5天前 0 瀏覽
新年假期後的第一日,同朋友去左元朗郊遊🚌玩完出番yoho食野雖然已經2點幾,但間間都要等位,等左半小時左右,純壽司終於有位,用QR code 叫野食👍🏻👍🏻叫左個純壽司盛($78),碗湯好鮮又大碗👍🏻👍🏻👍🏻壽司🍣份量又岩岩好👍🏻👍🏻沙律都好味,勝價比高但係因為我我哋坐bar 枱位,職員成日係伸手拎野,呢樣野就有少少煩囉!一黎阻住人二黎都有衛生問題建議係旁邊出餐,咁會比較好囉
叫左個純壽司盛($78),碗湯好鮮又大碗👍🏻👍🏻👍🏻
壽司🍣份量又岩岩好👍🏻👍🏻沙律都好味,勝價比高
建議係旁邊出餐,咁會比較好囉
純壽司盛
2021-02-16
純壽司盛
2020-12-14 469 瀏覽
//食物 🌕🌕🌕🌕🌗呢間壽司店係我最愛之一😍用料新鮮,而且一啲都唔姑寒!食過佢好多款嘢食,淨係試過俾個千層蛋糕伏咗,其他都好食😋-今次要推介幾款必食嘅俾大家💕-1️⃣厚切三文魚壽司塊三文魚超厚,佢特別嘅地方係會喺上面加炸蒜,口感豐富之餘,陣蒜味意外地同三文魚好夾,令佢成為我每次必點嘅美食🥰2️⃣三文魚麵豉湯碗湯又大碗又多料,有好多三文魚肉,味道好鮮甜,咁多料先廿幾蚊,好抵!3️⃣南蠻炸雞本身見佢五十幾蚊得幾舊好唔抵咁,但原來佢係勁大粒😂個雞咬落去好香脆,仲可以好清楚咁見到佢啲肉汁流出嚟,非常juicy 😍//價錢 🌕🌕🌕🌕🌗佢價錢唔算貴,都係十幾蚊碟壽司,但佢嘅質素比其他同價位嘅高,所以非常之抵!-//位置 🌕🌕🌕🌕🌑喺元朗形點入面,西鐵站行過去好近,都算方便😋-//環境 🌕🌕🌕🌕🌑間餐廳好乾淨,位置都闊落,建議大家早啲去,咁有機會兩個人坐大sofa 位🙈-//員工 🌕🌕🌕🌕🌑員工都好有禮貌,經過我食過咁多次嘅經驗所得,越早嚟啲師傅切嘅魚生都大舊啲,大家早到有着數😂😂😂-//總分 🌕🌕🌕🌕🌗

//食物 🌕🌕🌕🌕🌗
今次要推介幾款必食嘅俾大家💕
1️⃣厚切三文魚壽司

2️⃣三文魚麵豉湯

3️⃣南蠻炸雞

//價錢 🌕🌕🌕🌕🌗
//位置 🌕🌕🌕🌕🌑
喺元朗形點入面,西鐵站行過去好近,都算方便😋
//環境 🌕🌕🌕🌕🌑
//員工 🌕🌕🌕🌕🌑
//總分 🌕🌕🌕🌕🌗

• 厚切三文魚
2020-12-13 277 瀏覽
星期六更係要放鬆下出下街食下野啦去元朗yoho街下....搵食純壽司成日都好多人排隊今次見佢都好多人買外賣我就入去食下啦😂😂😂而家好多餐廳都用手機落單其實我覺得幾好 又唔洗點接觸侍應又唔洗驚無落單一個電話搞掂野隨左手機可以睇到有咩食之外 侍應都會俾本menu既甘大家都可以一齊睇到 唔洗爭住睇我影既只係其中既食物 佢真係好多野食 我都費時影曬佢睇到岩食既野手機落真係好方便👏👏👏👏d食物細細碟甘好精緻...d個費成卷真係好好食😋睇menu係唔知佢係有咩係裏面 來到既時候 食得出佢裏面有忌廉芝士 好特別 忌廉芝士三文魚外面鋪滿蟹籽 外面咬落啪啪聲 裏面軟霖霖 忌廉芝士同三文魚都沖滿口腔都幾夾👍👍👍👍火灸三文魚白腩 我估係三文魚腩 我一食落口真係唔洗點咬就溶左 肉質好肥嫩香滑 溶化既感覺 脂肪含量高 我幾中意佢既刺身...每樣都幾新鮮 佢既帶子係好大粒 好厚肉 蝦好鮮甜 迷你飯真係細細碗甘 好岩過下口癮 火灸三文魚好多每口都食到飯同三文魚 但因為自己落多左醬油好咸 但真係都食到火灸既又唔太熱又唔太凍既感覺 好正燒魚鰭咬落啖啖脂肪 加d檸檬汁比較好 大大舊 真係好有油脂 但好好食芝士年糕 其實係
星期六更係要放鬆下出下街食下野啦

