且非常新鮮。當日最令我滿意就係燒鰻魚,外皮燒得好脆,食落香口帶火灸的獨特燒烤味,鰻魚肉亦不會太鬆散,一大片鰻魚放入口,好似食緊鰻魚飯咁。而赤蝦、赤身吞拿魚同油金魚都非常對板,食落好新鮮。不過墨魚略為太大舊,比較難咬開,小D牙力都搞唔掂。軟殼蟹龍之卷 $78呢個卷又係我地每次黎必叫,燒得香噴噴既鰻魚包著飯和炸軟殼蟹,超級好味。南蠻烤雞 $58一碟有5件大大件的炸雞,但我略厭外皮太硬,不太合我口味。貝類三吃 $34帶子,赤貝和象拔旁都好食,可以一試。埋單3百幾蚊食到呢個質素,我諗真係可以撤底到元氣day goodbye!

二人前盛盒$178

軟殼蟹龍之卷 $78

南蠻烤雞 $58
一碟有5件大大件的炸雞,但我略厭外皮太硬,不太合我口味。

貝類三吃 $34
帶子,赤貝和象拔旁都好食,可以一試。

2019-12-30 108 瀏覽
約好左牧羊隊長食生日飯咁人家生日就就人地就入去元朗啦諗唔到有乜好食,係open rice search 一下見到一間食日本野幾好就約左隊長餐廳等然後yoho mall個間隔太奇怪所以就改左呢間純壽司午餐有四款我叫左個中價海鮮飯刺身新鮮款類都多仲有包埋沙律前菜湯我覺得都不錯👍🏻然後呢度環景都非常不錯環境清幽地方寬闊又唔趕你走,我同隊長都分享近況坐左差不多兩個鍾👍🏻👍🏻👍🏻待應服務都很好👍🏻
約好左牧羊隊長食生日飯
咁人家生日就就人地就入去元朗啦
諗唔到有乜好食,係open rice search 一下
見到一間食日本野幾好
仲有包埋沙律前菜湯
我覺得都不錯👍🏻
然後呢度環景都非常不錯
環境清幽地方寬闊
又唔趕你走,我同隊長都分享近況
坐左差不多兩個鍾👍🏻👍🏻👍🏻
待應服務都很好👍🏻

2019-11-27
2019-12-17 177 瀏覽
食到一肚火第一篇食評,忍唔住下載apps黎寫食評。- 芥辣八爪魚落單起一分鐘就上枱 (一早整定左?)- 純玉子壽司之前食過兩次,玉子有暖 有熱,但今次係凍既。玉子仲要夾唔住飯粒,一夾壽司,飯就跌晒落碟。- 軟殻蟹手卷 炸既食物又硬又凍,反而隻碟係熱既(可能用高溫洗碗機啦)- 手羽雞翼起初望到男友食緊既雞翼熱到出煙想灘涼一陣(大約三分鐘)到我食啦,哇 雞翼凍既?就算熱既食物灘涼起碼係暖。點解可以一隻凍 一隻熱到出煙?對比咁大?其他壽司 還好啦 以後Blacklist。$300幾蚊既價錢,質素太低。比起以前差左好多。
食到一肚火
第一篇食評,忍唔住下載apps黎寫食評。

- 芥辣八爪魚
落單起一分鐘就上枱 (一早整定左?)

- 純玉子壽司

- 軟殻蟹手卷
炸既食物又硬又凍,反而隻碟係熱既(可能用高溫洗碗機啦)

- 手羽雞翼
起初望到男友食緊既雞翼熱到出煙
想灘涼一陣(大約三分鐘)
到我食啦,哇 雞翼凍既?就算熱既食物灘涼起碼係暖。
點解可以一隻凍 一隻熱到出煙?
對比咁大?

