今次我食西班牙海鮮炒扁意粉,味道真係幾好,酸酸甜甜,好醒胃。但喱間,服務真係好唔掂,唔夠人就請多人啦!我要幫人買個外賣lunch,我驚耐,已經係我飲完餐湯即叫,知都要等到我食完後15分鐘,三催四請先有份外賣,搞架!好搞笑,侍應做慢吞吞,好似行catwalk咁!反而個經理& 副經理勁爽快,尤其個男副經理一手5、6碟俾客人,侍應真係要檢討!當我食完個餐,見個外賣仲未,就個侍應問,知佢勁stupid,企係到同我講單好亂,應該整緊,我即刻火都埋。你扮同我講去跟進下都好丫,只係話應該整緊,萬一真係未整咁先,勁低能。我好聲好氣叫佢同我跟進,我話我好趕時間,佢唔理我就走去,真係俾佢激到我啤一聲。如果唔係見佢掛著個見習牌,我實投訴佢。後尾,我副經理,人即刻幫我搞,副經理真係唔同。

但喱間,服務真係好唔掂,唔夠人就請多人啦!

後尾,我副經理,人即刻幫我搞,副經理真係唔同。
2007-05-08 10 瀏覽
o野食其實都OK凍啡成日一陣"窿"味服務態度係你一入去坐低就後悔入o左去o個隻o黎o架有次我個fd講o野大動作得濟整瀉o左杯水咁我覺得唔好意思人o地無端端多o左重功夫做所以佢埋o黎抺枱o個陣我講o左聲唔好意思點知佢一路抺個樣已經唔多願意,仲o係度jeep jeep聲!佢就算唔鍾意都扮o下o野話"唔緊要"咁都冇咁激氣鴉..我咪即刻幫我個fd拎埋個袋走人囉(o個陣未落單)仲要記住以後冇地方食o野都唔好o黎!有次同屋企人去舉極手都冇人理大聲嗌"唔該",有D侍應係聽唔倒o既,有D應o左你"得"但轉頭唔理你o既,仲要佢經過你張枱同你有眼神接觸,成張枱o既人都望住佢示意"你好似唔記得幫我o地落單喎~",佢都可以直行直過o個次我阿爸直情坐o係堂食o既座位度打電話俾佢o地想話"唔該你o地搵個人o黎XX號枱落單"不過冇人應個電話最有效率緊係埋單o個o下(不過有時都係唔多願意o黎收你錢咁)仲要"多謝"都冇聲本身佢已經加一梗係tips都唔俾佢啦至於個女經理我只可以話佢天生係咁o既死款就算放低碟睇起o黎幾好味o既餐佢都好似搞到"pat"低碟屎俾你食咁唔尊重D客唔尊重D o野食
o野食其實都OK
凍啡成日一陣"窿"味

服務態度係你一入去坐低就後悔入o左去o個隻o黎o架

有次我個fd講o野大動作得濟整瀉o左杯水
咁我覺得唔好意思人o地無端端多o左重功夫做
所以佢埋o黎抺枱o個陣我講o左聲唔好意思
佢就算唔鍾意都扮o下o野話"唔緊要"咁都冇咁激氣鴉..
我咪即刻幫我個fd拎埋個袋走人囉(o個陣未落單)
仲要記住以後冇地方食o野都唔好o黎!

有次同屋企人去
舉極手都冇人理
o個次我阿爸直情坐o係堂食o既座位度打電話俾佢o地
想話"唔該你o地搵個人o黎XX號枱落單"
不過冇人應個電話

佢都好似搞到"pat"低碟屎俾你食咁
唔尊重D客
唔尊重D o野食
2007-05-04 11 瀏覽
因為放工收夜左,上水區9:30後基本無乜好食。無奈去左上水廣場間紅樹林。成年無去過,服務十年如一日,侍應們一樣如此"串爆"。1)入門後,原來會完全無人招呼,各侍應們只會望一望,最後係要自已搵位。2)落order時,個黑衫女經理,全程黑面,聽左個order後就即走,全程無對白、無覆單、回應。3)上菜時,個碟境然係"砰"一聲咁放係檯邊!算點呀?4)埋單一樣係"黑面女經理"負責,同樣唔會有多餘的對白,只講"125蚊",全程依然黑面、更加係無"多謝"!服務水準真係極差,但好彩個廚房的出品都ok,比想像中好!叫左個肉眼扒同雞扒,兩碟味道同份量都唔錯。其實依間餐廳絕對有條件可以做得更好,只要--------換左個黑面女經理。p.s.如果服務有得比負分,我一定唔會比1分咁多!
3)上菜時,個碟境然係"砰"一聲咁放係檯邊!算點呀?