刺身

迷你火灸三文魚飯

三文魚魚鰭

芝心年糕

芝士年糕 其實係好芝心 外表好簿脆 加埋個蟹籽醬好特別 無甘油 但都膩 因為真係好多舊🤗🤗🤗

食左甘多真係要飲翻多d茶

佢地既食物真係精緻得來又好飽肚
好彩佢地都唔會趕走 可以休息一下飲下茶 傾吓計甘 環境又唔錯👍👍👍👍
2020-12-12
費成卷
火灸三文魚白腩
迷你火灸三文魚飯
2020-12-13 180 瀏覽
純壽司系峰壽司集團的店舖, 是日本集團經營, 有一定信心, 用料新鮮, 水準穏定, 加上親民合理價錢, 現在留港要回味日本味道, 就更加多來光顧, 點左北海道海螺 墨魚鬚, 象拔蚌都系脆口沒有一點腥味, 挪威三文魚, 蔥粒吞拿魚腩細卷, 極上吞拿魚腩, 油甘魚腩都系肥美新鮮, 海老, 帶子,  八爪魚芥軍艦, 魚背,炸蠔都是我經常叫既不會令人失望既壽司, 還有期間限定的帆立貝麵豉湯. 叫左十三款食品都是只是$383兩個人, 每人不用$200就食到日本味道. 壽司種類好多, 是真正好味新鮮的壽司, 值得推介給大家🍣
2020-11-08
2020-12-09 211 瀏覽
好多時經過都會見到有人等位,但從來都冇試過😅 今日經過見未有人排隊,又有午餐,就入去試下🤭 好彩我地今日早到,食完出到門口又見開始有人等位😂😂😂蒜香三文魚飯 ($89)成個定食真係好震撼🙊 所有野好大碗,大碗飯,大碗湯,最重要連啲刺身都好多🤤🤤🤤 飯上已經佈滿蒜香三文魚粒,再放上5大片刺身😍 唔知點解蒜香三文魚食落味道有啲似豉椒排骨😂但又真係幾惹味,幾好撈飯😋南蠻炸雞定食 ($98)炸雞熱辣辣,炸得香脆,但醬汁同預期嘅南蠻雞醬好唔同,似係普通沙律醬😞 雖然都好食,但就只可叫炸雞定食😝 茶碗蒸加左蟹肉,鮮甜香滑😋 但食到尾發現有片鰻魚就有d奇怪🙈平日有午餐定食,又有壽司、丼飯,都算幾多選擇☺️ 而且價錢又唔算貴,喺yoho mall 入面都算CP值高,難怪長期有人排隊😁

蒜香三文魚飯 ($89)
南蠻炸雞定食 ($98)

2020-12-02 139 瀏覽
呢度lunch set有四款,分別係純壽司盛、刺身定食、南蠻炸雞定食同海鮮飯。每個我都食過,我覺得最好食最抵食係壽司餐。因為$78就有九款壽司再加一款卷物,當然呢一個價錢啲壽司配搭係冇得揀㗎啦。跟餐都會有麵豉湯、漬物同沙律,我本人就覺得沙律同埋麵豉湯都麻麻哋😅如果細食嘅朋友可以直接放棄淨係食壽司:-)
呢度lunch set有四款,
分別係純壽司盛、刺身定食、南蠻炸雞定食同海鮮飯。
每個我都食過,
我覺得最好食最抵食係壽司餐。
因為$78就有九款壽司再加一款卷物,
當然呢一個價錢啲壽司配搭係冇得揀㗎啦。
跟餐都會有麵豉湯、漬物同沙律,
我本人就覺得沙律同埋麵豉湯都麻麻哋😅
如果細食嘅朋友可以直接放棄淨係食壽司:-)