其他壽司
還好啦

以後Blacklist。
$300幾蚊既價錢,質素太低。比起以前差左好多。

2019-10-27 502 瀏覽
其實價錢同板長差吾多 我覺得係好食過板長啦 因為佢啲壽司更加鮮甜啦而且係好好食 同埋佢地既厚切三文魚真的不得了 正到想食多幾嚿 咁同埋入到去環境都吾錯 坐位算夠多既我地就坐大枱7個人左右夠位既 咁同埋如果有BB 會比你一套BB餐具 另外 炸物同刺身都好正 火炙既壽司做得非常好 吾會話過火左 剛剛好 同埋個雞翼都好正 只不過係有啲熱氣 不過食得日本野都吾怕啦 上菜既速度都好快 吾會過左勁耐先上一次 係陸續都一直上緊既 服務態度都好好啦 叫員工影相都好樂意
  • 厚切三文魚
2019-10-08 483 瀏覽
食過幾次穴壽司黎試下呢間,點知完全係垃圾。坐低見到點菜pad 已經覺得好似板長,結果食物仲差過元氣。全部野冇味刺身仲好唔新鮮。呢個價位完全係搶。真係激到我即刻整個account 黎寫review。Yoho Mall 竟然比呢間野進駐。如果仲想食到一肚氣歡迎去食!
2019-09-30 424 瀏覽
呢排成日都想食魚生,search 過後發現元朗yoho 呢間"純壽司" 好似風評不錯,於是就決心試試佢既午市套餐我揀左"刺身定食" ($148)並request 佢將白飯轉壽司飯。個set 度d 刺身都算種類多(有九款刺身,包括三文魚,帶子,甜蝦,油甘魚,吞拿魚,三文魚子等等)同埋新鮮。不過我略嫌set 中既三文魚唔夠肥美,要三文魚腩先到我心目中既質素。定食有埋沙律,面豉湯,茶碗蒸...所以食完都好滿足。下次有機會試埋夜晚先

2019-09-23 397 瀏覽
今晚個人比較懶,見之前換的Yoho Mall餐飲券換咗仲未用,加上好想食刺身和壽司,就決定試吓未去過的純壽司😝😝 今次點咗4款食物,連埋加一$168,雖然唔係平,但質素好過元氣🤣不過操心大意的我冇留意呢度跟元氣一樣係要自己斟茶 迷你炸蝦飯($42)呢個食落真係好食,炸蝦唔會炸到硬,飯係暖上,係細碗咗d,小朋友食應該剛好而又吸引😍😍吞拿魚壽司($38)食落感覺有輕微醒味,但本身味道都係唔夠突出,不過已經好過元氣壽司~~~油甘魚刺身($45)個人覺得厚薄適中,但本身的味道唔夠突出,反而一田買果d刺身仲食到油甘魚味~~~蔥粒吞拿魚腩手卷($28)食落感覺好好,但唔知點解呢間店的魚類本身的魚鮮味唔突出,點醬油食都不錯😅😅整體感覺真係好過元氣和板長,但唔知點解覺得唔及上次在旺角食放題的油甘魚刺身咁好食,都算可以回頭吃的地方😂😂
今晚個人比較懶,見之前換的Yoho Mall餐飲券換咗仲未用,加上好想食刺身壽司,就決定試吓未去過的純壽司😝😝

不過操心大意的我冇留意呢度跟元氣一樣係要自己斟茶

2019-09-23
現金券
2019-08-29 513 瀏覽
元朗yohomall純壽司每逢飯市一定人頭湧湧,質素自開業以來都無變過,一樣甘好食火炙三點盛$45⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀由鰻魚、三文魚、帶子組成,掃上微甜既醬油火炙後,魚油鮮甜味更上一層樓~⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀火炙三文魚$18⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀除反9蚊一件,仲平過元氣😆配上檸檬🍋同海鹽,另一番清新滋味⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀北海三點盛$58⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀由海膽、三文魚子、京葱吞拿魚腩蓉組成既軍艦壽司,食材新鮮,最鐘意係海膽壽司有青瓜片,食落更添一份清爽口感⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