p.s.如果服務有得比負分,我一定唔會比1分咁多!
2007-03-18 7 瀏覽
11.3.2007 (sun)我同男友兩人第1次去喱到食lunch,環境都幾好,位幾好坐。我11:10a.m. 已經到,唔知係咪早得際,只得兩個侍應招呼人客。我叫兩個set lunch,一個馬來西亞咖哩雞,一個海鮮扁意粉。個咖哩雞唔夠熱,但味道o.k.,海鮮扁意粉就熱辣辣,而且好夠味,唔錯。不過,服務態度真係麻麻,可能唔夠人手掛!
11.3.2007 (sun)

不過,服務態度真係麻麻,可能唔夠人手掛!
2007-03-16 5 瀏覽
呢間野岩岩開o個陣可能為吸引客d雞扒牛扒都幾大份,而家愈來愈細仲愈來愈貴d waiters多數都係勁吋,我諗佢專請呢d...有d似karaoke我食佢lunch因為學生$25 X-P扒類都ok,不過真係細下午茶抵$20- 25(另加一,凍飲加二)雞翼檬d雞翼會好油的,檬都唔好食,沙律好普通, (大熊本d沙律好正)焗野都幾好。環境係幾污嘈,餐具有蹟。個地好多垃圾,可能係d 客發洩佢地既不滿,多數餐廳都好少掃個地..佢都唔例外
呢間野岩岩開o個陣可能為吸引客
d雞扒牛扒都幾大份,
而家愈來愈細
仲愈來愈貴

d waiters多數都係勁吋,
我諗佢專請呢d...有d似karaoke

我食佢lunch因為學生$25 X-P
扒類都ok,不過真係細

下午茶抵
$20- 25(另加一,凍飲加二)
雞翼檬d雞翼會好油的,
檬都唔好食,
沙律好普通, (大熊本d沙律好正)
焗野都幾好。

環境係幾污嘈,
餐具有蹟。
個地好多垃圾,
可能係d 客發洩佢地既不滿,
多數餐廳都好少掃個地..佢都唔例外
2007-02-22 12 瀏覽
2/19 8:00PM初二夜, 不太餓, 又唔想食得太heavy, 穿梭於上水廣場一帶也想不到有甚麼東西想吃, 看見此店人不多, 而門口又放了”新年套餐”, 便一於試試..兩人坐下窗邊卡位, 挺舒服呢~ 餐牌竟有10多個餐選擇, 意外! 有魚, 牛扒, 什扒, 燒春雞, 羊扒…..我就要”忌廉汁酥皮焗龍利柳配意粉($64), bf就要“黑椒汁羊扒配意粉”($64).餐湯要羅宋湯, 仲以為會好稀, 想不到味道可以, 有點辣. 餐包雖是叮熱,但也來得軟熟!15分鐘, 兩個餐到了~酥皮焗龍利柳既酥皮做得不錯, 外脆內軟, 口感幾好! 魚肉頗滑, 再試下d意粉, umm…al dente 呀! 我最怕d意粉烚到林pat pat咁, 呢度就做得剛好~ 而值得一讚既係, 佢用左一個細兜將d汁放o係碟上, 食幾多落幾多, 岩晒我! 忌廉汁味道都係似白汁啦, 甜甜地, nice.黑椒汁羊扒呢? 羊扒只有3件, 似乎少了,bf應該唔夠吧~意粉同樣al dente, 羊扒有一點點膻, bf更不覺膻, 肉質不un, 由於我不太好紅肉, 所以我都係覺得一般啦. 不過黑椒汁就麻麻了, 愈食愈油, 拌埋意粉, 好
2/19 8:00PM