2020-11-06 334 瀏覽
元朗有好多壽司店,留意到純壽司係因為佢喺Yoho好近停車場嘅位置,每一次泊完車都會見到門口勁多人排隊。食過幾次,真心覺得有質素。首先環境舒服,雖然食物種類唔叫好多,但勝在樣樣都整得幾好食,無論係壽司定係熱食,都有質素。啲刺身新鮮,鮮味夠,唔會係霉霉嘅,而且價錢合理,食到飽一飽每人都係$200左右食物款式好friendly,例如有迷你丼,同埋兒童餐,啱晒我呢啲咩都想試嘅人,帶埋小朋友嚟食推介厚切三文魚壽司,同埋火炙壽司,試過幾款,啲厚切魚肉炙到火候啱啱好,充滿魚油香,真係食過返尋味

食過幾次,真心覺得有質素。

帶子刺身
軍艦壽司
  • 厚切三文魚
  • 火炙三文魚
2020-10-23 266 瀏覽
食過好多次一個月都起碼食2次坐得舒服 服務又ok壽司又好食價錢中等 ~.........................同埋佢地宜家芥末轉左獨立包裝 都幾衛生但好似我要好多芥末先滿足既人好似不停要問人拎會有d唔好意思😅如果可以放多幾包係枱會好啲咁d staff做野又會舒服啲
食過好多次
一個月都起碼食2次
坐得舒服 服務又ok
壽司又好食

價錢中等 ~
.........................
同埋佢地宜家芥末轉左獨立包裝
咁d staff做野又會舒服啲
  • 火炙三文魚
  • 壽司
2020-09-02 576 瀏覽
因為疫症關係,午餐唔使點等位仲坐得好舒服添70幾蚊就有個午餐食,而且包埋沙律同埋湯,感覺好滿足。而且刺身都幾新鮮👍🏻👍🏻另外我再加多個蒸蛋,個蒸蛋材料都幾豐富,包括有鰻魚同埋蝦,不過正正因為材料豐富搞到啲蛋就少咗啲,因為本身我好鍾意食蒸蛋,如果蛋嘅份量可以再多啲就好了!
因為疫症關係,午餐唔使點等位仲坐得好舒服添

2020-08-27 498 瀏覽
去元朗食嘢,最方便就係去yoho mall 。無論係搭車或者揸車都好方便。今日試吓日本嘢,純壽司🍣。黎到接近兩點,所以人流都唔算好多,唔使等位直接入座,由於疫情關係,入座前都係要探熱量體溫,門口旁邊亦有消毒酒精提供👍。我叫咗D壽司,海膽,三文魚籽,鰻魚,吞拿魚壽司,海膽壽司非常新鮮完全冇雪味,三文魚籽都好鮮甜,鰻魚壽司直情係高水準.份量都多,一定要推介俾大家,壽司種類好多,上菜速度都好快,店員又有禮貌。值得推薦
2020-08-27 352 瀏覽
之前試過一次純壽司,其實已經無什麼印象!疫情下,叫外賣。再試一次!點了多款壽司,另加一人前及雞翼!可能是星期六關係,很多人外賣自取,等的時間比較長,等了40分鐘!食物以外賣來講,尚叫滿意。外賣自取85折。
之前試過一次純壽司,其實已經無什麼印象!

疫情下,叫外賣。再試一次!

點了多款壽司,另加一人前及雞翼!

食物以外賣來講,尚叫滿意。

外賣自取85折。
40 分鐘 (外賣自取)
2020-08-13 399 瀏覽
依排外賣價真係接近平時半價甘滯所以都食多左外賣,想試d 平時唔會試既中價餐廳純壽司就有唔同既set我地兩個人就叫左個一人set share 試下味烏冬質地都彈牙,唔錯,配料都算足蟹籽沙律有蟹柳蟹籽,菜就唔算新鮮,有額外比沙律醬撈外賣炸物當然就淋左,炸蝦質地都ok, 雞就正常壽司魚生類都係正常,三文魚有加少少分飯同魚生比例都係岩岩好$120~ 其實一個人食就肯定太飽,兩個人細食都ok share 到但依佢依個水準,堂食正價就未必encore 啦
依排外賣價真係接近平時半價甘滯