火炙三點盛$45⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

火炙三文魚$18⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

北海三點盛$58⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2019-08-29 286 瀏覽
這家餐廳一連三百六十五天,一到晚飯時間就會有很多人在等位子。所以我一直也很想去嚐一下,直到有家人生日,家人便提議我們一起去嚐一下!因為知道平常會有很多人等位,所以我們提前了兩天訂位子一坐下之後看到餐牌,發現價格其實只是較元氣貴了一點點而已,所以大家就準備大點特點!三文魚很新鮮,但是沒有冰放在下面,所以一放久了,就不好吃了,這個是可以改善的地方壽司整體上也很新鮮和份量很足*明太子甜蝦,很濃的明太子味,很值得推薦!蟹柳很大又很鮮甜,這個必點!厚切三文魚,真的很厚這家的特別之處是三文魚上有炸蒜在上面,所以吃下去會有一點炸蒜味,很特別又好吃帶子也不錯,因為沒有雪味,又可以吃到帶子的鮮甜味熟食很多也在水準之上炸紋甲墨魚不錯,但我覺得雞翼最出色火候剛剛好,煎得皮脆肉嫩,然後一咬下去又有雞汁流出來這個味道有點醬油味,然後帶點甜甜的味道,不錯!總結來說,我們一行8人吃到飽一飽,每人也只需兩百不到,而且食材新鮮和味道又不錯,這家很值得推薦!

因為知道平常會有很多人等位,所以我們提前了兩天訂位子

壽司整體上也很新鮮和份量很足
*明太子甜蝦,很濃的明太子味,很值得推薦!
蟹柳很大又很鮮甜,這個必點!
厚切三文魚,真的很厚
帶子也不錯,因為沒有雪味,又可以吃到帶子的鮮甜味
熟食很多也在水準之上
炸紋甲墨魚不錯,但我覺得雞翼最出色
火候剛剛好,煎得皮脆肉嫩,然後一咬下去又有雞汁流出來
這個味道有點醬油味,然後帶點甜甜的味道,不錯!

2019-08-23
2019-08-25 321 瀏覽
今個星期天,我同我屋企人去了飯堂食飯,位於元朗Yoho mall的純壽司。這個飯堂常常都要大排長龍,大家可以下次先到元朗yoho mall apps先作登記,因為通常在食飯時間,輪候時間都非常的長,大概需要一個小時。如果你是從九龍前往元朗,那就必須要再出發是用手機Apps先登記了。壽司一般來說質素都可以的,在於平民壽司店來說,其實也是高水平的了。壽司和刺身都好新鮮,壽司的飯和魚都會緊緊在一起的,不會鬆在於平民壽司店來說,其實也是高水平的了。壽司和刺身都新鮮,壽司的飯和魚都會緊緊在一起的,不會鬆晒散。總括而言,作為飯堂性價比當然要十分高,這正是大排長龍的原因了。
壽司一般來說質素都可以的,在於平民壽司店來說,其實也是高水平的了。壽司刺身都好新鮮,壽司的飯和魚都會緊緊在一起的,不會鬆在於平民壽司店來說,其實也是高水平的了。壽司刺身都新鮮,壽司的飯和魚都會緊緊在一起的,不會鬆晒散。
2019-08-03
2019-08-16 303 瀏覽
喺YOHO MALL搵日本嘢食,發現呢間純壽司,雖然價錢有少少貴,但坐得舒服,好啱親子一家去食。有兒童餐(唔記得影相)有幾件壽司,炸物、布甸,仲有個小玩具,佢哋食得好開心。壽司質素好好,想食完再追食。迷理牛烏冬好滑,湯底正,肉好多,但略嫌牛肉硬同無乜味!
2019-08-11 251 瀏覽
必需給以下幾道給個意見:1. 火炙鱈魚腩壽司: 除了頗酸的醬汁味外, 只剩一點鱈魚應有的油香2. 軟殼蟹加州卷: 3件裡有2件非常咸3. 各款壽司醋飯鬆散, 口感過軟, 醋不足
必需給以下幾道給個意見:

2. 軟殼蟹加州卷: 3件裡有2件非常咸

3. 各款壽司醋飯鬆散, 口感過軟, 醋不足
2019-08-05 326 瀏覽
呢間又係成日大排長龍既餐廳,平日有機會黎到,就等人少少試下佢既午餐啦。午餐套餐選擇唔算多,都係4/5款。今次試左海鮮丼。黎到賣相就唔錯喇,而魚生都好新鮮,用埋日本珍珠米👍🏻👍🏻沙律🥗新鮮,醬汁酸酸甜甜好開胃。

海鮮丼

海鮮丼