黑椒汁羊扒呢? 羊扒只有3件, 似乎少了,bf應該唔夠吧~意粉同樣al dente, 羊扒有一點點膻, bf更不覺膻, 肉質不un, 由於我不太好紅肉, 所以我都係覺得一般啦. 不過黑椒汁就麻麻了, 愈食愈油, 拌埋意粉, 好漏.

p.s 過年關係, 好多侍應放假, 全場只有3-4個staff, 又要收錢, 又要落單, 連水吧都撈埋,…所以埋單都等左10分鐘!! 食之前都好擔心廚房會有幾多人煮野,但如此少人都keep 到食物質數, 實在難得!
2007-02-05 8 瀏覽
1/28 3:00pm同bf北上之前, 黎左呢度食個tea. 半年前黎過lunch之後唔敢再黎, 真係唔多掂,但今次就試下tea啦~打開menu, 下午荼黎講都幾多choice. 有焗飯/咖哩/ 三文治/ 雞翼呢類小吃. 大部份都係$25-30 (包飲品)我叫左:焗粟米吞拿魚意粉($25) portion好細, tea就ok, lunch 就唔夠. d芝士好香, 意粉都唔太林.個汁都剛好唔太漏.bf 叫左: 生牛肉湯濛($25), 都ok 呀! 上到枱d牛肉仲生生地.之後我地又叫左:朱古力西多士($15) 呢個我好surprise, 個樣真係幾得! 佢切到細細粒,(有8舊) 又有d dressing, 而且中間仲有花生醬餡. good~~~
1/28 3:00pm

2006-10-16 7 瀏覽
話說朝早專登過上水同男友食早餐~但好多餐廳都爆晒人,所以去左一間無乜人去既紅樹林~起初侍應都好快落單~但野食遲遲未到~連隔離table d人都發爛炸~最後個經理講15分鐘又15分鐘。野食慢...衛生差。我d野食要一個鐘先到, 但我男朋友個d完全無...連野飲都無..後來..10分鐘後又黎一杯野飲...我男朋友發晒脾氣鬧個經理,話唔要d野食, 唔好拎黎, 但個經理好似覺得自己無錯咁, 仲要收我地茶錢~之後我同男朋友發誓以後都唔會再去, 就算其他餐廳爆都唔會去

之後我同男朋友發誓以後都唔會再去, 就算其他餐廳爆都唔會去
2006-07-18 4 瀏覽
d野唔好食,服務態度非常差,食過2次之後發誓唔再去~!!!d人落單非常慢,好頂唔順,d野又黎得慢,我同朋友一齊食,我食飽左要埋單,我朋友碟送先黎~!!!搞到我個fan冇食過野就要走,把幾火~!!!
d野唔好食,服務態度非常差,食過2次之後發誓唔再去~!!!
2006-05-07 13 瀏覽
d野食都算ok*咖喱牛肉好好食~不過d服務態度就好差la*成日落單都聽錯野~幾次都係咁~~仲要成日漏單!!
d野食都算ok*咖喱牛肉好好食~
不過d服務態度就好差la*
成日落單都聽錯野~
幾次都係咁~~
仲要成日漏單!!
2006-02-05 7 瀏覽
果日晏奏諗住同gf去食個lunch 喇去到諗住叫個waiter落單點知我地一話要果個餐。佢就話"無果個餐wor"又唔講有d咩餐。仲要係態度極串 。無奈性囉。
果日晏奏諗住同gf去食個lunch 喇
去到諗住叫個waiter落單
。無奈性囉。