所以都食多左外賣,想試d 平時唔會試既中價餐廳

壽司就有唔同既set

我地兩個人就叫左個一人set share 試下味

細烏冬

烏冬質地都彈牙,唔錯,配料都算足

蟹籽沙律

蟹籽沙律有蟹柳蟹籽,菜就唔算新鮮,有額外比沙律醬撈

炸物盛

外賣炸物當然就淋左,炸蝦質地都ok, 雞就正常

壽司八件

壽司魚生類都係正常,三文魚有加少少分

飯同魚生比例都係岩岩好

但依佢依個水準,堂食正價就未必encore 啦
2020-08-08
外賣自取
2020-08-07 273 瀏覽
同老公去一田買餸,順便喺形點搵餐廳食午餐,疫情嘅原因,好多餐廳都減價,因為細路唔係身邊,我哋梗係食壽司同刺身啦!純壽司以前都成日食,好彩依家仍然保持一貫水準,而且見到午市時餐廳都有唔少人。白身三點盛即油甘魚、油甘魚腩同魚背好鮮,唔腥,西哥淨係識食三文魚,大個先知油甘魚先係正嘢壽司盛咁多款壽司都係咁鮮甜,連沙律都做得唔錯,好開胃炸雞定食炸雞唔會太油膩,再配上蒸蛋,感覺好配兩個午餐份量都好足,老公話,去超市買壽司都冇呢度咁平仲送埋沙律同湯,真係抵到喊
同老公去一田買餸,順便喺形點搵餐廳食午餐,疫情嘅原因,好多餐廳都減價,因為細路唔係身邊,我哋梗係食壽司刺身啦!

白身三點盛
即油甘魚、油甘魚腩同魚背
好鮮,唔腥,西哥淨係識食三文魚,大個先知油甘魚先係正嘢

壽司
咁多款壽司都係咁鮮甜,連沙律都做得唔錯,好開胃

炸雞定食
炸雞唔會太油膩,再配上蒸蛋,感覺好配

兩個午餐份量都好足,老公話,去超市買壽司都冇呢度咁平
仲送埋沙律同湯,真係抵到喊
2020-07-14 2027 瀏覽
是日懶諗食咩 用Yohomall apps取票排隊 見呢間有就殺入啦😂第二次食呢間 上次食個兒童餐(好似$48)湯圓就唔太愛啲熟壽司 淨係愛甜品 咁今次改變策略啦迷你蝦天婦羅烏冬 $42有兩隻蝦 都清清地 蝦肉都唔少 烏冬亦滑溜彈牙 湯圓食唔晒我地又有得分啦布甸餐 $16有布甸同支益力多 價格普通啦 志在可以慢慢比佢自己食波子汽水 $18 唔係間間有得飲波子汽水 熱辣辣爽下先 酷兒白提子汁 $6 俾湯圓妹飲埋 唔知咩味辣味魚背軍艦(前)$16 OK 似辣味八爪魚果類 正正常常啦北海三點盛(後)$58 算鮮甜味美特大廣島炸蠔 $39 大而無當 炸粉太厚 蠔又酸左啲 徙晒挪威三文魚腩 $22 OK名物!等等蒸蛋 $38 蒸籠上都幾得意 蛋滑溜又帶有高湯香氣檸檬沙冰水晶 $32 夏天食呢個係爽既 店員細心建議唔好落咁多糖漿 唔係到底會好甜 呢個酸酸甜甜入口即散都唔錯
迷你天婦羅烏冬

檸檬沙冰水晶 $32

2020-07-04
特大廣島炸蠔
2020-07-01 467 瀏覽
熱辣辣很想食壽司,純壽司一向滿喜歡質素不錯的.🍣壽司夏之三文魚盛 $129夏之雙極卷 $79火炙厚切明太三文魚 $28火炙三文魚白腩 $28福岡產鯖魚腩 $16厚切三文魚 $36厚切油甘魚 $56三文魚子軍艦 $22飯細件刺身肥美,喜歡這個比例,啖啖肉非常鮮味,最喜歡厚切哈,期間限定的雙極卷也很好食,一款油甘魚一款鰻魚,再搭配青瓜、蔥、特製醬汁,正!好食指數:😋😋😋😋😋🦪特大廣島炸蠔好大件蠔呀!咬入口爆汁好鮮味,炸粉做得不錯好脆口,加上檸檬汁和沙律醬很好食!好食指數:😋😋😋😋😋九州風雞翼雞翼上面散上芝麻, 咬落好脆口,甜甜地伴住醬汁再有少少辣味,正好食指數:😋😋😋😋😋.想食壽司就會來在樓下太方便質素又好,如果來開yoho行街又想食壽司推介呢到呢整體評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.
熱辣辣很想食壽司,純壽司一向滿喜歡質素不錯的
🍣壽司
夏之三文魚盛 $129