2005-11-25 4 瀏覽
十二點半經過見到間餐廳裡面都就黎坐滿人以為都ok就入左去叫左個芝士焗腸仔肉醬意粉紅湯ok餐包就係一個「凍」的衛星包個餐雖然係新鮮焗起,但就好普通,意粉加肉醬加切片腸仔加芝士放入焗爐檸茶都ok,係太細杯另外杯水飲哂無人加唔緊要,下午繁忙時間都預左但係第一次叫人加無加第二次叫人埋單兼加水無加第三次攞單埋黎再叫加水都無加早知一毫子貼士都唔俾
十二點半經過見到間餐廳
裡面都就黎坐滿人
以為都ok
就入左去叫左個芝士焗腸仔肉醬意粉
紅湯ok
餐包就係一個「凍」的衛星包
檸茶都ok,係太細杯
另外杯水飲哂無人加唔緊要,下午繁忙時間都預左
但係第一次叫人加無加
第二次叫人埋單兼加水無加
第三次攞單埋黎再叫加水都無加
早知一毫子貼士都唔俾
因這間紅樹林就近寫字樓,所以間中也會在這裹吃早餐或午餐,前天早上又貪方便來吃早餐,我叫了一個叫靚肥牛湯烏冬加一杯飲品,差不多十分鐘後才上,一起筷後真是打了個突,那些肥牛真是名乎其實,每片都是超過六、七成肥羔的"肥牛",跟"靚"字實在相距萬里,吃了一口後實在忍受不了,要求侍應立刻更換,但她表示今天的肥牛都是這樣的,我只好要求更換其他款式,以二十多元一個早餐,這種食品質數實在太低!其次是侍應的服務水準實在有改進的需要,我在此吃過幾次,早上客人稀少疏落,但每次坐底後侍應都隔最少五分鐘才來招呼及落單,很多時招手也没有回應,跟之前網友的評語一致,只有俾個喊你啦,其實我都好少俾喊!這裹唯一的好處就只是就腳和早上少人一哟較為清靜,方便嘆報纸、雜誌咁啦!

2005-09-01 2 瀏覽
見3個字就走得,就打比阿靜一齊食飯番工時候竟然離奇咁打得通wor..佢仲約我12 點倒o係上水廣場度等我一去到就上左三樓間商務睇左一陣書,仲見到niki本女朋友手記tim影得佢咁靚既,佢一出道果陣我老爸已經問點解佢可以咁靚架...見到阿靜,就即刻o係紅樹林坐低..果陣唔係好多人,可以自己搵位..點知張檯仲污漕既,侍應見到即刻抹左佢..好難先叫到佢地幫我拎餐牌..落單原本靜叫愛爾欄咖啡既,點知另一個人話無要轉番普通咖啡不過就算佢比到愛爾欄咖啡又點,相信杯野都好難飲..就連我杯檸茶都係..同大家樂呢d普通快餐廳都相差好遠樓下大排檔更加唔駛講,d茶味好濃等緊食物黎之際,我同靜討論in既過程有幾失敗佢仲解答我既疑問..(o係in果陣唔識答果d)放心,我會用心記住妳所講既野啦到左12點4倒,所有食物..飲品終於黎齊晒..阿靜食左10分鍾就要走啦,因為佢要趕番去公司..sandy仲等緊食飯呢佢留低100就走了..我就繼續食埋我個肉醬意份其實味道都ok架,但硬係食完唔飽肚咁見出面咁多學生等緊,都覺得此地不宜久留..埋單..等佢找錢..拿拿聲走人後話:一直覺得椰林閣食物質素,服務唔差,尤其係淘大果間但
見3個字就走得,就打比阿靜一齊食飯
點知張檯仲污漕既,侍應見到即刻抹左佢..
好難先叫到佢地幫我拎餐牌..落單
原本靜叫愛爾欄咖啡既,點知另一個人話無要轉番普通咖啡
不過就算佢比到愛爾欄咖啡又點,相信杯野都好難飲..
就連我杯檸茶都係..同大家樂呢d普通快餐廳都相差好遠
樓下大排檔更加唔駛講,d茶味好濃
等緊食物黎之際,我同靜討論in既過程有幾失敗
佢仲解答我既疑問..(o係in果陣唔識答果d)
放心,我會用心記住妳所講既野啦
到左12點4倒,所有食物..飲品終於黎齊晒..
阿靜食左10分鍾就要走啦,因為佢要趕番去公司..
sandy仲等緊食飯呢
佢留低100就走了..我就繼續食埋我個肉醬意份
其實味道都ok架,但硬係食完唔飽肚咁
見出面咁多學生等緊,都覺得此地不宜久留..
埋單..等佢找錢..拿拿聲走人
後話:一直覺得椰林閣食物質素,服務唔差,尤其係淘大果間
但今次令我幾失望
2005-08-09 2 瀏覽
星期六下午茶好多人,d位好迫,最恐怖仲有個肥佬想在我椅後行!我點了黑椒牛扖飯,d飯好硬,仲唔夠熱,件扖ok,檸檬茶冇味!原來係椰林集團,花都嗰間椰林閣好食好多!